Stora Kinaresanfrån Beijing till Shanghai

Följ med på vår klassiska rundresa i Kina. Vi besöker Beijing, terrakottaarmén, Kinesiska muren, sockertoppsbergen vid Li-floden och Shanghai under denna minnesvärda resa.

En resa till Kina är en kontakt med en helt annan värld, både kulturellt och språkligt. Stora Kinaresan är vår klassiska rundresa i Mittens rike. Du får uppleva Beijings sevärdheter, Kinesiska muren, Den förbjudna staden, terrakottaarmén utanför Xian, en magisk båttur på Li-floden och den dynamiska metropolen Shanghai. Vi kan lova att det här är en rundresa som inte lämnar någon oberörd.


För avresor i månaden mars 2019 finns nu "boka-tidigt rabatt" om 500 kronor per person - erbjudandet gäller för bokning senast 2018-03-31. 

RESFAKTA

Länder: Kina

Reslängd: 14 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Kavalkad av historiska världsarv i Peking
 • Longjis risterasser
 • Terrakottaarmén
 • Båttur på Li-floden
 • Akrobater och storstadsliv i Shanghai

Dagsprogram
2017-2018

Dag 1 - Avresa mot Beijing/Peking
Din spännande rundresa i Mittens Rike börjar med avresa från Skandinavien.

Dag 2 - Himmelens tempel och välkomstmiddag i Peking
Du anländer till Peking, den norra huvudstaden, relativt tidigt på dagen och möts av din TEMA-reseledare som kommer att ledsaga dig till djupare insikter om Kina under de närmaste två veckorna.

Denna första dag besöker vi Himmelens tempel. Templet räknas som Kinas mest ansedda religiösa byggnad, ett arkitektoniskt mästerverk och ett av Unescos världsarv. Det var hit som kejsaren kom för att få förnya sitt mandat som Himlens Son, och rätten att få styra Kina. Det ligger i en av Pekings största parker och här kan man få uppleva ett härligt parkliv. I templets gamla korridor samlas framförallt äldre och spelar kort och övar på sina favoritinstrument.

Därefter beger vi oss till hotellet för incheckning och en stunds välbehövlig vila. På kvällen väntar en tidig, kinesisk välkomstmiddag.

Dag 3 - Utflykt till Kinesiska muren
Dagens utflykt tar dig till Kinesiska muren. Dess äldsta delar byggdes av olika hertigdömen redan under 600-talet f Kr. När sedan det kinesiska riket enades år 221 f Kr, under Qin Shi Huang, började man länka ihop sektionerna till en sammanhängande mur.

Det sägs att fler än 300 000 slavar arbetade med den under tio års tid. Idag mäter murens längd över 600 mil. Den är utan tvekan ett av världens underverk och det är få upplevelser i världen som går upp mot att få gå en promenad på Kinesiska muren.

Under dagen besöker vi även det luxuösa Sommarpalatset i Pekings nordvästra delar. Palatset har förstörts, men återuppbyggts under olika perioder. Idag minner det främst om kejsardömets sista dagar i början av 1900-talet. En period då änkekejsarinnan Cixi styrde och ställde bakom kulisserna. Hon trivdes väldigt bra i detta palatsområde som med sin sjö och alla paviljonger var en härlig tillflyktsort under de heta sommarmånaderna.

Denna kväll har du chans att få uppleva det vi kallar Pekingopera, eller jingju. Konstformen har sitt ursprung i Peking. Färgsprakande, stämningsrik, med mycket slaginstrument och gäll sång. Det är just här i Beijing du ska passa på att se en föreställning! Operakvällen är ett frivilligt evenemang som du bokar och betalar direkt till din TEMA-reseledare. Priset är ca 285-300 yuan, beroende på var du sitter i salongen.

Dag 4 - Himmelska fridens torg och Förbjudna staden
Idag får du se Himmelska fridens torg. Runt torget reser sig regeringsbyggnader, Folkets stora hall och Mao Zedongs mausoleum. Peking har varit Kinas huvudstad i över 700 år och är en märkvärdig plats. Trots det stora invånarantalet, mer än 20 miljoner, har vissa av de centrala delarna fortfarande bykaraktär. Den klassiska Beijingbebyggelsen med sina låga hus och innergårdar varvas med moderna skyskrapor. Tillsammans bildar de en kvadratiskt uppbyggd stad där Chang An-avenyn utgör huvudpulsådern. 

Himmelska fridens torg ligger i direkt anslutning till Pekings största sevärdhet, Den förbjudna staden. Området är ca 72 hektar stort med imponerande palats, paviljonger och trädgårdar. Med visst vemod besöker vi det Inre palatset, som var kejsarens privata del och "fängelse för livet". Där levde han omgiven av en mängd konkubiner, prinsar, eunucker, präster och ministrar. Det kan nämnas att bara för mathållningen i Den förbjudna staden krävdes hela 5 000-6 000 kockar!

På kvällen är det dags för en kulinarisk höjdpunkt. Vi ska avnjuta Peking-anka, en maträtt med anor från tidigt 1200-tal. Kocken trancherar ankan direkt vid bordet. Ankan smakar bäst med vårlök, gurka och en söt sås i små vetepannkakor.

Dag 5 - På egen hand i Peking
Hela dagen står till eget förfogande. Besök gärna den berömda Sidenmarknaden eller Pekings gamla stadsdelar, Hutongerna. Du kan också hyra en taxi för en billig penning och se ännu mer eller shoppa bland de många välfyllda varuhusen.

TEMAs reseledare kan sitt Peking och kan ge dig flera aktuella tips om kultur, shopping och mat.

Dag 6 - Snabbtåg till Xian och stadsmur
Tidigt på morgonen lämnar vi nu Peking med höghastighetståg. Resan går till den forna huvudstaden Xian

Tåget passerar nybyggda städer och gamla jordbruksmarker. Dalgångarna kring Xian är några av Kinas äldsta bebodda delar med lämningar ända från neolitisk tid 6 000 år f Kr. Under den mäktiga Tang-dynastin byggdes Xian ut till en schackrutemönstrad bosättning innanför de kraftiga stadsmurarna. Detta var en gång den östra huvudstaden utmed Sidenvägen, en blomstrande och öppen epok i Det himmelska riket. Få städer i Kina kan mäta sig med Xians arkeologiska arv. Men staden är också satt i rask modernisering och en process att göra staden “grönare” börjar märkas.  

Under eftermiddagen bestiger vi Kinas kanske bäst bevarade stadsmur. Trots sin ålder är den  tillräckligt bred för att rymma tvåfilig trafik.

Dag 7 - Terrakottaarmén och Tangdans
Terrakottaarmén, som bevakar Qin Shi Huang Dis gravplats, är ett av världens märkligaste och mest betydande arkeologiska fynd. Fyndplatsen ligger cirka 30 km från Xian och upptäcktes av en slump 1974 när några bönder grävde en brunn. Kejsare Qinshihuangdi lär ha beordrat gravbygget redan i början av sin regeringstid omkring år 246 f Kr. Till detta verk avdelade han hundratusentals arbetare och konstnärer som skulpterade den nästan 8 000 man starka armén i naturlig storlek. Vissa generaler är 1,95 meter höga. Hären har varit sin kejsare lojal och allteftersom man hittar fler soldater växer armén fram. 

Denna kvällen ser vi en oförglömlig uppvisning av Tangdans. Av de olika härskarätter som har regerat i Xian var Tangdynastin (618–907 e Kr) den på många sätt rikaste. Den dans- och musikstil som då utvecklades bär vittnesbörd om epokens stilfulla kultur. Middag serveras i samband med showen.

Dag 8 - Från Xian till Guilin och Longjis risterasser
Vi fortsätter vår resa med flyg till provinsen Guanxi som är en av Kinas fattigaste. I gengäld är man rik på underskön, oförstörd natur. Trakten kring Guilin räknas som en av Kinas allra vackraste. En gång i tiden var dagens landskap en havsbotten. De vattenlevande djurens kalkrika skal lämnade efter sig avlagringar, som med åren packades ihop och hårdnade till kalksten. Rörelser i jordytan och erosion har sedan skapat det magiska landskap du ser idag. Grönklädda små berg höjer sig som sockertoppar i alla riktningar. Det subtropiska klimatet gör grönskan intensiv. Landskapet är ett av de mest klassiskt kinesiska och finns avbildat i konst från många olika epoker.

Cirka två timmar med buss norr om Guilin finns ett fantastiskt landskap som med mänsklig hand blivit än mer fantasieggande. Från långt håll kan bergen se ut som stora, vackra snäckskal med spiraler av terrasser som slingrar sig längs bergens branta sidor. Bergens namn Long Ji betyder dock "drakens ryggrad". 

Den sista biten till ditt boende för natten går du till fots (ca 30 minuter uppför med mycket trappor. Det går att hyra lokala bärare som i bärstol transporterar dig upp, ca pris 300-350 yuan beställs och betalas på plats). För denna övernattning rekommenderar vi en lättare övernattningsväska. Ditt större bagage transporteras direkt från Guilins flygplats till vårt hotell i Gulin för de två efterföljande nätterna. 

Väl framme i Longji kan du njuta av stillheten och den vackra naturen från olika utsiktpunkter. 

Dag 9 - Guilin
Under morgonen kan du besöka risterasserna på "Drakens ryggrad" igen. Oavsett årstid är det en fantastiskt naturskön plats. De sammanlänkade terasserna varierar sin färg och skrud under året. På våren fylls terasserna med vatten och bergssidorna blir som beströdda av speglar. När sommaren kommer är det som vågor av gröna nyanser längs sluttningarna. Till hösten övergår det hela i gult och till vackert guldbrunt när riset skördats.

I Longji finns också flera av Kinas minoritetskulturer. Framför allt lever Zhuang- och Yaofolket här, vars kvinnor klär sig i unika, färstarka kläder. Vissa av Yaofolkets kvinnor har en fantastisk längd på sitt hår.

När vi på eftermiddagen checkar in på vårt hotell är du mitt i centrum av denna charmerande stad, och du kan lätt utforska gågatan och flodpromenaden till fots. 

När kvällen tar vid bjuder Guilin på ett härligt ljusspel och folkliv.

Dag 10 - Båttur på Li-floden
En av resans höjdpunkter är dagens utflykt med båt längs floden Li. Under den stillsamma färden ser du bönder i stråhattar, bykvinnor som tvättar, vattenbufflar som släcker sin törst i floden och små båtar som flyter förbi. Allt inramat av den slags natur vi känner igen från kinesiska tuschteckningar. Båtfärden avslutas ungefär åtta mil nedströms vid den lilla byn Yangshuo.

Med en historia som sträcker sig över 1 400 år har Yangshuo en traditionell kultur. De olika etniska minoriteterna som Yao, Hui och Zhuang berikar med sina egna sedvänjor. En specialitet från området är Osmanthusvinet. Det görs på blommor och är sött i smaken som västerländska dessertviner.

Under eftermiddagen får du egen tid att utforska den färgstarka gatan West Street. Den är en mix av uråldriga traditioner och utländska influenser. Av ortsborna kallas den därför "Den globala byn". Sen eftermiddag återvänder vi med buss till Guilin. 

Dag 11 - Flyg från Guilin till Shanghai
Idag flyger vi till östkusten och Shanghai. Staden med otaliga smeknamn och Kinas fönster mot världen. Under våra dagar i här kommer du att hinna bekanta dig väl med staden. 

Vi börjar med att åka till det berömda promenadstråket The Bund, som ligger utmed floden Huangpu. Dess fashionabla stil är en produkt av kolonialtiden och än idag fungerar det som en magnet på både stadsbor och turister. Här låg gamla Shanghai Club med sin långa träbar, tullhuset med sin karakteristiska Big Ching klocka, och inte minst Peace-hotell med sitt gröna pyramidliknande tak. Än idag spelas det jazz på det anrika hotellet.På andra sidan vattnet ser du Shanghais nyaste stadsdel, Pudong, med fantastisk, futuristisk arkitektur som växt fram sedan 1990-talet. Här ligger några av Kinas och världens högsta byggnader. Över alla husen tronar Shanghai Tower med sina 632 meter. När ljusen tänds i denna skyline om aftonen blir det till ytterligare en dimension av Shanghai som inte får missas.

Denna kväll beger vi oss på en kulinarisk resa "söder om molnen", det vill säga till Yunnans kök. Provinsen i landets sydvästra hörn är känt för sin rika kultur och omväxlande natur. Här bor ett flertal olika etniciteter, vilket återspeglas i det varierade köket. Yunnan ingår därför inte i vare sig de fyra eller de åtta kinesiska kök man normalt delar in landet i.

Dag 12 - Gamla stan och akrobater
Idag promenerar vi genom gamla stan till Yu-trädgården. Den beställdes och anlades av en välbärgad mandarin under Ming-dynastin. Vi befinner oss nu i de gamla kvarteren, där ett fullkomligt myller av smala gränder, tehus, bostadsruckel och affärsprång möter oss.

Eftermiddagen har du till eget förfogande. Ett område vi kan rekommendera är de gamla franska kolonialkvarteren, Taikang Lu. Låga byggnader inramar gårdar, torg och gränder i en arkitektur med tydliga europeiska influenser. Här är det lätt att fascineras av atmosfären med sina många gallerier, små boutiquer, caféer och restauranger.

Under en av dagarna i staden får du också en inblick i den förfinade konsten att framställe siden från silkesmaskar. Denna konst har bidragit till Shanghais framväxt som mode- och trendcentrum i dagens Asien.

Dagen avslutas med en imponerande akrobatikshow, som får dig att hålla andan mer än en gång.

Dag 13 - Ledig dag i Shanghai och avskedsmiddag
Dagen är ledig för egna aktiviteter i Shanghai. Kanske väljer du att shoppa på Nanjing-gatan. Vi kan också rekommendera ett besök på Shanghai Museum, smakfullt inrett och överskådligt arrangerat med utsökt porslin från olika dynastier, tuschteckningar, brons- och silverföremål bland mycket annat. Kanske väljer du att göra en dagsutflykt till någon av de ”watertowns” som finns i utkanten av Shanghai. Din TEMA-reseledare har fler aktuella tips som lätt fyller din dag.

På kvällen träffas hela resesällskapet för gemensam avskedsmiddag. Nu kan vi summera våra intryck och upplevelser från en innehållsrik resa.  

Dag 14 - Hemresa från Shanghai
Två veckor i Kina har kommit till ända. Fylld av nya kunskaper om Mittens Rike, och kanske även med välfyllda resväskor, får du en sista busstransport till Shanghais flygplats för hemresa till Skandinavien.

Nu när du sett det klassiska Kina kanske du även vill upptäcka Taiwan, Macau och Hong Kong. Vi har samlat dessa fantastiska platser i en ny och spännande rundresa, Taiwan - det andra Kina.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 12 frukostar
• 6 luncher
• 6 middagar (vinter 2018-19: 5 middagar)
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien.

Dag 2
Ankomst till Peking. Utflykt till Himmelens tempel. Middag ingår. Fyra övernattningar på hotell i Peking.

Dag 3
Utflykt till Kinesiska muren och sommarpalatset. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Stadsrundtur i Peking med Den förbjudna staden. Frukost, lunch och middag med Pekinganka ingår.

Dag 5
Ledig heldag i Peking. Frukost ingår.

Dag 6
Snabbtåg Peking – Xian. Besök på stadsmuren. Frukost och lätt tåg-snack ingår. Två övernattningar på hotell i Xian.

Dag 7
Utflykt till Terrakottaarmén. Kvällsutflykt med Tangdans. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 8
Flyg Xian – Guilin. Buss Guilin – Longji. Besök vid Longjis risterasser. Frukost och middag ingår. En övernattning på enklare hotell i Longji.

Dag 9
Buss Longji – Guilin. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Guilin.

Dag 10
Båtutflykt på Li-floden genom sockertoppslandskapet från Guilin till Yangshuo. Frukost och lunch ingår.

Dag 11
Flyg Guilin – Shanghai. Stadsrundtur i Shanghai. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på centralt beläget hotell i Shanghai.

Dag 12
Besök i Yu-Yuan och akrobatikshow. Frukost ingår.

Dag 13
Ledig dag. Frukost och avskedsmiddag ingår.

Dag 14
Shanghai – Skandinavien. Frukost ingår.

Kina

Folkmängd 1 323 600 000 Landets yta 9 600 000 km² Valuta Yuan Religion Buddism, taoism och konfucianism (utövas ofta jämsides), minoriteter av kristna och muslimer. Språk Kinesiska (med flera mycket olika dialekter); de flesta minoriteter har dessutom egna språk

Dagsprogram
Vinter 2018-19

Dag 1 - Avresa mot Beijing/Peking
Din spännande rundresa i Mittens Rike börjar med avresa från Skandinavien.

Dag 2 - Himmelens tempel och välkomstmiddag i Peking
Du anländer till Peking, den norra huvudstaden, relativt tidigt på dagen och möts av din TEMA-reseledare som kommer att ledsaga dig till djupare insikter om Kina under de närmaste två veckorna.

Denna första dag besöker vi Himmelens tempel. Templet räknas som Kinas mest ansedda religiösa byggnad, ett arkitektoniskt mästerverk och ett av Unescos världsarv. Det var hit som kejsaren kom för att få förnya sitt mandat som Himlens Son, och rätten att få styra Kina. Det ligger i en av Pekings största parker och här kan man få uppleva ett härligt parkliv. I templets gamla korridor samlas framförallt äldre och spelar kort och övar på sina favoritinstrument.

Därefter beger vi oss till hotellet för incheckning och en stunds välbehövlig vila. På kvällen väntar en tidig, kinesisk välkomstmiddag.

Dag 3 - Utflykt till Kinesiska muren
Dagens utflykt tar dig till Kinesiska muren. Dess äldsta delar byggdes av olika hertigdömen redan under 600-talet f Kr. När sedan det kinesiska riket enades år 221 f Kr, under Qin Shi Huang, började man länka ihop sektionerna till en sammanhängande mur.

Det sägs att fler än 300 000 slavar arbetade med den under tio års tid. Idag mäter murens längd över 600 mil. Den är utan tvekan ett av världens underverk och det är få upplevelser i världen som går upp mot att få gå en promenad på Kinesiska muren.

Under dagen besöker vi även det luxuösa Sommarpalatset i Pekings nordvästra delar. Palatset har förstörts, men återuppbyggts under olika perioder. Idag minner det främst om kejsardömets sista dagar i början av 1900-talet. En period då änkekejsarinnan Cixi styrde och ställde bakom kulisserna. Hon trivdes väldigt bra i detta palatsområde som med sin sjö och alla paviljonger var en härlig tillflyktsort under de heta sommarmånaderna.

Denna kväll har du chans att få uppleva det vi kallar Pekingopera, eller jingju. Konstformen har sitt ursprung i Peking. Färgsprakande, stämningsrik, med mycket slaginstrument och gäll sång. Det är just här i Beijing du ska passa på att se en föreställning! Operakvällen är ett frivilligt evenemang som du bokar och betalar direkt till din TEMA-reseledare. Priset är ca 285-300 yuan, beroende på var du sitter i salongen.

Dag 4 - Himmelska fridens torg och Förbjudna staden
Idag får du se Himmelska fridens torg. Runt torget reser sig regeringsbyggnader, Folkets stora hall och Mao Zedongs mausoleum. Peking har varit Kinas huvudstad i över 700 år och är en märkvärdig plats. Trots det stora invånarantalet, mer än 20 miljoner, har vissa av de centrala delarna fortfarande bykaraktär. Den klassiska Beijingbebyggelsen med sina låga hus och innergårdar varvas med moderna skyskrapor. Tillsammans bildar de en kvadratiskt uppbyggd stad där Chang An-avenyn utgör huvudpulsådern. 

Himmelska fridens torg ligger i direkt anslutning till Pekings största sevärdhet, Den förbjudna staden. Området är ca 72 hektar stort med imponerande palats, paviljonger och trädgårdar. Med visst vemod besöker vi det Inre palatset, som var kejsarens privata del och "fängelse för livet". Där levde han omgiven av en mängd konkubiner, prinsar, eunucker, präster och ministrar. Det kan nämnas att bara för mathållningen i Den förbjudna staden krävdes hela 5 000-6 000 kockar!

På kvällen är det dags för en kulinarisk höjdpunkt. Vi ska avnjuta Peking-anka, en maträtt med anor från tidigt 1200-tal. Kocken trancherar ankan direkt vid bordet. Ankan smakar bäst med vårlök, gurka och en söt sås i små vetepannkakor.

Dag 5 - På egen hand i Peking
Hela dagen står till eget förfogande. Besök gärna den berömda Sidenmarknaden eller Pekings gamla stadsdelar, Hutongerna. Du kan också hyra en taxi för en billig penning och se ännu mer eller shoppa bland de många välfyllda varuhusen.

TEMAs reseledare kan sitt Peking och kan ge dig flera aktuella tips om kultur, shopping och mat.

Dag 6 - Snabbtåg till Xian och stadsmur
Tidigt på morgonen lämnar vi nu Peking med höghastighetståg. Resan går till den forna huvudstaden Xian

Tåget passerar nybyggda städer och gamla jordbruksmarker. Dalgångarna kring Xian är några av Kinas äldsta bebodda delar med lämningar ända från neolitisk tid 6 000 år f Kr. Under den mäktiga Tang-dynastin byggdes Xian ut till en schackrutemönstrad bosättning innanför de kraftiga stadsmurarna. Detta var en gång den östra huvudstaden utmed Sidenvägen, en blomstrande och öppen epok i Det himmelska riket. Få städer i Kina kan mäta sig med Xians arkeologiska arv. Men staden är också satt i rask modernisering och en process att göra staden “grönare” börjar märkas.  

Under eftermiddagen bestiger vi Kinas kanske bäst bevarade stadsmur. Trots sin ålder är den  tillräckligt bred för att rymma tvåfilig trafik.

Dag 7 - Terrakottaarmén 
Terrakottaarmén, som bevakar Qin Shi Huang Dis gravplats, är ett av världens märkligaste och mest betydande arkeologiska fynd. Fyndplatsen ligger cirka 30 km från Xian och upptäcktes av en slump 1974 när några bönder grävde en brunn. Kejsare Qinshihuangdi lär ha beordrat gravbygget redan i början av sin regeringstid omkring år 246 f Kr. Till detta verk avdelade han hundratusentals arbetare och konstnärer som skulpterade den nästan 8 000 man starka armén i naturlig storlek. Vissa generaler är 1,95 meter höga. Hären har varit sin kejsare lojal och allteftersom man hittar fler soldater växer armén fram. 

På kvällen har du möjlighet att uppleva en oförglömlig uppvisning av Tangdans. Av de olika härskarätter som har regerat i Xian var Tangdynastin (618–907 e Kr) den på många sätt rikaste. Den dans- och musikstil som då utvecklades bär vittnesbörd om epokens stilfulla kultur. Denna kvällsutflykt bokas och betalas på plats direkt till din TEMA-reseledare (ca pris 50-60 USD per person beroende på till exempel plats i salong).

Dag 8 - Från Xian till Guilin och Longjis risterasser
Vi fortsätter vår resa med flyg till provinsen Guanxi som är en av Kinas fattigaste. I gengäld är man rik på underskön, oförstörd natur. Trakten kring Guilin räknas som en av Kinas allra vackraste. En gång i tiden var dagens landskap en havsbotten. De vattenlevande djurens kalkrika skal lämnade efter sig avlagringar, som med åren packades ihop och hårdnade till kalksten. Rörelser i jordytan och erosion har sedan skapat det magiska landskap du ser idag. Grönklädda små berg höjer sig som sockertoppar i alla riktningar. Det subtropiska klimatet gör grönskan intensiv. Landskapet är ett av de mest klassiskt kinesiska och finns avbildat i konst från många olika epoker.

Cirka två timmar med buss norr om Guilin finns ett fantastiskt landskap som med mänsklig hand blivit än mer fantasieggande. Från långt håll kan bergen se ut som stora, vackra snäckskal med spiraler av terrasser som slingrar sig längs bergens branta sidor. Bergens namn Long Ji betyder dock "drakens ryggrad". 

Den sista biten till ditt boende för natten går du till fots (ca 30 minuter uppför med mycket trappor. Det går att hyra lokala bärare som i bärstol transporterar dig upp, ca pris 300-350 yuan beställs och betalas på plats). För denna övernattning rekommenderar vi en lättare övernattningsväska. Ditt större bagage transporteras direkt från Guilins flygplats till vårt hotell i Gulin för de två efterföljande nätterna. 

Väl framme i Longji kan du njuta av stillheten och den vackra naturen från olika utsiktpunkter. 

Dag 9 - Guilin
Under morgonen kan du besöka risterasserna på "Drakens ryggrad" igen. Oavsett årstid är det en fantastiskt naturskön plats. De sammanlänkade terasserna varierar sin färg och skrud under året. På våren fylls terasserna med vatten och bergssidorna blir som beströdda av speglar. När sommaren kommer är det som vågor av gröna nyanser längs sluttningarna. Till hösten övergår det hela i gult och till vackert guldbrunt när riset skördats.

I Longji finns också flera av Kinas minoritetskulturer. Framför allt lever Zhuang- och Yaofolket här, vars kvinnor klär sig i unika, färstarka kläder. Vissa av Yaofolkets kvinnor har en fantastisk längd på sitt hår.

När vi på eftermiddagen checkar in på vårt hotell är du mitt i centrum av denna charmerande stad, och du kan lätt utforska gågatan och flodpromenaden till fots. 

När kvällen tar vid bjuder Guilin på ett härligt ljusspel och folkliv.

Dag 10 - Båttur på Li-floden
En av resans höjdpunkter är dagens utflykt med båt längs floden Li. Under den stillsamma färden ser du bönder i stråhattar, bykvinnor som tvättar, vattenbufflar som släcker sin törst i floden och små båtar som flyter förbi. Allt inramat av den slags natur vi känner igen från kinesiska tuschteckningar. Båtfärden avslutas ungefär åtta mil nedströms vid den lilla byn Yangshuo.

Med en historia som sträcker sig över 1 400 år har Yangshuo en traditionell kultur. De olika etniska minoriteterna som Yao, Hui och Zhuang berikar med sina egna sedvänjor. En specialitet från området är Osmanthusvinet. Det görs på blommor och är sött i smaken som västerländska dessertviner.

Under eftermiddagen får du egen tid att utforska den färgstarka gatan West Street. Den är en mix av uråldriga traditioner och utländska influenser. Av ortsborna kallas den därför "Den globala byn". Sen eftermiddag återvänder vi med buss till Guilin. 

Dag 11 - Flyg från Guilin till Shanghai
Idag flyger vi till östkusten och Shanghai. Staden med otaliga smeknamn och Kinas fönster mot världen. Under våra dagar i här kommer du att hinna bekanta dig väl med staden. 

Vi börjar med att åka till det berömda promenadstråket The Bund, som ligger utmed floden Huangpu. Dess fashionabla stil är en produkt av kolonialtiden och än idag fungerar det som en magnet på både stadsbor och turister. Här låg gamla Shanghai Club med sin långa träbar, tullhuset med sin karakteristiska Big Ching klocka, och inte minst Peace-hotell med sitt gröna pyramidliknande tak. Än idag spelas det jazz på det anrika hotellet.På andra sidan vattnet ser du Shanghais nyaste stadsdel, Pudong, med fantastisk, futuristisk arkitektur som växt fram sedan 1990-talet. Här ligger några av Kinas och världens högsta byggnader. Över alla husen tronar Shanghai Tower med sina 632 meter. När ljusen tänds i denna skyline om aftonen blir det till ytterligare en dimension av Shanghai som inte får missas.

Denna kväll beger vi oss på en kulinarisk resa "söder om molnen", det vill säga till Yunnans kök. Provinsen i landets sydvästra hörn är känt för sin rika kultur och omväxlande natur. Här bor ett flertal olika etniciteter, vilket återspeglas i det varierade köket. Yunnan ingår därför inte i vare sig de fyra eller de åtta kinesiska kök man normalt delar in landet i.

Dag 12 - Gamla stan och akrobater
Idag promenerar vi genom gamla stan till Yu-trädgården. Den beställdes och anlades av en välbärgad mandarin under Ming-dynastin. Vi befinner oss nu i de gamla kvarteren, där ett fullkomligt myller av smala gränder, tehus, bostadsruckel och affärsprång möter oss.

Eftermiddagen har du till eget förfogande. Ett område vi kan rekommendera är de gamla franska kolonialkvarteren, Taikang Lu. Låga byggnader inramar gårdar, torg och gränder i en arkitektur med tydliga europeiska influenser. Här är det lätt att fascineras av atmosfären med sina många gallerier, små boutiquer, caféer och restauranger.

Under en av dagarna i staden får du också en inblick i den förfinade konsten att framställe siden från silkesmaskar. Denna konst har bidragit till Shanghais framväxt som mode- och trendcentrum i dagens Asien.

Dagen avslutas med en imponerande akrobatikshow, som får dig att hålla andan mer än en gång.

Dag 13 - Ledig dag i Shanghai och avskedsmiddag
Dagen är ledig för egna aktiviteter i Shanghai. Kanske väljer du att shoppa på Nanjing-gatan. Vi kan också rekommendera ett besök på Shanghai Museum, smakfullt inrett och överskådligt arrangerat med utsökt porslin från olika dynastier, tuschteckningar, brons- och silverföremål bland mycket annat. Kanske väljer du att göra en dagsutflykt till någon av de ”watertowns” som finns i utkanten av Shanghai. Din TEMA-reseledare har fler aktuella tips som lätt fyller din dag.

På kvällen träffas hela resesällskapet för gemensam avskedsmiddag. Nu kan vi summera våra intryck och upplevelser från en innehållsrik resa.  

Dag 14 - Hemresa från Shanghai
Två veckor i Kina har kommit till ända. Fylld av nya kunskaper om Mittens Rike, och kanske även med välfyllda resväskor, får du en sista busstransport till Shanghais flygplats för hemresa till Skandinavien.

Nu när du sett det klassiska Kina kanske du även vill upptäcka Taiwan, Macau och Hong Kong. Vi har samlat dessa fantastiska platser i en ny och spännande rundresa, Taiwan - det andra Kina.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 12 frukostar
• 6 luncher
• 6 middagar (vinter 2018-19: 5 middagar)
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien.

Dag 2
Ankomst till Peking. Utflykt till Himmelens tempel. Middag ingår. Fyra övernattningar på hotell i Peking.

Dag 3
Utflykt till Kinesiska muren och sommarpalatset. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Stadsrundtur i Peking med Den förbjudna staden. Frukost, lunch och middag med Pekinganka ingår.

Dag 5
Ledig heldag i Peking. Frukost ingår.

Dag 6
Snabbtåg Peking – Xian. Besök på stadsmuren. Frukost och lätt tåg-snack ingår. Två övernattningar på hotell i Xian.

Dag 7
Utflykt till Terrakottaarmén. Frukost och lunch ingår.

Dag 8
Flyg Xian – Guilin. Buss Guilin – Longji. Besök vid Longjis risterasser. Frukost och middag ingår. En övernattning på enklare hotell i Longji.

Dag 9
Buss Longji – Guilin. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Guilin.

Dag 10
Båtutflykt på Li-floden genom sockertoppslandskapet från Guilin till Yangshuo. Frukost och lunch ingår.

Dag 11
Flyg Guilin – Shanghai. Stadsrundtur i Shanghai. Frukost och middag ingår. Tre övernattningar på centralt beläget hotell i Shanghai.

Dag 12
Besök i Yu-Yuan och akrobatikshow. Frukost ingår.

Dag 13
Ledig dag. Frukost och avskedsmiddag ingår.

Dag 14
Shanghai – Skandinavien. Frukost ingår.

Kina

Folkmängd 1 323 600 000 Landets yta 9 600 000 km² Valuta Yuan Religion Buddism, taoism och konfucianism (utövas ofta jämsides), minoriteter av kristna och muslimer. Språk Kinesiska (med flera mycket olika dialekter); de flesta minoriteter har dessutom egna språk

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Beijing/Shanghai t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Övrigt
På kinesiska flygplatser är det inte tillåtet att medföra vare sig alkohol, läsk eller vatten i handbagaget genom säkerhetskontrollen. Flytande mediciner får medföras men öppnas och kontrolleras av säkerhetspersonalen. Efter säkerhetskontroll kan man handla vatten, läsk och tullfria varor. I det incheckade bagaget får endast oöppnade flaskor (med alkoholhaltiga drycker) packas ner. Tändare eller magneter får inte heller medföras. Noggranna kontroller genomförs.

Bussarna i Kina är av god kvalitet, men håller inte alltid samma bekväma standard som i Skandinavien.

Hotellalternativ
För avresorna 2018-03-04 och 2019-03-03 bor vi i Beijing på Grand Mercure Beijing Dongcheng****. 

För avresa 2019-03-03 bor vi i Shanghai på Sunrise on the Bund*****.

Valuta
Kinesiska Yuan (CNY).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras på hotellen samt i större butiker och på restauranger.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

När du beräknar din reskassa, tänk på att Kina är ett eldorado för shopping samt att måltidsdryck till de gemensamma måltiderna inte ingår i resans pris.

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Nästan hela Kinas klimat styrs av monsunvindarna och under sommaren är luftfuktigheten hög. Under vintersäsongen kan dagarna vara kyliga.

Klädsel och utrustning
Atmosfären på hotellen är relativt informell, även på de bättre hotellen. Under dagarna går du löst och ledigt klädd i oömma kläder. Det är viktigt att du har bra skor med låg klack och gummisula.

Utrustningen beror naturligtvis på årstiden. Under sommaren reser du i lätta och lättvättade bomullskläder. Hotellen har snabb och bra tvättservice. Under tidig vår och under hösten bör du ha ett ylleplagg samt rock eller kappa till hands. Regn kan förekomma, så ta med dig regnkläder och gärna ett paraply.

Resväskan måste vara hållbar eftersom den ofta i samband med flygresorna utsätts för omild behandling. Det finns gott om shoppingmöjligheter, så det är nästan ofrånkomligt att du har med dig mer bagage på hemresan än vad du hade med dig på utresan. Det kan vara bra att ta med sig en extra, hopvikbar shoppingväska/bag.

Dricks
Dricks på denna resa är inte inkluderad och du bör beräkna ett belopp om 45 USD för dricks till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokalguider och bagagebärare. TEMAs reseledare samlar ihop drickspott vid start av resan och portionerar därefter ut till berörda personer.

Övrigt
2012 tilldelades Mo Yan från Kina Nobelpriset i litteratur. Vi kan varmt rekommendera hans böcker, här är några förslag.

Det röda fältet
En roman som utspelas under 1920 och 30-talets kaos med fattigdom, banditer och japansk ockupation. Det är kärlek, grymhet och poesi mot en bakgrund av de oändliga fälten av mörkröd sorghum på Kinas landsbygd.

Vitlöksballaderna
Storslagen roman som har sin handling i nordöstra Kina där vitlöksodlarna gör uppror mot en totalitär och korrumperad byråkrati. Hyllad världen över men fördömdes i Kina pga sitt kontroversiella innehåll.

Ximen Nao och hans sju liv
Den rike godsägaren i Gaomi (Mo Yans födelsort), Ximen Nao skjuts ihjäl av upproriska bönder och förflyttas till dödsriket där underjordens härskare ska bestämma hans framtida öde. Hans dom blir att återfödas som diverse djur under de kommande femtio åren för att uppleva Kina efter revolutionen.

Vi kan också rekommendera annan litteratur från och om Mittens rike:

Den harmoniska revolutionen - Ulrika K Engström

Den siste kejsaren - Brian Power

Förste kejsaren av Kina - R W L Guisso

En röd hjältinnas död - Qiu Xiaolong
(deckare i Shanghai miljö)

Shanghai Baby - Wei Hui
(40 000 exemplar brända av kinesiska staten. Ung författarinna, sågs tidigt som en av landets
mest lovande författarinnor. Den här bokens innehåll ansågs dock allt för vågat och frispråkigt.)

Vilda Svanar - Jung Chang

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-03-04

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-03-04
21:05
2018-03-05
13:05
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-03-17
13:35
2018-03-17
18:20
SAS, 998
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 22350 SEK 2 platser kvar Boka
2018-03-04

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-03-04
18:30
2018-03-04
19:15
SAS, 449
Copenhagen
Beijing
2018-03-04
21:05
2018-03-05
13:05
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-03-17
13:35
2018-03-17
18:20
SAS, 998
Copenhagen
Gothenburg
2018-03-17
20:50
2018-03-17
21:40
SAS, 446
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 22350 SEK 2 platser kvar Boka
2018-03-04

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2018-03-04
19:00
2018-03-04
20:10
SAS, 1409
Copenhagen
Beijing
2018-03-04
21:05
2018-03-05
13:05
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-03-17
13:35
2018-03-17
18:20
SAS, 998
Copenhagen
Stockholm
2018-03-17
20:00
2018-03-17
21:10
SAS, 1410
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 22350 SEK 6 platser kvar Boka
2018-03-18

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2018-03-18
12:55
2018-03-18
15:20
Finnair, 864
Helsinki
Beijing
2018-03-18
18:15
2018-03-19
07:50
Finnair, 085
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Helsinki
2018-03-31
09:20
2018-03-31
14:20
Finnair, 088
Helsinki
Gothenburg
2018-03-31
17:00
2018-03-31
17:25
Finnair, 865
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 21990 SEK Förfrågan
2018-03-18

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2018-03-18
13:45
2018-03-18
15:45
Finnair, 810
Helsinki
Beijing
2018-03-18
18:15
2018-03-19
07:50
Finnair, 085
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Helsinki
2018-03-31
09:20
2018-03-31
14:20
Finnair, 088
Helsinki
Stockholm
2018-03-31
20:25
2018-03-31
20:25
Finnair, 819
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 21990 SEK 2 platser kvar Boka
2018-03-18

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2018-03-18
13:15
2018-03-18
15:50
Finnair, 954
Helsinki
Beijing
2018-03-18
18:15
2018-03-19
07:50
Finnair, 085
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Helsinki
2018-03-31
09:20
2018-03-31
14:20
Finnair, 088
Helsinki
Copenhagen
2018-03-31
17:45
2018-03-31
18:25
Finnair, 959
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 21990 SEK Förfrågan
2018-03-25

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-03-25
21:00
2018-03-26
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-04-07
13:20
2018-04-07
18:45
SAS, 998
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 22950 SEK Förfrågan
2018-03-25

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2018-03-25
19:00
2018-03-25
20:10
SAS, 1409
Copenhagen
Beijing
2018-03-25
21:00
2018-03-26
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-04-07
13:20
2018-04-07
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Stockholm
2018-04-07
20:50
2018-04-07
22:05
SAS, 1410
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 22950 SEK 2 platser kvar Boka
2018-03-25

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-03-25
18:30
2018-03-25
19:15
SAS, 449
Copenhagen
Beijing
2018-03-25
21:00
2018-03-26
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-04-07
13:20
2018-04-07
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Gothenburg
2018-04-07
20:55
2018-04-07
21:40
SAS, 446
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 22950 SEK Förfrågan
2018-04-04

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2018-04-04
14:35
2018-04-04
16:35
Finnair, 810
Helsinki
Beijing
2018-04-04
18:20
2018-04-05
15:50
Finnair, 085
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Helsinki
2018-04-17
09:20
2018-04-17
14:20
Finnair, 088
Helsinki
Stockholm
2018-04-17
16:00
2018-04-17
16:00
Finnair, 813
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 25380 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-04-04

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2018-04-04
13:00
2018-04-04
15:25
Finnair, 864
Helsinki
Beijing
2018-04-04
18:20
2018-04-05
15:50
Finnair, 085
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Helsinki
2018-04-17
09:20
2018-04-17
14:20
Finnair, 088
Helsinki
Gothenburg
2018-04-17
16:00
2018-04-17
16:25
Finnair, 865
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 25380 SEK 2 platser kvar Boka
2018-04-04

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2018-04-04
13:20
2018-04-04
15:50
Finnair, 954
Helsinki
Beijing
2018-04-04
18:20
2018-04-05
15:50
Finnair, 085
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Helsinki
2018-04-17
09:20
2018-04-17
14:20
Finnair, 088
Helsinki
Copenhagen
2018-04-17
15:40
2018-04-17
16:20
Finnair, 955
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 25380 SEK 4 platser kvar Boka
2018-04-08

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-04-08
15:45
2018-04-08
16:35
SAS, 439
Copenhagen
Beijing
2018-04-08
21:00
2018-04-09
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-04-21
13:20
2018-04-21
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Gothenburg
2018-04-21
20:55
2018-04-21
21:40
SAS, 446
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 22845 SEK Förfrågan
2018-04-08

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2018-04-08
19:00
2018-04-08
20:10
SAS, 1409
Copenhagen
Beijing
2018-04-08
21:00
2018-04-09
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-04-21
13:20
2018-04-21
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Stockholm
2018-04-21
20:50
2018-04-21
22:05
SAS, 1410
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 22845 SEK 2 platser kvar Boka
2018-04-08

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-04-08
21:00
2018-04-09
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-04-21
13:20
2018-04-21
18:45
SAS, 998
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 22845 SEK Förfrågan
2018-04-22

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-04-22
21:00
2018-04-23
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-05-05
13:20
2018-05-05
18:45
SAS, 998
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 23810 SEK Förfrågan
2018-04-22

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-04-22
15:45
2018-04-22
16:35
SAS, 439
Copenhagen
Beijing
2018-04-22
21:00
2018-04-23
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-05-05
13:20
2018-05-05
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Gothenburg
2018-05-05
20:55
2018-05-05
21:40
SAS, 446
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 23810 SEK Förfrågan
2018-04-22

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2018-04-22
19:00
2018-04-22
20:10
SAS, 1409
Copenhagen
Beijing
2018-04-22
21:00
2018-04-23
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-05-05
13:20
2018-05-05
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Stockholm
2018-05-05
20:50
2018-05-05
22:05
SAS, 1410
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 23810 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-04-29

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2018-04-29
19:00
2018-04-29
20:10
SAS, 1409
Copenhagen
Beijing
2018-04-29
21:00
2018-04-30
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-05-12
13:20
2018-05-12
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Stockholm
2018-05-12
20:50
2018-05-12
22:05
SAS, 1410
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 23600 SEK 1 platser kvar Boka
2018-04-29

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-04-29
15:45
2018-04-29
16:35
SAS, 439
Copenhagen
Beijing
2018-04-29
21:00
2018-04-30
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-05-12
13:20
2018-05-12
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Gothenburg
2018-05-12
20:55
2018-05-12
21:40
SAS, 446
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 23600 SEK 2 platser kvar Boka
2018-04-29

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-04-29
21:00
2018-04-30
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-05-12
13:20
2018-05-12
18:45
SAS, 998
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 23600 SEK Förfrågan
2018-07-01

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-07-01
21:00
2018-07-02
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-07-14
13:20
2018-07-14
18:45
SAS, 998
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 24990 SEK 3 platser kvar Boka
2018-07-01

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-07-01
15:40
2018-07-01
16:30
SAS, 439
Copenhagen
Beijing
2018-07-01
21:00
2018-07-02
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-07-14
13:20
2018-07-14
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Gothenburg
2018-07-14
22:55
2018-07-14
23:40
SAS, 448
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 24990 SEK Förfrågan
2018-07-01

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2018-07-01
19:00
2018-07-01
20:10
SAS, 1409
Copenhagen
Beijing
2018-07-01
21:00
2018-07-02
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-07-14
13:20
2018-07-14
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Stockholm
2018-07-14
22:55
2018-07-15
00:10
SAS, 1428
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 24990 SEK 6 platser kvar Boka
2018-07-15

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2018-07-15
19:00
2018-07-15
20:10
SAS, 1409
Copenhagen
Beijing
2018-07-15
21:00
2018-07-16
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-07-28
13:20
2018-07-28
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Stockholm
2018-07-28
22:55
2018-07-29
00:10
SAS, 1428
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 25850 SEK 6 platser kvar Boka
2018-07-15

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-07-15
15:40
2018-07-15
16:30
SAS, 439
Copenhagen
Beijing
2018-07-15
21:00
2018-07-16
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-07-28
13:20
2018-07-28
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Gothenburg
2018-07-28
22:55
2018-07-28
23:40
SAS, 448
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 25850 SEK Förfrågan
2018-07-15

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-07-15
21:00
2018-07-16
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-07-28
13:20
2018-07-28
18:45
SAS, 998
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 25850 SEK 6 platser kvar Boka
2018-07-22

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-07-22
21:00
2018-07-23
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-08-04
13:20
2018-08-04
18:45
SAS, 998
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 25850 SEK 6 platser kvar Boka
2018-07-22

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2018-07-22
19:00
2018-07-22
20:10
SAS, 1409
Copenhagen
Beijing
2018-07-22
21:00
2018-07-23
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-08-04
13:20
2018-08-04
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Stockholm
2018-08-04
22:55
2018-08-05
00:10
SAS, 1428
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 25850 SEK 6 platser kvar Boka
2018-07-22

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-07-22
15:40
2018-07-22
16:30
SAS, 439
Copenhagen
Beijing
2018-07-22
21:00
2018-07-23
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-08-04
13:20
2018-08-04
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Gothenburg
2018-08-04
22:55
2018-08-04
23:40
SAS, 448
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 25850 SEK Förfrågan
2018-09-09

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-09-09
21:00
2018-09-10
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-09-22
13:20
2018-09-22
18:45
SAS, 998
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 25990 SEK 2 platser kvar Boka
2018-09-09

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2018-09-09
19:00
2018-09-09
20:10
SAS, 1409
Copenhagen
Beijing
2018-09-09
21:00
2018-09-10
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-09-22
13:20
2018-09-22
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Stockholm
2018-09-22
20:50
2018-09-23
22:05
SAS, 1410
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 25990 SEK 6 platser kvar Boka
2018-09-09

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-09-09
18:30
2018-09-09
19:15
SAS, 449
Copenhagen
Beijing
2018-09-09
21:00
2018-09-10
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-09-22
13:20
2018-09-22
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Gothenburg
2018-09-22
20:55
2018-09-22
21:40
SAS, 446
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 25990 SEK Förfrågan
2018-09-23 14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 25990 SEK 2 platser kvar Boka
2018-09-23 14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 25990 SEK 6 platser kvar Boka
2018-09-23 14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 25990 SEK Förfrågan
2018-10-03

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-10-03
16:25
2018-10-03
17:15
SAS, 431
Copenhagen
Beijing
2018-10-03
21:00
2018-10-04
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-10-16
13:20
2018-10-16
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Gothenburg
2018-10-16
20:55
2018-10-16
21:40
SAS, 446
14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 24250 SEK 4 platser kvar Boka
2018-10-03

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2018-10-03
18:50
2018-10-03
20:00
SAS, 1409
Copenhagen
Beijing
2018-10-03
21:00
2018-10-04
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-10-16
13:20
2018-10-16
18:45
SAS, 998
Copenhagen
Stockholm
2018-10-16
20:50
2018-10-16
22:05
SAS, 1410
14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 24250 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-03

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Beijing
2018-10-03
21:00
2018-10-04
11:55
SAS, 995
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Shanghai
Copenhagen
2018-10-16
13:20
2018-10-16
18:45
SAS, 998
14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 24250 SEK 3 platser kvar Boka
2018-10-07 14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 24750 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-07 14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 24750 SEK 4 platser kvar Boka
2018-10-07 14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 24750 SEK 6 platser kvar Boka
2018-10-17 14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 24990 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-17 14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 24990 SEK 6 platser kvar Boka
2018-10-17 14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 24990 SEK Förfrågan
2018-10-21 14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 24900 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-21 14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 24900 SEK 2 platser kvar Boka
2018-10-21 14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 24900 SEK 4 platser kvar Boka
2019-03-03 14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 24990 SEK 6 platser kvar Boka
2019-03-03 14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 24990 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-03-03 14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 24990 SEK 4 platser kvar Boka
2019-03-17 14 dagar Stora Kinaresan Göteborg 24990 SEK 4 platser kvar Boka
2019-03-17 14 dagar Stora Kinaresan Stockholm 24990 SEK 6+ platser kvar Boka
2019-03-17 14 dagar Stora Kinaresan Köpenhamn 24990 SEK 6 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose