Japan – från Tokyo till Hiroshimamed Miho-museet

I Japan vårdas traditionerna i tempel, zen-trädgårdar och tehus. Samtidigt skapar nationen de hetaste nya trenderna inom mode, design och elektronik. Vår rundresa i Japan visar landets alla ansikten, från modernt storstadsmyller till meditativa alplandskap och anrika kejsarstäder. Från Tokyo färdas vi över bergen till det vördnadsbjudande Kanazawa och sedan vidare till Kyoto, Hiroshima och Osaka.

RESFAKTA

Länder: Japan

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 12 dagar

Gruppstorlek: 18-26 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Kanazawa med sitt geishadistrikt
 • Shoguns borg Nijo i Kyoto
 • Snabbtåget Shinkansen
 • Miyajima-ön
 • Världsarvet Shirakawa-go

Dagsprogram
2020-2022

Dag 1. Avresa mot Solens rike
Dags för avresa till Solens rike! Vi flyger via Helsingfors med Finnair direkt till Tokyo och Narita-flygplatsen.


Dag 2. Tokyo
Ankomst till Tokyo på förmiddagen. Vi tar bussen in till hotellet och lämnar av bagaget. Sen kan de som vill ta tunnelbanan (till självkostnadspris cirka 25 kr) och besöka observatoriet i Kenzo Tanges futuristiska stadshus. Byggnaden har liknats vid en blandning av en gotisk katedral och ett datachip. Härifrån styrs och administreras Tokyo. Vid klart väder är utsikten över Tokyos Manhattan fantastisk härifrån. Shinjukuområdet, där stadshuset ligger, inspirerade regissören Ridley Scott till filmer som Black Rain och Bladerunner. Rummen på hotellet är tillgängliga efter klockan 14.00 och reseledaren kan ge tips på saker att göra.


Dag 3. Stadsrundtur med Kejserliga palatset
Tokyo är en gigantisk storstad med många ansikten. Myllrande människoströmmar på väg till och från sina arbetsplatser; motorvägar i flera våningar, men också stora parker där en gammal helgedom kan dölja sig i tystnaden under trädens täta lövverk. Under sightseeingturen ser vi Kejserliga palatset, omgivet av mäktiga vallgravar. Vi besöker Meji-helgedomen, uppförd till minne av kejsar Meji (1867–1912). Denne anses i högsta grad ha bidragit till Japans förvandling från ett slutet feodalt samhälle till en modern nation. I Asakusa finns något av det gamla Edos själ. Asakusa var tidigare nöjesområdet nummer ett med sina kabukiteatrar och geishahus. Några av områdets höjdpunkter är Kannon-templet med sin fem våningar höga pagod och Nakamisearkaden med butiker som säljer allt från kimonor till riskakor. Rundturen avslutas i det välkända Ginza med jättelika varuhus och fantastiskt folkliv. Att flanera på Ginza har sedan 1800-talet varit ett begrepp. Området har fått en renässans och blivit supertrendigt för japaner med köpkraft. Här finns bland annat Nissans och Sonys högkvarter.


Dag 4. Ledig dag i Tokyo
Idag bestämmer var och en vad de vill göra. "Intet nytt under solen", kan man få höra ibland, men det gäller nog inte Tokyo. Denna stad rymmer flera universum och det är omöjligt att lära känna denna kontrastfyllda megametropol på några dagar. Men låt oss rekommendera några möjligheter för de som inte riktigt bestämt sig. En av Tokyos stora attraktioner är Uenoparken. Här finns flera viktiga museer, inte minst Nationalmuseet. Eller bryt av med västerländsk konst på museet för just västerländsk konst. På våren finns chansen att få se den så populära körsbärsblomningen. För de teknikintresserade är det stadsdelen Akibara som gäller. Längs huvudgatan Chuo-dori finns det mesta och det senaste inom elektronik och digital teknik. Det unga och trendiga Tokyo är Shibuya, som erbjuder bra shopping och ett sent nattliv. TEMAs reseledare har många fler tips.


Dag 5. Åk Shinkansen och bo på ryokan
Med "Shinkansen", det välkända japanska supertåget, går rundresan nu till Nagoya, där vi byter till lokaltåg för att fortsätta mot Takayama. Sträckan är känd som en av Japans vackraste tågresor och vi färdas upp i bergen, utmed floder och teodlingar. Takayama är beläget mitt i det japanska alplandskapet. Dessa delar av Japan var till för bara några årtionden sedan tämligen isolerade under stora delar av året och här lever därför en ålderdomlig hantverkskultur kvar. Under en rundtur besöker vi ett museum med Takayamas främsta skatt, de flera hundra år gamla kortegevagnarna som tas ut under stadens populära festival. Vi gör även ett besök på Takayama Jinya, den enda kvarvarande byggnaden av sitt slag i Japan. Under shogunatets glansdagar administrerades Hida-distriktet från denna byggnad, som snarare är ett slott än ett kontor. Vi övernattar på ett traditionellt japanskt värdshus – ryokan. Här provar vi på Japans motsvarighet till haute-cuisine, nämligen kayseki ryori. De många smårätterna presenteras mycket estetiskt och förefaller aldrig ta slut.


Dag 6. Sagobyn Shirakawa-go
Idag går färden med buss längs en bitvis mycket vacker väg, ned mot den japanska västkusten. Särskilt om senhösten sprakar naturen av färger. Vi passerar Shirakawa-go, en by med sagoaktig arkitektur. Husens halmtak har en mycket brant vinkel, "gasho-zukari". Det speciella byggnadssättet beror på de ofta mycket snörika vintrarna här uppe i bergstrakterna.

Sent på dagen kommer vi till Kanazawa. Som utflyktsmål på kvällen kan vi rekommendera Kanazawas nya, imponerande stationsbyggnad med en otrolig vattenklocka och en stor japansk port. Som så många japanska tågstationer är byggnaden också ett varuhus, fullpackad med butiker och restauranger.


Dag 7. Samurajer och geishor
Omgiven av rika jordbruksbygder och under framsynt ledarskap av den mycket förmögna familjen Maeda, blev Kanazawa under 1600- till 1800-talen en betydande stad. Kulturen gynnades och här uppfördes ett stort antal påkostade byggnader, av vilka många ännu finns kvar. Nagamachi är ett samurajdistrikt med typiska smala, krokiga gator. Här besöker vi samurajfamiljen Nomuras hus med dess vackra lilla trädgård.

Vid floden Asanogawa finns ett välbevarat historiskt geisha-distrikt. Vi får möjligheten att besöka en "okyia" som fortfarande är i bruk på kvällen och som fungerar som museum under dagen. Vi presenteras här till geishornas vardag. Kanazawas absolut främsta sevärdhet är dock Kenroku-en, en av Japans tre vackraste landskapsparker. Här finns alla de sex egenskaper som anses väsentliga för en fin parkanläggning: vidd, högtidlighet, noggranna arrangemang, svalka (närvaro av vatten), ålder och ett inbjudande utseende. På eftermiddagen fortsätter resan med tåg mot Kyoto.


Dag 8. Kyoto och Shoguns borg
I Kyoto finns de mest eleganta templen, palatsen och trädgårdarna i hela landet. Här finns också en förfinad kultur och livsstil. Att härstamma från Kyoto anses vara bland det mest nobla i Japan. Kyoto är också systerstad med Paris. Kyoto bombades aldrig under andra världskriget. Staden ansågs tillhöra "världen". Vi besöker borgen Nijo, byggd 1603. Den omges av en vallgrav och kraftiga murverk, men innanför ligger shogunens palats byggt i trä. Palatsets berömda "näktergalsgolv" skulle varna shogunen för potentiella lönnmördare – kroppsvikten aktiverar en mekanism under golvbrädorna som gör att golvet kvittrar. Palatset figurerar flera gånger i tv-serien Shogun. Kinkakuji, den gyllene paviljongen, är nog den mest kända av Kyotos fler än 1 600 tempel. Byggnaden är helt täckt med bladguld och har en dramatisk historia, då den brändes ner av en galen munk för att sedan byggas upp igen.

Ryoanji är ett annat av stadens världsarv. Den torra zenträdgården är något av en gåta med sina 15 stenar, krattat grus och omgivande lermur.

Ett besök i helgedomen Fushimi Inari avslutar dagen. Här tillbes fruktbarhetsguden Inari och hans sändebud-rävarna. Under århundradena har människor donerat pengar till shinto-portar som byggts samman till en otrolig korridor med 10 000 oranga toriportar upp på berget! Korridoren är känd från En Geishas Memoarer och är en av de mest populära sevärdheterna i hela Japan.


Dag 9. Miho
Idag beger vi oss till Miho-museet. Mihoko Koyama, grundare av den andliga rörelsen Shumei, hade en vision om att bygga ett museum för sin privata samling med tekannor. Det blev något större än så. Museet, som skapats av arkitekten Pei, rymmer en rejäl samling konstskatter och är ett av Japans moderna arkitektoniska mästerverk. Byggnaden harmonierar smakfullt med naturen i den omgivande nationalparken.


Dag 10. Hiroshima och Miyajima

Under förmiddagen reser vi med snabbtåget till Hiroshima. Kl 08.15 den sjätte augusti 1945 stannade klockorna i Hiroshima. Stora delar av staden utplånades av en atombomb och namnet Hiroshima etsades för evigt in i alla människors sinnen.

Vi besöker naturligtvis Fredsparken liksom museet med bilder och föremål som minner om den fruktansvärda förstörelsen. Industrihallens ruin och dess kupol står kvar som en symbol över krigets alla fasor.

På eftermiddagen gör vi en utflykt till Miyajima-ön och Itsukushima-templet. Den stora, röda torii-portalen har blivit en välkänd symbol för Japan. Hela tempelanläggningen har ett stort skönhetsvärde och tycks flyta på havsytan.


Dag 11. Osaka
På morgonen fortsätter vi vidare till Japans tredje stad, Osaka. Här finns möjlighet att uppleva den pulserande Dotonborigatan med alla restauranger och neonskyltar.


Dag 12. Hemresa och ankomst till Skandinavien
Återresan till Europa startar från Osakas flygplats Kansai, som är belägen på en konstgjord ö. På kvällen samma dag är vi hemma i Skandinavien igen.


ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 9 frukostar
• 5 luncher
• 2 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Prisavdrag om du bokar flyg på egen hand 6 800 kr
• Enkelrumstillägg från 3 500 kr

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien.

Dag 2
Ankomst till Tokyo. Resten av dagen ledig. Tre övernattningar på hotell i Tokyo.

Dag 3
I Tokyo. Stadsrundtur med Kejserliga Palatset, Meji-templet, Asakusa m m. Frukostbuffé och lunch ingår.

Dag 4
Ledig dag i Tokyo. Frukost ingår.

Dag 5
Tokyo – Nagoya – Takayama. Tågresa. Frukostbuffé samt middag ingår. Rundtur i Takayama. En övernattning på Ryokan-hotell i Takayama.

Dag 6
Takayama – Shirakawago – Kanazawa. Bussresa. 15 mil. Frukost samt lunch ingår. En övernattning på hotell i Kanazawa.

Dag 7
Besök i Kanazawa med Nagamachi och Nomuras residens. Kanazawa – Kyoto. Tågresa. Frukostbuffé ingår. Tre övernattningar på hotell i Kyoto.

Dag 8
I Kyoto med stadsrudtur till Nijo, Kinkakuji och Ryoanji. Frukostbuffé och lunch ingår.

Dag 9
Besök på Mihomuseet. Frukostbuffé samt lunch ingår.

Dag 10
Kyoto – Hiroshima. Tågresa. Besök vid Fredsparken. Frukostbuffé och lunch ingår. En övernattning på hotell i Hiroshima.

Dag 11
Utflykt till Miyajima och Itsukushima-templet. Hiroshima – Osaka. Tågresa. Frukostbuffé och middag ingår. En övernattning på hotell i Osaka.

Dag 12
Avresa med flyg från Osaka. Frukostbuffé ingår. Ankomst till Skandinavien.

Japan

Folkmängd 127 miljoner
Landets yta 377 835 km²
Valuta Yen
Religion 54 % är shintoister, 40 % buddhister, 0,7 % kristna och 4,7 % uppger andra trostillhörigheter, exempelvis shamanism. (officiella siffror)
Språk Japanska
Statsskick Konstitutionell monarki

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Skandinavien–Tokyo och åter från Osaka; buss och tågresor i Japan enligt programmet, del i dubbelrum, måltider enligt program, inträden och utflykter om inget annat anges samt TEMA-reseledare.

Dricks
Dricks i Japan förekommer sällan och generellt förväntas du inte betala något extra vid exempelvis ett restaurangbesök. Det är däremot vanligt att ge dricks till chaufförer och lokalguider. Vi rekommenderar därför att du tar med dig en summa av 2 000 yen per person som samlas in av TEMA:s reseledare under resans första dag. Reseledaren ansvarar sedan för att all dricks portioneras ut till de berörda.

Hotellen

Alternativa hotell förekommer på vissa avresor.
Alternativt hotell i Kanasawa följande avresor:
2020: 28/3, 4/4, 11/4.
KKR Hotel, Kanazawa.

Valuta

Yen (JPY). Betal- och kreditkort gäller på många platser men kan inte alltid tas för givet. Bankomater finns på 7-eleven och Citibank för uttag. Vill du växla kontanter så fungerar US-dollar eller euro bäst.

Du betalar själv för måltidsdrycker (öl, vin, mineralvatten eller kanske sake) samt för de måltider som inte ingår enligt dagsprogrammet. Det finns alla möjligheter att inta dessa till låg kostnad på mindre restauranger, dit japanerna själva går.

När du beräknar reskasan, tänk även på att Japan är ett eldorado för den shoppingintresserade: kameror, elektronik, kläder, antikviteter, klockor, lackarbeten, dockor, pärlor, samurajsvärd, kimonor med mera.

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Klimat

Klimatet varierar väsentligt från det snörika Hokkaido i norr till de sydliga delarnas närmast subtropiska väderleksförhållanden. Likaså innebär höjden över havet betydande temperaturskillnader. Det faller rikligt med nederbörd under en stor del av året.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel

På sommaren och tidiga hösten gäller lätta och svala bomullskläder under res- och utflyktsdagarna. För de sena höstresorna kan en kappa eller rock vara bra att ha. Tag för säkerhets skull med ett ylleplagg för besök i bergstrakterna under vår och höst. Ta även med dig ett paraply eller ett lättare regnplagg.

Observera

Eluttagen i Japan är av typ A eller typ B. Typ A har två platta hål, typ B har samma två hål som A plus ett extra hål för jord. A-kontakten fungerar i både A och B, medan B-kontakten fungerar bara i ett B uttag. A-kontakten är den vanligaste varianten. Det är samma typ av el-kontakt och uttag som man använder i USA.

De flesta hotell lånar ut adaptrar, men räkna inte med att alla hotell har dem tillgängliga. Ta därför med en egen för att vara säker. Dessutom kan det vara bra att ta med sig en grenkontakt om man har mycket elektronik.Kontrollera för säkerhets skull att dina "apparater" tål 100V.

Hotellet i Takayama är ett traditionellt japanskt så kallat Ryokan, en annorlunda upplevelse. Middag och frukost intas sittande på golvet och sängarna består av bäddmadrasser på golvet. Eventuellt intas även fler måltider sittandes på golvet.

För övernattningen i de japanska alperna Dag 5 och 6 liksom övernattningen i Hiroshima dag 10 ber vi er att ta med en lättpackad, hopvikbar övernattningsväska (kan också inhandlas under resans gång), eftersom ditt huvudbagage transporteras direkt till Kyoto respektive Osaka.

Dag 11. Utflykten till Miyajima-ön och Itsukushima-templet. Delar av templet kommer att restaureras fr o m sommaren 2019 och blir delvis täckt av  byggnadsställningar. Underhållsarbetet kommer att pågå fram till augusti 2020.

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2020-11-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2020-11-08
13:15
2020-11-08
15:55
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2020-11-08
17:30
2020-11-09
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2020-11-19
11:45
2020-11-19
15:00
Finnair, 078
Helsinki
Copenhagen
2020-11-19
17:40
2020-11-19
18:25
Finnair, 959
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 54 690 SEK 6 platser kvar Boka
2020-11-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2020-11-08
13:00
2020-11-08
15:25
Finnair, 864
Helsinki
Tokyo
2020-11-08
17:30
2020-11-09
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2020-11-19
11:45
2020-11-19
15:00
Finnair, 078
Helsinki
Gothenburg
2020-11-19
16:30
2020-11-19
17:45
Finnair, 865
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 54 790 SEK 2 platser kvar Boka
2020-11-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2020-11-08
14:35
2020-11-08
16:35
Finnair, 810
Helsinki
Tokyo
2020-11-08
17:30
2020-11-09
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2020-11-19
11:45
2020-11-19
15:00
Finnair, 078
Helsinki
Stockholm
2020-11-19
16:05
2020-11-19
16:05
Finnair, 813
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 50 690 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-03-23 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2021-03-23
13:00
2021-03-23
15:25
Finnair, 864
Helsinki
Tokyo
2021-03-23
17:30
2021-03-24
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-04-03
11:45
2021-04-03
14:40
Finnair, 078
Helsinki
Gothenburg
2021-04-03
17:00
2021-04-03
17:25
Finnair, 865
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 57 650 SEK 6 platser kvar Boka
2021-03-23 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2021-03-23
14:50
2021-03-23
16:55
Finnair, 810
Helsinki
Tokyo
2021-03-23
17:30
2021-03-24
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-04-03
11:45
2021-04-03
14:40
Finnair, 078
Helsinki
Stockholm
2021-04-03
15:55
2021-04-03
15:55
Finnair, 813
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 57 350 SEK 6 platser kvar Boka
2021-03-23 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2021-03-23
13:15
2021-03-23
15:55
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2021-03-23
17:30
2021-03-24
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-04-03
11:45
2021-04-03
14:40
Finnair, 078
Helsinki
Copenhagen
2021-04-03
17:40
2021-04-03
18:20
Finnair, 959
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 58 150 SEK 6 platser kvar Boka
2021-03-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2021-03-27
13:15
2021-03-27
15:55
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2021-03-27
17:30
2021-03-28
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-04-07
10:45
2021-04-07
14:40
Finnair, 078
Helsinki
Copenhagen
2021-04-07
15:40
2021-04-07
16:20
Finnair, 959
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 58 250 SEK 2 platser kvar Boka
2021-03-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2021-03-27
12:10
2021-03-27
15:25
Finnair, 864
Helsinki
Tokyo
2021-03-27
17:30
2021-03-28
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-04-07
10:45
2021-04-07
14:40
Finnair, 078
Helsinki
Gothenburg
2021-04-07
16:00
2021-04-07
16:25
Finnair, 865
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 57 250 SEK 6 platser kvar Boka
2021-03-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2021-03-27
13:35
2021-03-27
15:40
Finnair, 808
Helsinki
Tokyo
2021-03-27
17:30
2021-03-28
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-04-07
10:45
2021-04-07
14:40
Finnair, 078
Helsinki
Stockholm
2021-04-07
15:55
2021-04-07
15:55
Finnair, 813
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 57 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-04-06 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2021-04-06
13:25
2021-04-06
15:55
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2021-04-06
17:45
2021-04-07
09:10
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-04-17
11:00
2021-04-17
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Copenhagen
2021-04-17
17:40
2021-04-17
18:20
Finnair, 959
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 51 350 SEK 6 platser kvar Boka
2021-04-06 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2021-04-06
13:05
2021-04-06
15:35
Finnair, 864
Helsinki
Tokyo
2021-04-06
17:45
2021-04-07
09:10
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-04-17
11:00
2021-04-17
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Gothenburg
2021-04-17
17:00
2021-04-17
17:25
Finnair, 865
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 53 650 SEK 4 platser kvar Boka
2021-04-06 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2021-04-06
13:50
2021-04-06
15:40
Finnair, 810
Helsinki
Tokyo
2021-04-06
17:45
2021-04-07
09:10
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-04-17
11:00
2021-04-17
15:00
Finnair, 074
Helsinki
Stockholm
2021-04-17
17:30
2021-04-17
17:35
Finnair, 815
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 51 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-06-08 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 50 250 SEK 6 platser kvar Boka
2021-06-08 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 50 250 SEK 6 platser kvar Boka
2021-06-08 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 50 250 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-11-06 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2021-11-06
13:00
2021-11-06
15:25
Finnair, 864
Helsinki
Tokyo
2021-11-06
17:30
2021-11-07
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-11-17
11:45
2021-11-17
15:00
Finnair, 078
Helsinki
Gothenburg
2021-11-17
16:00
2021-11-17
16:25
Finnair, 865
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 50 250 SEK 4 platser kvar Boka
2021-11-06 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2021-11-06
14:35
2021-11-06
16:35
Finnair, 810
Helsinki
Tokyo
2021-11-06
17:30
2021-11-07
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-11-17
11:45
2021-11-17
15:00
Finnair, 078
Helsinki
Stockholm
2021-11-17
16:05
2021-11-17
16:05
Finnair, 813
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 49 250 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-11-06 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2021-11-06
13:10
2021-11-06
15:50
Finnair, 954
Helsinki
Tokyo
2021-11-06
17:30
2021-11-07
10:00
Finnair, 073
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2021-11-17
11:45
2021-11-17
15:00
Finnair, 078
Helsinki
Copenhagen
2021-11-17
17:45
2021-11-17
18:30
Finnair, 959
12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 50 090 SEK 6 platser kvar Boka
2022-03-22 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 52 590 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-03-22 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 52 590 SEK 6 platser kvar Boka
2022-03-22 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 52 590 SEK 4 platser kvar Boka
2022-03-26 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 52 650 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-03-26 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 52 650 SEK 6 platser kvar Boka
2022-03-26 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 52 650 SEK 4 platser kvar Boka
2022-04-05 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 51 390 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-04-05 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 51 390 SEK 6 platser kvar Boka
2022-04-05 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 51 390 SEK 4 platser kvar Boka
2022-06-07 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Stockholm 46 650 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-06-07 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Köpenhamn 46 650 SEK 6 platser kvar Boka
2022-06-07 12 dagar Japan – från Tokyo till Hiroshima Göteborg 46 650 SEK 4 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.