Vägen till Samarkanden resa längs Sidenvägen

På Sidenvägen fraktades guld, kryddor, mattor och siden framför allt från Kina till Medelhavet redan 100 år före Kristus. Följ med på en resa längs den mest betydelsefulla sträckan med handelsstäderna Chiva, Buchara och det sägenomspunna Samarkand men också till Tasjkent. Praktfulla moskéer, palats, mosaiker, färgstarka marknader och basarområden är några exempel på upplevelser under rundresan i karavanernas spår.

RESFAKTA

Länder: Uzbekistan

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 10 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Khivas medeltida centrum
 • Bukhara, metropol längs Sidenvägen
 • Samarkand – De blå moskéernas stad moskéernas stad
 • Rigistantorget och Bibi Khanum
 • Basaren i Tasjkent

Dagsprogram
2023 – Start från Khiva

Dag 1 – Avresa till Urgench via Istanbul
Avresa från Skandinavien till Urgench via Istanbul. Ankomst följande dag tidigt under förmiddagen. Flygtiderna kan förändras beroende på vilken månad resan går.

Dag 2 – Ankomst till Urgench
Efter pass- och visumkontroll och tull, möts du av reseledaren utanför flygplatsbyggnaden. Härifrån går bussen till Khiva som ligger trettio km bort. Vi checkar in på centralt hotell, äter frukost och hinner vila ett par timmar innan vi fyller på tanken med lunch och inleder resans första spännande stadstur.

Khiva är en av landets bäst bevarade medeltida städer med en atmosfär som skulle kunna vara hämtad ur Tusen och en Natt. Någonstans kan man läsa att den medeltida stadsstrukturen är så välbevarad att livet liksom pressats ut ur staden som består av två delar, den inre, Ichan Kala och den yttre, Dishan Kala.

Senare på kvällen väntar middag.

Dag 3 – Tåget till Bukhara
Vi fortsätter där vi slutade föregående dag och fortsätter att utforska Khiva, denna fascinerande stad som liksom Bukhara och Samarkand var en av Sidenvägens metropoler och ansedda handelsplatser under medeltiden. Här finner du några av den muslimska världens märkligaste och vackraste byggnadsverk. Bland annat besöker du Djumamoskén från 900-talet, minareterna Islam Kodja och Kelte Minar.

Stadsturen rundas av med lunch. Senare under eftermiddagen kliver vi på tåget till Buhkara, vårt nästa resmål. Middagen tar vi med oss i form av en "middagslåda".

Resan går genom öknen Kyzylkum som med sina 300 000 km² räknas som den elfte största öknen på jorden. Men trots sitt epitet så faller en mindre mängd nederbörd varje år, vilket gör det möjligt att hålla boskap som får, getter, kameler och dromedarer. Kyzylkum gömmer också stora fyndigheter av guld, uran och koppar.

Runt midnatt anländer vi till den heliga staden, Bukhara, vars ursprung och historia går tillbaka till legenderna och myternas värld. Enligt arkeologer grundades staden cirka 500 f Kr. Men antagligen är den mycket äldre än så. Bukhara räknas som en av Sidenvägens viktigaste städer och här stannar du i tre nätter.


Dag 4 – 5 – Den heliga staden Bukhara
Två hela dagar i Bukhara som helt klart är en av denna resas verkliga höjdpunkter. Här finns inte bara några av de mest sevärda monumenten, Bukhara utmärker sig också för att ha riktigt bra hantverk. Är det någonstans man kan göra fynd så är det här. Tre nätter och två heldagar dröjer vi oss kvar i Bukhara, vilket också ger oss lite mera tid för egna strövtåg.

Vi besöker Bukharas viktigaste sevärdheter och arkitektoniska mästerverk. För att räkna upp några av dem: Samaniden, Chasma Ayub, fortet Ark, moskéerna Bolo Khauz och Poikalon. Efter lunchen som vi avnjuter på traditionell restaurang fortsätter stadsturen till en krydd- och temarknad. Traditionell dans och musik hinner vi också med innan vi återvänder till hotellet.

Följande dag fortsätter vi att utforska Bukhara med världsarvet Chor-Bakr, emirpalatset Sitorai Mohi Hosa och de gamla judekvarteren.

Efter lunchen är dagen ledig för egna strövtåg.

Dag 6 – Vägen till Samarkand
Vi tar farväl av Bukhara och ställer in kompassen på en av resans stora höjdpunkter, Samarkand ”De blå moskéernas stad”. Bussresan går via G’ijduvonn, där vi stannar till vid en mycket välkänd keramikfabrik, där man inte bara bränner lera keramik utan också bakar traditionellt bröd.

Samarkands historia går tillbaka tusentals år och är med all säkerhet lika gammal som Babylon och Rom. Stadens verkliga glansperiod inleds när Timur Lenk kommer till makten i slutet av 1300-talet. Trots sitt våldsamma rykte var Timur känslig för skönhet och han finansierade flera mycket kostsamma byggnader i Samarkand – många av dessa står farande kvar. Timur Lenk blev också känd för att locka till sig de bästa arkitekterna och konstnärerna för att försköna staden som han verkade älska så mycket. Idag besöker vi bland annat Registantorget, som för många är den verkliga ikonen för Samarkand och som fått representera staden på vykort och fotografier. Detta var maktens officiella centrum.

Resan till Samarkand tar cirka 4 timmar, så vi räknar med att ankomma strax före klockan 16. Efter incheckning på hotellet tar vi en tur till det fantastiska Gur Amir, Timur Lenks gravplats från 1400-talet.

Under morgondagen kommer vi att ägna hela dagen åt denna sägenomspunna stad. Kvällen avslutas med middag.

Dag 7 – Heldag i Samarkand
Samarkand bjuder på den ena efter den andra skönhetsupplevelsen. Vi ägnar hela förmiddagen åt Samarkands historiska och monumentala byggnader. Efter lunch besöker vi Samarkand Craft Center och botaniserar bland traditionellt konsthantverk. På kvällen blir det traditionell mat, plov, som föregås av en lektion i hur man lagar denna nationalrätt. Det är en risrätt med kött (oftast lamm) som tillagas med grönsaker och kryddor i en och samma panna – inte helt olik den valencianska paellan.

Dag 8 – Samarkand och tåget till Tasjkent
Efter frukosten fortsätter vi utforska Samarkand och besöker det vi inte hann med föregående dag. En av höjdpunkterna är Registantorget. Inte mindre storslaget är Bibi Khanum från samma epok, moskén som var sin tids största. Vi hinner också med marknaden Siab Basaren innan det blir lunch.

Före avresan med expresståget till Tasjkent ges ledig tid inne i den historiska stadskärnan.Tågresan tar drygt två timmar. Efter transfer och incheckning serveras middag. Resten av kvällen ledig.

Dag 9 Stadstur i huvudstaden
Vi ägnar hela dagen åt Tasjkent. Några av de intressantaste monumenten och den stora Basaren Chorsu. Här hittar man allt som säsongen bjuder på. Modernt och historiskt och avslutningsvis rundar vi av dagen och resan med en avskedsmiddag, innan vi tar bussen till flygplatsen för hemresan som går via Istanbul strax efter midnatt.

Dag 10 – Ankomst till Skandinavien
Avresa efter midnatt till Skandinavien via Istanbul.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg, t/r
• bussresor

• Samtliga tågresor
• Samtliga övernattningar
• Flygmåltider ingår på ut- och hemresa
• 8 frukostar
• 8 luncher
• 8 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1

Skandinavien – Urgench. Nattflyg via Istanbul. Ankomst tidig förmiddag till Urgench förjande dag.

Dag 2
Urgench – Khiva. Bussresa 30 km. Stadstur i Khiva. Helpension ingår. En övernattning på hotell i Khiva.

Dag 3
Khiva – Bukhara. 450 km Fortsättning Stadstur i Khiva. Tågresa till Bukhara. Frukost, lunch och middagspaket för tågresan. Tre övernattningar på hotell i Bukhara.

Dag 4 – 5
Heldagstur båda dagarna i Bukhara. Helpension båda dagarna + traditionell dans och musik Dag 4 ingår.

Dag 6
Bukhara – G’ijduvon – Samarkand. 240 km. Besök på keramikfabrik och eftermiddagstur till Gur Amir. Helpension ingår. Två övernattningar på hotell i Samarkand.

Dag 7
Heldagstur i Samarkand med bl. a Registantorget. Helpension med traditionell ”plov”, nationalrätten, till middag.

Dag 8
Samarkand – Tasjkent. Fortsättning av stadsturen i Samarkand med sidenväveri och konstateljé. Tågresa (ca 2 timmar och 10 min). Helpension inklusive avskedsmiddag. En övernattning på hotell i Tasjkent

Dag 9
Tasjkent – Skandinavien via Istanbul. Stadstur i Tasjkent med Chorsu Bazaar. Helpension

Transfer och avresa efter midnatt.

Dag 10
Flygresa till Skandinaven via Istanbul. Ankomst under eftermiddagen.

Uzbekistan

Folkmängd 32,39 miljoner
Landets yta 447.400 km²
Valuta UZS, uzbekistansk som
Religion Islam och kristendom
Språk Uzbekiska. Ryska talas allmänt mellan olika folkgrupper.

Dagsprogram
2023 – Start från Tasjkent

Dag 1 – Avresa till Tasjkent via Istanbul

Avresa från Skandinavien till Tasjkent via Istanbul. Ankomst följande dag tidigt under förmiddagen. Flygtiderna kan förändras beroende på vilken månad resan går.

Dag 2 – Ankomst och stadstur i huvudstaden
Efter pass- och visumkontroll och tull, möts du av reseledaren utanför flygplatsbyggnaden. Härifrån går bussen till vårt hotell. Vi checkar in på centralt hotell, äter frukost och hinner vila ett par timmar före lunch och därefter inleder vi resans första spännande stadstur med de intressantaste sevärdheterna, modernt och historiskt. Först börjar vi på den stora Basaren Chorsu. Här hittar man allt som säsongen bjuder på. Avslutningsvis rundar vi av med en välkomstmiddag.

Dag 3 – Vägen till Samarkand
Idag lämnar vi huvudstaden och reser vidare med expresståget till det mytomspunna Samarkand. Resan tar drygt två timmar. Efter ankomsten startar vi direkt med en spännande stadstur.
Samarkands historia går tillbaka tusentals år och är med all säkerhet lika gammal som Babylon och Rom. Stadens verkliga glansperiod inleds när Timur Lenk kommer till makten i slutet av 1300-talet. Trots sitt våldsamma rykte var Timur känslig för skönhet och han finansierade flera mycket kostsamma byggnader i Samarkand – många av dessa står farande kvar. Timur Lenk blev också känd för att locka till sig de bästa arkitekterna och konstnärerna för att försköna staden som han verkade älska så mycket. Idag besöker vi bland annat Registantorget, som för många är den verkliga ikonen för Samarkand och som fått representera staden på vykort och fotografier. Detta var maktens officiella centrum.

Dag 4 – Heldag i Samarkand
Samarkand bjuder på den ena efter den andra skönhetsupplevelsen. Vi ägnar hela förmiddagen åt Samarkands historiska och monumentala byggnader. På kvällen blir det traditionell mat, plov, som föregås av en lektion i hur man lagar denna nationalrätt. Plov är en risrätt med kött (oftast lamm) som tillagas med grönsaker och kryddor i en och samma panna – inte helt olik den valencianska paellan.
Dag 5 – Bussresa till Bukhara
Vi tar farväl av Samarkand och ställer in kompassen på Bukhara vars ursprung och historia går tillbaka till legenderna och myternas värld. Enligt arkeologer grundades staden cirka
500 f Kr. Men antagligen är den mycket äldre än så. Bukhara räknas som en av Sidenvägens viktigaste städer. Här stannar vi i tre nätter.
Bussresan går via Gijduvan, där vi stannar till vid en mycket välkänd keramikfabrik. Här bränner man inte bara lera till keramik utan också bakar traditionellt bröd i lerugnar.

Kvällen avslutas med middag.

Dag 6–7 – Den Heliga Staden Bukhara
Två hela dagar i Bukhara, som helt klart är en av denna resas verkliga höjdpunkter. Här finns inte bara några av de mest sevärda monumenten; Bukhara utmärker sig också för att ha riktigt bra hantverk. Är det någonstans man kan göra fynd så är det här.

Vi ser Bukharas viktigaste sevärdheter och arkitektoniska mästerverk. För att räkna upp några av dem: Samaniden, Chasma Ayub, fortet Ark, moskéerna Bolo Khauz, Poikalon och Världsarvet Chor-Bakr, emirpalatset Sitorai Mohi Hosa och de gamla judekvarteren. Vi besöker också en krydd- och temarknad. Traditionell dans och musik hinner vi också med någon av dagarna.

Dag 8 – En resa genom Kyzylkum
Idag väntar en resa genom öknen Kyzylkum som med sina 300 000 km² räknas som en av jordens största öknar. Men trots sitt ”torra” epitet så faller en mindre mängd nederbörd varje år, vilket gör det möjligt att hålla boskap som får, getter, kameler och dromedarer. Kyzylkum gömmer också stora fyndigheter av guld, uran och koppar.
Tidigt på kvällen anländer vi till Khiva. Resten av kvällen är ledig fram till den gemensamma middagen.

Dag 9 – Tusen och en Natt
Khiva är en av landets bäst bevarade medeltida städer med en atmosfär som skulle kunna vara hämtad ur Tusen och en Natt. Denna fascinerande stad var liksom Bukhara och Samarkand en av Sidenvägens metropoler och ansedda handelsplatser under medeltiden. Någonstans kan man läsa att den medeltida stadsstrukturen är så välbevarad att livet liksom pressats ut ur staden som består av två delar, den inre, Ichan Kala och den yttre, Dishan Kala. Här finner du några av den muslimska världens märkligaste och vackraste byggnadsverk. Vi besöker bland annat Djumamoskén från 900-talet, minareterna Islam Kodja och Kelte Minar.

Dag 10 – Avresa via Istanbul och ankomst till Skandinavien
Tidig avresa till flygplatsen i Urgench. Buss 30 km.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg, t/r
• bussresor

• Samtliga tågresor
• Samtliga övernattningar
• Flygmåltider ingår på ut- och hemresa
• 8 frukostar
• 8 luncher
• 8 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Skandinavien – Tasjkent. Nattflyg via Istanbul. Ankomst tidig förmiddag till Tasjkent följande dag.

Dag 2
Ankomst till Tasjkent. Stadstur. Frukost, lunch och välkomstmiddag ingår.

Dag 3
Tasjkent – Samarkand. Tågresa till Samarkand, cirka 2 tim och 10 min. Stadstur i Samarkand. Helpension ingår. Två nätter på hotell i Samarkand.

Dag 4
Heldagstur i Samarkand. Helpension med traditionell ”plov”, nationalrätten, till middag.

Dag 5
Samarkand– Gijduvan – Bukhara. Buss 240 km, cirka 4 tim. Helpension. Tre nätter på hotell i Bukhara.

Dag 6 – 7
Stadstur båda dagarna. Helpension + traditionell dans och musik (dag 7) ingår.

Dag 8
Bukhara – Khiva. Buss 450 km. Helpension. Två nätter på hotell i Khiva.

Dag 9
Stadstur i Khiva. Helpension.

Dag 10
Khiva – Urgench. Hemresa via Istanbul.

Uzbekistan

Folkmängd 32,39 miljoner
Landets yta 447.400 km²
Valuta UZS, uzbekistansk som
Religion Islam och kristendom
Språk Uzbekiska. Ryska talas allmänt mellan olika folkgrupper.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien - Uzbekistan (Urgench/Tasjkent)via Istanbul t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, helpension med frukost, lunch och middag varje dag enligt resfakta, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om ej annat anges.

Flygrutt och flygtider.
OBS, flygets tidtabell kan ändras under säsongen med tidigare eller senare ankomster. Vi anpassar programmet efter detta så att alla programpunkter genomförs, så gott det går.


Dricks

Dricks ingår ej i resans pris. TEMAs reseledare samlar in 65 USD per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider, med mera.


Valuta

Sum (UZS). Landets valuta kan enbart fås på bank, växlingskontor eller i vissa få bankomater i Tasjkent. Sum kan inte erhållas utanför landets gränser. Valuta som går bra och lättast att växla är i första hand USD, amerikanska dollar och i andrahand EUR. OBS, undvik gamla sedlar, generellt sett accepteras endast ovikta sedlar.

Eftersom denna resa i stort inkluderar allt, utflykter, entréer och måltider så kommer du enbart att behöva kontanter för måltidsdrycker och utlägg för egna köp och dricks (Se information under Dricks!) under resan. Räkna inte med att kunna betala med bank- eller kreditkort. Det är tämligen lätt att växla dollar under resans gång och på hotellen.

Det finns flera möjligheter att handla under resan gång. Se nedan under Övrigt! För detta ändamål är just USD den bästa valutan att ha med sig. Växla gärna till små valörer och inte till för många stora valörer som 100-dollarssedlar.

Rent allmänt kan man säga att 15 USD om dagen är en riktlinje till vad man behöver per dag. Då är inte någon form av shopping inkluderad. När det gäller shopping så går det ofta bra att betala med USD eller EUR, men för småsaker som dryck, godis, vykort etc. tjänar man på att betala med den lokala valutan. För övrigt kostar en öl, cirka 10 kr och en flaska lokalt vin 25 kr per flaska. Valutan kan inte växlas tillbaka och får ej heller föras ut ur landet.


Klimat och klädsel

Klimatet i Uzbekistan är kontinentalt och följer årstiderna, men med milt väder både vår, höst och vinter. Sommarens hetaste månader är juli och augusti och kallaste januari och februari. Under september och oktober, då TEMA:s resor går är klimatet behagligt varmt med dagstemperaturer på 20–28 grader. Vissa kvällar kan bli lite kyliga. Ta med bekväma kläder och skor.


Övrigt

Vi rekommenderar att ta med ett litet reseapotek med de vanliga "preparaten" mot huvudvärk och diarré. Ta gärna med vätskeersättning som t ex Resorb eller liknande. Bakteriefloran är annorlunda än den vi är vana vid. Men många onödiga maginfektioner kan undvikas genom att använda vanlig handdesinfektion före måltider. Dessa finns lätt tillgängliga på ditt apotek hemma. Fråga efter alcogel eller liknande produkter.

Övriga frågor som har med hälsa eller vaccinationer kontakta din läkare eller vaccinationscentral.


Observera

Många tillfällen till foto ges naturligtvis på denna resa. Du bör dock vara observant på att flygplatser och järnvägsstationer inte får fotograferas utan tillstånd. Poliser och militärer bör man inte heller fotografera. Hör gärna med din reseledare vad som gäller.

Under resans gång kommer vi att få möjlighet att handla lokala varor. Här finns mycket vackra bomulls- och silkesvaror, orientaliska mattor och keramik. Vi besöker flera lokala basarer, Här kan man köpa konsthantverk som t.ex. keramik, handgjorda mattor och traditionella klädedräkter och det är som regel en del billigare här än i butikerna.

Hotell/boende

Kommentarer

Alternativa likvärdiga hotell kan användas och kommer upp nedan:


Avresa 11/5

Khiva - Hotel Islam Khoja
Bukhara - Hotel Lyabi Rud, https://labirudhotel.uz/
Samarkand - Hotel Khan, http://www.emirhan.uz/


Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2023-09-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2023-09-09
18:20
2023-09-09
22:50
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Tashkent
2023-09-10
00:55
2023-09-10
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Urgench
Istanbul
2023-09-18
08:20
2023-09-18
10:35
Turkish Airlines, 263
Istanbul
Gothenburg
2023-09-18
15:00
2023-09-18
17:30
Turkish Airlines, 1799
10 dagar Vägen till Samarkand Göteborg 24 990 SEK 4 platser kvar Boka
2023-09-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2023-09-09
18:35
2023-09-09
23:15
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Tashkent
2023-09-10
00:55
2023-09-10
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Urgench
Istanbul
2023-09-18
08:20
2023-09-18
10:35
Turkish Airlines, 263
Istanbul
Stockholm
2023-09-18
11:50
2023-09-18
14:20
Turkish Airlines, 1789
10 dagar Vägen till Samarkand Stockholm 24 990 SEK 3 platser kvar Boka
2023-09-09 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2023-09-09
19:25
2023-09-09
23:40
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Tashkent
2023-09-10
00:55
2023-09-10
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Urgench
Istanbul
2023-09-18
08:20
2023-09-18
10:35
Turkish Airlines, 263
Istanbul
Copenhagen
2023-09-18
11:50
2023-09-18
14:10
Turkish Airlines, 1781
10 dagar Vägen till Samarkand Köpenhamn 25 650 SEK 3 platser kvar Boka
2023-09-20 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2023-09-20
18:35
2023-09-20
23:15
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Tashkent
2023-09-21
00:55
2023-09-21
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Urgench
Istanbul
2023-09-29
08:20
2023-09-29
10:35
Turkish Airlines, 263
Istanbul
Stockholm
2023-09-29
11:50
2023-09-29
14:20
Turkish Airlines, 1789
10 dagar Vägen till Samarkand Stockholm 25 290 SEK 2 platser kvar Boka
2023-09-20 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2023-09-20
19:25
2023-09-20
23:40
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Tashkent
2023-09-21
00:55
2023-09-21
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Urgench
Istanbul
2023-09-29
08:20
2023-09-29
10:35
Turkish Airlines, 263
Istanbul
Copenhagen
2023-09-29
11:50
2023-09-29
14:10
Turkish Airlines, 1781
10 dagar Vägen till Samarkand Köpenhamn 24 850 SEK Förfrågan
2023-09-20 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2023-09-20
18:20
2023-09-20
22:50
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Tashkent
2023-09-21
00:55
2023-09-21
07:20
Turkish Airlines, 368
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Urgench
Istanbul
2023-09-29
08:20
2023-09-29
10:35
Turkish Airlines, 263
Istanbul
Gothenburg
2023-09-29
15:00
2023-09-29
17:30
Turkish Airlines, 1799
10 dagar Vägen till Samarkand Göteborg 25 190 SEK Förfrågan
2024-05-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2024-05-02
19:05
2024-05-02
23:35
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Urgench
2024-05-03
01:15
2024-05-03
07:00
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-05-11
09:00
2024-05-11
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Gothenburg
2024-05-11
15:45
2024-05-11
18:15
Turkish Airlines, 1799
10 dagar Vägen till Samarkand Göteborg 26 750 SEK 6 platser kvar Boka
2024-05-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2024-05-02
18:30
2024-05-02
23:10
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Urgench
2024-05-03
01:15
2024-05-03
07:00
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-05-11
09:00
2024-05-11
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Stockholm
2024-05-11
15:00
2024-05-11
17:40
Turkish Airlines, 1795
10 dagar Vägen till Samarkand Stockholm 27 650 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-05-02 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-05-02
19:25
2024-05-02
23:40
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2024-05-03
01:15
2024-05-03
07:00
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-05-11
09:00
2024-05-11
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2024-05-11
16:20
2024-05-11
18:35
Turkish Airlines, 1785
10 dagar Vägen till Samarkand Köpenhamn 27 650 SEK 4 platser kvar Boka
2024-05-16 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2024-05-16
18:15
2024-05-16
22:45
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Urgench
2024-05-17
01:30
2024-05-17
07:10
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-05-25
09:05
2024-05-25
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Stockholm
2024-05-25
14:15
2024-05-25
16:50
Turkish Airlines, 1795
10 dagar Vägen till Samarkand Stockholm 27 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2024-05-16 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-05-16
18:30
2024-05-16
22:45
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2024-05-17
01:30
2024-05-17
07:10
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-05-25
09:05
2024-05-25
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2024-05-25
15:50
2024-05-25
18:05
Turkish Airlines, 1785
10 dagar Vägen till Samarkand Köpenhamn 26 850 SEK 4 platser kvar Boka
2024-05-16 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2024-05-16
18:05
2024-05-16
22:30
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Urgench
2024-05-17
01:30
2024-05-17
07:10
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-05-25
09:05
2024-05-25
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Gothenburg
2024-05-25
15:00
2024-05-25
17:30
Turkish Airlines, 1799
10 dagar Vägen till Samarkand Göteborg 26 750 SEK 4 platser kvar Boka
2024-09-05 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-09-05
18:30
2024-09-05
22:45
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2024-09-06
01:30
2024-09-06
07:10
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-09-14
09:05
2024-09-14
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2024-09-14
15:50
2024-09-14
18:05
Turkish Airlines, 1785
10 dagar Vägen till Samarkand Köpenhamn 26 850 SEK Förfrågan
2024-09-05 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2024-09-05
18:05
2024-09-05
22:30
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Urgench
2024-09-06
01:30
2024-09-06
07:10
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-09-14
09:05
2024-09-14
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Gothenburg
2024-09-14
15:00
2024-09-14
17:30
Turkish Airlines, 1799
10 dagar Vägen till Samarkand Göteborg 26 850 SEK Förfrågan
2024-09-05 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2024-09-05
18:15
2024-09-05
22:45
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Urgench
2024-09-06
01:30
2024-09-06
07:10
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-09-14
09:05
2024-09-14
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Stockholm
2024-09-14
14:15
2024-09-14
16:50
Turkish Airlines, 1795
10 dagar Vägen till Samarkand Stockholm 27 450 SEK Förfrågan
2024-09-12 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Istanbul
2024-09-12
18:30
2024-09-12
22:45
Turkish Airlines, 1786
Istanbul
Urgench
2024-09-13
01:30
2024-09-13
07:10
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-09-21
09:05
2024-09-21
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Copenhagen
2024-09-21
15:50
2024-09-21
18:05
Turkish Airlines, 1785
10 dagar Vägen till Samarkand Köpenhamn 26 950 SEK Förfrågan
2024-09-12 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Istanbul
2024-09-12
18:05
2024-09-12
22:30
Turkish Airlines, 1800
Istanbul
Urgench
2024-09-13
01:30
2024-09-13
07:10
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-09-21
09:05
2024-09-21
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Gothenburg
2024-09-21
15:00
2024-09-21
17:30
Turkish Airlines, 1799
10 dagar Vägen till Samarkand Göteborg 26 790 SEK Förfrågan
2024-09-12 info_icon

Flyginformation

cross

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Istanbul
2024-09-12
18:15
2024-09-12
22:45
Turkish Airlines, 1796
Istanbul
Urgench
2024-09-13
01:30
2024-09-13
07:10
Turkish Airlines, 262
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Tashkent
Istanbul
2024-09-21
09:05
2024-09-21
12:15
Turkish Airlines, 369
Istanbul
Stockholm
2024-09-21
14:15
2024-09-21
16:50
Turkish Airlines, 1795
10 dagar Vägen till Samarkand Stockholm 27 690 SEK Förfrågan
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.