Vägen till Samarkanden resa längs Sidenvägen

På Sidenvägen fraktades guld, kryddor, mattor och siden framför allt från Kina till Medelhavet redan 100 år före Kristus. Följ med på en resa längs den mest betydelsefulla sträckan med handelsstäderna Chiva, Buchara och det sägenomspunna Samarkand men också till Tasjkent. Praktfulla moskéer, palats, mosaiker, färgstarka marknader och basarområden är några exempel på upplevelser under rundresan i karavanernas spår.

RESFAKTA

Länder: Uzbekistan

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 10 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Basaren i Tasjkent
 • Chivas medeltida centrum
 • Bukhara, metropol längs Sidenvägen
 • Samarkand – De blå moskéernas stad
 • Rigistantorget och Bibi Khanum

Dagsprogram
2022

Dag 1. Avresa till Tasjkent
Avresa från Skandinavien till Tasjkent via Istanbul. Vi ankommer efter midnatt och efter passkontroll och tull, möter reseledaren utanför flygplatsbyggnaden. Här väntar bussen som tar oss till hotellet för incheckning.

Dag 2. Stadstur i Tasjkent och avresa till Chiva
Morgonen är ledig. Dagen inleds med en välkomstlunch, sedan blir det en panoramatur till Tasjkents intressantaste platser och attraktioner. Sen eftermiddag flyger vi västerut till staden Urgench, varifrån vi fortsätter med buss till Chiva. OBS, flyget kan även avgå tidig morgon dag 3.

Chiva är en av landets bäst bevarade medeltida städer med en atmosfär som skulle kunna vara hämtad ur Tusen och en natt. Någonstans kan man läsa att den medeltida stadsstrukturen är så välbevarad att livet liksom pressats ut ur staden som består av två delar, den inre, Ichan Kala och den yttre, Dishan Kala.

På kvällen serveras middag på hotellet i Chiva.

Dag 3. Stadstur i Chiva
Hela dagen ägnas åt en stadstur i Chiva, denna fascinerande stad som liksom Bukhara och Samarkand var en av Sidenvägens metropoler under medeltiden. Här finns några av den muslimska världens märkligaste och vackraste byggnadsverk. Bland annat besöker vi Djumamoskén från 900-talet, Islam Kodja-minareten och Kelte-Minar.

Till lunch blir det några uzbekiska specialiteter på en traditionell restaurang. Influenserna är många och kulturarvet rikt – persiskt, mongoliskt, kinesisk, ryskt och koreanskt.

På eftermiddagen fortsätter vi att utforska Chivas gamla stadsdelar.

Ledig tid fram till middagen.

Dag 4. Genom Kyzyl Kum-öknen till Buchara
Efter en ledig förmiddag i Chiva träffas vi för lunch. Idag väntar en lång men bekväm tågresa till Buchara genom delar av Kyzyl Kum-öknen, som med sina 300.000 km² räknas som den elfte största öknen på jorden. Men trots sitt epitet så faller en mindre mängd nederbörd vilket gör det möjligt att hålla boskap som får, getter, kameler och dromedarer. Kyzyl Kum gömmer också stora fyndigheter av guld, uran och koppar. Världens största guldgruva lär ligga i Uzbekistan.

Efter ankomsten till Bukhara väntar en kort transfer till hotellet, där vi checkar in och därmed är en lång dag till enda.

Dag 5–6. Den heliga staden Buchara
Två hela dagar får vi i denna legendernas och myterna stad, som arkeologer menar grundades på 200-talet f. Kr, men antagligen är den mycket äldre än så.

Buchara räknas som en av Sidenvägens viktigaste städer. Här finns inte bara några av de mest sevärda monumenten utan utmärker sig också för att ha riktigt bra hantverk – är det någonstans man kan göra fynd så är det här.

Vi besöker Bucharas viktigaste monument, bland annat Ismail Samani-mausoleet, Arken, Bolo Khaus-moskén och Poi Kalon, som är en samling arkitektoniska mästerverk i de centrala delarna av gamla stan. Vidare ser vi flera av de viktigaste gamla handelshusen och basarerna där siden, bomull, kryddor, juveler och mycket annat bytte ägare under stadens storhetsperiod.

Vi hinner också med en Hudjum, ett silkesväveri för mattor och en krydd- och temarknad.

Vi bor tre nätter i Buchara och har två heldagar i denna fantastiska stad och hinner med att besöka de viktigaste och mest sevärda monumenten och samt lite ledig dig för egna strövtåg. Stadsturerna anpassas efter lokala omständigheter som till exempel helger och religösa högtider och kan komma i lite olika ordning beroende på när resan går.

Dag 7. Vägen till Samarkand
Vi tar farväl av Buchara och ställer in kompassen på en av resans stora höjdpunkter, Samarkand ”De blå moskéernas stad”.

Under bussresan görs ett längre stopp i Gijduvan, där vi besöker en mycket välkänd keramikfabrik

Samarkands historia går tillbaka tusentals år och är med all säkerhet lika gammal som Babylon och Rom. Stadens verkliga glansperiod inleds när Timur Lenk kommer till makten i slutet av 1300-talet. Trots sitt våldsamma rykte var Timur känslig för skönhet och han finansierade flera mycket kostsamma byggnader i Samarkand – många av dessa står farande kvar.

Timur Lenk blev också känd för att locka till sig de bästa arkitekterna och konstnärerna för att försköna staden som han verkade älska så mycket.

Idag besöker vi bland annat Registantorget, som för många är den verkliga ikonen för Samarkand och som fått representera staden på vykort och fotografier. Detta var maktens officiella centrum.

Under morgondagen kommer vi att ägna hela dagen åt denna sägenomspunna stad.

Middagen serveras på lokal restaurang.

Dag 8. Stadstur i Samarkand
Samarkand bjuder på den ena skönhetsupplevelsen efter den andra. Vi ägnar hela förmiddagen åt Samarkands historiska och monumentala byggnader.

Efter lunchen som serveras på en lokal restaurang ges tid att på egen hand besöka Samarkand Craft Center, där man kan botanisera bland traditionellt konsthantverk.

På kvällen blir det traditionell mat plov, som föregås av en lektion i hur man lagar denna nationalrätt. Plov är en risrätt med kött (oftast lamm) som tillagas med grönsaker och kryddor i en och samma panna – inte helt olik den valencianska paellan.

Dag 9. Samarkand – Tasjkent
Efter frukosten fortsätter stadsturen i Samarkand och vi besöker det som inte hanns med föregående dag. En av höjdpunkterna var Registantorget som vi såg första dagen. Inte mindre storslaget är Bibi Khanum från samma epok. Moskén som var sin tids största.

Vi hinner också med marknaden Siab Bazaren innan det blir lunch.

Senare under eftermiddagen stiger vi på expresståget som tar oss till Tasjkent på ett par timmar.

Dagen och resan avslutas med en avskedsmiddag på en lokal restaurang.

Dag 10. Avresa till Skandinavien
Tidig avresa till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg, t/r
• Inrikesflyg

• Samtliga tågresor
• Samtliga övernattningar
• Flygmåltider ingår på ut- och hemresa
• 8 eller 9 frukostar beroende på flygtider som varierar
• 8 luncher
• 8 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Skandinavien – Tasjkent. Nattflyg via Istanbul. Ankomst efter midnatt. En övernattning i Tasjkent.

Dag 2
Ankomst och transfer. Vila och stadstur. Kvällsflyg till Urgench. Transfer till Chiva. Helpension ingår. Två övernattningar på hotell i Khiva.

Dag 3
Stadstur i Chiva. Helpension ingår.

Dag 4
Chiva – Buchara. Transfer till Urgench, tågresa till Buchara med "middagslåda" 450 km. Helpension ingår. Tre övernattningar på hotell i Bukhara.

Dag 5–6
Stadsturer. Helpension ingår.

Dag 7
Buchara – Gijduvan – Samarkand. 300 km. Helpension ingår. Två övernattningar på hotell i Samarkand.

Dag 8
Stadstur. Helpension med traditionell plov.

Dag 9
Samarkand – Tasjkent. Stadstur på förmiddagen. Tågresa med expresståg. Helpension med avskedsmiddag. En övernattning på hotell i Tasjkent.

Dag 10
Transfer och flygresa till Skandinaven via Istanbul. Frukost och mat på flyget ingår.

Uzbekistan

Folkmängd 32,39 miljoner
Landets yta 447.400 km²
Valuta UZS, uzbekistansk som
Religion Islam och kristendom
Språk Uzbekiska. Ryska talas allmänt mellan olika folkgrupper.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien - Tasjkent via Istanbul t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, helpension med frukost, lunch och middag varje dag enligt resfakta, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om ej annat anges.

Flygtider
OBS, att olika flygtider förekommer. Det gäller både flygen till och från Uzbekistan som inrikesflygen. Vi anpassar programmet efter detta så att alla programpunkter genomförs.


Dricks

Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 65 USD per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.


Valuta

Sum (UZS). Landets valuta kan enbart fås på bank, växlingskontor eller i vissa få bankomater i Tasjkent. Sum kan inte erhållas utanför landets gränser. Valuta som går bra och lättast att växla är i första hand USD, amerikanska dollar och i andrahand EUR. OBS, undvik gamla sedlar, generellt sett accepteras endast ovikta sedlar.

Eftersom denna resa i stort inkluderar allt, utflykter, entréer och måltider så kommer du enbart att behöva kontanter för måltidsdrycker och utlägg för egna köp och dricks (Se information under Dricks!) under resan. Räkna inte med att kunna betala med bank- eller kreditkort. Det är tämligen lätt att växla dollar under resans gång och på hotellen.

Det finns flera möjligheter att handla under resan gång. Se nedan under Övrigt! För detta ändamål är just USD den bästa valutan att ha med sig. Växla gärna till små valörer och inte till för många stora valörer som 100-dollarssedlar.

Rent allmänt kan man säga att 15 USD om dagen är en riktlinje till vad man behöver per dag. Då är inte någon form av shopping inkluderad. När det gäller shopping så går det ofta bra att betala med USD eller EUR, men för småsaker som dryck, godis, vykort etc. tjänar man på att betala med den lokala valutan. För övrigt kostar en öl, cirka 10 kr och en flaska lokalt vin 25 kr per flaska. Valutan kan inte växlas tillbaka och får ej heller föras ut ur landet.


Klimat och klädsel

Klimatet i Uzbekistan är kontinentalt och följer årstiderna, men med milt väder både vår, höst och vinter. Sommarens hetaste månader är juli och augusti och kallaste januari och februari. Under september och oktober, då TEMA:s resor går är klimatet behagligt varmt med dagstemperaturer på 20–28 grader. Vissa kvällar kan bli lite kyliga. Ta med bekväma kläder och skor.


Övrigt

Vi rekommenderar att ta med ett litet reseapotek med de vanliga "preparaten" mot huvudvärk och diarré. Ta gärna med vätskeersättning som t ex Resorb eller liknande. Bakteriefloran är annorlunda än den vi är vana vid. Men många onödiga maginfektioner kan undvikas genom att använda vanlig handdesinfektion före måltider. Dessa finns lätt tillgängliga på ditt apotek hemma. Fråga efter alcogel eller liknande produkter.

Övriga frågor som har med hälsa eller vaccinationer kontakta din läkare eller vaccinationscentral.


Observera

Många tillfällen till foto ges naturligtvis på denna resa. Du bör dock vara observant på att flygplatser och järnvägsstationer inte får fotograferas utan tillstånd. Poliser och militärer bör man inte heller fotografera. Hör gärna med din reseledare vad som gäller.

Under resans gång kommer vi att få möjlighet att handla lokala varor. Här finns mycket vackra bomulls- och silkesvaror, orientaliska mattor och keramik. Vi besöker flera lokala basarer, Här kan man köpa konsthantverk som t.ex. keramik, handgjorda mattor och traditionella klädedräkter och det är som regel en del billigare här än i butikerna.

Hotell/boende

Kommentarer

Alternativa hotell förekommer under säsongen.

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2022-04-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2022-04-21
17:45
2022-04-21
22:15
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Urgench
2022-04-22
01:20
2022-04-22
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-04-30
08:50
2022-04-30
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Stockholm
2022-04-30
14:15
2022-04-30
16:50
Turkish Airlines, 1795
10 dagar Vägen till Samarkand Stockholm 23 250 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-04-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2022-04-21
18:30
2022-04-21
22:45
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2022-04-22
01:20
2022-04-22
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-04-30
08:50
2022-04-30
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2022-04-30
15:20
2022-04-30
17:35
Turkish Airlines, 1785
10 dagar Vägen till Samarkand Köpenhamn 25 150 SEK 4 platser kvar Boka
2022-04-21 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2022-04-21
18:05
2022-04-21
22:30
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Urgench
2022-04-22
01:20
2022-04-22
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-04-30
08:50
2022-04-30
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Gothenburg
2022-04-30
14:40
2022-04-30
17:10
Turkish Airlines, 1799
10 dagar Vägen till Samarkand Göteborg 24 290 SEK 6 platser kvar Boka
2022-04-28 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2022-04-28
17:45
2022-04-28
22:15
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Urgench
2022-04-29
01:20
2022-04-29
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-05-07
08:50
2022-05-07
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Stockholm
2022-05-07
14:15
2022-05-07
16:50
Turkish Airlines, 1795
10 dagar Vägen till Samarkand Stockholm 25 090 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-04-28 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2022-04-28
18:30
2022-04-28
22:45
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2022-04-29
01:20
2022-04-29
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-05-07
08:50
2022-05-07
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2022-05-07
15:20
2022-05-07
17:35
Turkish Airlines, 1785
10 dagar Vägen till Samarkand Köpenhamn 25 150 SEK 3 platser kvar Boka
2022-04-28 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2022-04-28
18:05
2022-04-28
22:30
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Urgench
2022-04-29
01:20
2022-04-29
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-05-07
08:50
2022-05-07
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Gothenburg
2022-05-07
14:40
2022-05-07
17:10
Turkish Airlines, 1799
10 dagar Vägen till Samarkand Göteborg 24 750 SEK 6 platser kvar Boka
2022-09-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2022-09-08
17:45
2022-09-08
22:15
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Urgench
2022-09-09
01:20
2022-09-09
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-09-17
08:50
2022-09-17
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Stockholm
2022-09-17
14:15
2022-09-17
16:50
Turkish Airlines, 1795
10 dagar Vägen till Samarkand Stockholm 24 150 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-09-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2022-09-08
18:30
2022-09-08
22:45
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2022-09-09
01:20
2022-09-09
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-09-17
08:50
2022-09-17
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2022-09-17
15:20
2022-09-17
17:35
Turkish Airlines, 1785
10 dagar Vägen till Samarkand Köpenhamn 23 990 SEK 4 platser kvar Boka
2022-09-08 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2022-09-08
18:05
2022-09-08
22:30
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Urgench
2022-09-09
01:20
2022-09-09
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-09-17
08:50
2022-09-17
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Gothenburg
2022-09-17
14:40
2022-09-17
17:10
Turkish Airlines, 1799
10 dagar Vägen till Samarkand Göteborg 23 550 SEK 6 platser kvar Boka
2022-09-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2022-09-22
17:45
2022-09-22
22:15
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Urgench
2022-09-23
01:20
2022-09-23
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-10-01
08:50
2022-10-01
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Stockholm
2022-10-01
14:15
2022-10-01
16:50
Turkish Airlines, 1795
10 dagar Vägen till Samarkand Stockholm 24 550 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-09-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2022-09-22
18:30
2022-09-22
22:45
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2022-09-23
01:20
2022-09-23
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-10-01
08:50
2022-10-01
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2022-10-01
15:20
2022-10-01
17:35
Turkish Airlines, 1785
10 dagar Vägen till Samarkand Köpenhamn 24 890 SEK 2 platser kvar Boka
2022-09-22 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2022-09-22
18:05
2022-09-22
22:30
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Urgench
2022-09-23
01:20
2022-09-23
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-10-01
08:50
2022-10-01
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Gothenburg
2022-10-01
14:40
2022-10-01
17:10
Turkish Airlines, 1799
10 dagar Vägen till Samarkand Göteborg 23 690 SEK 6 platser kvar Boka
2022-09-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2022-09-29
17:45
2022-09-29
22:15
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Urgench
2022-09-30
01:20
2022-09-30
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-10-08
08:50
2022-10-08
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Stockholm
2022-10-08
14:15
2022-10-08
16:50
Turkish Airlines, 1795
10 dagar Vägen till Samarkand Stockholm 23 890 SEK 6+ platser kvar Boka
2022-09-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2022-09-29
18:30
2022-09-29
22:45
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2022-09-30
01:20
2022-09-30
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-10-08
08:50
2022-10-08
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2022-10-08
15:20
2022-10-08
17:35
Turkish Airlines, 1785
10 dagar Vägen till Samarkand Köpenhamn 23 850 SEK 4 platser kvar Boka
2022-09-29 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2022-09-29
18:05
2022-09-29
22:30
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Urgench
2022-09-30
01:20
2022-09-30
07:05
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2022-10-08
08:50
2022-10-08
12:05
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Gothenburg
2022-10-08
14:40
2022-10-08
17:10
Turkish Airlines, 1799
10 dagar Vägen till Samarkand Göteborg 23 950 SEK 2 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.