Japan – från Tokyo till Hiroshimaen resa i Solens rike

I Japan vårdas traditionerna i tempel, zen-trädgårdar och tehus. Samtidigt är nationen banbrytande inom mode, design och elektronik. Vår rundresa i Japan visar landets alla ansikten, från modernt storstadsmyller till meditativa alplandskap och anrika kejsarstäder. Från Tokyo färdas vi över de japanska alperna till det vördnadsbjudande Kanazawa och sedan vidare till Kyoto, Hiroshima och kosmopolitiska Osaka där vi bor precis vid Dotonborigatan.

RESFAKTA

Länder: Japan

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 12 dagar

Gruppstorlek: 15-26 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Kanazawa med sitt geishadistrikt
 • Den gamla kejsarstaden Kyoto
 • Snabbtåget Shinkansen
 • Miyajima-ön
 • Världsarvet Shirakawa-go

Dagsprogram
Tokyo till Hiroshima 2024/2025

Dag 1. Avresa mot Solens rike
Dags för avresa till Solens rike! Flyg till Tokyo.


Dag 2. Tokyo
Ankomst till Tokyo på förmiddagen. Vi tar bussen in till stadsdelen Shinjuku och området kring Tokyos nya stadshus där vi stannar för lunch och därefter besöker observatoriet i Kenzo Tanges futuristiska stadshus. Byggnaden har liknats vid en blandning av en gotisk katedral och ett datachip. Härifrån styrs och administreras Tokyo. Vid klart väder är utsikten över Tokyos Manhattan fantastisk härifrån. Shinjukuområdet inspirerade regissören Ridley Scott till filmer som Black Rain och Bladerunner.  På grund av varierande ankomsttider så kan ibland lunchen under ankomstdagen istället ersättas av en middag. 


Dag 3. Stadsrundtur i Tokyo
Under dagens program tar vi oss fram med hjälp av kommunala transporter och till fots. Tokyo är en gigantisk storstad med många ansikten. Myllrande mänskoströmmar på väg till och från sina arbetsplatser; motorvägar i flera våningar, men också stora parker där en gammal helgedom kan dölja sig i tystnaden under trädens täta lövverk. Vi börjar med ett besök på fiskmarknaden Tsukiji med ett myller av trånga gränder. Här säljs förutom färsk fisk även torkat sjögräs eller färdiglagade portioner att äta, produkter till köket som köksknivar och porslin. Intill Tsukiji finns det fashionabla Ginza med jättelika varuhus och fantastiskt folkliv. Att flanera på Ginza har sedan 1800-talet varit ett begrepp. Området har fått en renässans och blivit supertrendigt för japaner med köpkraft. Här finns bland annat Nissans och Sonys högkvarter. I Asakusa finns något av det gamla Edos själ. Asakusa var tidigare nöjesområdet nummer ett med sina kabukiteatrar och geishahus. Några av områdets höjdpunkter är Kannon-templet med sin fem våningar höga pagod och Nakamisearkaden med butiker som säljer allt från kimonor till riskakor. (Obs programmets ordning kan variera beroende på vilket hotell vi bor på).


Dag 4. Ledig dag
Idag bestämmer var och en vad de vill göra. "Intet nytt under solen", kan man få höra ibland, men det gäller nog inte Tokyo. Denna stad rymmer flera universum och det är omöjligt att lära känna denna kontrastfyllda megametropol på några dagar. Men låt oss rekommendera några möjligheter för de som inte riktigt bestämt sig. En av Tokyos stora attraktioner är det Uenoparken. Här finns flera viktiga museer, inte minst Nationalmuseet. Det Kejserliga palatset, omgivet av mäktiga vallgravar är väl värt ett besök liksom Meji-helgedomen som uppfördes till minne av kejsar Meji. På våren finns chansen att få se den så populära körsbärsblomningen då är området runt den kejserliga vallgraven en kavalkad i vitt och rosa. För de teknikintresserade är det stadsdelen Akihabara som gäller. Längs huvudgatan Chuo-dori finns det mesta och det senaste inom elektronik och digital teknik. Det unga och trendiga Tokyo är Shibuya, som erbjuder bra shopping och ett sent nattliv. TEMAs reseledare har många fler tips.


Dag 5. Åk Shinkansen och bo på ryokan
Med Noizomi "Shinkansen", det välkända japanska supertåget, går rundresan nu till Nagoya, Toyotas hemstad. En solig dag har man chansen att se Fujiberget på vägen. I Nagoya byter vi till lokaltåg för att fortsätta mot Takayama. Sträckan är känd som en av Japans vackraste tågresor och vi färdas upp i bergen, utmed floder risfält och teodlingar. Takayama är beläget mitt i det japanska alplandskapet. Dessa delar av Japan var till för bara några årtionden sedan tämligen isolerade under stora delar av året och här lever därför en ålderdomlig hantverkskultur kvar. Under en rundtur besöker vi ett museum med Takayamas främsta skatt, de flera hundra år gamla kortegevagnarna som tas ut under stadens populära vår och höstfestivaler. Vi övernattar på ett traditionellt japanskt värdshus – ryokan. Här provar vi på Japans motsvarighet till haute-cuisine, nämligen kayseki ryori. De många smårätterna presenteras mycket estetiskt och förefaller aldrig ta slut. Efter maten kanske du provar spa-avdelningen på ryokan med underbara varma japanska onsen-bad.


Observera, ta med endast en liten väska för övernattning i Takayama. Det stora bagaget transporteras separat till hotellet i Kyoto.


Dag 6. Sagobyn Shirakawa-go
Vi gör ett besök på Takayama Jinya, den enda kvarvarande byggnaden av sitt slag i Japan. Under shogunatets glansdagar administrerades Hida-distriktet från denna byggnad, som snarare är ett slott än ett kontor.

Idag går färden sedan med buss längs en bitvis mycket vacker väg, ned mot den japanska västkusten. Särskilt om senhösten sprakar naturen av färger. Vi passerar Shirakawa-go, en by med sagoaktig arkitektur. Husens halmtak har en mycket brant vinkel, "gasho-zukari". Det speciella byggnadssättet beror på de ofta mycket snörika vintrarna här uppe i bergstrakterna.

Sent på dagen kommer vi till Kanazawa. Som utflyktsmål på kvällen kan vi rekommendera Kanazawas nya, imponerande stationsbyggnad med en otrolig vattenklocka och en stor japansk port. Som så många japanska tågstationer är byggnaden också ett varuhus, fullpackad med butiker och restauranger.

Observera, ta med endast en liten väska för övernattning i Kanazawa. Det stora bagaget transporteras separat till hotellet i Kyoto.


Dag 7. Samurajer och geishor
Omgiven av rika jordbruksbygder och under framsynt ledarskap av den mycket förmögna familjen Maeda, blev Kanazawa under 1600- till 1800-talen en betydande stad. Kulturen gynnades och här uppfördes ett stort antal påkostade byggnader, av vilka många ännu finns kvar. Nagamachi är ett samurajdistrikt med typiska smala, krokiga gator. Här besöker vi samurajfamiljen Nomuras hus med dess vackra lilla trädgård.

Vid floden Asanogawa finns ett välbevarat historiskt geisha-distrikt. Vi får möjligheten att besöka en "okyia" som fortfarande är i bruk på kvällen och som fungerar som museum under dagen. Vi presenteras här till geishornas vardag. Kanazawas absolut främsta sevärdhet är dock Kenroku-en, en av Japans tre vackraste landskapsparker. Här finns alla de sex egenskaper som anses väsentliga för en fin parkanläggning: vidd, högtidlighet, noggranna arrangemang, svalka (närvaro av vatten), ålder och ett inbjudande utseende. På eftermiddagen fortsätter resan med tåg mot Kyoto. Vid ankomst ligger vårt valda hotell en kort promenad från stationen, dit vi går.


Dag 8. Kyoto och Shoguns borg
I Kyoto finns de mest eleganta templen, palatsen och trädgårdarna i hela landet. Här finns också en förfinad kultur och livsstil. Att härstamma från Kyoto anses vara bland det mest nobla i Japan. Kyoto är också systerstad med Paris. Kyoto bombades aldrig under andra världskriget. Staden ansågs tillhöra "världen". Vi besöker borgen Nijo, byggd 1603. Den omges av en vallgrav och kraftiga murverk, men innanför ligger shogunens palats byggt i trä. Palatsets berömda "näktergalsgolv" skulle varna shogunen för potentiella lönnmördare – kroppsvikten aktiverar en mekanism under golvbrädorna som gör att golvet kvittrar. Palatset figurerar flera gånger i tv-serien Shogun. Kinkakuji, den gyllene paviljongen, är nog den mest kända av Kyotos fler än 1 600 tempel. Byggnaden är helt täckt med bladguld och har en dramatisk historia, då den brändes ner av en galen munk för att sedan byggas upp igen.

Ryoanji är ett annat av stadens världsarv. Den torra zenträdgården är något av en gåta med sina 15 stenar, krattat grus och omgivande mur av lera.

Ett besök i helgedomen Fushimi Inari avslutar dagen. Här tillbes fruktbarhetsguden Inari och hans sändebud-rävarna. Under århundradena har människor donerat pengar till shinto-portar som byggts samman till en otrolig korridor med 10 000 orangea toriportar upp på berget! Korridoren är känd från En Geishas Memoarer och är en av de mest populära sevärdheterna i hela Japan.


Dag 9. Ledig dag i Kyoto
Dagen är fri för att på egen hand uppleva Kyoto, som är en stad med mycket att erbjuda. För tips om vad som kan upplevas står vår TEMA-reseledare till förfogande.


Dag 10. Hiroshima och Miyajima

Morgonpromenad till järnvägsstationen då vi reser med shinkansen till Hiroshima. Klockan 08.15 den sjätte augusti 1945 stannade klockorna i Hiroshima. Stora delar av staden utplånades av en atombomb och namnet Hiroshima etsades för evigt in i alla människors sinnen.

Vi besöker naturligtvis Fredsparken liksom museet med bilder och föremål som minner om den fruktansvärda förstörelsen. Industrihallens ruin och dess kupol står kvar som en symbol över krigets alla fasor. I Hiroshima är den lokala specialiteten okonomiyaki. Givetvis provar vi på dessa mättande japanska crêpes - liknande skapelser.

På eftermiddagen gör vi en utflykt till Miyajima-ön och Itsukushima-templet. Den stora, röda torii-portalen har blivit en välkänd symbol för Japan och en japansk tänkare och filosof kallade den för en av Japans vackraste vyer. Hela tempelanläggningen har ett stort skönhetsvärde och tycks flyta på havsytan.

Observera, ta med endast en liten väska för övernattning i Hiroshima. Det stora bagaget transporteras separat till hotellet i Osaka.


Dag 11. Osaka
Även i Hiroshima ligger vårt valda hotell på promenadavstånd till stationen. På morgonen fortsätter vi vidare till Japans tredje stad, Osaka. En kort promenad tar oss in till centrala delarna av Osaka där vi upplever Amerika-mura och den pulserande Dotonborigatan med alla restauranger och neonskyltar, innan vi checkar in på hotellet under eftermiddagen.


Dag 12. Hemresa och ankomst till Skandinavien
Återresan till Europa startar från Osakas flygplats Kansai eller Kix som den kallas i folkmun. Flygplatsen är belägen på en konstgjord ö.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 10 frukostar
• 4 luncher
• 2 middagar
• Inträden enligt program
• Gruppresa med TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien.

Dag 2
Ankomst till Tokyo. Tokyos nya stadshus. Tre övernattningar på hotell i Tokyo. Lunch eller middag ingår.

Dag 3
I Tokyo. Stadsrundtur med Tsukiji fiskmarknad, Asakusa m m. Frukost ingår.

Dag 4
Ledig dag i Tokyo. Frukost ingår.

Dag 5
Tokyo – Nagoya – Takayama. Tågresa. Frukostbuffé samt middag ingår. Rundtur i Takayama. En övernattning på Ryokan-hotell i Takayama.

Dag 6
Takayama – Shirakawago – Kanazawa. Bussresa. 15 mil. Frukost samt lunch ingår. En övernattning på hotell i Kanazawa.

Dag 7
Besök i Kanazawa med Nagamachi och Nomuras residens. Kanazawa – Kyoto. Tågresa. Frukostbuffé ingår. Tre övernattningar på hotell i Kyoto.

Dag 8
I Kyoto med stadsrudtur till Nijo, Kinkakuji och Ryoanji. Frukostbuffé och lunch ingår.

Dag 9
Ledig dag för att uppleva Kyoto på egen hand. Frukostbuffé ingår.

Dag 10
Kyoto – Hiroshima. Tågresa. Besök vid Fredsparken. Frukostbuffé och lunch ingår. En övernattning på hotell i Hiroshima.

Dag 11
Hiroshima – Osaka. Tågresa. Frukostbuffé och middag ingår. En övernattning på hotell i Osaka.

Dag 12
Avresa med flyg från Osaka. Frukostbuffé ingår. Ankomst till Skandinavien.

Japan

Folkmängd 127 miljoner
Landets yta 377 835 km²
Valuta Yen
Religion 54 % är shintoister, 40 % buddhister, 0,7 % kristna och 4,7 % uppger andra trostillhörigheter, exempelvis shamanism. (officiella siffror)
Språk Japanska
Statsskick Konstitutionell monarki

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Skandinavien–Tokyo och åter från Osaka; buss och tågresor i Japan enligt programmet, del i dubbelrum, måltider enligt program, inträden och utflykter om inget annat anges samt TEMA-reseledare. För vissa flygrutter som går via flygplatser i Asien vill vi avråda från duty free köp av alkohol i Europa då risken är att detta beslagtas i en säkerhetskontroll på Incheon i Seoul tex. Detta har hänt under vissa flygningar med KLM på tidigare resor.

Dricks
Dricks i Japan förekommer sällan och generellt förväntas du inte betala något extra vid exempelvis ett restaurangbesök. Det är däremot vanligt att ge dricks till chaufförer och lokala guider. Vi rekommenderar därför att du tar med dig en summa av 2 000 yen per person som samlas in av TEMA:s reseledare under resans första dag. Reseledaren ansvarar sedan för att all dricks portioneras ut till de berörda.

Munskydd
I den japanska vardagen visar man respekt och hänsyn. Redan före covidpandemin var munskydd väldigt vanligt. Har man en lättare förkylning sätter man rutinmässigt på sig ett munskydd i Japan. 


Covid -19
Man behöver INTE sedan 29 april 2023 göra några pcr-tester eller visa vaccinpass. LÄs mer om senaste covidreglerna här:https://www.mhlw.go.jp/stf/covid-19/bordercontrol.html 


Hotellen och program
Alternativa hotell kan förekomma på vissa avresor. Programändringar kan behöva göras med kort varsel då flygbolagen i post-pandemiskatider ofta ändrar sina tidtabeller. TEMA kan dessvärre inte hjälpa till att boka biljetter till museum, tempel eller restauranger under resans egentid. Vi rekommenderar dock att man bokar berömda museum och populära restauranger i mycket god tid i förväg på deras egna hemsidor där det går. Ofta är det fullbokat i flera månader i förväg.

Valuta
Yen (JPY). Betal- och kreditkort gäller på många platser men kan inte alltid tas för givet. Bankomater finns på 7-eleven och Citibank för uttag. Vill du växla kontanter så fungerar US-dollar eller euro bäst.

Du betalar själv för måltidsdrycker (öl, vin, mineralvatten eller kanske sake) samt för de måltider som inte ingår enligt dagsprogrammet. Det finns alla möjligheter att inta dessa till låg kostnad på mindre restauranger, dit japanerna själva går.

När du beräknar reskassan, tänk även på att Japan är ett eldorado för den shoppingintresserade: kameror, elektronik, kläder, antikviteter, klockor, lackarbeten, dockor, pärlor, samurajsvärd, kimonor med mera.


Klimat
Klimatet varierar väsentligt från det snörika Hokkaido i norr till de sydliga delarnas närmast subtropiska väderleksförhållanden. Likaså innebär höjden över havet betydande temperaturskillnader. Det faller rikligt med nederbörd under en stor del av året.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel
På sommaren och tidiga hösten gäller lätta och svala bomullskläder under res- och utflyktsdagarna. För de sena höstresorna kan en kappa eller rock vara bra att ha. Tag för säkerhets skull med ett ylleplagg för besök i bergstrakterna under vår och höst. Ta även med dig ett paraply eller ett lättare regnplagg.

Observera
Eluttagen i Japan är av typ A eller typ B. Typ A har två platta hål, typ B har samma två hål som A plus ett extra hål för jord. A-kontakten fungerar i både A och B, medan B-kontakten fungerar bara i ett B uttag. A-kontakten är den vanligaste varianten. Det är samma typ av el-kontakt och uttag som man använder i USA.

De flesta hotell lånar ut adaptrar, men räkna inte med att alla hotell har dem tillgängliga. Ta därför med en egen för att vara säker. Dessutom kan det vara bra att ta med sig en grenkontakt om man har mycket elektronik. Kontrollera för säkerhets skull att dina "apparater" tål 100V.

Hotellet i Takayama är ett traditionellt japanskt så kallat Ryokan, en annorlunda upplevelse. Middag och frukost intas sittande på mindre stolar. Sängarna består av sköna futons/bäddmadrasser på golvet. Det finns en del rum med vanliga sängar. Ställ en förfrågan vid bokningstillfället för att se om "vanliga sängar" kan ordnas vid behov.

För Honshu-ön är våra avresor i slutet av mars och början av april planerade för att försöka tajma in körsbärsblomningen.  Den bästa tiden för höstfärger på Honshu är från slutet på oktober och genom november månad.

För övernattningen i de japanska alperna Dag 5 och 6 liksom övernattningen i Hiroshima dag 10 ber vi er att ta med en lättpackad övernattningsväska, eftersom ditt huvudbagage transporteras direkt till Kyoto respektive Osaka. OBS ett bagage per person ingår för bagagetransport.

Stadsrundturen i Tokyo görs med tåg och tunnelbana. Man skall kunna gå flera promenader i omgångar under den dagen. Även i andra städer går vi i behagligt tempo 10-15 minuter till och från stationer och liknande. För tempelbesök och trädgårdsbesök i Kanazawa och Kyoto handlar det om promenader på 30-60 minuter. Annars har vi vår egen buss de flesta av utflyktsdagarna där man också kan lämna tyngre handbagage ombord. Om vissa utflyktsprogram ändå upplevs som för krävande rekommenderas att man själv bokar taxi till hotellet för att ta eventuellt ta sig hem före gruppen. Våra Shinkansresor genomförs med de snabbaste och bästa Nozomitågen. Vi har riktiga platsbokningar och reser inte med Japanese railpass med de mer långsamtgående tågen som stannar på fler stationer. För grupper med färre än 20 deltagare gäller tunnelbana till stationen i Tokyo, och från stationen i Osaka till hotellet.

Ta av dig skorna

En resa i Japan innebär att man tar av sig skorna på flera museum och restauranger. Ta gärna med dig skor som är lätta att ta av och på.

Vid inresa
Se till att skriva ner vilket hotell som är första boendet på rundresan då den informationen efterfrågas på inresedokument i Japan. Dessa papper fylls i på flyget.

Matvaror
Kött är inte tillåtet att föra in till Japan, inte heller färsk frukt och grönsaker.

Flyg Business

Vi ser ett ökat intresse för att boka business class på våra resor till Japan. Kontakta kontoret direkt på telefon för att undersöka om det är möjligt för den avgång det handlar om. 

Hotell/boende

Kommentarer

För avresorna i februari 2024 gäller Ginza Monterey hotell då Hanzemon renoveras.

Under våren 2024 bor vi på Elcient hotell i Kyoto. Undantaget är på rundresan med avresa den 30 mars 2024 då vi bor på Miyako hotell i Kyoto. Hotellen i Kyoto kommer att variera under året.

2025 hålls världsutställningen i Osaka. Efterfrågan skjuter i höjden för resor till Japan och priserna går upp.

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2024-03-19 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2024-03-19
07:10
2024-03-19
08:25
SAS, 1417
Copenhagen
Tokyo
2024-03-19
10:40
2024-03-20
07:55
SAS, 983
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Tokyo
2024-03-30
07:05
2024-03-30
08:15
All Nippon Airways, 094
Tokyo
Copenhagen
2024-03-30
09:55
2024-03-30
16:30
SAS, 984
Copenhagen
Stockholm
2024-03-30
17:30
2024-03-30
18:40
SAS, 410
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 51 950 SEK Fullbokad
2024-03-19 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Tokyo
2024-03-19
10:40
2024-03-20
07:55
SAS, 983
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Tokyo
2024-03-30
07:05
2024-03-30
08:15
All Nippon Airways, 094
Tokyo
Copenhagen
2024-03-30
09:55
2024-03-30
16:30
SAS, 984
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 51 950 SEK Fullbokad
2024-03-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2024-03-26
06:10
2024-03-26
07:05
SAS, 1439
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Gothenburg
2024-04-07
23:00
2024-04-07
23:45
SAS, 446
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 52 950 SEK Fullbokad
2024-03-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Tokyo
2024-03-26
10:40
2024-03-27
07:55
SAS, 983
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Tokyo
2024-04-07
07:00
2024-04-07
08:10
All Nippon Airways, 094
Tokyo
Copenhagen
2024-04-07
11:45
2024-04-07
18:20
SAS, 984
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 52 950 SEK Fullbokad
2024-03-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2024-03-26
07:10
2024-03-26
08:25
SAS, 1417
Copenhagen
Tokyo
2024-03-26
10:40
2024-03-27
07:55
SAS, 983
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Tokyo
2024-04-07
07:00
2024-04-07
08:10
All Nippon Airways, 094
Tokyo
Copenhagen
2024-04-07
11:45
2024-04-07
18:20
SAS, 984
Copenhagen
Stockholm
2024-04-07
19:15
2024-04-07
20:30
SAS, 1430
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 52 950 SEK Fullbokad
2024-03-30 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2024-03-30
10:10
2024-03-30
11:40
Lufthansa, 825
Frankfurt
Tokyo
2024-03-30
13:45
2024-03-31
10:30
Lufthansa, 716
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-04-11
09:30
2024-04-11
16:50
Lufthansa, 743
Munich
Copenhagen
2024-04-11
18:55
2024-04-13
20:30
Lufthansa, 2444
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 60 690 SEK Fullbokad
2024-03-30 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2024-03-30
10:25
2024-03-30
12:10
Lufthansa, 813
Frankfurt
Tokyo
2024-03-30
13:45
2024-03-31
10:30
Lufthansa, 716
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-04-11
09:30
2024-04-11
16:50
Lufthansa, 743
Munich
Gothenburg
2024-04-11
20:05
2024-04-11
21:55
Lufthansa, 2432
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 58 650 SEK Fullbokad
2024-03-30 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2024-03-30
09:50
2024-03-30
12:05
Lufthansa, 801
Frankfurt
Tokyo
2024-03-30
13:45
2024-03-31
10:30
Lufthansa, 716
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-04-11
09:30
2024-04-11
16:50
Lufthansa, 743
Munich
Stockholm
2024-04-11
21:30
2024-04-11
23:40
Lufthansa, 2420
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 59 350 SEK Fullbokad
2024-04-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Frankfurt
2024-04-02
09:50
2024-04-02
11:20
Lufthansa, 825
Frankfurt
Tokyo
2024-04-02
14:15
2024-04-03
09:50
Lufthansa, 716
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-04-13
09:30
2024-04-13
16:50
Lufthansa, 743
Munich
Copenhagen
2024-04-13
21:40
2024-04-13
23:15
Lufthansa, 2446
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 52 950 SEK Fullbokad
2024-04-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Frankfurt
2024-04-02
10:10
2024-04-02
11:55
Lufthansa, 813
Frankfurt
Tokyo
2024-04-02
14:15
2024-04-03
09:50
Lufthansa, 716
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-04-13
09:30
2024-04-13
16:50
Lufthansa, 743
Munich
Gothenburg
2024-04-13
20:05
2024-04-13
21:55
Lufthansa, 2432
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 52 950 SEK Fullbokad
2024-04-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Frankfurt
2024-04-02
09:50
2024-04-02
12:00
Lufthansa, 801
Frankfurt
Tokyo
2024-04-02
14:15
2024-04-03
09:50
Lufthansa, 716
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-04-13
09:30
2024-04-13
16:50
Lufthansa, 743
Munich
Stockholm
2024-04-13
21:30
2024-04-13
23:40
Lufthansa, 2420
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 52 950 SEK Fullbokad
2024-06-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Munich
2024-06-04
06:00
2024-06-04
07:50
Lufthansa, 2433
Munich
Tokyo
2024-06-04
12:50
2024-06-05
08:00
Lufthansa, 714
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-06-15
09:30
2024-06-15
16:50
Lufthansa, 743
Munich
Gothenburg
2024-06-15
20:05
2024-06-15
21:55
Lufthansa, 2432
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 52 950 SEK 3 platser kvar Boka
2024-06-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Munich
2024-06-04
08:50
2024-06-04
10:25
Lufthansa, 2439
Munich
Tokyo
2024-06-04
12:50
2024-06-05
08:00
Lufthansa, 714
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-06-15
09:30
2024-06-15
16:50
Lufthansa, 743
Munich
Copenhagen
2024-06-15
21:40
2024-06-15
23:15
Lufthansa, 2446
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 52 950 SEK 4 platser kvar Boka
2024-06-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Munich
2024-06-04
06:00
2024-06-04
08:10
Lufthansa, 2421
Munich
Tokyo
2024-06-04
12:50
2024-06-05
08:00
Lufthansa, 714
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-06-15
09:30
2024-06-15
16:50
Lufthansa, 743
Munich
Stockholm
2024-06-15
21:30
2024-06-15
23:40
Lufthansa, 2420
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 52 950 SEK Förfrågan
2024-07-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2024-07-04
13:25
2024-07-04
15:55
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2024-07-04
17:45
2024-07-05
13:05
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-07-15
22:25
2024-07-16
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Copenhagen
2024-07-16
07:25
2024-07-16
08:05
Finnair, 951
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 54 990 SEK 2 platser kvar Boka
2024-07-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2024-07-04
12:20
2024-07-04
15:15
Finnair, 864
Helsinki
Tokyo
2024-07-04
17:45
2024-07-05
13:05
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-07-15
22:25
2024-07-16
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Gothenburg
2024-07-16
07:30
2024-07-16
08:30
Finnair, 861
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 52 990 SEK 2 platser kvar Boka
2024-07-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2024-07-04
15:05
2024-07-04
17:05
Finnair, 810
Helsinki
Tokyo
2024-07-04
17:45
2024-07-05
13:05
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-07-15
22:25
2024-07-16
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Stockholm
2024-07-16
07:25
2024-07-16
07:25
Finnair, 801
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 52 990 SEK 2 platser kvar Boka
2024-09-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2024-09-26
13:30
2024-09-26
15:30
Finnair, 810
Helsinki
Tokyo
2024-09-26
17:45
2024-09-27
13:05
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-10-07
22:25
2024-10-08
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Stockholm
2024-10-08
06:35
2024-10-08
06:35
Finnair, 805
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 52 750 SEK 1 platser kvar Boka
2024-09-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2024-09-26
13:15
2024-09-26
15:45
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2024-09-26
17:45
2024-09-27
13:05
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-10-07
22:25
2024-10-08
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Copenhagen
2024-10-08
07:25
2024-10-08
08:05
Finnair, 951
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 52 750 SEK 2 platser kvar Boka
2024-09-26 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2024-09-26
12:10
2024-09-26
15:05
Finnair, 864
Helsinki
Tokyo
2024-09-26
17:45
2024-09-27
13:05
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-10-07
22:25
2024-10-08
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Gothenburg
2024-10-08
07:30
2024-10-08
08:30
Finnair, 861
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 52 750 SEK Förfrågan
2024-10-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2024-10-04
13:25
2024-10-04
15:45
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2024-10-04
18:30
2024-10-05
13:50
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-10-14
22:25
2024-10-15
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Copenhagen
2024-10-15
07:25
2024-10-15
08:05
Finnair, 951
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 55 150 SEK 2 platser kvar Boka
2024-10-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2024-10-04
15:05
2024-10-04
17:05
Finnair, 810
Helsinki
Tokyo
2024-10-04
18:30
2024-10-05
13:50
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-10-14
22:25
2024-10-15
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Stockholm
2024-10-15
07:35
2024-10-15
07:35
Finnair, 801
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 54 350 SEK Förfrågan
2024-10-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2024-10-04
12:10
2024-10-04
15:05
Finnair, 864
Helsinki
Tokyo
2024-10-04
18:30
2024-10-05
13:50
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-10-14
22:25
2024-10-15
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Gothenburg
2024-10-15
07:30
2024-10-15
08:30
Finnair, 861
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 55 550 SEK 2 platser kvar Boka
2024-10-24 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2024-10-24
13:25
2024-10-24
15:55
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2024-10-24
18:30
2024-10-25
13:50
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-11-04
22:25
2024-11-05
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Copenhagen
2024-11-05
07:25
2024-11-05
08:05
Finnair, 951
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 55 750 SEK 2 platser kvar Boka
2024-10-24 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2024-10-24
12:10
2024-10-24
15:05
Finnair, 864
Helsinki
Tokyo
2024-10-24
18:30
2024-10-25
13:50
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-11-04
22:25
2024-11-05
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Gothenburg
2024-11-05
07:30
2024-11-05
08:30
Finnair, 861
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 54 150 SEK 2 platser kvar Boka
2024-10-24 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2024-10-24
15:05
2024-10-24
17:05
Finnair, 810
Helsinki
Tokyo
2024-10-24
18:30
2024-10-25
13:50
Finnair, 061
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2024-11-04
22:25
2024-11-05
05:30
Finnair, 068
Helsinki
Stockholm
2024-11-05
06:35
2024-11-05
06:35
Finnair, 805
13 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 54 150 SEK 2 platser kvar Boka
2024-11-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Munich
2024-11-04
09:00
2024-11-04
10:40
Lufthansa, 2439
Munich
Tokyo
2024-11-04
12:45
2024-11-05
09:05
Lufthansa, 714
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-11-15
09:55
2024-11-15
16:25
Lufthansa, 743
Munich
Copenhagen
2024-11-15
21:05
2024-11-15
22:45
Lufthansa, 2446
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 62 190 SEK 6 platser kvar Boka
2024-11-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Munich
2024-11-04
06:00
2024-11-04
07:50
Lufthansa, 2433
Munich
Tokyo
2024-11-04
12:45
2024-11-05
09:05
Lufthansa, 714
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-11-15
09:55
2024-11-15
16:25
Lufthansa, 743
Munich
Gothenburg
2024-11-15
20:45
2024-11-15
22:40
Lufthansa, 2432
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 59 990 SEK 4 platser kvar Boka
2024-11-04 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Munich
2024-11-04
07:45
2024-11-04
10:00
Lufthansa, 2421
Munich
Tokyo
2024-11-04
12:45
2024-11-05
09:05
Lufthansa, 714
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Munich
2024-11-15
09:55
2024-11-15
16:25
Lufthansa, 743
Munich
Stockholm
2024-11-15
21:00
2024-11-15
23:15
Lufthansa, 2420
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 56 550 SEK 6 platser kvar Boka
2025-03-05 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 62 850 SEK 6 platser kvar Boka
2025-03-05 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 63 450 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-05 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 63 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-20 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 63 050 SEK 6 platser kvar Boka
2025-03-20 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 63 650 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-20 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 63 550 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-27 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 64 450 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-03-27 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 63 790 SEK 6 platser kvar Boka
2025-03-27 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 65 790 SEK 6 platser kvar Boka
2025-03-31 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 64 450 SEK 6 platser kvar Boka
2025-03-31 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 63 790 SEK 6 platser kvar Boka
2025-03-31 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 67 790 SEK 2 platser kvar Boka
2025-04-24 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 59 690 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-04-24 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 59 050 SEK 6 platser kvar Boka
2025-04-24 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 59 790 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-06-12 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 59 190 SEK 6+ platser kvar Boka
2025-06-12 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 59 535 SEK 6 platser kvar Boka
2025-06-12 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 59 275 SEK 6+ platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.