Inför resan

Valutaväxling

Du bör redan före avresan ha försett dig med landets/ländernas valuta, om den är möjlig att köpa redan i Sverige. På så vis slipper du att köa på banken vid ankomsten.

Är avresan dessutom på en lördag eller söndag är bankerna stängda när du kommer fram. Vi rekommenderar att du tar med en reservkassa utöver betal- eller kreditkort.

Kontakta din bank
För professionell hjälp med växling, valuta & valutakurser ber vi att du kontaktar din bank eller närmaste växelkontor

American Express, VISA, Diners Club och Master Card gäller numera på de flesta hotell, restauranger och välrenommerade butiker världen över.

För att du lättare skall ha möjlighet att beräkna eventuella extrautgifter och veta vilka valutor som är användbara, finner du kompletterande uppgifter under rubriken valuta vid varje resas faktaspalt.

ValutaSMS
Hämta en praktisk Valutanyckel TM till din mobiltelefon innan du åker utomlands. Då kan du enkelt och snabbt se vad saker kostar i svenska kronor när du är ute och shoppar eller är på restaurang. Läs mer

På grund av lagstiftning kan TEMA inte bedriva bankverksamhet på resmålen eller i Skandinavien. Till möjligaste mån förvara alltid pengar, resecheckar och andra värdesaker du inte behöver för stunden i hotellets deponeringsfack.

 
XClose