Anatoliens klassiska världsarvMed Troja, Pergamon och Efesos

Vi inleder i Istanbul, Europas störstas metropol, med spännande stadsturer och besök, fortsätter längs Turkiets västkust till klassiska platser som Troja, Pergamon och Efesos.  Med kunnig initierad reseledning får vi den europeiska klassiska historien berättad på plats bland några av dess underverk varvat med vardag och nutid. Vi glömmer naturligtvis inte bort Turkiets spännande matkultur som vi dagligen njuter av.

RESFAKTA

Länder: Turkiet

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 7 dagar

Gruppstorlek: 15-24 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Istanbul
 • Båttur på Bosporen
 • Troja
 • Pergamon
 • Efesos

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Istanbul/Izmir t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta
Turkiska lira (TRY). Uttagsautomater finns. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

I resan ingår måltider enligt program, men räkna med utgifter för övriga måltider, måltidsdrycker samt förfriskningar under resans gång. När du beräknar reskassan så kom ihåg att utbudet av souvenirer, hantverk, skinnkläder med mera är stort, inte minst inköp i Stora basaren lockar.

Extrautflykt

En oförglömlig upplevelse! De dansande dervisherna. Numera tillhör denna religiösa och suggestiva dans Unescos så kallade immateriella världsarv. Föreställningen sker i ett före detta och ombyggt  turkiskt bad från 1500-talet, Hodjapasha.
Anmälan görs första dagen efter ankomsten. Kontant betalning.
Cirka pris 20 EUR.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 50 EUR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning
Lätta ylleplagg kan vara bra att ha med om det skulle blåsa eller vara kyligt någon dag framför allt under vår- och höstresorna. Det viktigaste är kanske ett par bekväma skor. Tänk även på att bära klädsel som täcker skuldror och knän vid besök i kyrkor eller moskéer, där herrar bör bära långbyxor och kvinnor kjol.

Hotell/boende

Kommentarer

Ny uppdaterad hotellista för 2021 publiceras under hösten 2020.

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.