Stora KinaresanPeking, Xian, Guilin och Shanghai

En resa till Kina innebär kontakt med en helt annan värld, både kulturellt och språkligt. Stora Kinaresan är vår klassiska rundresa i Mittens rike. Vi upplever Pekings sevärdheter, Kinesiska muren, Den förbjudna staden, terrakottaarmén utanför Xian, en magisk båttur på Li-floden och den dynamiska metropolen Shanghai. Det här är en rundresa som inte lämnar någon oberörd.

RESFAKTA

Länder: Kina

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 14 dagar

Gruppstorlek: 16-28 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Kavalkad av historiska världsarv i Peking
 • Longjis risterasser
 • Terrakottaarmén
 • Båttur på Li-floden
 • Storstadsliv i Shanghai

Dagsprogram
2023–2024

Dag 1. Avresa mot Beijing/Peking
En spännande rundresa i Mittens rike börjar, med avresa från Skandinavien.

Dag 2. Himmelens tempel och välkomstmiddag i Peking
Vi anländer till Peking, den norra huvudstaden, och möts av din TEMAs reseledare som ledsagar oss till djupare insikter om Kina under de närmaste två veckorna.

Denna första dag besöker vi Himmelens tempel. Templet räknas som Kinas mest ansedda religiösa byggnad, ett arkitektoniskt mästerverk och ett av Unescos världsarv. Det var hit som kejsaren kom för att få förnya sitt mandat som Himlens Son, och rätten att få styra Kina. Det ligger i en av Pekings största parker och här kan man få uppleva ett härligt parkliv. I templets gamla korridor samlas framförallt äldre och spelar kort och övar på sina favoritinstrument.

På kvällen väntar en tidig, kinesisk välkomstmiddag. OBS programpunkterna kan komma i en annan ordning då ankomsttiden till Peking kan variera beroende på flygbolag och vilken flygplats bolagen landar på.

Dag 3. Utflykt till Kinesiska muren
Dagens utflykt går till Kinesiska muren. Dess äldsta delar byggdes av olika hertigdömen redan under 600-talet f Kr. När sedan det kinesiska riket enades år 221 f Kr, under Qin Shi Huangdi, började sektionerna länkas ihop till en sammanhängande mur.

Det sägs att fler än 300 000 slavar arbetade med bygget under tio års tid. Idag mäter murens längd över 600 mil. Den är utan tvekan ett av världens underverk och det är få upplevelser i världen som går upp mot att få gå en promenad på Kinesiska muren.

Under dagen besöker vi även det luxuösa Sommarpalatset i Pekings nordvästra delar. Palatset har förstörts, men återuppbyggts under olika perioder. Idag minner det främst om kejsardömets sista dagar i början av 1900-talet. En period då änkekejsarinnan Cixi styrde och ställde bakom kulisserna. Hon trivdes väldigt bra i detta palatsområde som med sin sjö och alla paviljonger var en härlig tillflyktsort under de heta sommarmånaderna.

Denna kväll finns chans att uppleva det som kallas Pekingopera, eller jingju. Konstformen har sitt ursprung i Peking. Färgsprakande, stämningsrik, med mycket slaginstrument och gäll sång. Det är just här i Beijing du ska passa på att se en föreställning! Operakvällen är ett frivilligt evenemang som bokas och betalas direkt till TEMAs reseledare (Pris anges på plats i yuan).  Angående operan är det osäkert när den kommer igång igen. Det stängdes i samband med Covid och har ännu inte återupptagits.

Dag 4. Himmelska fridens torg och Förbjudna staden
Idag ser vi Himmelska fridens torg. Runt torget reser sig regeringsbyggnader, Folkets stora hall och Mao Zedongs mausoleum. Peking har varit Kinas huvudstad i över 700 år och är en märkvärdig plats. Trots det stora invånarantalet, mer än 20 miljoner, har vissa av de centrala delarna fortfarande bykaraktär. Den klassiska Pekingbebyggelsen med låga hus och innergårdar varvas med moderna skyskrapor. Tillsammans bildar de en kvadratiskt uppbyggd stad där Chang An-avenyn utgör pulsådern.

Himmelska fridens torg ligger i direkt anslutning till Pekings största sevärdhet, Den förbjudna staden. Området är cirka 72 hektar stort med imponerande palats, paviljonger och trädgårdar. Med visst vemod besöker vi det Inre palatset, som var kejsarens privata del och "fängelse för livet". Där levde han omgiven av en mängd konkubiner, prinsar, eunucker, präster och ministrar. Det kan nämnas att bara för mathållningen i Den förbjudna staden krävdes hela 5 000–6 000 kockar!

På kvällen är det dags för en kulinarisk höjdpunkt. Vi ska avnjuta Pekinganka, en maträtt med anor från tidigt 1200-tal. Kocken trancherar ankan direkt vid bordet. Ankan smakar bäst med vårlök, gurka och en söt sås i små vetepannkakor.

Dag 5. På egen hand i Peking
Hela dagen står till eget förfogande. Besök den berömda Sidenmarknaden eller Pekings gamla stadsdelar, Hutongerna. Man kan också hyra en taxi för en billig penning och se ännu mer eller shoppa bland de många välfyllda varuhusen.

TEMAs reseledare kan Peking och kan ge flera aktuella tips om kultur, shopping och mat.

Dag 6. Snabbtåg till Xian och stadsmur
På morgonen lämnar vi Peking med höghastighetståg. Resan går till den forna huvudstaden Xian. Tåget passerar nybyggda städer och gamla jordbruksmarker. Dalgångarna kring Xian är några av Kinas äldsta bebodda delar med lämningar ända från neolitisk tid 6 000 år f Kr. Under den mäktiga Tang-dynastin byggdes Xian ut till en schackrutemönstrad bosättning innanför de kraftiga stadsmurarna. Detta var en gång den östra huvudstaden utmed Sidenvägen, en blomstrande och öppen epok i Det himmelska riket. Få städer i Kina kan mäta sig med Xians arkeologiska arv. Men staden är också satt i rask modernisering och en process att göra staden “grönare” börjar märkas.

Under eftermiddagen bestiger vi Kinas kanske bäst bevarade stadsmur. Trots sin ålder är den tillräckligt bred för att rymma tvåfilig trafik.

Vårt boende i Xian, Grand Park hotell med sitt karakteristiska utsvängda kinesiska tak, ligger precis vid den södra stadsporten till den gamla stadsmuren. På kvällen är muren en enastående syn då den lyses upp av ett imponerande ljusspel. En fem minuters promenad tar dig innanför murarna till shoppinggatan Nandajie (Södra Storgatan), liksom till pubar och restauranger.

Dag 7. Terrakottaarmén
Terrakottaarmén, som bevakar Qin Shi Huangdis gravplats, är ett av världens märkligaste och mest betydande arkeologiska fynd. Fyndplatsen ligger cirka 30 km från Xian och upptäcktes av en slump 1974 när några bönder grävde en brunn. Kejsaren Qin Shi Huangdi lär ha beordrat gravbygget redan i början av sin regeringstid omkring år 246 f Kr. Till detta verk avdelade han hundratusentals arbetare och konstnärer som skulpterade den nästan 8 000 man starka armén i naturlig storlek. Vissa generaler är 1,95 meter höga. Hären har varit sin kejsare lojal och allteftersom man hittar fler soldater växer armén fram.


På kvällen har vi möjlighet att uppleva en oförglömlig uppvisning av Tangdans. Av de olika härskarätter som har regerat i Xian var Tangdynastin (618–907 e Kr) på många sätt den rikaste. Den dans- och musikstil som då utvecklades bär vittnesbörd om epokens stilfulla kultur. Denna kvällsutflykt bokas och betalas på plats direkt till TEMAs reseledare (pris anges på plats).

Dag 8. Från Xian till Guilin och Longjis risterasser
Vi fortsätter vår resa med flyg till provinsen Guanxi som är en av Kinas fattigaste. I gengäld är man rik på underskön, oförstörd natur. Trakten kring Guilin räknas som en av Kinas allra vackraste. En gång i tiden var dagens landskap havsbotten. De vattenlevande djurens kalkrika skal lämnade efter sig avlagringar, som med åren packades ihop och hårdnade till kalksten. Rörelser i jordytan och erosion har sedan skapat det magiska landskap vi ser idag. Grönklädda, små berg höjer sig som sockertoppar i alla riktningar. Det subtropiska klimatet gör grönskan intensiv. Landskapet är ett av de mest klassiskt kinesiska och finns avbildat i konst från många olika epoker.

Cirka två timmar med buss norr om Guilin finns ett fantastiskt landskap som med mänsklig hand blivit än mer fantasieggande. Från långt håll ser bergen ut som stora, vackra snäckskal med spiraler av terrasser som slingrar sig längs bergens branta sidor. Bergens namn Long Ji betyder dock "drakens ryggrad".

Den sista biten till boendet för natten går vi till fots (cirka 30 minuter ). Det går att hyra lokal taxi ca pris 20-50 yuan per person). För denna övernattning rekommenderar vi en lättare övernattningsväska. Ordinarie bagage transporteras direkt från Guilins flygplats till hotellet i Gulin för de två efterföljande nätterna, alternativt förvaras det inlåst vid informationscentrat i Ping An.

Ping An Grand Hotel är Ping Ans prisbelönta eko-resort. Enkelt men inte primitivt, personligt inredda rum i bergsfolkens egen stil och mycket inslag av trä. Ett familjehotell med välkomnade personal och lite oväntat välsorterat ölsortiment i baren.

Väl framme i Longji njuter vi av stillheten och den vackra naturen från utsiktpunkterna.

Dag 9. Guilin
Under morgonen, passa på att besöka risterasserna på "Drakens ryggrad" igen. Oavsett årstid är det en fantastiskt naturskön plats. De sammanlänkade terasserna varierar sin färg och skrud under året. På våren fylls terasserna med vatten och bergssidorna blir som beströdda av speglar. När sommaren kommer är det som vågor av gröna nyanser längs sluttningarna. Till hösten övergår det hela i gult och till vackert guldbrunt när riset skördats.

I Longji finns också flera av Kinas minoritetskulturer. Framför allt lever Zhuang- och Yaofolket här, vars kvinnor klär sig i unika, färstarka kläder. Vissa av Yaofolkets kvinnor har en fantastisk längd på sitt hår.

När vi på eftermiddagen checkar in på hotellet är vi mitt i denna charmerande stads centrum, Solens och Månens pagoder och en trevlig gågata med marknadsliv finns i närheten.

Dag 10. Båttur på Li-floden
En av resans höjdpunkter är dagens utflykt med båt på floden Li. Under den stillsamma färden ser du bönder i stråhattar, bykvinnor som tvättar, vattenbufflar som släcker sin törst i floden och små båtar som flyter förbi. Allt inramat av den slags natur vi känner igen från kinesiska tuschteckningar. Ombord äter vi lunch och av njuter utsikten. Båtfärden avslutas ungefär åtta mil nedströms vid den lilla byn Yangshuo.

Med en historia som sträcker sig över 1 400 år har Yangshuo en traditionell kultur. De olika etniska minoriteterna som Yao, Hui och Zhuang berikar med sina egna sedvänjor. En specialitet från området är Osmanthusvinet. Det görs på blommor och är sött i smaken som västerländska dessertviner.

Under eftermiddagen har vi egen tid att utforska den färgstarka gatan West Street. Den är en mix av uråldriga traditioner och utländska influenser. Av ortsborna kallas den därför "Den globala byn". Sen eftermiddag återvänder vi med buss till Guilin.

Dag 11. Flyg från Guilin till Shanghai
Idag flyger vi till östkusten och Shanghai. Staden med otaliga smeknamn och Kinas fönster mot världen. Under dagarna i här hinner vi med att bekanta oss väl med staden.

Vi börjar med att åka till det berömda promenadstråket The Bund, som ligger utmed floden Huangpu. Dess fashionabla stil är en produkt av kolonialtiden och än idag fungerar det som en magnet för både stadsbor och turister. Här låg gamla Shanghai Club med sin långa träbar, tullhuset med sin karakteristiska Big Ching-klocka, och inte minst Peace-hotell med sitt gröna pyramidliknande tak. Än idag spelas det jazz på det anrika hotellet. På andra sidan vattnet ser vi Shanghais nyaste stadsdel, Pudong, med fantastisk, futuristisk arkitektur som växt fram sedan 1990-talet. Här ligger några av Kinas och världens högsta byggnader. Över alla husen tronar Shanghai Tower med sina 632 meter. När ljusen tänds i denna skyline om aftonen blir det till ytterligare en dimension av Shanghai som inte får missas.

Denna kväll beger vi oss på en kulinarisk resa "söder om molnen", det vill säga till Yunnans kök. Provinsen i landets sydvästra hörn är känt för sin rika kultur och omväxlande natur. Här bor ett flertal olika etniciteter, vilket återspeglas i det varierade köket. Yunnan ingår därför inte i vare sig de fyra eller de åtta kinesiska kök man normalt delar in landet i.

För den som har mer ork efter en lång, innehållsrik dag och vill uppleva Shanghai "by night", erbjuds en extra båtutflykt efter middagen (om vädrets makter tillåter). Turen arrangeras av och tillsammans med vår lokalguide. Priset anges under resans gång och beror på tid/utflyktens längd och standard på båt.

Dag 12. Gamla stan och akrobater
Idag promenerar vi genom gamla stan till Yu-trädgården. Den beställdes och anlades av en välbärgad mandarin under Ming-dynastin. Vi befinner oss nu i de gamla kvarteren, där ett fullkomligt myller av smala gränder, tehus, och affärsprång möter oss.

Eftermiddagen är till eget förfogande. Ett område vi kan rekommendera är de gamla franska kolonialkvarteren, Taikang Lu. Låga byggnader inramar gårdar, torg och gränder i en arkitektur med tydliga europeiska influenser. Här är det lätt att fascineras av atmosfären med sina många gallerier, små boutiquer, caféer och restauranger.

Under en av dagarna i staden får du också en inblick i den förfinade konsten att framställa siden från silkesmaskar. Denna konst har bidragit till Shanghais framväxt som mode- och trendcentrum i dagens Asien.

Dagen avslutas med en imponerande akrobatikshow, som får dig att hålla andan mer än en gång.

Dag 13. Ledig dag i Shanghai och avskedsmiddag
Dagen är ledig för egna aktiviteter i Shanghai. Kanske blir det shopping på Nanjing-gatan? Vi kan också rekommendera ett besök på Shanghaimuseet, smakfullt inrett och överskådligt arrangerat med utsökt porslin från olika dynastier, tuschteckningar, brons- och silverföremål bland mycket annat. Kanske väljer du att göra en dagsutflykt till någon av de ”watertowns” som finns i utkanten av Shanghai. TEMAs reseledare har fler aktuella tips som lätt fyller dagen.

På kvällen träffas hela resesällskapet för gemensam avskedsmiddag. Vi summerar våra intryck och upplevelser från en innehållsrik resa.

Dag 14. Hemresa från Shanghai
Två veckor i Kina har kommit till ända. Fylld av nya kunskaper om Mittens rike, och kanske även med välfyllda resväskor, tar vi oss till Shanghais flygplats för hemresa till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 12 frukostar
• 6 luncher
• 5 middagar 

• Viss måltidsdryck ingår; vid merparten av våra inkluderade luncher och middagar erbjuds en (1) dryck som till exempel lokal öl eller läsk.
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien.

Dag 2
Ankomst till Peking. Utflykt till Himmelens tempel. Middag ingår. Fyra övernattningar på hotell i Peking.

Dag 3
Utflykt till Kinesiska muren och sommarpalatset. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Stadsrundtur i Peking med Den förbjudna staden. Frukost, lunch och middag med Pekinganka ingår.

Dag 5
Ledig heldag i Peking. Frukost ingår.

Dag 6
Snabbtåg Peking – Xian. Besök på stadsmuren. Frukost och lätt tåg-snack ingår. Två övernattningar på hotell i Xian.

Dag 7
Utflykt till Terrakottaarmén. Frukost och lunch ingår.

Dag 8
Flyg Xian – Guilin. Buss Guilin – Longji. Besök vid Longjis risterasser. Frukost och middag ingår. En övernattning på enklare hotell i Longji.

Dag 9
Buss Longji – Guilin. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Guilin.

Dag 10
Båtutflykt på Li-floden genom sockertoppslandskapet från Guilin till Yangshuo. Frukost och lunch ingår.

Dag 11
Flyg Guilin – Shanghai. Stadsrundtur i Shanghai. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på centralt beläget hotell i Shanghai.

Dag 12
Besök i Yu-Yuan och akrobatikshow. Frukost ingår.

Dag 13
Ledig dag. Frukost och avskedsmiddag ingår.

Dag 14
Shanghai – Skandinavien. Frukost ingår.

Kina

Folkmängd 1,39 miljarder
Landets yta 9 600 000 km²
Valuta Yuan
Religion Buddism, taoism och konfucianism (utövas ofta jämsides), minoriteter av kristna och muslimer.
Språk Kinesiska (med flera mycket olika dialekter); de flesta minoriteter har dessutom egna språk

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Peking/Shanghai t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Observera
Se till att ha namn, adress och telefonnummer till första hotellet tillgängligt vid ankomst till Kina, då det kan komma att efterfrågas i pass/tullgenomgång. Notera att alternativa hotell förekommer för vissa avresor. 


Pass
Entrébiljetterna till flera av sevärdheterna förbokas med passnummer. Passuppgifterna måste stämma med vad som är inlagt i datasystemet i Kina. Det är av yttersta vikt att ni lämnar rätt passuppgifter till TEMA och att de är från det pass som kommer att användas under resan. Passet kommer att skannas när man går in till muren, Förbjudna staden, Li-kryssningen med flera platser. Om fel uppgifter angivits riskerar man att inte komma in på platsen. 

Inrikesflyg
Flyg inrikes i Kina bokas lokalt av vår agent på plats. Flygbolag kan variera från en avresa till en annan beroende på tid, säsong och sträcka. Generellt gäller att incheckat bagage är begränsat till 1 bagage à 20 kg, plus 1 handbagage. Dessa flygbiljetter erhålles på plats i Kina.

På kinesiska flygplatser är det inte tillåtet att medföra vare sig alkohol, läsk eller vatten i handbagaget genom säkerhetskontrollen. Flytande mediciner får medföras men öppnas och kontrolleras av säkerhetspersonalen. Efter säkerhetskontroll kan man handla vatten, läsk och tullfria varor. I det incheckade bagaget får endast oöppnade flaskor (med alkoholhaltiga drycker) packas ner. Tändare eller magneter får inte heller medföras. Noggranna kontroller genomförs.

Bussarna i Kina är av god kvalitet, men håller inte alltid samma bekväma standard som i Skandinavien.

Observera angående tågresan
Tågresande i Kina innebär säkerhetsrutiner som nästintill liknar de på flygplatser. Vassa föremål och men även gasfyllda behållare, som till exempel spray for inte medföras oavsett incheckad väska eller handbagage.

Valuta
Kinesiska Yuan (CNY). Kina är extremt digitaliserat till egna betalningslösningar som Alipay och We Chat pay. Alipay har fungerat bra att ladda ner och koppla till västerländska kort som Mastercard och Visa. Kontanter i CNY/yuan fungerar fortfarande bra som betalningsmedel. Västerländska kreditkort accepteras i mindre och mindre utsträckning men är fortfarande ganska accepterade i Shanghai. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Klimat
Nästan hela Kinas klimat styrs av monsunvindarna och under sommaren är luftfuktigheten hög. Under vintersäsongen kan dagarna vara kyliga . Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning
Atmosfären på hotellen är relativt informell, även på de bättre hotellen. Under dagarna går du löst och ledigt klädd i oömma kläder. Det är viktigt att du har bra skor med låg klack och gummisula.

Utrustningen beror naturligtvis på årstiden. Under sommaren reser du i lätta och lättvättade bomullskläder. Hotellen har snabb och bra tvättservice. Under tidig vår och under hösten bör du ha ett ylleplagg samt rock eller kappa till hands. Regn kan förekomma, så ta med dig regnkläder och gärna ett paraply. Resväskan måste vara hållbar eftersom den ofta i samband med flygresorna utsätts för omild behandling. Det finns gott om shoppingmöjligheter, så det är nästan ofrånkomligt att du har med dig mer bagage på hemresan än vad du hade med dig på utresan. Det kan vara bra att ta med sig en extra, hopvikbar shoppingväska/bag. Våtservetter är en klar fördel att ha med sig för toalettbesöken.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris.
TEMAs reseledare samlar in 500 CNY per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Växling
Bankomater finns där man kan ta ut lokal valuta CNY. Vissa hotell har även växlingsmöjligheter för Euro och USD.

Visum
Observera att just nu gäller individuella visum. Vi inväntar beslut från kinesiska myndigheter att öppna möjligheten till gruppvisering igen. Läs mer på vår visumsida.
 
Övrigt
För dig som vill läsa lite mer om Kina innan din resa kan vi rekommendera nedan böcker:

Det röda fältet

En roman som utspelas under 1920 och 30-talets kaos med fattigdom, banditer och japansk ockupation. Det är kärlek, grymhet och poesi mot en bakgrund av de oändliga fälten av mörkröd sorghum på Kinas landsbygd.

Vitlöksballaderna
Storslagen roman som har sin handling i nordöstra Kina där vitlöksodlarna gör uppror mot en totalitär och korrumperad byråkrati. Hyllad världen över men fördömdes i Kina pga sitt kontroversiella innehåll.

Ximen Nao och hans sju liv
Den rike godsägaren i Gaomi (Mo Yans födelsort), Ximen Nao skjuts ihjäl av upproriska bönder och förflyttas till dödsriket där underjordens härskare ska bestämma hans framtida öde. Hans dom blir att återfödas som diverse djur under de kommande femtio åren för att uppleva Kina efter revolutionen.

Vi kan också rekommendera annan litteratur från och om Mittens rike:
Den harmoniska revolutionen – Ulrika K Engström

Den siste kejsaren – Brian Power

Förste kejsaren av Kina – R W L Guisso

En röd hjältinnas död – Qiu Xiaolong (deckare i Shanghai miljö)

Shanghai Baby – Wei Hui (40 000 exemplar brända av kinesiska staten. Ung författarinna, sågs tidigt som en av landets mest lovande författarinnor. Den här bokens innehåll ansågs dock allt för vågat och frispråkigt.)

Vilda Svanar – Jung Chang

Hotell/boende

Kommentarer

Hotelllösningarna kan variera från resa till resa och sker ändring mot vad som står på webbsidan kommer det i separat besked några veckor före rundresan.

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2024-04-15 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2024-04-15
16:10
2024-04-15
23:50
Qatar Airways, 6123
Doha
2024-04-16
01:45
2024-04-16
15:00
Qatar Airways, 892
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Doha
2024-04-29
00:35
2024-04-29
05:40
Qatar Airways, 871
Doha
Stockholm
2024-04-29
08:10
2024-04-29
14:15
Qatar Airways, 6124
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 40 250 SEK 1 platser kvar Boka
2024-04-15 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2024-04-15
15:45
2024-04-15
23:15
Qatar Airways, 6125
Doha
2024-04-16
01:45
2024-04-16
15:00
Qatar Airways, 892
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Doha
2024-04-29
00:35
2024-04-29
05:40
Qatar Airways, 871
Doha
Copenhagen
2024-04-29
08:05
2024-04-29
13:50
Qatar Airways, 6126
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 40 250 SEK Förfrågan
2024-07-03 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2024-07-03
12:05
2024-07-03
13:35
K L M, 1232
Amsterdam
Beijing
2024-07-03
16:00
2024-07-04
08:55
K L M, 897
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Amsterdam
2024-07-16
11:15
2024-07-16
19:05
K L M, 896
Amsterdam
Gothenburg
2024-07-16
21:15
2024-07-16
22:45
K L M, 1239
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 38 250 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-07-03 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-07-03
11:50
2024-07-03
13:15
K L M, 1270
Amsterdam
Beijing
2024-07-03
16:00
2024-07-04
08:55
K L M, 897
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Amsterdam
2024-07-16
11:15
2024-07-16
19:05
K L M, 896
Amsterdam
Copenhagen
2024-07-16
21:05
2024-07-16
22:30
K L M, 1279
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 38 250 SEK 6 platser kvar Boka
2024-07-03 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2024-07-03
11:30
2024-07-03
13:35
K L M, 1218
Amsterdam
Beijing
2024-07-03
16:00
2024-07-04
08:55
K L M, 897
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Amsterdam
2024-07-16
11:15
2024-07-16
19:05
K L M, 896
Amsterdam
Stockholm
2024-07-16
20:50
2024-07-16
22:55
K L M, 1227
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 38 250 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-09-16 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2024-09-16
16:05
2024-09-16
23:20
Qatar Airways, 6125
Doha
2024-09-17
02:05
2024-09-17
15:00
Qatar Airways, 892
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Doha
2024-09-30
00:35
2024-09-30
04:50
Qatar Airways, 871
Doha
Copenhagen
2024-09-30
08:05
2024-09-30
13:50
Qatar Airways, 6126
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 36 950 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-09-16 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2024-09-16
16:10
2024-09-16
23:50
Qatar Airways, 6123
Doha
2024-09-17
02:05
2024-09-17
15:00
Qatar Airways, 892
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Doha
2024-09-30
00:35
2024-09-30
04:50
Qatar Airways, 871
Doha
Stockholm
2024-09-30
08:10
2024-09-30
14:15
Qatar Airways, 6124
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 36 950 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-10-07 14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 40 250 SEK 6 platser kvar Boka
2024-10-07 14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 40 250 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-10-07 14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 40 250 SEK 6 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.