Sydamerika – en resa över AndernaBuenos Aires, Santiago och Rio

En ny och uppdaterad rundresa presenteras här inom kort.

Det eleganta Buenos Aires, glaciärsjöar i Patagonien, Chiles huvudstad Santiago, romantiska Valparaiso, vin- och matmetropolen Mendoza och det mytomspunna Rio de Janeiro på lyxhotell.

Bekanta dig med några av Sydamerikas mest spännande städer – från det dynamiska Buenos Aires till Chiles huvudstad Santiago. Du besöker även Patagonien, Villa La Agostura, Puerto Montt och Valparaiso liksom vinmetropolen Mendoza. Du korsar Anderna och kommer den dramatiska naturen nära vid bergspass och glaciärsjöar. Efter Iguaçufloden och Sydamerikas största vattenfall avslutas rundresan med några dagar i Rio de Janeiro.

RESFAKTA

Länder: Argentina, Brasilien, Chile

Reslängd: 18 dagar

Gruppstorlek: 20-31 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Buenos Aires och tango
 • Patagoniens alplandskap
 • Mat och vin i Mendoza
 • Vattenfallen i Iguazu
 • Rio och Copacabana

Mer om resan


I grundpriset ingår
Flygresa Buenos Aires/Rio de Janeiro t o r Frankfurt, inrikes flygresor och övriga transporter enligt program, del i dubbelrum på flera unika 5-stjärniga hotell, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden, utflykter enligt program om inget annat anges. Detaljerad flygrutt ser du på din flygbiljett en s k e-ticket.

Hotellen
Vi har valt mycket hög standard på våra hotell på denna resa. I Rio bor vi på det mytomspunna Copacabana Palace.

Observera
I Buenos Aires och Rio har du möjlighet att boka extra utflykter och aktiviteter som inte ingår i resans pris och ordinarie program. Du bokar och betalar på plats. Priset varierar och vanligast är att man betalar i US-dollar. Din TEMA-reseledare informerar mer på plats. 

Exempel på extra utflykter

Från Buenos Aires:
Utflykt till en typisk lantgård på las Pampas
Du lär dig lite mer om livet som gaucho, argentinsk cowboy. Bland annat ingår riduppvisningar och en traditionell argentinsk grillunch. Pris ca 92 US-dollar.

Utflykt till Tigredeltat:
Tigredeltat är en fascinerande del av norra Buenos Aires, med kanaler, öar, pampiga sommarhus och restauranger. I själva deltat färdas man med båt. Du kan välja med eller utan lunch. Pris ca 36 US-dollar (exkl lunch), ca 65 US-dollar (inkl lunch).

Från Rio de Janeiro:
Utflykt till en kåkstad i Rio
Vi besöker en kåkstad, så kallad favelatur. Prisexempel för kåkstadsturen är 70 BRL, ca 45 US-dollar, eller ca 300:- beroende på växelkurs.

Valuta
Brasilien: Real (BRL).
Argentina: Pesos (ARS).
Chile: Pesos (CLP).

Ta med reskassa i US-dollar eller euro för de första dagarna, eftersom det är lättare att växla än svenska kronor. Numera går det bra att göra uttag i de flesta bankomater. För övrigt gäller lokal valuta i Brasilien, Argentina och Chile.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Utgifter du har att tänka på är för de måltider som inte ingår i resans pris samt måltidsdrycker, förfriskningar, frivilliga extra utflykter, privata drickspengar samt souvenirinköp.

Vad beträffar shopping finns textilier av olika slag, konsthantverk och smycken i Brasiliens Bahiaprovins, indiansk konst i Amazonas och ädla stenar i Rio de Janeiro. I Argentina finns textilier av olika slag, eleganta läderkläder och skor i Buenos Aires och i Chiles Santiago lapus lazuli-smycken.


Dricks:
I denna resa ingår gemensam dricks, exempelvis till bagagebärare, chaufförer, eventuella lokala guider och även till serveringspersonal vid gemensamma måltider.

Önskar du utöver detta ge extra bevis på uppskattning är det naturligtvis upp till dig. TEMAs reseledare kan ge råd om vilken summa som är lämplig.
Klimat och klädsel:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no. Se även TEMAs klimattabell »

Denna resa bjuder på mycket olika klimat – från tropiskt i Rio till tempererat och ibland kallt i Patagonien.

Klädsel
Det kan bli kyligt på resan över Andernas glaciärsjöar från Bariloche till Puerto Varas. Här kan en regn- och vindtät jacka komma till användning.

Atmosfären i Sydamerikas städer är mycket informell och slips används i stort sett endast av affärsmän under kontorstid. Under dagen rör du dig lämpligast i lätta, oömma bomullskläder.

Ta dock gärna med en kavaj eller klänning att byta om till på kvällen. Bra och bekväma skor för promenader i städer och byar rekommenderas.
Övrigt:
I de större städerna är ficktjuvar mycket vanliga. TEMA-reseledaren kommer att informera ytterligare om detta.
För den valuta du inte har inlåst i hotellets kassaskåp, bör du ha en bra penningpung (gärna om halsen innanför skjortan/blusen) samt aldrig bära värdesaker i fickorna. Armbandsur och smycken undviker du att bära i städer och folksamlingar.
I Iguaçu som är relativt fuktigt är det bra att ha med sig myggmedel att smörja in sig med. Hör med ditt apotek.

Tag också med ordentligt med våtservetter eller alcogel (finns på apoteket). Du undviker många magproblem, om du tvättar händerna ofta.

Hotellinformation

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose