Nyhet

Mittens och Solens rikenDet bästa av Kina och Japan

Kina och Japan är i mycket varandras motsatser men båda nationerna är stolta över sin rika kultur och vackra natur. Nu kan du på en och samma rundresa få med dig båda ländernas absoluta höjdpunkter.

I Kina får du uppleva Beijings sevärdheter som Kinesiska muren och Den förbjudna staden. Dessutom får du imponeras av terrakottaarmén utanför Xian och njuta en magisk båttur på Li-floden.

I Japan vårdar man sina traditioner i tempel, zen-trädgårdar och tehus. Samtidigt skapar nationen de hetaste nya trenderna inom mode, design och elektronik. Från kejserliga Tokyo färdas du över bergen till det vördnadsbjudande Kanazawa och sedan vidare till Shoguns Kyoto.

RESFAKTA

Länder: Kina, Japan

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 19 dagar

Gruppstorlek: 20-26 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Kinesiska muren och Den förbjudna staden
 • Den imponerande Terrakottaarmén
 • Longjis drakberg och Guilins sockertoppsberg
 • Metropolerna Tokyo och Kyoto vid tiden för körsbärsblomningen
 • Samurajernas Kanazawa

Dagsprogram
2020

Dag 1 - Till Asien
Din spännande rundresa i Mittens Rike börjar med avresa från Skandinavien.

Dag 2 - Himmelens tempel och välkomstmiddag 
Du anländer till Peking och möts av din TEMA-reseledare som kommer att ledsaga dig till djupare insikter såväl om Kina som Japan.

Denna första dag besöker vi Himmelens tempel. Templet räknas som Kinas mest ansedda religiösa byggnad, ett arkitektoniskt mästerverk och ett av Unescos världsarv. Det var hit som kejsaren kom för att få förnya sitt mandat som Himlens Son, och rätten att få styra Kina. Det ligger i en av Pekings största parker och här kan man få uppleva ett härligt parkliv. I templets gamla korridor samlas framförallt äldre och spelar kort och övar på sina favoritinstrument.

Därefter beger vi oss till hotellet för incheckning och en stunds välbehövlig vila. På kvällen väntar kinesisk välkomstmiddag.

Dag 3 - Utflykt till Kinesiska muren
Dagens utflykt tar dig till Kinesiska muren. Dess äldsta delar byggdes av olika hertigdömen redan under 600-talet f Kr. När sedan det kinesiska riket enades år 221 f Kr, under Qin Shi Huang, började man länka ihop sektionerna till en sammanhängande mur.

Det sägs att fler än 300 000 slavar arbetade med den under tio års tid. Idag mäter murens längd över 600 mil. Den är utan tvekan ett av världens underverk och det är få upplevelser i världen som går upp mot att få gå en promenad på Kinesiska muren.

Under dagen besöker vi även det luxuösa Sommarpalatset i Pekings nordvästra delar. Palatset har förstörts, men återuppbyggts under olika perioder. Idag minner det främst om kejsardömets sista dagar i början av 1900-talet. En period då änkekejsarinnan Cixi styrde och ställde bakom kulisserna. Hon trivdes väldigt bra i detta palatsområde som med sin sjö och alla paviljonger var en härlig tillflyktsort under de heta sommarmånaderna.

Denna kväll har du chans att få uppleva det vi kallar Pekingopera, eller jingju. Konstformen har sitt ursprung i Peking. Färgsprakande, stämningsrik, med mycket slaginstrument och gäll sång. Det är just här i Beijing du ska passa på att se en föreställning! Operakvällen är ett frivilligt evenemang som du bokar och betalar direkt till din TEMA-reseledare. Priset är ca 300 yuan (beroende på biljettillgång och var du sitter i salongen).

Dag 4 - Himmelska fridens torg och Förbjudna staden
Idag får du se Himmelska fridens torg. Runt torget reser sig regeringsbyggnader, Folkets stora hall och Mao Zedongs mausoleum. Peking har varit Kinas huvudstad i över 700 år och är en märkvärdig plats. Trots det stora invånarantalet, mer än 20 miljoner, har vissa av de centrala delarna fortfarande bykaraktär. Den klassiska Beijingbebyggelsen med sina låga hus och innergårdar varvas med moderna skyskrapor. Tillsammans bildar de en kvadratiskt uppbyggd stad där Chang An-avenyn utgör huvudpulsådern. 

Himmelska fridens torg ligger i direkt anslutning till Pekings största sevärdhet, Den förbjudna staden. Området är ca 72 hektar stort med imponerande palats, paviljonger och trädgårdar. Med visst vemod besöker vi det Inre palatset, som var kejsarens privata del och "fängelse för livet". Där levde han omgiven av en mängd konkubiner, prinsar, eunucker, präster och ministrar. Det kan nämnas att bara för mathållningen i Den förbjudna staden krävdes hela 5 000-6 000 kockar!

På kvällen är det dags för en kulinarisk höjdpunkt. Vi ska avnjuta Peking-anka, en maträtt med anor från tidigt 1200-tal. Kocken trancherar ankan direkt vid bordet. Ankan smakar bäst med vårlök, gurka och en söt sås i små vetepannkakor.

Dag 5 - Snabbtåg till Xian och stadsmur
Tidigt på morgonen lämnar vi nu Peking med höghastighetståg. Resan går till den forna huvudstaden Xian

Tåget passerar nybyggda städer och gamla jordbruksmarker. Dalgångarna kring Xian är några av Kinas äldsta bebodda delar med lämningar ända från neolitisk tid 6 000 år f Kr. Under den mäktiga Tang-dynastin byggdes Xian ut till en schackrutemönstrad bosättning innanför de kraftiga stadsmurarna. Detta var en gång den östra huvudstaden utmed Sidenvägen, en blomstrande och öppen epok i Det himmelska riket. Få städer i Kina kan mäta sig med Xians arkeologiska arv. Men staden är också satt i rask modernisering och en process att göra staden “grönare” börjar märkas.  

Under eftermiddagen bestiger vi Kinas kanske bäst bevarade stadsmur. Trots sin ålder är den  tillräckligt bred för att rymma tvåfilig trafik.

Dag 6 - Terrakottaarmén 
Terrakottaarmén, som bevakar Qin Shi Huang Dis gravplats, är ett av världens märkligaste och mest betydande arkeologiska fynd. Fyndplatsen ligger cirka 30 km från Xian och upptäcktes av en slump 1974 när några bönder grävde en brunn. Kejsare Qinshihuangdi lär ha beordrat gravbygget redan i början av sin regeringstid omkring år 246 f Kr. Till detta verk avdelade han hundratusentals arbetare och konstnärer som skulpterade den nästan 8 000 man starka armén i naturlig storlek. Vissa generaler är 1,95 meter höga. Hären har varit sin kejsare lojal och allteftersom man hittar fler soldater växer armén fram. 

På kvällen har du möjlighet att uppleva en oförglömlig uppvisning av Tangdans. Av de olika härskarätter som har regerat i Xian var Tangdynastin (618–907 e Kr) den på många sätt rikaste. Den dans- och musikstil som då utvecklades bär vittnesbörd om epokens stilfulla kultur. Denna kvällsutflykt bokas och betalas på plats direkt till din TEMA-reseledare (ca pris 50-60 USD per person beroende på till exempel plats i salong).

Dag 7 - Från Xian till Guilin och Longjis risterasser
Vi fortsätter vår resa med flyg till provinsen Guanxi som är en av Kinas fattigaste. I gengäld är man rik på underskön, oförstörd natur. Trakten kring Guilin räknas som en av Kinas allra vackraste. En gång i tiden var dagens landskap en havsbotten. De vattenlevande djurens kalkrika skal lämnade efter sig avlagringar, som med åren packades ihop och hårdnade till kalksten. Rörelser i jordytan och erosion har sedan skapat det magiska landskap du ser idag. Grönklädda små berg höjer sig som sockertoppar i alla riktningar. Det subtropiska klimatet gör grönskan intensiv. Landskapet är ett av de mest klassiskt kinesiska och finns avbildat i konst från många olika epoker.

Cirka två timmar med buss norr om Guilin finns ett fantastiskt landskap som med mänsklig hand blivit än mer fantasieggande. Från långt håll kan bergen se ut som stora, vackra snäckskal med spiraler av terrasser som slingrar sig längs bergens branta sidor. Bergens namn Long Ji betyder dock "drakens ryggrad". 

Den sista biten till ditt boende för natten går du till fots (ca 30 minuter uppför med mycket trappor. Det går att hyra lokala bärare som i bärstol transporterar dig upp, ca pris 300-350 yuan beställs och betalas på plats). För denna övernattning rekommenderar vi en lättare övernattningsväska. Ditt större bagage transporteras direkt från Guilins flygplats till vårt hotell i Guilin för de två efterföljande nätterna. 

Väl framme i Longji kan du njuta av stillheten och den vackra naturen från olika utsiktpunkter. 

Dag 8 - Guilin
Under morgonen kan du besöka risterasserna på "Drakens ryggrad" igen. Oavsett årstid är det en fantastiskt naturskön plats. De sammanlänkade terasserna varierar sin färg och skrud under året. På våren fylls terasserna med vatten och bergssidorna blir som beströdda av speglar. När sommaren kommer är det som vågor av gröna nyanser längs sluttningarna. Till hösten övergår det hela i gult och till vackert guldbrunt när riset skördats.

I Longji finns också flera av Kinas minoritetskulturer. Framför allt lever Zhuang- och Yaofolket här, vars kvinnor klär sig i unika, färstarka kläder. Vissa av Yaofolkets kvinnor har en fantastisk längd på sitt hår.

När vi på eftermiddagen checkar in på vårt hotell är du mitt i centrum av denna charmerande stad, och du kan lätt utforska gågatan och flodpromenaden till fots. 

När kvällen tar vid bjuder Guilin på ett härligt ljusspel och folkliv.

Dag 9 - Båttur på Li-floden
En av resans höjdpunkter är dagens utflykt med båt längs floden Li. Under den stillsamma färden ser du bönder i stråhattar, bykvinnor som tvättar, vattenbufflar som släcker sin törst i floden och små båtar som flyter förbi. Allt inramat av den slags natur vi känner igen från kinesiska tuschteckningar. Ombord äter vi lunch och njuter utsikten. Båtfärden avslutas ungefär åtta mil nedströms vid den lilla byn Yangshuo.

Med en historia som sträcker sig över 1 400 år har Yangshuo en traditionell kultur. De olika etniska minoriteterna som Yao, Hui och Zhuang berikar med sina egna sedvänjor. En specialitet från området är Osmanthusvinet. Det görs på blommor och är sött i smaken som västerländska dessertviner.

Under eftermiddagen får du egen tid att utforska den färgstarka gatan West Street. Den är en mix av uråldriga traditioner och utländska influenser. Av ortsborna kallas den därför "Den globala byn". Sen eftermiddag återvänder vi med buss till Guilin. 

Dag 10 - Flyg från Guilin till Shanghai
Idag flyger vi till östkusten och Shanghai. Staden med otaliga smeknamn och Kinas fönster mot världen. Under våra dagar i här kommer du att hinna bekanta dig väl med staden. 

Vi börjar med att åka till det berömda promenadstråket The Bund, som ligger utmed floden Huangpu. Dess fashionabla stil är en produkt av kolonialtiden och än idag fungerar det som en magnet på både stadsbor och turister. Här låg gamla Shanghai Club med sin långa träbar, tullhuset med sin karakteristiska Big Ching klocka, och inte minst Peace-hotell med sitt gröna pyramidliknande tak. Än idag spelas det jazz på det anrika hotellet.På andra sidan vattnet ser du Shanghais nyaste stadsdel, Pudong, med fantastisk, futuristisk arkitektur som växt fram sedan 1990-talet. Här ligger några av Kinas och världens högsta byggnader. Över alla husen tronar Shanghai Tower med sina 632 meter. När ljusen tänds i denna skyline om aftonen blir det till ytterligare en dimension av Shanghai som inte får missas.

Denna kväll beger vi oss på en kulinarisk resa "söder om molnen", det vill säga till Yunnans kök. Provinsen i landets sydvästra hörn är känt för sin rika kultur och omväxlande natur. Här bor ett flertal olika etniciteter, vilket återspeglas i det varierade köket. Yunnan ingår därför inte i vare sig de fyra eller de åtta kinesiska kök man normalt delar in landet i.

Dag 11 - Gamla stan och akrobater
Idag promenerar vi genom gamla stan till Yu-trädgården. Den beställdes och anlades av en välbärgad mandarin under Ming-dynastin. Vi befinner oss nu i de gamla kvarteren, där ett fullkomligt myller av smala gränder, tehus, bostadsruckel och affärsprång möter oss.

Eftermiddagen har du till eget förfogande. Ett område vi kan rekommendera är de gamla franska kolonialkvarteren, Taikang Lu. Låga byggnader inramar gårdar, torg och gränder i en arkitektur med tydliga europeiska influenser. Här är det lätt att fascineras av atmosfären med sina många gallerier, små boutiquer, caféer och restauranger.

Under en av dagarna i staden får du också en inblick i den förfinade konsten att framställe siden från silkesmaskar. Denna konst har bidragit till Shanghais framväxt som mode- och trendcentrum i dagens Asien.

Dagen avslutas med en imponerande akrobatikshow, som får dig att hålla andan mer än en gång.

Dag 12 - Till Solens rike
Dags att lämna Mittens rike och flyga till Solens rike, Japan. Flygning beräknas till tre timmar och därtill tidsskillnad om en timme. Övrig tid blir avkoppling och acklimatisering till nya omgivningar i Tokyo. 

Dag 13 - Tokyo
Tokyo är en gigantisk storstad med många ansikten. Myllrande människoströmmar på väg till och från sina arbetsplatser; motorvägar i flera våningar, men också stora parker där en gammal helgedom kan dölja sig i tystnaden under trädens täta lövverk. Under vår sightseeingtur får du se TV-tornet Tokyo Skytree. Tornet är med sina 634 meter, världens näst högsta samt Japans högsta byggnadsverk.

I Asakusa finns något av det gamla Edos själ. Asakusa var tidigare nöjesområdet nummer ett med sina kabukiteatrar och geishahus. Några av områdets höjdpunter är Kannon-templet med sin fem våningar höga pagod och Nakamisearkaden med butiker som säljer allt från kimonos till riskakor. 

Rundturen avslutas i det välkända Ginza med sina jättelika varuhus och fantastiska folkliv. Att flanera på Ginza har sedan 1800-talet varit ett begrepp. Området har fått en renässans och blivit supertrendigt för japaner med köpkraft. Här finner du b l a Nissans och Sonys högkvarter.

Dag 14 - Egen dag i Tokyo
Idag bestämmer du själv vad du vill göra. "Intet nytt under solen", kan man få höra ibland, men det gäller nog inte Tokyo. Denna stad rymmer flera universum och det är omöjligt att lära känna denna kontrastfyllda megametropol på några dagar. Men låt oss rekommendera några möjligheter för de som inte riktigt bestämt sig. 

En av Tokyos stora attraktioner är Uenoparken. Här hittar du flera viktiga museer, inte minst Nationalmuseet. Du kan också bryta av med västerländsk konst på museet för just Västerländsk konst. Kommer du hit på våren har du kanske turen att få se den så populära körsbärsblomningen. För de teknikintresserade är det stadsdelen Akibara som gäller. Längs huvudgatan Chuo-dori hittar du det mesta och det senaste inom elektronik och digital teknik. Det unga och trendiga Tokyo är Shibuya. Här kan du räkna med bra shopping och ett sent nattliv. Din TEMA-reseledare har många fler tips.

Dag 15 - Kanazawa
Med "Shinkansen", det välkända japanska supertåget, fortsätter nu rundresan vidare till Kanazawa.

Omgiven av rika jordbruksbygder och under framsynt ledarskap av den mycket förmögna familjen Maeda, blev Kanazawa under 1600- till 1800-talen en betydande stad. Kulturen gynnades och här uppfördes ett stort antal påkostade byggnader, av vilka många ännu finns kvar. Nagamachi är ett samurajdistrikt med typiska smala, krokiga gator. Kanazawas absolut främsta sevärdhet är dock Kenroku-en, en av Japans tre vackraste landskapsparker. Här finner du alla de sex egenskaper som anses väsentliga för en fin parkanläggning: vidd, högtidlighet, noggranna arrangemang, svalka (närvaro av vatten), ålder och ett inbjudande utseende.

Dag 16 - Kyoto 
Vi lämnar Kanazawa med buss och beger oss till fina Kyoto. Här finns de mest eleganta templen, palatsen och trädgårdarna i hela landet. Du finner också en förfinad kultur och livsstil. Att härstamma från Kyoto anses vara bland det mest nobla i Japan. Kyoto är också systerstad med Paris. Kyoto bombades aldrig under andra världskriget. Staden ansågs tillhöra "världen". Vi besöker borgen Nijo, byggd 1603. Den omges av en vallgrav och kraftiga murverk, men innanför ligger shogunens palats byggt i trä. Palatsets berömda "näktergalsgolv" skulle varna shogunen för potentiella lönnmördare – kroppsvikten aktiverar en mekanism under golvbrädorna som gör att golvet kvittrar. Palatset figurerar flera gånger i tv-serien Shogun.

Dag 17 - Ryoan-ji, Kinkakuji och maiko
Ryoanji är ett av stadens världsarv. Den torra zenträdgården är något av en gåta med sina 15 stenar, krattat grus och omgivande lermur. Ett besök i helgedomen Fushimi Inari avslutar dagen. Här tillbes fruktbarhetsguden Inari och hans sändebud-rävarna. Under århundradena har människor donerat pengar till shinto-portar som byggts samman till en otrolig korridor med 10 000 oranga toriportar upp på berget! Korridoren är känd från En Geishas Memoarer och är en av de mest populära sevärdheterna i hela Japan.

Under dagen besöker vi också Kinkakuji, den gyllene paviljongen,  som nog är den mest kända av Kyotos fler än 1 600 tempel. Byggnaden är helt täckt med bladguld och har en dramatisk historia, då den brändes ner av en galen munk för att sedan byggas upp igen.

På kvällen får vi en unik upplevelse då vi träffar en maiko och tar del av geisha-tradition, japanska danser och spel samt avnjuta en typisk middag för Kyoto. 

Dag 18 - På egen hand
Resans sista heldag har du till ditt eget förfogande att upptäcka mer av Kyoto. 

För den som vill se sig mer vida omkring finns möjlighet att med tåg besöka Hiroshima över dagen. Det är en ca 2,5 timmes tågresa enkel väg. Vill man ha en kortare utflykt ligger världarvslistade Nara, Japans första permanenta huvudstad, endast 45 minuter med tåg söder om Kyoto. 

Dag 19 - Hemresa 

Äventyren i Kina och Japan har kommit till ända. Fylld av nya kunskaper om Mittens Rike, och kanske även med välfyllda resväskor, får du en sista busstransport till Osakas flygplats för hemresa till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar
• 17 frukostar
• 10 luncher
• 4 middagar 
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien.

Dag 2
Ankomst till Peking. Utflykt till Himmelens tempel. Middag ingår. Tre övernattningar på hotell i Peking.

Dag 3
Utflykt till Kinesiska muren och sommarpalatset. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Stadsrundtur i Peking med Den förbjudna staden. Frukost, lunch och middag med Pekinganka ingår.

Dag 5
Snabbtåg Peking – Xian. Besök på stadsmuren. Frukost och lätt tåg-snack ingår. Två övernattningar på hotell i Xian.

Dag 6
Utflykt till Terrakottaarmén. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Flyg Xian – Guilin. Buss Guilin – Longji. Besök vid Longjis risterasser. Frukost och middag ingår. En övernattning på enklare hotell i Longji.

Dag 8
Buss Longji – Guilin. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Guilin.

Dag 9
Båtutflykt på Li-floden genom sockertoppslandskapet från Guilin till Yangshuo. Frukost och lunch ingår.

Dag 10
Flyg Guilin – Shanghai. Stadsrundtur i Shanghai. Frukost och middag ingår. Två övernattningar på hotell i Shanghai.

Dag 11
Besök i Yu-Yuan och akrobatikshow. Frukost ingår.

Dag 12
Flyg Shanghai – Tokyo. Frukost ingår. Tre övernattningar på hotell i Tokyo.

Dag 13
Stadsrundtur i Tokyo. Frukost och lunch ingår.

Dag 14
Ledig dag i Tokyo. Frukost ingår.

Dag 15
Tåg Tokyo – Kanazawa. Utflykt till trädgården Kenroku-en och Higashichaya machi. Frukost och lunch ingår. En övernattning på hotell i Kanazawa.

Dag 16
Buss Kanazawa – Tokyo. Utflykt till Nijoborgen. Frukost och lunch ingår. Tre övernattningar på hotell i Kyoto.

Day 17
Utflykt med besök vid Togetsubron samt Ryoan-ji och Kinkakujitemplen. Frukost och lunch ingår.

Dag 18
Ledig dag i Kyoto. Frukost ingår.

Dag 19
Flyg Osaka – Skandinavien. Frukost och flygmåltider ingår.

Kina

Folkmängd 1,39 miljarder
Landets yta 9 600 000 km²
Valuta Yuan
Religion Buddism, taoism och konfucianism (utövas ofta jämsides), minoriteter av kristna och muslimer.
Språk Kinesiska (med flera mycket olika dialekter); de flesta minoriteter har dessutom egna språk

Japan

Folkmängd 127 miljoner
Landets yta 377 835 km²
Valuta Yen
Religion 54 % är shintoister, 40 % buddhister, 0,7 % kristna och 4,7 % uppger andra trostillhörigheter, exempelvis shamanism. (officiella siffror)
Språk Japanska
Statsskick Konstitutionell monarki

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien - Beijing/Osaka t o r. TEMAs reseledning, del i dubbelrum, måltider, utflykter, inträden och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Övrigt
På kinesiska flygplatser är det inte tillåtet att medföra vare sig alkohol, läsk eller vatten i handbagaget genom säkerhetskontrollen. Flytande mediciner får medföras men öppnas och kontrolleras av säkerhetspersonalen. Efter säkerhetskontroll kan man handla vatten, läsk och tullfria varor. I det incheckade bagaget får endast oöppnade flaskor (med alkoholhaltiga drycker) packas ner. Tändare eller magneter får inte heller medföras. Noggranna kontroller genomförs.

Valuta

Kinesiska Yuan (CNY).

Japanska Yen (JPY).

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras på hotellen samt i större butiker och på restauranger.

Läs mer under Valutaväxling »

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

När du beräknar din reskassa, tänk på att såväl Kina som Japan är eldoradon för shopping samt att måltidsdryck till de gemensamma måltiderna inte ingår i resans pris.

Dricks

Gemensam dricks på denna resa är inte inkluderad och du bör beräkna ett belopp om 280 CNY samt för dricks till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokalguider och bagagebärare. TEMAs reseledare samlar ihop drickspott vid start av resan och portionerar därefter ut till berörda personer.

Dricks i Japan förekommer sällan och generellt sätt förväntas ingen dricks. 

Klimat
Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Klädsel och utrustning
Atmosfären på hotellen är relativt informell, även på de bättre hotellen. Under dagarna går du löst och ledigt klädd i oömma kläder. Det är viktigt att du har bra skor med låg klack och gummisula.

Utrustningen beror naturligtvis på årstiden. Under sommaren reser du i lätta och lättvättade bomullskläder. Hotellen har snabb och bra tvättservice. Under tidig vår och under hösten bör du ha ett ylleplagg samt rock eller kappa till hands. Regn kan förekomma, så ta med dig regnkläder och gärna ett paraply.

Resväskan måste vara hållbar eftersom den ofta i samband med flygresorna utsätts för omild behandling. Det finns gott om shoppingmöjligheter, så det är nästan ofrånkomligt att du har med dig mer bagage på hemresan än vad du hade med dig på utresan. Det kan vara bra att ta med sig en extra, hopvikbar shoppingväska/bag.

Visum
Visum krävs och erhålles innan avresa. Nu finns möjligheten att TEMA kan ordna gruppvisum till er som inte redan ordnat egna visum. För att köpa visumtjänsten till Kina kontaktar ni vår kundtjänst.

Priser per visum:

Norge: 1600 NOK

Sverige: 1600 SEK

Finland: 165 EUR

Danmark: 1250 DKK

För hanteringen behöver vi en passkopia i färg samt ett passfotografi i färg, uppgift om er sysselsättning(inklusive arbetsgivare) samt bokningsnummer och avresedatum. Notera att vi behöver detta senast 2 månader innan avresa alternativt snarast efter bokning. Sänds till passport@temaresor.se eller via post till TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm, Sverige. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. Detta visum gäller 30 dagar.

Gruppvisumet skickas per post ca 1 vecka innan avresa och då får ni mer information. OBS! Dokumentet ska kunna visas upp både vid inresa och utresa.

Om ni önskar ansöka om visum på egen hand kan ni kontakta Kinesiska ambassadens visumcenter direkt (har kontor i Stockholm och Göteborg). För mer information besök deras hemsida. Notera att vi på TEMA tillhandahåller de bekräftelser (Hotellvoucher och dagsprogram) som ni behöver för att söka visum. Vänligen kontakta oss på passport@temaresor.se så sänder vi er dessa dokument. Notera att turistvisumet är giltigt i 3 månader så därför kan man tidigast ansöka om visum cirka 2 månader innan avresa. Behandlingstid på ambassaden är cirka 4 arbetsdagar. Beräkna dock några extra dagar i marginal. Vänligen ansök om visum i god tid.

Det krävs även kompletterande uppgifter till flygbolaget. Vänligen fyll i dessa uppgifter snarast möjligt på ”Min resa”

OBS! Visumet kräver att man är minimum två personer. Är ni ensamresande resenär behöver vi därför lägga ihop er visumansökan med andra resenärers ansökan. Det betyder att ni kommer att behöva checka in tillsammans på flygplatsen samt passera säkerhetskontrollen i Kina tillsammans. Detsamma gäller för hemresan. Närmare avresa kommer vi kontakta er med ni varandras kontaktuppgifter så ni kan komma överens om vart ni skall mötas på flygplatsen för incheckningen. 

Har ni fler frågor vänligen kontakta vår kundtjänst på; 0771-37 38 39

Vi behöver även din passkopia senast 40 dagar före avresan. Skicka den till; TEMA, Glödlampsgränd 1, 120 31 Stockholm eller maila den till oss på passport@temaresor.se.


Hotell/boende

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2020-03-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Helsinki
2020-03-05
13:00
2020-03-05
15:25
Finnair, 864
Helsinki
Beijing
2020-03-05
18:00
2020-03-06
07:50
Finnair, 085
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2020-03-23
11:45
2020-03-23
15:00
Finnair, 078
Helsinki
Gothenburg
2020-03-23
16:00
2020-03-23
16:25
Finnair, 865
19 dagar Mittens och Solens riken Göteborg 63 790 SEK 2 platser kvar Boka
2020-03-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Helsinki
2020-03-05
14:35
2020-03-05
16:35
Finnair, 810
Helsinki
Beijing
2020-03-05
18:00
2020-03-06
07:50
Finnair, 085
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2020-03-23
11:45
2020-03-23
15:00
Finnair, 078
Helsinki
Stockholm
2020-03-23
16:05
2020-03-23
16:05
Finnair, 813
19 dagar Mittens och Solens riken Stockholm 63 790 SEK 6 platser kvar Boka
2020-03-05 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Helsinki
2020-03-05
13:15
2020-03-05
15:50
Finnair, 954
Helsinki
Beijing
2020-03-05
18:00
2020-03-06
07:50
Finnair, 085
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Osaka
Helsinki
2020-03-23
11:45
2020-03-23
15:00
Finnair, 078
Helsinki
Copenhagen
2020-03-23
15:40
2020-03-23
16:15
Finnair, 955
19 dagar Mittens och Solens riken Köpenhamn 63 790 SEK 6 platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.