Magiska Madeiradet bästa av två världar

Kombinera det bästa av Madeira. Inled med levadavandringar i oslagbar natur och avsluta på egen hand i Funchals stadsliv med shopping, kaféer och restauranger.

Det här är resan för dig som vill kombinera en aktiv semester med stadspuls på den vackra ön Madeira. Resan inleds med några dagars oförglömliga levadavandringar i sköna bergslandskap. Därefter flyttar du till ett centralt beläget hotell i Funchal och får under några dagar utforska staden på egen hand. Funchal bjuder på shoppingmöjligheter liksom många restauranger och kaféer. Du får helt enkelt det bästa av två världar.

RESFAKTA

Länder: Portugal

Reslängd: 8 dagar

Gruppstorlek: 16-21 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Naturupplevelser och stadspulsen i Funchal
 • Utsikten från Cabo Girão
 • Levadavandringar
 • Det hundra meter höga Riscofallet
 • Historiskt hotell i Funchal

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Vandringsresor

Dagsprogram
okt–april

Dag 1 - Ankomst till Madeira
Madeira har en alldeles egen dragningskraft på besökare som reser hit. Här är det inte bara solen och klimatet som lockar. Ön har en alldeles särskild skönhet och atmosfär som inte lämnar många oberörda. Det här är en resa för dig som både vill upptäcka Madeira på egen hand och samtidigt ha några välorganiserade, aktiva dagar med bästa tänkbara guidning. Du får det bästa av Madeiras ”två världar”. Vi inleder ute vid sydvästkusten, i byn Calheta, där vi finer en av Madeiras konstgjorda sandstränder. Två av dagarna gör vi vandringar i några av Madeiras vackraste omgivningar. Du får en ledig dag att ta igen dig och avslutningsvis gör vi en panoramatur på vägen till Funchal, där vi tillbringar tre nätter. Här bor du på historiskt och bekvämt hotell mitt inne i Funchal, nära till det mesta. Hotellet har gym, bar, spaanläggning och både utom- och inomhuspool.Efter ankomsten väntar buss och reseledare som tar dig till hotellet.

Dag 2 - Levadavandring förbi Rabaçal och Riscofallet
I dag inleder du din första levadavandring (12 km). Nästan överallt på Madeira löper bevattningskanaler, så kallade levador, som ett nervsystem av smala vattenvägar. Levadornas uppgift är bevattna jordbruken i ravinerna och längst kusten. Vattnet hämtas ofta högt upp bland bergen på mycket otillgängliga platser och skulle gå förlorat om man inte tyglade naturens krafter och kanaliserade flödet. De första levadorna skapades säkert redan på 1400-talet, när de första människorna slog sig ner här. Idag finns omkring 200 levador som tillsammans utgör mer än 1500 km av vattenvägar. Många levador går genom natur av fantastisk skönhet, i områden som utan levadorna hade varit omöjliga att komma till.Det finns inget bättre sätt att lära känna Madeiras vackra och vilda natur än att vandra längs levadorna. Madeira har några av världens mest spektakulära vandringsleder. Naturen är dramatisk och storslagen, ibland hisnade. Därför bör du inte lida av svindel eller höjdrädsla. Du klarar vandringarna utmärkt med normalkondition, bra kängor eller kraftigare vandringsskor.Dagens vandring börjar på Madeiras högplatå, Paúl da Serra, som är den enda plana terräng som existerar på Madeira som annars är så kuperat. Vegetationen, som till en början består av lägre växter, övergår snart i ljung- och lagerskog. Vi passerar skogsstationen Rabaçal och så småningom kommer vi fram till det 100 meter höga Riscofallet. Vi fortsätter längs levandans25 vattenfall, som har sina källor i en vattenfylld jättegryta.

Sista biten går genom en 800 meter lång tunnel, där du bör ha med dig en ficklampa.Efter en picknicklunch går färden tillbaka till kusten och hotellet.Eftermiddagen och resten av kvällen är lediga för egna aktiviteter. Middag serveras på hotellet.

Dag 3 - Vandring från Paúl da Serra till Fanal
Idag gör du en lika lång vandring, drygt 11 km. Vi startar uppe på högplatån Paúl da Serra och avslutar i Fanal. Under den här vandringen får du se lagerskogen när den är som mest spektakulär, men vägen bjuder också på fantastiska utsiktplatser över Ribeira da Janela och Chã da Ribeira.Efter en spännande dag väntar bussen och återfärden till hotellet. Resten av dagen har du tid på egen hand fram till middagen.

Dag 4 - Ledig dag i Calheta
Ledig dag för vila eller egna aktiviteter.

Dag 5 - 7 - Lediga dagar i Funchal
Sedan 1800-talets andra hälft har Madeira lockat många turister ur Europas aristokrati, framför allt engelsmän. Madeira var en perfekt plats att fly undan till under de kalla, fuktiga vintermånaderna i hemlandet. Här fanns dessutom madeiravinet, som liksom portvinet älskas av britterna och på många sätt är designad för de engelska gommarna. Här fanns några av Europas lyxigaste hotell.En av de mest celebra besökarna man brukar nämna är Winston Churchill, som tyckte att Câmara de Lobos var en perfekt plats att ägna sig åt måleri på. Det var en typisk fiskeby med färgglada båtar och vitkalkade hus som klättrade längs de branta sluttningarna. Fiskeby är det fortfarande, även om folkmängden har ökat.Innan vi anländer till Câmera de Lobos stannar vi till vid utkiksplatsen Cabo Girão. Här reser sig en lodrät klippa 580 m ö h. Utsikten tar andan av de flesta, speciellt när man går ut på det genomskinliga glasgolvet med det lodräta stupet under sig.

Nu väntar ytterligare tre nätter på Madeira, i huvudstaden Funchal, som du utforskar precis som du behagar. Du bor på femstjärnigt hotell, nära till det mesta. Hotellet har gym, bar, spaanläggning samt både utom- och inomhuspool. Varför inte njuta av hotellets spa eller terrass i en solstol om vädret tillåter. Valet är ditt.Funchal är en sympatisk ”liten” storstad och en av Portugals vackraste. Omgiven av höga berg klättrar den uppåt från havsbukten med sina hus och frodiga trädgårdar, fulla med blomsterprakt.Utforska Funchal på egen hand. Här finns mycket att upptäcka. Besök saluhallen, Mercado do Lavrador, tidigt på morgonen och njut av överflödet av frukt, grönsaker och blommor. Ta en titt på fiskavdelningen, där skimrande fiskar från Atlantens mörka djup ligger på isbäddar som naturens egna konstverk. Strosa runt i de gamla stadsdelarna med mysiga kaféer och lokala restauranger där du kanske njuter av en bica, portugisisk espresso. Här kan du också äta traditionell husmanskost till lunch eller till middag och smälta in med lokalbefolkningen. Hamnen och marinan, som vuxit ut och blivit ett attraktivt water front med barer, fisk- och skaldjursrestauranger, är en populär plats att tillbringa kvällen på. Du gör precis som du vill. Är du intresserad av organiserade utflykter så hjälper vi dig med det – naturligtvis.Efter incheckningen är kvällen ledig för egna aktiviteter.

Dag 8 - Hemresa
Transfer och hemresa till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 7 frukostar
• 2 luncher
• 4 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa till Madeira. Ankomst och transfer till hotellet. Buss 56 km. Fyra övernattningar på hotell i Calheta. Middag ingår

Dag 2
Levadavandring. Rabaçal – Risco – 25 Fontes. Vandring 11 km. Frukost, picknicklunch och middag ingår.

Dag 3
Vandring Paúl da Serra – Fanal, 11,5 km. Frukost, picknicklunch och middag ingår.

Dag 4
Ledig dag. Frukost och middag ingår.

Dag 5 - 7
Calheta– Cabo Girão – Câmera de Lobos – Funchal. Transfer och utflykt till Cabo Girão. Buss 40 km. Frukost ingår. Tre övernattningar på hotell i Funchal.

Dag 8
Transfer till flygplatsen. Hemresa. Buss 22 km. Frukost ingår.

Portugal

Folkmängd 10,5 milj Landets yta 92 391 km² (inkl ögrupperna Azorerna och Madeira) Religion 96 % kristna varav 95% katoliker. Dessutom små grupper av judar och muslimer. Valuta Euro Språk Portugisiska

I alla våra resor ingår

 • Flyg & hotell
 • Serviceavgifter
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Vandringsresor

Mer om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Madeira t o r, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om inget annat anges.

Hotelländring

7 och 21  mars ersätter vi Quinta de São João i Funchal med likvärdiga Quinta das Vistas. Se:
www.charminghotelsmadeira.com


Valuta:

Euro (EUR).

Uttagsautomater finns.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks:

I denna resa ingår viss gemensam dricks, exempelvis till bagagebärare, chaufförer, eventuella lokala guider och även till serveringspersonal vid gemensamma måltider.

Önskar du utöver detta ge extra bevis på uppskattning är det naturligtvis upp till dig. TEMAs reseledare kan ge råd om vilken summa som är lämplig.

Vandringen:

Vi har valt två vandringar som inte kräver mer än normalkondition. Däremot ska du ha bra stabila skor, gärna vandringsskor eller kängor. Du bör du inte ha anlag för svindel, då landskapet bjuder på stora höjdskillnader och hisnande utsikter.

Tips och information om TEMAs vandringsresor »

Klimat och klädsel:

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no. Se även TEMAs klimattabell »

På Madeira kan klimatet variera kraftigt beroende på vilken sida av ön och på vilket höjd över havet du befinner dig. På över 1 000 meter över havet kan fuktig dimma uppstå och temperaturen sjunker då snabbt. Ta med ficklampa för tunnlarna på Madeira. Mellan november och januari kan det bli kyligt och kallt på hög höjd vid dåligt väder.

Övrigt:

Ta med tallrik, bestick och glas/mugg för picknick-luncherna.

Observera

Bagageservice ingår på de hotell som erbjuder bagageservice.

Hotellinformation

 
XClose