Vandring på östra KretaLassithi, palmstrand och Zakrosravinen

Följ med och finn oexploaterade guldkorn på gudarnas ö – från paradisiska stränder till Mili- och Zakrosravinen, där minoerna begravde sina döda. Vi vandrar längs kuststigar, i raviner, och runt halvön Kolokitha. Bortom allfarvägarna inbjuds vi till ett privat hem för att laga mat. I Mirabellobukten ligger eleganta Agios Nikolaos där vi bor vi två nätter på hotell nära tavernor, caféer och butiker runt Voulismenisjön mitt i staden. 

RESFAKTA

Länder: Grekland

Typ av resa: Vandringsresa - svårighetsgrad 2, medel

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 15-24 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Vandra i Miliravinen
 • Picknickluncher vid havet
 • Vandra till palmstranden Vai
 • Möjlighet till bad; ofta under eller efter vandringen
 • Slingrande Zakrosravinen, även kallad De dödas dal

Dagsprogram
2023

Dag 1 – Ankomst till Kreta
Flyget från Skandinavien landar i Chania på nordvästra Kreta. TUI:s personal på flygplatsen hjälper dig till rätt transferalternativ. Färden till hotellet sker med buss eller taxi. TEMA:s reseledare möter dig på hotellet och hälsar välkommen. Beroende på olika ankomsttider till Kreta kan reseledare landa senare än vissa resenärer. Resans första natt bor vi i Rethymnon.

Dag 2 – Vandring runt Elefterna
Dagens vandring på ca fem kilometer slingrar sig mellan Elefternas arkeologiska utgrävningar. Vi strosar förbi olika tidsepoker, allt från doriska och hellenistiska minnesmärken till romerska stadsruiner.

Elefterna består av två djupa dalgångar med ett näs med branta sluttningar i mitten, vilket gjorde området lätt att försvara uppifrån. Sedan urminnes tider har man kunna leda vatten från de höga bergen bakom Elefterna ner i dalgångarna, vilket möjliggjort ett mångsidigt jordbruk. Vi besöker även underjordiska vattencisterner som antas vara byggda av romarna runt vår tideräknings början.

Vi passerar ruinerna av en bysantisk basilika. Det var här som en av Kretas biskopar hade sitt säte. På 600-talet byggdes den stora basilikan som sedan lades i ruiner på 800-talet av attackerande araber.

Picknick-lunchen dukar vi upp vid en gammal kyrka (Agia Anna) och njuter av utsikten medan vi smakar på grekiska delikatesser. Efter picknicken fortsätter vi till byn vid namn Old Eleftena där bussen väntar på oss.

Resan fortsätter sedan till den lilla staden Sitia på östra Kreta där vi stannar tre nätter. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag på en trevlig taverna.

Dag 3 – Vandring i Zakrosravinen
På morgonen åker vi till Kretas östligaste del, och byn Zakros. Här börjar den ca åtta kilometer långa vandringen genom den vackra ravinen, som också kallas Dödens ravin. Namnet kommer från att minoerna för 3 500 år sedan begravde sina bortgångna i de grottor som finns i ravinväggarna. Raviner är karaktäristiska för den kretensiska naturen, orsakade av landhöjning och vattenerosion. Man känner till drygt 250 raviner på ön och många av dem har fungerat som transportvägar mellan de höga bergen och kusten. Dock är långt ifrån alla möjliga att vandra genom. Ravinerna har genom årtusenden skyddat växtligheten under extrema väderförhållanden och därmed bidragit till att ett stort antal endemiska växter har utvecklats på ön. De har även skyddat kretensarna själva under oroliga tider som krig och revolutioner.

Dagens vandring leder oss genom Zakros by och in i ravinen, där höga rödskiftande väggar stiger upp till 350 meters höjd. Stora stenformationer höjer sig från ravinbotten där gamla platanträd och oleanderbuskar växer vilt. I ravinväggarna bor en del rovfåglar, bl. a. gåsgamen och olika falkar liksom svalor och korpar.

Framme vid den lilla strandbyn Kato Zakros har det blivit dags för lunch. Här finns också möjligheten att besöka det minoiska palatsområdet som grävdes fram först på 1960-talet. Här har arkeologiska fynd av vackra vaser gjorts, vilka numera finns att se på Arkeologiska museet i Heraklion. Innan vi lämnar Kato Zakros tar vi ett svalkande dopp och något kallt att dricka innan bussen tar oss tillbaka till Sitia.

Du har nu en ledig kväll i Sitia. En rekommendation är att ta plats vid någon av tavernorna vid strandpromenaden, smaka av lokala smårätter som kallas för ”meze” och se folk strosa förbi på den så kallade voltan.

Dag 4 – Vandring från Palekastro till palmstranden Vai
Området runt Palekastro var bebott redan under den minoiska tiden, för 3 500 år sedan. Här fanns en hel minoisk stad kallad för Rousoulakkos med en viktig hamn mot söder och den dåtida stormakten Egypten. Utgrävningarna som startades i början av 1900-talet fortsätter än idag. Strax intill, på toppen av berget Petsofas, fanns även en helgedom för minoernas religiösa ritualer. Där har man hittat offergåvor gjorda av lera.

Stranden Vai hyser den ena av Kretas två palmskogar med den äkta kretensiska palmen (Phoenix theophrasti), som bara växer på två ställen på ön. Denna palm är klassad som utrotningshotad, och här i Vai skapades ett naturskyddsområde runt palmerna för att skydda dem från för mycket turism.

Dagens vandring på ca åtta kilometer kan med skäl kallas för badstrandsvandring. Vi vandrar längs den böljande kuststigen från Palekastro-området till palmstranden Vai. Under vägen passerar vi små vikar som lockar med klarblått vatten.

Efter ett uppfriskande dopp i vågorna fortsätter vi färden tillbaka mot Sitia. Under vägen tillbaka stannar vi till vid Toplouklostret för en lätt lunch.

På kvällen åker vi hem till en kretensisk familj för en lärorik och välsmakande kväll. Vi får lära oss att tillaga några kretensiska specialiteter som vi sedan avnjuter till middag. För att få insikt i öns lokala produkter provsmakar vi olivolja, vin och den starka kretensiska drycken raki eller tsikoudia, som den kallas lokalt.

Dag 5 – Ledig dag med möjligt Spinalongabesök
Efter en lugn morgon reser vi till Agios Nikolaos. Orten är från början en ruinstad som 1870 byggdes upp igen. Sjöburna italienare upptäckte under en seglats den vackra bukten som Agios Nikolaos ligger i och bukten döptes till Mirabello. Själva orten fick sitt namn av sjömännens skyddshelgon som också har ett kapell tillägnat sig mitt i byn.

I Agios Nikolaos kretsar livet främst kring hamnen och Voulismenisjön (den bottenlösa sötvattensjön). I Voulismenisjön kan man bada som en gudinna. Legenden säger nämligen att gudinnan Athena badade här.

Dagen är programfri, men du kan välja att följa med reseledaren på en liten upptäcktspromenad i staden. Här kan du också besöka Arkeologiska museet med smakfullt utställda föremål från östra Kretas olika tidsepoker.

Från Agios Nikolaos är det också möjligt att göra ett besök på den berömda ön Spinalonga. Ön befästes första gången redan under den hellenistiska tiden, några hundra år före vår tideräknings början. De fästningar som vi ser idag på ön byggdes av venetianerna i slutet på 1500-talet. Då försökte man skydda de östra delarna av Kreta från ottomaner, som redan seglade längs Kretas stränder. Idag är ön Spinalonga mest känd för den spetälskekoloni som fanns där på 1900-talet.

Dag 6 – Vandring runt halvön Kolokitha
Kolokithahalvön ligger mittemot den fashionabla semesterbyn Elounda och den korta kanalen som skiljer halvön från fastlandet grävdes i slutet av 1800-talet. Under kanalbygget hittades ruiner av en kristen basilika som byggdes i slutet av 400-talet på Kolokithas strand. Idag kan vi se golvmosaiken av denna en gång så ståtliga byggnad. På halvön finns även några andra kyrkor som byggdes under medeltiden och som nu har restaurerats.

Dagens vandring startar i Elounda och längs vägen ser vi stora saltpannor där man så sent som i början på 1970-talet torkade salt från havsvatten. Nu trivs många havsfåglar i dessa grunda vatten. Vi passerar ruinerna av Olous, den sjunkna staden, som under den hellenistiska tiden var en viktig stadsstat. På grund av landsänkningar försvann staden sakta i vågorna. Under vindstilla dagar kan man se några gator och husruiner under vattenytan strax utanför Kolokitha.

Vår vandring på ca åtta kilometer tar oss runt halvön. Längs grusvägar och slingrande stigar strosar vi mitt i all denna historia med havets vida horisont som följeslagare. Vi dukar upp vår picknicklunch på stranden och de som vill kan ta ett bad i de blåskimrande vågorna.

Dag 7 – Vandring i Miliravinen
Idag lämnar vi Agios Nikolaos och packar resväskorna på bussen, picknicklunchen i ryggsäckarna och beger oss till Miliravinen för veckans sista vandring.

Vår vandring idag är cirka tre km lång och vi vandrar som i en grön pulsåder genom ravinen. Under vandringen passerar vi två övergivna byar, Pano Mili (övre kvarnarna) och Kato Mili (nedre kvarnarna), flera små kyrkor och ett stort antal ruiner av vattenkvarnar. En av dessa kvarnar är renoverad så vi kan få en uppfattning av hur de fungerar. Vattenkvarnar har funnits i området sedan slutet av 1500-talet och några var i bruk fram till 1900-talet. Sedan 70-talet har byarna i området varit övergivna då det varnades för jordskred och den sista bybon flyttade ut 1972. Stigen mellan byarna är den urgamla transportleden som förband byarna med omvärlden.

Förutom ljudet från forsarna i Miliströmmen, som har vatten året runt, njuter vi av fågelsången under vår vandring. I skogen intill växer vilda olivträd, mullbärsträd, cypresser, vilda fruktträd, mandel och valnötsträd. Stora plataner ger oss skön skugga under de varmaste perioderna.

Efter vandringen beger vi oss till Rethymnon där vi installerar oss på det redan bekanta hotellet. På kvällen samlas vi till en gemensam avskedsmiddag i den gamla stadsdelen.

Dag 8 – Hemresedag
Idag har det blivit dags att återvända till Skandinavien. Om ditt flyg går sent på dagen hinner du utforska Rethymnons gamla stad på egen hand, göra en utflykt till någon av öns sevärdheter eller njuta av ett bad i Medelhavet. Sedan tar bussen oss till flygplatsen.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg, t/r
• Samtliga övernattningar
• 7 frukostar
• 5 luncher
• 3 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flygresa Skandinavien – Kreta. Hotelltransfer. En övernattning på hotell i Rethymnon.

Dag 2
Rethymnon – Sitia, 200 km. Vandring vid Elefternas arkeologiska område, 5 km. Frukost, picknicklunch och middag ingår. Tre övernattningar på hotell i Sitia.

Dag 3
Vandring i Zakrosravinen, 6 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Vandring till Vaistranden, 5,5 km. Frukost, lätt lunch och middag ingår.

Dag 5
Sitia – Agios Nikolaos, 70 km. Ledig dag. Frukost ingår. Två övernattningar på hotell i Agios Nikolaos.

Dag 6
Vandring runt halvön Kolokitha, 10,5 km. Frukost och picknicklunch ingår.

Dag 7
Agios Nikolaos – Rethymnon, 140 km. Vandring i Miliravinen, 3 km. Frukost och picknicklunch och avskedsmiddag ingår. En övernattning på hotell i Rethymnon.

Dag 8
Flygresa Kreta – Skandinavien. Flygplatstransfer. Frukost ingår.

Grekland

Folkmängd 10,7 miljoner
Landets yta 131 940 km²
Valuta Euro
Religion Grekisk-ortodoxt kristna ca 98 %, minoriteter av muslimer, judar och katoliker.
Språk Dimotiki (en form av nygrekiska) är officiellt språk

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Chania t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Vandringen
Tips, information och packlista för TEMAs vandringsresor.

Kretas landskap är mycket kuperat och vandringarna går sällan på helt plan mark. Det går ofta upp- eller nerför och stigarna är steniga, vilket kan upplevas jobbigt för personer med problem i leder och rygg.

Om du har normal till god allmänkondition är det dock inga problem. Personer med anlag för svindel kan uppleva vissa passager som svåra. Du vandrar även på stigar och småvägar i ett uråldrigt kulturlandskap med vida vyer.

Vi delar också upp picknick bland alla ryggsäckar, så att alla är med och bär.

Valuta
Euro (EUR). De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Men på flera mindre, lokala tavernor är det ofta kontanter som gäller. Uttagsautomater finns. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 15 EUR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel
Något lättare ylleplagg kan vara bra att ha med om det skulle blåsa eller vara kyligt någon dag framför allt under vår- och höstresorna. Det viktigaste är kanske ett par bekväma och väl ingångna skor med tjocka sulor typ sportsko eller vandringskängor. Tänk även på att du måste bära klädsel som täcker skuldror och knän vid klosterbesök, där herrar bör bära långbyxor och kvinnor kjol.

I bergstrakterna i det inre av landet är temperaturen som regel ytterligare ett par grader lägre än vad som anges i klimattabellen, och ymnigare nederbörd kan förekomma. Tag med badkläder då vissa hotell har pool (öppna från mitten av maj månad). Badmöjligheter i havet ges vid flera tillfällen.

Hotell/boende

Kommentarer

Övrigt

Hotellstandarden i Grekland är varierande, och rummen kan upplevas som små. Med anledning av nationella helgdagar kan tillfälliga ändringar i dagsprogrammet ske.

Östra Kreta har ett flertal högkvalitativa vandringsalternativ. Skulle någon av de beskrivna vandringarna av någon orsak inte fungera för gruppen, kan våra erfarna reseledare ersätta den med ett likvärdigt alternativ.

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2023-04-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Chania
2023-04-29
07:10
2023-04-29
12:05
Novair, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Stockholm
2023-05-06
13:05
2023-05-06
16:00
Novair, 248
8 dagar Vandring på östra Kreta Stockholm 14 290 SEK 2 platser kvar Boka
2023-04-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Chania
2023-04-29
18:00
2023-04-29
22:40
SAS, 7845
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Gothenburg
2023-05-06
23:40
2023-05-07
02:25
SAS, 7846
8 dagar Vandring på östra Kreta Göteborg 14 290 SEK Förfrågan
2023-04-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2023-04-29
06:50
2023-04-29
11:15
Novair, 785
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2023-05-06
23:45
2023-05-07
02:15
Novair, 786
8 dagar Vandring på östra Kreta Köpenhamn 14 290 SEK Förfrågan
2023-05-13 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Chania
2023-05-13
18:00
2023-05-13
22:40
SAS, 7845
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Gothenburg
2023-05-20
23:40
2023-05-21
02:25
SAS, 7846
8 dagar Vandring på östra Kreta Göteborg 14 650 SEK 2 platser kvar Boka
2023-05-13 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2023-05-13
06:50
2023-05-13
11:15
Novair, 785
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2023-05-20
23:45
2023-05-21
02:15
Novair, 786
8 dagar Vandring på östra Kreta Köpenhamn 14 650 SEK 4 platser kvar Boka
2023-05-13 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Chania
2023-05-13
05:50
2023-05-13
10:40
SAS, 7827
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Stockholm
2023-05-20
11:40
2023-05-20
14:35
SAS, 7828
8 dagar Vandring på östra Kreta Stockholm 14 650 SEK 3 platser kvar Boka
2023-05-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Chania
2023-05-27
07:10
2023-05-27
12:05
Novair, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Stockholm
2023-06-03
13:05
2023-06-03
16:00
Novair, 248
8 dagar Vandring på östra Kreta Stockholm 14 790 SEK 4 platser kvar Boka
2023-05-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Chania
2023-05-27
18:00
2023-05-27
22:40
SAS, 7845
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Gothenburg
2023-06-03
23:40
2023-06-04
02:25
SAS, 7846
8 dagar Vandring på östra Kreta Göteborg 14 790 SEK 1 platser kvar Boka
2023-05-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2023-05-27
06:50
2023-05-27
11:15
Novair, 785
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2023-06-03
23:45
2023-06-04
02:15
Novair, 786
8 dagar Vandring på östra Kreta Köpenhamn 14 790 SEK 4 platser kvar Boka
2023-09-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Chania
2023-09-02
07:10
2023-09-02
12:05
Novair, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Stockholm
2023-09-09
13:05
2023-09-09
16:00
Novair, 248
8 dagar Vandring på östra Kreta Stockholm 15 490 SEK Förfrågan
2023-09-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Chania
2023-09-02
18:00
2023-09-02
22:40
SAS, 7845
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Gothenburg
2023-09-09
23:40
2023-09-10
02:25
SAS, 7846
8 dagar Vandring på östra Kreta Göteborg 15 490 SEK 3 platser kvar Boka
2023-09-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2023-09-02
06:50
2023-09-02
11:15
Novair, 785
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2023-09-09
23:45
2023-09-10
02:15
Novair, 786
8 dagar Vandring på östra Kreta Köpenhamn 15 490 SEK 3 platser kvar Boka
2023-09-09 8 dagar Vandring på östra Kreta Göteborg 15 490 SEK 4 platser kvar Boka
2023-09-09 8 dagar Vandring på östra Kreta Köpenhamn 15 490 SEK 4 platser kvar Boka
2023-09-09 8 dagar Vandring på östra Kreta Stockholm 15 490 SEK 4 platser kvar Boka
2023-09-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2023-09-16
06:50
2023-09-16
11:15
Novair, 785
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2023-09-23
23:45
2023-09-24
02:15
Novair, 786
8 dagar Vandring på östra Kreta Köpenhamn 14 990 SEK 4 platser kvar Boka
2023-09-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Chania
2023-09-16
07:10
2023-09-16
12:05
Novair, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Stockholm
2023-09-23
13:05
2023-09-23
16:00
Novair, 248
8 dagar Vandring på östra Kreta Stockholm 14 990 SEK 4 platser kvar Boka
2023-09-16 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Chania
2023-09-16
18:00
2023-09-16
22:40
SAS, 7845
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Gothenburg
2023-09-23
23:40
2023-09-24
02:25
SAS, 7846
8 dagar Vandring på östra Kreta Göteborg 14 990 SEK 2 platser kvar Boka
2023-09-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2023-09-30
06:50
2023-09-30
11:15
Novair, 785
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2023-10-07
23:45
2023-10-08
02:15
Novair, 786
8 dagar Vandring på östra Kreta Köpenhamn 14 150 SEK 4 platser kvar Boka
2023-09-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Chania
2023-09-30
07:10
2023-09-30
12:05
Novair, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Stockholm
2023-10-07
13:05
2023-10-07
16:00
Novair, 248
8 dagar Vandring på östra Kreta Stockholm 14 150 SEK Förfrågan
2023-09-30 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Chania
2023-09-30
18:00
2023-09-30
22:40
SAS, 7845
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Gothenburg
2023-10-07
23:40
2023-10-08
02:25
SAS, 7846
8 dagar Vandring på östra Kreta Göteborg 14 150 SEK 2 platser kvar Boka
2023-10-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Chania
2023-10-07
06:50
2023-10-07
11:15
Novair, 785
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Copenhagen
2023-10-14
23:45
2023-10-15
02:15
Novair, 786
8 dagar Vandring på östra Kreta Köpenhamn 14 150 SEK 4 platser kvar Boka
2023-10-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Chania
2023-10-07
07:10
2023-10-07
12:05
Novair, 247
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Stockholm
2023-10-14
13:05
2023-10-14
16:00
Novair, 248
8 dagar Vandring på östra Kreta Stockholm 14 150 SEK 6 platser kvar Boka
2023-10-07 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Chania
2023-10-07
18:00
2023-10-07
22:40
SAS, 7845
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Chania
Gothenburg
2023-10-14
23:40
2023-10-15
02:25
SAS, 7846
8 dagar Vandring på östra Kreta Göteborg 14 150 SEK 4 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Vandringsresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.