Bombay curryIndien för nybörjare

Slut ögonen och dröm dig bort…du sitter på en husbåt i Kerala Backwaters, tuggar på en skiva solmogen ananas medan du ser det dagliga livet längs med flodkanten.

Resan börjar med en fartfylld dag i Bombay där vi bland annat får se Gateway of India, Gandhi House och hinner med lite shopping. Resan fortsätter med en hel dag och natt på en risbåt som glider fram i långsam takt. Du ser kvinnor som diskar i flodvattnet, barn som är på väg till skolan, de smaragdgröna fälten, kokospalmer och upplever den lugna rytmen från båtens långsamma framfart på kanalerna. Avslutningsvis får vi ett par avkopplande dagar i Kovalam med möjligheter till ayurveda, massage och avkoppling. 

RESFAKTA

Länder: Indien

Reslängd: 6 dagar

Gruppstorlek: 15-19 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Bombay sightseeing
 • Shopping i Bombay
 • Husbåtskryssning i Kerala Backwaters
 • Avkopplande dagar i Kovalam
 • Halvdagsutflykt till Trivandrum

Dagsprogram
Hösten 17/18

Dag 1 – Avresa mot Indien

Vi lämnar Skandinavien och flyger bekvämt med Qatar Airways via Doha till Mumbai. Flygmåltider ingår. 


Dag 2 – Mumbai

Vi ser viktoriansk arkitektur, röda dubbeldäckare, skyskrapor i glas och stål och myllrande basarer, samtidigt ligger här ett av jordklotets största slumområden.

Efter en lätt lunch gör vi ett besök hos ManiBhawan (Ghandhi House) och får lite tid för shopping i modernare shoppingkvarter. Kanske gör vi ett besök i butiken Fabindia som är enorm och är mycket prisvärd. Här finner vi snygga indiska kläder, heminredning och inspiration. Vår guide kan ge mer tips och råd. 


Dag 3 – Risbåtskryssning

Tidig morgon tar vi flyget från Mumbai till det tropiska Kochi. Härifrån reser vi med buss till risbåtarna. Båtarna lägger ut, vi äter lunch, kopplar av och ser landskapen passera revy. 

Dagens husbåtar är stora, långsamma exotiska pråmar som förr i tiden användes för att transportera ris och kryddor. Ombyggda och sammanflätade av fiberknutar i kokos. Inte en enda spik har använts. Båtens virke kommer bland annat från brödfruktträdet. Svart kåda gjord på kokta cashewnötter stryks på och så kan dessa båtar hålla länge.

Idag har husbåtarna alla de bekvämligheter som ett bra hotell har, inklusive möblerade sovrum, moderna toaletter, mysiga vardags rum och ett kök.  Delar av det krökta taket som är av trä eller flätade palmblad, kan öppnas för att förse skugga och tillåta oavbrutna vyer. De flesta båtar styrs av roddare, medan vissa drivs av en motor. Måltiderna tillagas ombord och kan kompletteras med nylagad fisk från uppdämt flodvatten.


Dag 4 – Kovalam

Efter frukost lämnar vi risbåtarna och beger oss till Kovalam och vårt bekväma hotell för några dagars avkoppling. Här får vi möjlighet att prova på Ayurvediska behandlingar (en behandling ingår) samt upptäcka vegetarisk mat, massage och yoga. Vi vågar lova en avkopplande vistelse som ger dig massor av energi. 


Dag 5 – Trivandrum

Under förmiddagen besöker vi Keralas huvudstad Thiruvananthapuram (eller Trivandrum staden fortfarande kallas), en trevlig stad full med sevärdheter. Staden är ovanligt ren och lugn för att vara en indisk delstatshuvudstad. Här besöker vi Sri Padmanabhaswamy-templet. Som icke hindu får vi inte komma in i det allra heligaste, men vi kan berätta om templets historia. Fasaden är rikligt utsmyckad och bara den är fascinerande att se. Templet är utfört i så kallad dravidisk stil och helgat åt Vishnu. Vi ser även Puthen Maliga-palatset som ligger innanför stadens gedigna murar. Palatset som ägs av stadens Maharadja inhyser ett museum som vi besöker. Ett besök i Trivandrum, blir en trevlig avbrytning de lata dagarna. 


Dag 6 - Hemresa

Det har blivit dags att ta farväl av Indien för den här gången. Tidigt på morgonen reser vi till flygplatsen utanför Trivandrum för att med Qatar Airways flyga via Doha till Skandinavien, där vi landar samma eftermiddag. 
ALLT DETTA INGÅR I RESAN

 • Flyg med Qatar Airways via Doha till Mumbai, returflyg från Kochi via Doha till Skandinavien 
 • Fem övernattningar på hotell 
 • 5 frukostar 
 • 3 luncher 
 • 4 middagar  
 • Inrikesflyg Mumbai - Kochi 
 • Inträden enligt program 
 • TEMA-reseledare 

RESFAKTA

Dag 1 Avresa mot Indien. Flyg från Skandinavien via Doha till Indien och Bombay. Flygmåltider ingår. Dag 2 Ankomst till Bombay. Vi checkar in på vårt hotell i Bombay för en natt. Stadsrundtur i buss. Frukost, lunch och middag ingår. Dag 3 Inrikesflyg från Mumbai till Kochi, ca 2 timmar. Buss Kochi - Alleppey 55 km. Vi checkar in på vår husbåt för en natt. Frukost, lunch och middag ingår. Dag 4 Buss Alleppey - Kovalam, ca 4,5 timme. Vi checkar in på vårt hotell i Kovalam för 2 nätter. Frukost, lunch och middag ingår. Dag 5 Buss Kovalam - Trivandrum, ca 1 timme. Stadsrundtur i Trivandrum. Frukost, lunch och middag ingår. Dag 6 Buss Kovalam - Trivandrum, ca 1 timme. Flyg från Trivandrum via Doha till Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Indien

Folkmängd 1 080 miljoner Landets yta 3 287 590 km² Valuta Rupie Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristna 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, övriga 3,5 % Språk Hindi och engelska är Indiens två officiella språk.

Mer om resan

I grundpriset ingår

Reguljärflygresa Skandinavien - Mumbai, Kochi - Skandinavien samt inrikesflyg Mumbai - Kochi enkel väg. Övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt resfakta, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om ej annat anges.


Valuta:

Indiska Rupies (INR).

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Växla gärna till dig indisk valuta vid ankomsten till flygplatsen i Mumbai. Det är praktiskt att ha små valörer för alla former av dricks.


Dricks:

Dricks ingår inte i resans pris, Vår TEMA-guide samlar in 1850 INR per person (ca 250 kr) vid resans början, och sköter om fördelningen till chaufförer, lokalguider, bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider med flera.


Klimat:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.


Klädsel och utrustning:

Under dagarna rör du dig i lätta (och lättvättade) och bekväma bomullskläder. Den allra viktigaste utflyktsdetaljen är dock ett par bekväma sandaler eller skor, väl ingångna och med låg klack och gummisula, för våra promenader i naturen, byarna och städerna.

Tänk på att på vissa heliga platser och vid tempelbesök måste man vara "anständigt" klädd, vilket betyder att kvinnor inte kan gå med bara axlar och både män och kvinnor måste ha täckta ben. Vid dagar med tempelbesök är det bra att ha ett par bekväma skor som är lätta att ta av och på, då du måste ta av skorna. Badkläder bör också tas med då de flesta hotellen har swimmingpool.

Packa ner en solhatt och solglasögon. Även solkräm och läppcerat med hög solskyddsfaktor är bra att ha med sig. En ficklampa är också bra att ta med.


Övrigt:

Vill du äta lite lättare under denna resa, kan du välja vegetarisk kost. Säg bara till reseledaren vid ankomst.


Observera:

Hälsa. Det är mycket du kan göra själv för att undvika att bli sjuk under resan, bland annat är det viktigt att du tvättar händerna innan du äter och är noga med vad du äter och dricker. Om det inte är tillagat eller går att skala – låt bli att äta det. Skala alltså frukt och avstå från sallader. En potatisskalare för att skala frukt kan vara bra att ha med.

Drick aldrig kranvattnet eller något med is i, utan välj buteljerat vatten, gärna kolsyrat, eller läskedrycker med förseglat lock. Borsta inte tänderna i kranvatten och håll munnen stängd när du duschar. Ta gärna med antiseptiska våtservetter. Tänk också på att inte klappa eller röra lösspringande hundar då många har sjukdomar. Ta med myggmedel för att skydda mot insekter.

Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2017-11-14 7 dagar Bombay curry Köpenhamn 15870 SEK 6 platser kvar Boka
2017-11-14 7 dagar Bombay curry Stockholm 15870 SEK 6+ platser kvar Boka
2018-02-13 7 dagar Bombay curry Köpenhamn 18625 SEK 6 platser kvar Boka
2018-02-13 7 dagar Bombay curry Stockholm 18625 SEK 6+ platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose