Weekend i Edinburghmed The Royal Edinburgh Military Tattoo

Långhelg med kultur, musik och storslagna The Royal Military Tattoo på Edinburgh Castles borggård. Tillsammans besöker vi slottet och det finns även tid att utforska denna vänliga stad på egen hand. På den charmiga landsbygden i stans utkant besöker vi Rosslyn Chapel, känt från Da Vinci-koden. På det bildsköna destilleriet Glenkinchie, endast 30 minuter från Edinburgh, provar vi whisky. Lammermuir Hills förser detta klassiska låglandsdestilleri med vatten och de framställer en lätt, torr Edinburgh Malt.

RESFAKTA

Länder: Skottland, Storbritannien

Typ av resa: Weekend- och storstadsresa - Rundresa

Reslängd: 4 dagar

Gruppstorlek: 15-22 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • The Royal Edinburgh Military Tattoo
 • Utflykt till Rosslyn Chapel
 • Skotsk afton med musikunderhållning
 • Destilleribesök och whiskyprovning
 • Centralt hotell perfekt för egna upptäcktsfärder

Dagsprogram
2024

Dag 1 - Edinburgh i festivalernas månad

Dags för avresa till en av Europas mest spännande huvudstäder. Med sina stämningsfulla kullerstensgränder i gamla stan till de vackra georgianska avenyerna i New Town är Edinburgh en kontrastrik stad. Här blandas shopping, historia och parker med ett brett urval av restauranger och caféer.

Det som är Edinburghs specialitet är festivaler och de äger rum året runt. Augusti är dock månaden då det mesta och bästa sker i staden. 

Men det kanske mest välkända och ikoniska är The Royal Military Tattoo som äger rum varje år sedan 1950. Över 200 000 människor kommer årligen från hela världen för att bevittna den 90 minuter långa showen. TEMAs reseledare möter er på Edinburgh flygplast denna torsdag och efter att vi installerat oss på det centralt belägna hotellet får man lite egen tid innan vi möts igen för en gemensam middag.   

Denna första kväll blir det musik och sång serverat tillsammans med mat och dryck på traditionellt vis. Ett redigt skotsk välkomnande med andra ord!

Dag 2 - Whisky, Rosslyn och Tattoo

Edinburgh är en skön stad med vackra omgivningar. Efter frukost beger vi oss iväg till den lantliga idyllen i syfte att ta del av den mest skotska drycken, livets vatten – whisky. På charmiga Glenkinchie får du en visning i destilleriet och ett smakprov på deras Glenkinchie Single Malt.

Vi beger oss till sägenomspunna Rosslyn Chapel. Grundstenen lades 1446 och kapellet är fortfarande i privat ägo på Greven av Rosslyns mark. Det är ett mycket vackert arkitektoniskt mästerverk. 2005 spelades en sekvens i filmen Da Vinci koden in här och idag kommer besökare från hela världen hit. Rosslyn Chapel är numera den femte sevärdheten i landet som blivit utnämnd till femstjärnig historisk attraktion av VisitScotland.

Vi äter gemensam lunch på annan historisk mark, The Golf Tavern är en vackert restaurerad pub och restaurang från 1456. Idag räknas det som en av Edinburghs äldsta pubar och det finns gott om charm och karaktär i varje skrymsle. Under eftermiddagen har du egen tid att upptäcka mer av vad Edinburgh har att erbjuda.

På kvällen möts vi igen för att bege oss till Edinburgh Castle och dess borggård. Det är dags för The Royal Military Tattoo. Säckpipor, trummor och fanfarer från fem militära förband. Dans, humor och ett rejält fyrverkeri är också del av den spektakulära kvällen. Ett av de bestående intrycken brukar dock vara det stilla framförandet av The Lone Piper.

Dag 3 - Edinburgh Castle

Med över 4 500 historiskt listade byggnader är Edinburgh världskänt för sin vackra arkitektur. Staden delas upp i de två områdena Old Town med det medeltida slottet och New Town med neoklassiska byggnader och den bekanta Royal Mile. Tillsammans utgör de sedan 1995 ett av Unescos världsarv och det är lätt att förstå även som lekman när man promenerar runt i staden. På förmiddagen beger vi oss åter till Edinburgh Castle för att lära känna mer av stadens historia och förtrollas av en intressant visning genom slottet.

Eftermiddagen är ledig för egna upptäckter, nöjen och shopping i denna fantastiska stad. Till kvällen har vi sett till att boka upp en middag tillsammans på en trevlig restaurang nära vårt hotell i Edinburgh.

Dag 4 - See you again, soon!

En härlig helg i Edinburgh har kommit till en ända och beroende på din hemresetid kanske du hinner njuta en morgonpromenad genom denna pärla till stad. Välkommen åter för att upptäcka mer av landet.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien – Edinburgh
• 3 övernattningar
• 3 frukostar
• 1 luncher
• 2 middagar
• Skotsk afton med show, mat och vin
• Biljett till Edinburgh Tattoo (endast under resorna i augusti)
•  Stadsvandring och privatguidning av Real Mary Kings Close (endast under avresor i november och december)
• 1 whiskyprovning
• Inträden och utflykter enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien - Edinburgh. Skotsk afton. Middag. Tre övernattningar på centralt beläget hotell i Edinburgh.

Dag 2
Besök på Glenkinchie destilleri. Utflykt till Rosslyn Chapel. The Royal Military Tattoo. Frukost och lunch.

Dag 3
Visning av Edinburgh Castle. Frukost och middag.

Dag 4
Flyg Edinburgh - Skandinavien. Frukost.

Skottland

Folkmängd 5,3 miljoner
Landets yta 78 133 km²
Valuta Brittiskt pund (GBP)
Religion Kristna 53,8 %, muslimer 1,4 %, resterande övriga mindre samfund och ej religiösa
Språk Engelska, lågskotska, skotsk gäliska

Storbritannien

Folkmängd 65 miljoner
Landets yta 130 395 km²
Valuta Pund (£) (GBP)
Religion 72 % kristna, muslimer 3 %, hinduer 1 % judar 0,5 %, minoriteter av sikher, buddister mfl. Drygt 15 % av britterna säger sig sakna religion.
Språk Engelska

Dagsprogram
2024 Edinburgh julmarknad

Dag 1. Edinburgh i vinterskrud

Dags för avresa till en av Europas mest spännande huvudstäder. Med sina stämningsfulla kullerstensgränder i Gamla stan (Old Town) till de vackra georgianska avenyerna i New Town är Edinburgh en kontrastrik stad. Här blandas shopping, historia och parker med ett brett urval av restauranger och caféer.

Det som är Edinburghs specialitet är festivaler och de äger rum året runt. Och nu kring advent så passar det utmärkt att besöka staden i sin vinter charm och vandra runt kring julstämning på Edingburghs julmarknad.

TEMAs reseledare möter på flygplatsen. Hotellet är centralt beläget med närhet till det mesta.

Beroende på ankomsttid kan det finnas tid för att vandra ut i staden som är upplyst i all sin julprakt. Vi samlas till kvällen och promenerar till vår restaurang nära hotellet för en välkomstmiddag.

Dag 2. Whisky, Rosslyn och julmarknad

Edinburgh är en skön stad med vackra omgivningar. Efter frukost beger vi oss iväg till den lantliga idyllen i syfte att ta del av den mest skotska drycken, livets vatten – whisky. På charmiga Glenkinchie får du en visning i destilleriet och ett smakprov på deras Glenkinchie Single Malt (besöket kan ändras till ett annat destilleri närmare Edinburgh med kort varsel då det är begränsade öppettider under vinteråret)

Vi beger oss till sägenomspunna Rosslyn Chapel. Grundstenen lades 1446 och kapellet är fortfarande i privat ägo på Greven av Rosslyns mark. Det är ett mycket vackert arkitektoniskt mästerverk. 2005 spelades en sekvens i filmen Da Vinci koden in här och idag kommer besökare från hela världen hit. Rosslyn Chapel är numera den femte sevärdheten i landet som blivit utnämnd till femstjärnig historisk attraktion av Visit Scotland.

Vi äter gemensam lunch på en klassisk pub och under eftermiddagen och kvällen har du egen tid att upptäcka mer av Edinburghs fantastiska julmarknad.

Dag 3. Edinburgh Castle och the real Mary King´s Close

Med över 4 500 historiskt listade byggnader är Edinburgh världskänt för sin vackra arkitektur. Staden delas upp i de två områdena Old Town med det medeltida slottet och New Town med neoklassiska byggnader och den bekanta Royal Mile. Tillsammans utgör de sedan 1995 ett av Unescos världsarv och det är lätt att förstå även som lekman när man promenerar runt i staden. På förmiddagen beger vi oss åter till Edinburgh Castle för att lära känna mer av stadens historia och förtrollas av slottets spännande historia.

Till eftermiddagen träffas vi igen för att får en privatguidad tur av Mary Kings Close, en spännande historia om Edinburgh gestaltats av skådespelare medan vi vandrar runt under de historiska gatorna. Efteråt går vi till vår restaurang i närheten för en gemensam avslutande julmiddag.

Dag 4. See you again, soon!

En härlig helg i Edinburgh har kommit till en ända och beroende avresetid kanske det finns tid att njuta av en morgonpromenad genom denna pärla till stad.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien – Edinburgh
• 3 övernattningar
• 3 frukostar
• 1 luncher
• 2 middagar
• Skotsk afton med show, mat och vin
• Biljett till Edinburgh Tattoo (endast under resorna i augusti)
•  Stadsvandring och privatguidning av Real Mary Kings Close (endast under avresor i november och december)
• 1 whiskyprovning
• Inträden och utflykter enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Flyg Skandinavien - Edinburgh.Tre övernattningar på centralt beläget hotell i Edinburgh. Middag.

Dag 2

Besök på Glenkinchie destilleri. Utflykt till Rosslyn Chapel. Frukost och lunch.

Dag 3
Visning av Edinburgh Castle. Privatguidning av Mary King´s Close. Frukost och avslutningsmiddag.

Dag 4
Flyg Edinburgh - Skandinavien. Frukost.

Skottland

Folkmängd 5,3 miljoner
Landets yta 78 133 km²
Valuta Brittiskt pund (GBP)
Religion Kristna 53,8 %, muslimer 1,4 %, resterande övriga mindre samfund och ej religiösa
Språk Engelska, lågskotska, skotsk gäliska

Storbritannien

Folkmängd 65 miljoner
Landets yta 130 395 km²
Valuta Pund (£) (GBP)
Religion 72 % kristna, muslimer 3 %, hinduer 1 % judar 0,5 %, minoriteter av sikher, buddister mfl. Drygt 15 % av britterna säger sig sakna religion.
Språk Engelska

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa Skandinavien – Edinburgh t o r, bussrundtur och utflykter, del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, inträden samt reseledning från TEMA.

TEMAs gruppstorlek
För TEMA står resan och resenären i fokus. Tillsammans möter vi människor, kulturer och upplevelser i naturen på ett nära, äkta och behagligt sätt. Våra gruppstorlekar reflekterar detta och är en stor anledning till att många väljer att resa med TEMA.

Vi undviker allt för stora grupper på våra resor för att ge alla en så upplevelsefylld resa som möjligt och erbjuda resor på riktigt som ger minnen för livet!

Valuta
Pund (GBP). De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 10 GBP per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.

Klimat
Vädret är omväxlande i Skottland och plötsliga regnskurar är inte ovanligt. Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel
Regnkläder kan vara bra att ha med sig. Man klär gärna om till middag.

Stadsvandring
Vi gör en längre stadsvandring i Edinburgh så man bör klara av att gå längre tid i stadsmiljö, samt ett par bekväma skor rekommenderas. 

Övrigt
Alla avresor i augusti inkluderar biljett till The Royal Edinburgh Military Tattoo.

Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2024-08-01 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2024-08-01
09:45
2024-08-01
11:20
K L M, 1230
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-01
12:15
2024-08-01
12:40
K L M, 927
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-04
17:25
2024-08-04
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Gothenburg
2024-08-04
21:15
2024-08-04
22:45
K L M, 1239
4 dagar Weekend i Edinburgh Göteborg 20 990 SEK Förfrågan
2024-08-01 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-08-01
09:25
2024-08-01
10:50
K L M, 1268
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-01
12:15
2024-08-01
12:40
K L M, 927
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-04
17:25
2024-08-04
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Copenhagen
2024-08-04
21:05
2024-08-04
22:30
K L M, 1279
4 dagar Weekend i Edinburgh Köpenhamn 20 250 SEK 6 platser kvar Boka
2024-08-01 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2024-08-01
09:35
2024-08-01
11:35
K L M, 1216
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-01
12:15
2024-08-01
12:40
K L M, 927
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-04
17:25
2024-08-04
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Stockholm
2024-08-04
20:50
2024-08-04
22:55
K L M, 1227
4 dagar Weekend i Edinburgh Stockholm 20 490 SEK 5 platser kvar Boka
2024-08-08 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2024-08-08
06:10
2024-08-08
07:40
K L M, 1228
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-08
09:45
2024-08-08
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-11
17:25
2024-08-11
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Gothenburg
2024-08-11
21:40
2024-08-11
23:10
K L M, 1239
4 dagar Weekend i Edinburgh Göteborg 20 350 SEK 2 platser kvar Boka
2024-08-08 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-08-08
06:00
2024-08-08
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-08
09:45
2024-08-08
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-11
17:25
2024-08-11
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Copenhagen
2024-08-11
21:05
2024-08-11
22:30
K L M, 1279
4 dagar Weekend i Edinburgh Köpenhamn 19 550 SEK Förfrågan
2024-08-08 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2024-08-08
06:30
2024-08-08
08:40
K L M, 1214
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-08
09:45
2024-08-08
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-11
17:25
2024-08-11
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Stockholm
2024-08-11
20:50
2024-08-11
22:55
K L M, 1227
4 dagar Weekend i Edinburgh Stockholm 19 990 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-08-22 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2024-08-22
06:10
2024-08-22
07:40
K L M, 1228
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-22
09:45
2024-08-22
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-25
17:25
2024-08-25
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Gothenburg
2024-08-25
21:15
2024-08-25
22:45
K L M, 1239
4 dagar Weekend i Edinburgh Göteborg 20 250 SEK 2 platser kvar Boka
2024-08-22 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-08-22
06:00
2024-08-22
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-22
09:45
2024-08-22
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-25
17:25
2024-08-25
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Copenhagen
2024-08-25
21:05
2024-08-25
22:30
K L M, 1279
4 dagar Weekend i Edinburgh Köpenhamn 20 290 SEK 4 platser kvar Boka
2024-08-22 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2024-08-22
06:30
2024-08-22
08:40
K L M, 1214
Amsterdam
Edinburgh
2024-08-22
09:45
2024-08-22
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-08-25
17:25
2024-08-25
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Stockholm
2024-08-25
20:50
2024-08-25
22:55
K L M, 1227
4 dagar Weekend i Edinburgh Stockholm 20 990 SEK Förfrågan
2024-11-28 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Amsterdam
2024-11-28
06:10
2024-11-28
07:40
K L M, 1228
Amsterdam
Edinburgh
2024-11-28
09:45
2024-11-28
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-12-01
17:25
2024-12-01
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Gothenburg
2024-12-01
21:15
2024-12-01
22:45
K L M, 1239
4 dagar Weekend i Edinburgh Göteborg 14 590 SEK 4 platser kvar Boka
2024-11-28 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2024-11-28
06:00
2024-11-28
07:25
K L M, 1266
Amsterdam
Edinburgh
2024-11-28
09:45
2024-11-28
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-12-01
17:25
2024-12-01
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Copenhagen
2024-12-01
21:05
2024-12-01
22:30
K L M, 1279
4 dagar Weekend i Edinburgh Köpenhamn 14 550 SEK 6 platser kvar Boka
2024-11-28 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Amsterdam
2024-11-28
06:30
2024-11-28
08:40
K L M, 1214
Amsterdam
Edinburgh
2024-11-28
09:45
2024-11-28
10:15
K L M, 925
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Edinburgh
Amsterdam
2024-12-01
17:25
2024-12-01
19:55
K L M, 932
Amsterdam
Stockholm
2024-12-01
20:50
2024-12-01
22:55
K L M, 1227
4 dagar Weekend i Edinburgh Stockholm 14 590 SEK 6+ platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Weekendresor och storstadsresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.