Kryssning på Seinemed romantiska slott och dagar i Paris

Vår kryssning tar dig på en upplevelserik färd längs Seine, från Paris via Rouen till det idylliska Honfleur i Normandie. Fyra övernattningar med helpension ombord och två nätter på hotell i Paris.

En livsnjutarresa längs floden Seine med start och mål i Paris. Under de fyra dagarna på flodkryssningsfartyget har du all inclusive med helpension, måltidsdrycker och fri bar. Färden går genom Normandie där du besöker stämningsfulla medeltidsslott, kyrkor och charmiga småstäder som Honfleur, Deauville och Rouen. I Paris får du både guidade rundturer och gott om tid på egen hand.

RESFAKTA

Länder: Frankrike

Reslängd: 7 dagar

Gruppstorlek: 15-18 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Måltider med franskinspirerat kök
 • Den fashionabla badorten Deauville
 • Charmiga hamnstaden Honfleur
 • Fyra kryssningsnätter med "all inclusive"
 • Två nätter i kulturmetropolen Paris

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Kryssningar

Dagsprogram
apr–okt

Dag 1 - Sightseing i Paris
Vid ankomsten till flygplatsen utanför Paris möts vi av TEMA-reseledare och buss. Med egen buss gör vi en stadsrundtur där vi bland annat passerar Place de la Concorde, Champs Elysée och Triumfbågen. Vi stiger av bussen vid Eiffeltornet, ser Latinkvarteren med Pantheon och Luxembourgträdgården. Under eftermiddagen checkar vi in på Croisieuropes fartyg som ligger vid Quai de Grenelle. Ombord presenteras kryssningspersonalen och vi bjuds på en välkomstcocktail. Efter middagen ombord, gör fartyget (om vattenståndet tillåter det) en kvällskryssning. Vi njuter av stadens mäktiga byggnader som vackert upplysta speglar sig i Seines mörka vatten. Vi bor fyra nätter på kryssningsfartyget. 

Dag 2 - Normandie
Under morgonen kryssar fartyget sakta via ett flertal slussar förbi städerna Conflans, Ste Honorine och Vernon. Efter lunch är vi i Les Andelys i Normandie. Staden ligger vackert i en dalgång, flankerad av imponerande klippor som tycks kasta sig ner i Seine. Normandie är rikt på fästningar och slott. Les Andelys domineras av Chateau Gaillards ståtliga ruiner, Richard Lejonhjärtas slott som stod färdigt år 1197. Slottet raserades på order av Henrik IV år 1603. Vi gör en utflykt med egen buss där vi först får en panoramisk rundtur i Andelys innan vi åker till Chateau Martainville. Slottet byggdes 1485 av en rik köpmansfamilj, som efter att ha adlats förskönade slottet ytterligare. Idag ägs det av den franska staten och här visas möbler, redskap, kläder och dagligt liv från svunna tiders Normandie. På kvällen har fartyget förflyttat sig till Rouen dit vi kommer med bussen innan det har blivit dags för oss att kryssa vidare till Honfleur.

Dag 3 - Honfleur och calvadosprovning
Vi anländer till idylliska Honfleur under morgonen. Detta är en av Normandies bäst bevarade hamnstäder och ett populärt tillhåll för konstnärer, vars verk visas i en mängd olika gallerier. Vi gör en stadspromenad i smala gränder, förbi karaktäristiskt höga fasader av trä och skiffer. Bland annat besöks Sainte Catherine, Frankrikes största träkyrka, som konstruerats av båtbyggare och där innertaket ser ut som en upp-och-nervänd båt. En annan intressant sevärdhet är de stora saltmagasinen från 1600-talet. Under eftermiddagen gör vi en bussutflykt till den nordfranska rivieran, Côte Fleurie. Vårt första besök blir i Deauville, en badort från sekelskiftet. Tillsammans med grannorten Trouville anlades staden som nöjesstad för Paris överklass. Deauville stoltserar med eleganta hotell, eget kasino, galoppbana och är än idag synonym med lyx och flärd. Vi promenerar på den kilometerlånga strandpromenaden, där badhytter i trä bär namn från kända Hollywoodstjärnor. Vi befinner oss i smörets, gräddens och ostarnas förlovade land. En av de mest kända härstammar från den lilla byn Camembert. Men de små stugorna du ser är oftast omgivna av dignande äppelträd som levererar cider och calvados. Utflykten fortsätter till en lokal tillverkare av Calvados som håller hög kvalitet. Vi får ta del av produktionen och besöket avslutas med en provsmakning.Tillbaka på fartyget får vi fina fototillfällen när vi siktar Pont de Normandie, den moderna bro som går över till Le Havre.

Dag 4 - Rouen och kryssning
Åter i Rouen gör vi en stadsvandring i den gamla stadsdelen. Den magnifika katedralen Notre Dame vittnar om den gotiska periodens glanstid i Normandie. I övrigt är den romanska prägeln stark i området. Vackert restaurerade korsvirkeshus ger intryck av en sagans pepparkaksstad, men mest känt är kanske Place du Vieux Marché, torget där Jeanne d'Arc brändes på bål 1431. Tillbaka ombord kan vi smälta intrycken och njuta av landskapet som passerar. Bland annat ser vi marknadsstaden Caudebec, vikingarnas Kallebäck. Det var i detta område som vikingajarlen Gånge-Rolf fick makten över det som kom att kallas nordmännens land, Normandie. År 911 hade fransmännens kung Karl den Enfaldige blivit skrämd av att vikingarna kunde ro upp längs Seine och plundra Paris. Så mot löfte om att räderna skulle upphöra släppte kungen mark från ån Epte ända ut till havet åt nordmännen.

Dag 5 - Nôtre Dame och ledig tid i Paris
Tillbaka i Paris lämnar vi fartyget för att checka in på hotell. Vi tar Paris métro tillsammans till katedralen Nôtre Dame. Efter vårt kyrkobesök ser vi lite mer av staden till fots. Vi rundar av i ett kvarter med trevliga restauranger för den som önskar äta lunch. Eftermiddagen och kvällen är lediga för egna äventyr, men din TEMA-reseledare finns tillgänglig för tips på restauranger och andra aktiviteter. De sista två hotellnätterna bor vi på hotell i Paris. 

Dag 6 - Ledig dag i Paris och avskedsmiddag
Ledig dag i Paris. Din TEMA-reseledare kan ge dig tips på aktiviteter som lätt fyller din dag. På kvällen samlas vi för avskedsmiddag.

Dag 7 - Hemresa
Transfer till flygplatsen. Hemresa.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg Paris ToR
• Hamnavgifter
• Samtliga övernattningar
• TEMA-reseledare
• TEMA har egen utflyktsbuss (även under kryssningen)
• Välkomstdrink ombord

• Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice och kaffe/te
• Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
• Underhållning ombord
• 6 frukostar
• 3 luncher
• 5 middagar
• Inträden enligt program
• Bagageservice ingår
• Dricks till bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider ingår

RESFAKTA

Dag 1

Skandinavien – Paris. Stadsrundtur i Paris med buss. Incheckning på fartyget under eftermiddagen. Kvällskryssning i Paris. Middag med måltidsdryck. Fyra övernattningar på Croisieuropes fartyg.

Dag 2

Paris – Les Andelys – Rouen. Utflykt till Chateau Martainville. Helpension med måltidsdrycker ingår.

Dag 3

Rouen – Honfleur. Stadspromenad i Honfleur. Utflykt till Deauville och provsmakning av Calvados. Helpension med måltidsdrycker ingår.

Dag 4

Honfleur – Paris. Stadsvandring i Rouen och kryssningsdag ombord. Helpension med måltidsdrycker ingår.

Dag 5

Paris. Kort gemensam tur till katedralen Notre Dame och Île St Louis. Ledig eftermiddag och kväll. Frukost ingår. Två övernattningar på hotell i Paris.

Dag 6

Ledig dag i Paris. Frukost och avskedsmiddag ingår.

Dag 7

Paris – Skandinavien. Frukost ingår.

Frankrike

Folkmängd 60,6 miljoner Landets yta 547 030 km² Valuta Euro Religion 75 % romerska katoliker, 6–7% muslimer (främst sunniter), 1,5 % protestanter, 1 % judar buddister m fl Språk Franska är det officiella språket.

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Kryssningar

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien - Paris t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta:

Euro (EUR).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling "

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks:

Dricks till hotellens bagagebärare och restaurangpersonal vid gemensamma måltider står TEMA för. Dricks till lokala guider och chaufförer ingår inte. TEMAs reseledare kan ge råd om vilken summa som är lämplig.

Som brukligt på kryssningar avlämnar man ett kuvert till personalen vid kryssningens slut. Rekommendation är några euro/dag/person. Dricken delas lika bland personalen.

Klimat:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klädsel och utrustning:

Medtag gärna något varmare plagg, likaså ett lättpackat regnplagg. I huvudsak kan du räkna med behagligt sommarväder. Vad gäller kvällsklädsel på restaurang och ombord på fartyget är fransmännen inte överdrivet formella, men det är god sed att byta om till middagen. Och sista kvällen ombord finns tillfälle att klä upp sig lite extra.Viktigast är kanske ett par bekväma och väl ingångna skor för promenader under utflykterna.

Övrigt:

Kryssningen
Rederiet CroisiEurope trafikerar sträckan Paris-Honfleur med olika fartyg. Dessa fartyg har 67 - 78 hytter och som mest 159 passagerare. Hytterna är komfortabla dubbelrum för 2 personer. Alla hytter är utsideshytter och har fönster. Samtliga hytter ligger över vattenytan. Alla hytter har dusch/wc, luftkonditionering, kassafack, radio,satelit- tv och hårfön. Wifi kan köpas ombord till en kostnad av ca 5 Euro per timme. El/strömstyrka är 220 V. Kryssningsfartyget har All Inclusive ombord. Alla måltidsdrycker i restaurangen och lounge/baren ingår. Gäller ej vin från vinlistan samt champagne och drycker som köps i samband med utflykter och transfers. Önskar du ta med en flaska vatten till din hytt betalar du detta separat.

Dagsprogrammet kan få variationer beroende på ebb och flod och tillgång på slussar. Programmet kan komma att utföras i en delvis annan ordning är vad vi skriver i vårt program.

Restaurang och bar finns på samtliga fartyg, presentbutik och soldäck på några av fartygen. Det officiella språket ombord är franska, de flesta i besättningen talar engelska. Teknisk arrangör av utflykterna; Travel Tailor, utflykterna leds av Temas egen guide.

Incheckning på hotellet sker tidigast från kl 14.00, men du kan placera ditt bagage i hotellets bagagerum för att kunna utnyttja fler timmar i Paris. Vid incheckningen på hotellet gör hotellet en kopia på ditt kreditkort, alternativt betalar du Euro 50,00 i kontanter. Depositionen är för att täcka eventuella extrakostnader under vistelsen. Depositionen återbetalas vid utcheckning.

Utflykterna: 
Hos oss är utflykterna inkluderade och vi kör med egen buss och med egen guide. 

Vi använder dessa fartyg hos Croisieurope:
8-12 april   Seine Princess (Premium Ship - högre klass)
16-20 april Botticelli
19-23 maj Botticelli
8-12 juni Renoir
14-18 juli Botticelli
5-9 augusti Renoir
22-26 september Seine Princess (Premium Ship - högre klass)
24-28 oktober Renoir

Hytt på övre däck mot förfrågan, pris ca 900 kronor. 

Hotellinformation

 
XClose