Andalusien runtGranada, Córdoba och Sevilla

Spaniens soligaste landskap lockar med allt från det moriska sagopalatset Alhambra i Granada till det färgstarka folklivet i Sevilla. Rundresan avslutas i det vackra Ronda.

Landet där en belöning väntar – så beskrevs Andalusien av den marockanske världsresenären Ibn Batouta på 1300-talet. Idag, 700 år senare, är belöningen stor för dig som tittar närmare på denna sköna, historiska och kulturella mosaik i södra Spanien. Rundresan tar dig till Granada, Córdoba, Sevilla, Puerto de Santa Maria, Cádiz och avslutas i Ronda, spektakulärt beläget uppe på en klippavsats.

RESFAKTA

Länder: Spanien

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 20-31 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Granada och världsarvet Alhambra
 • Olivträd och moriska borgar
 • Moskén i Cordoba
 • Upplev Sevilla
 • Ronda vid ravinen

Dagsprogram
2018

Dag 1 - Ankomst till Málaga
Ankomst till Málaga, där buss och reseledare möter dig för att ta dig till hotellet. Beroende på när flyget anländer har du resten av dagen ledig till att strosa runt i Málagas trevliga centrum. Varför inte besöka Picassomuseet, Museo de Picasso.

Dag 2 - Besök på Alhambra
Dagen inleds med en kortare stadsrundtur i Málaga. Därefter påbörjas resan mot det mångbesjungna Granada, morernas sista fäste. Staden ligger enastående vackert med det imponerande och nästan evigt snöklädda Sierra Nevada i bakgrunden.Granada domineras av den "röda borgen" Alhambra, vars inre gömmer sagolika palatsgemak och intima patios, bland annat den kända lejongården. Högre upp på kullen ligger "den himmelska trädgården" Generalife, de moriska härskarnas forna sommarpalats med sina strama cypressalléer, välskötta blomstersängar och springbrunnar.
Vi gör även ett besök i Capilla Real, kungaparet Isabella och Ferdinands mycket praktfulla gravkapell. Det var detta kungapar som inledde Spaniens storhetsepok. 1492 erövrade de det självständiga muslimska Granada. Kort därefter samma år skickade de iväg Columbus på den banbrytande upptäcktsfärden västerut, vilken kom att förändra världen för alltid.

Resten av dagen är ledig för egna promenader i Granadas livliga centrum. Varför inte besöka den majestätiska renässanskatedralen, vilken restes under Karl V, eller flanera på de livliga gågatorna i centrum.

Dag 3 - Stadspromenad i Córdoba
Förmiddagens resa går genom ett tilltalande, nästan exotiskt andalusiskt landskap. Här finns moriska borgar i så gott som varje by och olivträd så långt ögat kan nå. Vid middagstid når vi Córdoba, en gång huvudstad i det mäktiga kalifatet med samma namn.

Under den moriska glansperioden (800-1100-talet) skapades i Córdoba ett av den tidens mest imponerande byggnadsverk, La Mezquita, idag en f d moské, som i storlek endast överträffas av Meckas, och vars inre är en till synes ändlös skog av kolonner.Intill moskén ligger de gamla moriska och judiska kvarteren. Under en promenad längs slingrande och smala gränder, mellan vitkalkade hus med blomstersmyckade patios, återskapas stämningar från morisk tid. Många är verkliga konstverk och varje år utdelas en utmärkelse till den vackraste.

Dag 4 - Sevilla
Färden går mot Sevilla, Andalusiens huvudstad, genom svepande, oändliga vidder  ett imponerande jordbrukslandskap. Du skymtar platser som Ecija, Andalusiens stekpanna, och Carmona, för att nämna några. Vid lunchtid är vi i det fascinerande och mytiska Sevilla, vars historiska stadsdelar inspirerat många poeter, musiker och konstnärer världen över.Sevilla är en Europas äldsta städer. Redan under tidig medeltid var det en kosmopolitisk stad och under 1500-talet Spaniens viktigaste transatlantiska hamn. Andalusiens huvudstad har en unik och synnerligen rik historia, som avspeglar sig i det mesta i denna romantiska stad – inte minst i dess befolkning.

Dag 5 - Sevilla
Vi tillbringar delar av den fjärde och hela den femte dagen av rundresan i Sevilla. Programmet omfattar bland annat besök i katedralen (kristenhetens tredje största), arkeologiska museet, Barrio de Santa Crúz (scenen för skådespelen Don Juan), Plaza de España i Maria Luisa-parken och givetvis Calle Sierpes, den eleganta gågatan i stadens centrum.Tid ges också för egna utflykter. Missa inte konstmuseet, Hospital de la Caridad och Alcázar. Dessutom har du möjlighet att följa med på en eldig, sprakande flamencoföreställning till en kostnad av cirka 40 euro.

Dag 6 - Puerto de Santa Maria och Cádiz
Färden går västerut mot Spaniens Atlantkust. Inte långt från Sevilla ligger Jerez de La Frontera, känt för sina viner som på engelska blivit det något förvanskade sherry. I Spanien dricker man huvudsakligen den knastertorra halmgula sherryn som kallas "fino" eller "mazanilla" om den kommer från San Lúcar de Barameda, lite längre norrut .I Puerto de Santa Maria hedrar du någon av de berömda bodegorna med ett besök, följer den ädla dryckens "skolning" och avslutar naturligtvis med en sherryprovning.På eftermiddagen fortsätter vi till "Europas Havanna", Cádiz, denna skimrande pärla vid Atlanten, en av Europas äldsta städer. Här gör vi en kortare stadstur och bekantar oss med en historia som går tillbaka till södra Europas första civilisationer. Här stannar vi en natt.Resten av eftermiddagen har du ledigt för egna strövtåg fram till den gemensamma middagen.

Dag 7 - Den Drömda Staden
Tidigt på förmiddagen lämnar vi Cádiz och reser genom vida, bördiga fält. Snart anländer vi till det lilla samhället El Gastor, en underskön plats där vi gör en annorlunda paus.Denna rundresa bildar en ram runt konstverket Andalusien, och idag blir ramen färdig.Avslutningsvis kommer vi till det magiska Ronda, som är vida känt över Spaniens gränser för sin natursköna belägenhet 723 m ö h vid en djup flodravin, som delar staden i två delar. Många författare har lovsjungit Rondas sällsamma skönhet. En av dem, Rainer Maria Rilke, gav den epitetet "den drömda staden". Orson Wells, den amerikanska filmregisören, förälskade sig i staden och lät sig begravas strax utanför på en gård. En lång historia, som spänner över hundratals sekler gör Ronda till en pärla bland Andalusiska städer. Här sker resans sista övernattning.

Dag 8 - Hemresa
Transfer och hemresa från Málagas flygplats.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 7 frukostar
• 6 måltider
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare
• Enkelrumstillägg från 2500:-

RESFAKTA

Dag 1
Skandinavien – Málaga. En övernattning på hotell i Málaga.

Dag 2
Málaga – Granada. Buss 125 km. Alhambra och Capilla Real. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Granada.

Dag 3

Granada – Córdoba. Buss 170 km. Stadsrundtur med Moskén och Judiska kvarteren. Frukost och middag ingår. Övernattning på hotell i Córdoba.

Dag 4
Córdoba – Sevilla. Buss 140 km. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Sevilla.

Dag 5
Sevilla. Stadstur med bl a katedralen och Barrio Santa Cruz. Frukost och middag ingår.

Dag 6
Sevilla – Puerto de Santa Maria – Cádiz. Sherryprovning. Buss 140 km. Frukost och middag ingår. En övernattning på hotell i Cádiz.

Dag 7
Cádiz - Ronda. Buss 159 km. Frukost, tapaslunch och middag ingår. En övernattning på hotell i Ronda.

Dag 8
Ronda – Málaga – Skandinavien. Buss 104 km. Frukost ingår.

Spanien

Folkmängd 40,3 milj Landets yta 504 782 km² Valuta Euro Religion Katoliker 82%, agnostiker och ateister 14%, muslimer minst 1,2 %, protestanter 0,1%, övriga ca 2,7 % Språk Spanska/kastilianska, katalanska, galiciska och baskiska.

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien – Málaga t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt program. TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter och aktiviteter enligt program, om inget annat anges.


Hotellalternativ:

Córdoba:
Hotel AC Córdoba: avresa 29/4 
Hotel Ayre Córdoba: avresa 13/5
Övriga datum: Hotel Alfaros


Gruppstorlek

Minst 20 personer och max 31 personer.


Valuta:

Euro (EUR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling "

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.


Klimat och klädsel:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no. Se även TEMAs klimattabell »

Tidigt på våren och sent på hösten kan temperaturen sjunka under det normala och nederbörd i form av regn eller snö kan förekomma.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2018-03-17

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2018-03-17
08:15
2018-03-17
11:55
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2018-03-24
12:45
2018-03-24
16:30
SAS, 584
8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 12320 SEK Förfrågan
2018-03-17

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Copenhagen
2018-03-17
06:00
2018-03-17
09:50
SAS, 1807
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Gothenburg
2018-03-24
10:40
2018-03-24
14:30
SAS, 1808
8 dagar Andalusien runt Göteborg 12320 SEK Förfrågan
2018-03-17

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Málaga
2018-03-17
07:05
2018-03-17
11:25
SAS, 1583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Stockholm
2018-03-24
12:25
2018-03-24
16:45
SAS, 1584
8 dagar Andalusien runt Stockholm 12320 SEK Förfrågan
2018-03-24

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2018-03-24
08:15
2018-03-24
11:55
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2018-03-31
10:35
2018-03-31
14:15
SAS, 584
8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 15995 SEK 4 platser kvar Boka
2018-03-24

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Málaga
2018-03-24
06:00
2018-03-24
09:50
SAS, 1807
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Gothenburg
2018-03-31
18:25
2018-03-31
22:10
SAS, 1808
8 dagar Andalusien runt Göteborg 15995 SEK 1 platser kvar Boka
2018-03-24

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Málaga
2018-03-24
10:45
2018-03-24
15:05
SAS, 1803
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Stockholm
2018-03-31
20:05
2018-03-31
00:20
SAS, 1584
8 dagar Andalusien runt Stockholm 15995 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-03-31

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Málaga
2018-03-31
06:00
2018-03-31
09:45
SAS, 583
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Copenhagen
2018-04-07
10:35
2018-04-07
14:15
SAS, 584
8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 15555 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-03-31

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Málaga
2018-03-31
06:15
2018-03-31
10:40
SAS, 1803
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Stockholm
2018-04-07
11:40
2018-04-07
15:55
SAS, 1804
8 dagar Andalusien runt Stockholm 15555 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-03-31

Flyginformation

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Málaga
2018-03-31
13:40
2018-03-31
17:35
SAS, 1807
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Málaga
Gothenburg
2018-04-07
18:25
2018-04-07
22:10
SAS, 1808
8 dagar Andalusien runt Göteborg 15555 SEK 2 platser kvar Boka
2018-04-07 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 14995 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-04-07 8 dagar Andalusien runt Göteborg 14995 SEK 2 platser kvar Boka
2018-04-07 8 dagar Andalusien runt Stockholm 14995 SEK 4 platser kvar Boka
2018-04-14 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 14965 SEK 4 platser kvar Boka
2018-04-14 8 dagar Andalusien runt Stockholm 14965 SEK Förfrågan
2018-04-14 8 dagar Andalusien runt Göteborg 14965 SEK Förfrågan
2018-04-28 8 dagar Andalusien runt Göteborg 14935 SEK 2 platser kvar Boka
2018-04-28 8 dagar Andalusien runt Stockholm 14935 SEK 5 platser kvar Boka
2018-04-28 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 14935 SEK 6 platser kvar Boka
2018-05-05 8 dagar Andalusien runt Göteborg 14935 SEK 2 platser kvar Boka
2018-05-05 8 dagar Andalusien runt Stockholm 14935 SEK 5 platser kvar Boka
2018-05-05 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 14935 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-05-12 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 14990 SEK 6 platser kvar Boka
2018-05-12 8 dagar Andalusien runt Stockholm 14990 SEK 6 platser kvar Boka
2018-05-12 8 dagar Andalusien runt Göteborg 14990 SEK Förfrågan
2018-05-19 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 15720 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-05-19 8 dagar Andalusien runt Göteborg 15720 SEK 4 platser kvar Boka
2018-05-19 8 dagar Andalusien runt Stockholm 15720 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-06-30 8 dagar Andalusien runt Göteborg 15270 SEK 4 platser kvar Boka
2018-06-30 8 dagar Andalusien runt Stockholm 15270 SEK 4 platser kvar Boka
2018-06-30 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 15270 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-15 8 dagar Andalusien runt Göteborg 15605 SEK 4 platser kvar Boka
2018-09-15 8 dagar Andalusien runt Stockholm 15605 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-15 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 15605 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-22 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 14885 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-22 8 dagar Andalusien runt Göteborg 14885 SEK 4 platser kvar Boka
2018-09-22 8 dagar Andalusien runt Stockholm 14885 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-29 8 dagar Andalusien runt Göteborg 15060 SEK 3 platser kvar Boka
2018-09-29 8 dagar Andalusien runt Stockholm 15060 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-09-29 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 15060 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-06 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 15180 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-06 8 dagar Andalusien runt Göteborg 15180 SEK 4 platser kvar Boka
2018-10-06 8 dagar Andalusien runt Stockholm 15180 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-13 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 15060 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-13 8 dagar Andalusien runt Stockholm 15060 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-13 8 dagar Andalusien runt Göteborg 15060 SEK 4 platser kvar Boka
2018-10-20 8 dagar Andalusien runt Stockholm 15000 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-10-20 8 dagar Andalusien runt Göteborg 15000 SEK 4 platser kvar Boka
2018-10-20 8 dagar Andalusien runt Köpenhamn 15000 SEK 6+ platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose