Sinnenas Provencemed Franska rivieran

Vår rundresa tar dig till både kända och okända platser i sköna Provence. Du upplever Nice, Aix-en-Provence och Avignon. Du provar vin, olivolja och njuter av det vackra landskapet.

Här i konstnärernas och livsnjutarnas landskap tar vi dig till de mest kända platserna liksom till de okända. Du upplever ljuset över Provences lavendelfält, gotiska katedraler och shoppinggator i Rivierans städer. Avignon, Arles, Aix-en-Provence, Cannes och Nice är några av höjdpunkterna under rundresan.

RESFAKTA

Länder: Frankrike

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 20-30 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Avignon med kloster och slott
 • I van Goghs fotspår i Arles
 • Oliver och vin
 • Stadstur i Nice med Chagallmuseet
 • Aix-en-Provence och Cézannes ateljé

Dagsprogram
Sommar 2018

Dag 1 - Avresa till Nice
Avresa från Skandinavien. Du anländer till Franska rivierans huvudort Nice. Beroende på flygens olika ankomsttider är resten en av dagen ledig för egna upptäckter. Du bor en natt på hotell i Nice. 

Dag 2 - Kloster och ockrabrott
På rundresans första dag lämnar vi Rivieran för att resa in i hjärtat av Provence, till det omtalade och ivrigt fotograferade Luberon. Första besöket görs på Abbaye de Silvacane, ett cistercienserkloster från 1100-talet.Lunchen serveras i en av Luberons pittoreska byar. I närheten ligger också den lilla byn Roussillon. Här finns stora ockrabrott och alla hus i byn är rappade i olika nyanser av ockra, en annorlunda skönhetsupplevelse.Resan fortsätter sedan till det klassiska Provence. I Rhôneflodens bördiga dal ligger påvestaden Avignon. Denna stad var säte för påvarnas "babyloniska fångenskap" under 1300-talet och är fylld av kulturskatter. Vi bor två nätter på hotell i Avignon. 

Dag 3 - Akvedukt och medeltid
Idag beger vi oss allra först till ett av Unescos världsarv. Vi bjuds på en skönhetsupplevelse från antikens dagar när vi ser den romerska bron och akvedukten Pont du Gard, som spänner sina gracila stenvalv över Gardonfloden. Det är en oförglömlig upplevelse att på så nära håll skåda ett byggnadsverk från Jesu tid.Därefter åker vi oss till Uzès, en vacker stad med såväl medeltida smågator och torg liksom praktfulla palats från senare sekel. Vi besöker det vackra slottet, som i över tusen år varit i familjen Crussol d´Uzès ägo.Tidig eftermiddag återvänder vi till Avignon och du har nu en ledig eftermiddag och kväll framför dig. Kanske besöker du Påvepalatset, tar en promenad på de livliga affärsgatorna eller varför inte en kopp café crème på Place d'Horloge med sitt myller av människor.

Dag 4 - Arles och Camargues
Mitt i det karga landskapet, på en kal klippa i bergsmassivet Les Alpilles, ligger den sägenomspunna lilla medeltida byn Les Baux. De grå husen i natursten, varav många är i ruiner, smälter fint ihop med den omgivande kalkstenen. Vi promenerar genom den lilla byns gator fram till Saint Vincent-platsen, varifrån utsikten är storslagen. Just där Rhônefloden delar sig i två armar ligger Arles. Staden var under Konstantin den store det västromerska rikets andra huvudstad efter Rom. Idag tycks de smala gatorna och gränderna kontemplera en svunnen storhet. Här levde under en tid den olycklige prästsonen Vincent van Gogh. Under starkt inflytande från det sydfranska landskapet utvecklade han här den konstinriktning som skulle komma att kallas expressionismen.I Arles besöker vi katedralen Saint Trophime, vilken hör till en av Frankrikes pärlor i romansk byggnadskonst. Vi ser också den imponerande romerska amfiteatern samt Place du Forum, där platanerna vajar i omgivningar som inte förändrats mycket sedan van Gogh målade av kaféerna vid det torget.Vi beger oss vidare till ett av Provences mångfacetterade landskap, naturreservatet Camargue. Detta är de vita hästarnas och de svarta tjurarnas kungarike, ett franskt "Vilda Västern". Mellan floden Rhônes förgreningar breder detta märkliga sump- och träskmarkslandskap ut sig, känt för sina risodlingar och sin saltutvinning. Vi bor två nätter på hotell i Aix-en-Provence.

Dag 5 - Konst oliver och vin 
Den gamla romarstaden Aix är idag ett administrativt centrum med eget universitet och ett rikt kulturliv. Speciellt stort intresse och stolthet ägnas åt stadens egen son; konstnären Paul Cezanne. Ett minne från den romerska kurorten Aquae Sextiae är den mångfald av fontäner som vi ser i staden.Torsdag är marknadsdag och är du morgontidig kan du uppleva utbudet av säsongens olika grödor, provensalska örter och färgstarka tyger. Provence har sitt ursprung i en myriad av olika kulturer; grekerna kom med oliverna, romarna med vinrankor och tygerna kom via levanten ända från Indien. Tryffelns historia är delvis höljd i dunkel, men den åts med andakt redan av de gamla egyptierna. Efter ett besök i Cezannes ateljé får vi idag chansen att öppna våra sinnen för nya smakupplevelser. Hos familjen Cheylan på Chateau Virant får vi både prova viner och följa processen från oliv till aromatisk olja. I närbelägna Pélissane berättar Monsieur Canuel, en auktoritet inom trufficulture, passionerat om det "franska kökets svarta diamant".

Dag 6 - Esterel-kusten
Idag lämnar vi Aix-en-Provence tidigt på morgonen. Efter ett par timmar når vi den gamla romarstaden Fréjus, medelhavskusten och San Raphael. Där görs ett kortare uppehåll för förmiddagskaffe innnan vi färdas utmed den fantastiska kustvägen Corniche d'Or. Esterelmassivets röda porfyr med sin gröna macchiavegetation bjuder på ett hänförande panorama längs det azurblå Medelhavet.Franska rivieran har en speciell och angenäm atmosfär. Man anar att detta är en plats där man länge ägnat sig åt livets njutningar. I Cannes, med sina lyxhotell och filmpalats, promenerar du en bit längs den berömda strandvägen La Croisette. I matstaden Mougins, känd för sina stjärnkrogar, äter vi lunch. Denna vackra lilla stad upptäcktes av Picasso och hans vänner redan 1936.Via den kända, sju kilometer långa Promenade des Anglais når vi sen eftermiddag vårt hotell där vi tar in för två nätter.

Dag 7 - Nice och Chagall
Nice är vackert beläget vid Änglabukten, mitt emellan berg och hav. Staden andas elegans från en svunnen epok, men som envist dröjer sig kvar och charmar varje besökare. Här har kungligheter, konstnärer, författare, äventyrare och livsnjutare från världens alla hörn samlats och bidragit till stadens kosmopolitiska atmosfär.Vi börjar dagen med en stadspromenerad genom stadens hjärta, Place Massena. Därefter går vi vidare in i Vieux Nice, de gamla stadsdelarna med sina charmiga, smala och krokiga gränder. På Chagall-museet möter vi en konstnär, som i sina färgstarka målningar lovsjunger Rivierans färger. Dessa färger, som i sekler inspirerat och fascinerat konstnärer och konstälskare från hela världen.Efter en promenad i Cimiezparken och i den närliggande, vackra Franciscaner klosterträdgården fortsätter färden med buss genom staden och den vackra lilla hamnen tillbaka till hotellet. En ledig eftermiddag väntar med tid för egna äventyr. Du får tid för shopping, kanske ett besök i Matisse muséet eller något av de övriga många museerna i staden - eller varför inte ett dopp i det inbjudande, azurblåa Medelhavet.På kvällen avnjuter vi en gemensam avskedsmiddag med lokala specialiteter från det spännande Nice-köket.

Dag 8 - Hemresa
Avresa till flygplatsen för hemresa.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg Nice ToR
• Samtliga övernattningar
• TEMA-reseledare
• Inträden enligt program
• 7 frukostar
• 4 luncher
• 2 middagar

RESFAKTA

Dag 1

Skandinavien – Nice. En övernattning på hotell i Nice.

Dag 2

Nice – Avignon. Buss 300 km. Besök på klostret Silvacane samt i ockrabyn Roussillon. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Avignon.

Dag 3

Utflykt till den romerska akvedukten Pont du Gard och slottet Uzès. Buss 90 km. Ledig eftermiddag i Avignon. Frukost och lunch ingår.

Dag 4

Avignon – Aix-en-Provence. Buss 200 km. Besök i Les Baux, stadspromenad i Arles. Besök i naturreservatet Camargue. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Aix-en-Provence.

Dag 5

Stadspromenad i Aix-en-Provence, inklusive ett besök i Cézannes ateljé. Utflykt till oliv- och tryffelregionen. Buss 80 km. Frukost och lunch ingår.

Dag 6

Aix-en-Provence – Nice. Resa längs Esterel-kusten. Besök i Mougins och Cannes. Buss 210 km. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Nice.

Dag 7

Stadspromenad i Nice. Besök på Chagallmuseet och i Cimiezparken. Ledig eftermiddag. Frukost och avskedsmiddag ingår.

Dag 8

Nice – Skandinavien. Frukost ingår.

Frankrike

Folkmängd 60,6 miljoner Landets yta 547 030 km² Valuta Euro Religion 75 % romerska katoliker, 6–7% muslimer (främst sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % judar buddister m fl Språk Franska är det officiella språket.

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Nice t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta:

Euro (EUR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks:

Avresor 2018: På grund av anvisningar från skattemyndigheterna ingår inte dricks längre i resans pris.  Vår TEMA-guide samlar in 25 EUR per person vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider med flera.

Klimat:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klädsel och utrustning:
Medtag gärna något eller några varmare plagg, likaså ett lättpackat regnplagg. I huvudsak kan du räkna med behagligt sommarväder. Viktigast är kanske ett par bekväma och väl ingångna skor för promenader i naturen, i städerna och på museer.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-05-06

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Nice
2018-05-06
09:10
2018-05-06
12:15
SAS, 1827
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2018-05-13
13:05
2018-05-13
16:05
SAS, 1828
8 dagar Sinnenas Provence Stockholm 15995 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-05-06

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-05-06
06:20
2018-05-06
07:05
SAS, 1493
Copenhagen
Nice
2018-05-06
08:25
2018-05-06
10:50
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2018-05-13
13:05
2018-05-13
16:05
SAS, 1828
Stockholm
Gothenburg
2018-05-13
18:15
2018-05-13
19:10
SAS, 2167
8 dagar Sinnenas Provence Göteborg 15995 SEK 2 platser kvar Boka
2018-05-06

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Nice
2018-05-06
08:25
2018-05-06
10:50
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Copenhagen
2018-05-13
11:55
2018-05-13
14:10
SAS, 794
8 dagar Sinnenas Provence Köpenhamn 15995 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-06-03

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Nice
2018-06-03
09:25
2018-06-03
12:30
SAS, 1827
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2018-06-10
13:20
2018-06-10
16:20
SAS, 1828
8 dagar Sinnenas Provence Stockholm 15995 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-06-03

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-06-03
06:20
2018-06-03
07:05
SAS, 1493
Copenhagen
Nice
2018-06-03
08:25
2018-06-03
10:50
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2018-06-10
13:20
2018-06-10
16:20
SAS, 1828
Stockholm
Gothenburg
2018-06-10
18:15
2018-06-10
19:10
SAS, 2167
8 dagar Sinnenas Provence Göteborg 15995 SEK 1 platser kvar Boka
2018-06-03

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Nice
2018-06-03
08:25
2018-06-03
10:50
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Copenhagen
2018-06-10
11:45
2018-06-10
14:05
SAS, 794
8 dagar Sinnenas Provence Köpenhamn 15995 SEK 6 platser kvar Boka
2018-09-09

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-09-09
06:20
2018-09-09
07:05
SAS, 1493
Copenhagen
Nice
2018-09-09
08:40
2018-09-09
11:05
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2018-09-16
13:05
2018-09-16
16:05
SAS, 1828
Stockholm
Gothenburg
2018-09-16
17:10
2018-09-16
18:05
SAS, 2167
8 dagar Sinnenas Provence Göteborg 16295 SEK 4 platser kvar Boka
2018-09-09

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Nice
2018-09-09
09:10
2018-09-09
12:15
SAS, 1827
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2018-09-16
13:05
2018-09-16
16:05
SAS, 1828
8 dagar Sinnenas Provence Stockholm 16295 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-09

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Nice
2018-09-09
08:40
2018-09-09
11:05
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Copenhagen
2018-09-16
11:55
2018-09-16
14:10
SAS, 794
8 dagar Sinnenas Provence Köpenhamn 16295 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-16

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Nice
2018-09-16
08:40
2018-09-16
11:05
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Copenhagen
2018-09-23
11:55
2018-09-23
14:10
SAS, 794
8 dagar Sinnenas Provence Köpenhamn 15695 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-16

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Nice
2018-09-16
09:10
2018-09-16
12:15
SAS, 1827
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2018-09-23
13:05
2018-09-23
16:05
SAS, 1828
8 dagar Sinnenas Provence Stockholm 15695 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-16

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-09-16
06:20
2018-09-16
07:05
SAS, 1493
Copenhagen
Nice
2018-09-16
08:40
2018-09-16
11:05
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2018-09-23
13:05
2018-09-23
16:05
SAS, 1828
Stockholm
Gothenburg
2018-09-23
17:10
2018-09-23
18:05
SAS, 2167
8 dagar Sinnenas Provence Göteborg 15695 SEK 4 platser kvar Boka
2018-09-23

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-09-23
06:20
2018-09-23
07:05
SAS, 1493
Copenhagen
Nice
2018-09-23
08:40
2018-09-23
11:05
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2018-09-30
13:05
2018-09-30
16:05
SAS, 1828
Stockholm
Gothenburg
2018-09-30
17:10
2018-09-30
18:05
SAS, 2167
8 dagar Sinnenas Provence Göteborg 15595 SEK 4 platser kvar Boka
2018-09-23

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Nice
2018-09-23
09:10
2018-09-23
12:15
SAS, 1827
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Stockholm
2018-09-30
13:05
2018-09-30
16:05
SAS, 1828
8 dagar Sinnenas Provence Stockholm 15595 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-23

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Nice
2018-09-23
08:40
2018-09-23
11:05
SAS, 793
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Nice
Copenhagen
2018-09-30
11:55
2018-09-30
14:10
SAS, 794
8 dagar Sinnenas Provence Köpenhamn 15595 SEK 6+ platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose