Thailand runtEn resa i leendets land

Vår rundresa i Thailand är en tidlös klassiker med flera höjdpunkter av olika slag. Från storslagen tempelprakt i Bangkok reser vi till hantverksstaden Chiang Mai i norr. Du får möta vardagslivet, besöka ett barnhem och övernatta på en tältlodge i djungeln. Via mäktiga naturupplevelser i "Gyllene Triangeln" och vid mytomspunna floden Kwai når vi havet och Hua Hin, där ett par sköna sol- och baddagar avrundrar resan.

RESFAKTA

Länder: Thailand

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 14 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Bangkok med Grand Palace
 • Båtturer på Chao Phraya och Mae Kokfloden
 • Flottefärd och tältlodge vid River Kwai
 • Chiang Rai med cykeltaxi och besök på barnhem
 • Lediga dagar för sol och bad i Hua Hin

Dagsprogram
2019

Dag 1 - Avresa
Avresa från Skandinavien till Bangkok.

Dag 2 - Välkommen till Bangkok
Du landar mitt på dagen på Suvarnabhumi flygplats och möts av din TEMA-reseledare och lokalguide. Dessa ledsagar dig därefter 1,5 timme norröver till den forna huvudstaden Ayutthaya, idag ett av Unescos världsarv. 

Du kan nu välja att acklimatisera dig till Thailand och tidsomställningen vid hotellets pool eller upptäcka omgivningarna vid hotellet där de två floderna Pasak och Chao Phraya flyter samman. 

På kvällen avnjuter du en välkomstmiddag som givetvis består av thailändska rätter.

Dag 3 - Ayutthaya och kryssning på Chao Phraya
Vi börjar dagen med en utflykt till den historiska parken Ayutthaya, med de fina tempelruinerna Wat Yai Chaimongkhon, Wat Mahathat och Wat Phanan Choeng. Den historiska staden var huvudstad i Siam tills dess att den belägrades och förstördes för mer än 200 år sedan. Även om staden plundrades så är det som finns kvar att beskåda magnifikt och ger dig en idé av den prakt och sagovärld Ayutthayas kungar regerade i. 

Vi passar också på att besöka palatset Bang Pa-In som är den nuvarande kungafamiljens sommarresidens.

Vår retur till Bangkok sker i maklig takt ombord en kryssningsbåt på Chao Phrayas vatten. Under turen serveras en thailändsk lunch ombord. 

Kvällen är sedan fri för dig att vidare utforska Bangkok med dess stora utbud av shopping, restauranger och takbarer!

Dag 4 - Grand Palace
Idag upplever du Bangkok eller 'Änglarnas stad' med besök i de gamla kungliga kvarteren med flera stora sevärdheter varav Grand Palace med smaragdbuddhan som blir den stora höjdpunkten.

Lunch intas i lokalbefolkningens kvarter direkt vid Chao Phraya-flodens kant. Därefter väntar en båttur genom klongerna, de kanaler som förr var stadens vägnät och gav Bangkok epitetet Österns Venedig.

Det är en fin båttur, både genom historien och boendekvarteren. Vi upplever flodens mer intensiva trafik men upptäcker framförallt de minre kanalerna på flodens västra sida, Thonburi. Här gör vi också ett besök vid en av Bangkoks många dolda juveler, Baan Silapin, ett 200 år gammalt hus som renoverats och bjuder på fascinerande kultur och arkitektur. 

På vägen tillbaka till hotellet ser vi den gigantiska, tre meter höga Guldbuddhan på 5,5 ton i Wat Traimit. 

Dag 5 - Chiang Rai
På morgonen flyger vi (ca en timme) från Bangkok till Chiang Rai i norra Thailand. Här upptäcker vi Porten till Gyllene triangeln som staden Chiang Rai kallas, med cykeltaxi. Vi gör besök på ett litet men fint museum och utbildningscentrum över landets Bergsfolk/Hilltribes, samt även ett stopp vid den lokala marknaden. Därefter fortsätter vi till Wat Rong Kun, Vita templet. Ett modernt och okonventionellt tempel som likväl har ett traditionellt utformande. Efter en lättare lunch besöker vi ett barnhem där utsatta unga kvinnor och barn får hjälp till utbildning. 

I Chiang Rai bor du i en naturskön omgivning på ett fint hotell beläget på en ö i Mae Kok-floden. Ön har broförbindelse till fastlandet och Chiang Rai ligger inom bekvämt promenadavstånd för egna upptäcker på kvällarna. 

Dag 6 - Treriksröset och Mekongfloden
Med buss åker vi idag till gränsstaden Mae Sai som är Thailands nordligaste punkt. Här är också kommersen i full gång vid gränsövergången till Burma.

Turen fortsätter till det så kallade treriksröset där Thailand möter både Burma och Laos. Här besöker vi det lilla Opiummuseet. Du får en intressant inblick i denna kontroversiella, olagliga gränshandels historia liksom en föreläsning om framställningen av opium ur den 'beskedliga' vallmoväxten.

Dag 7 - Bergsfolk och båttur på väg till Chiang Mai
Vi lämnar Chiang Rai, nu med minibussar och besöker längs vägen en bergsby där bergsfolket Lahu bor. Du får lära dig mer om deras traditioner och livsstil.

Vi färdas vidare med mindre båtar upp med Kokfloden genom ett vackert och kuperat landskap, till det mindre samhället Tha Ton. Här äter vi en lokal lunch innan resan fortsätter med buss till Chiang Mai. När vi passerar Chiang Dao ser vi också till att besöka den heliga grottan som folk vallfärdar hit för.

Trakterna vi färdas genom är historiskt intressanta. Från 1200-talet fram till 1700-talets slut var Chiang Mai huvudstad i det så kallade Lannariket. Där utvecklades en för Thailand mycket särpräglad kultur under ca 600 år. De gamla sedvänjorna och de kulturella inslagen i vardagslivet är fortfarande högst aktuella. Hur dessa skiljer sig från landet i övrigt berättar din reseledare om.

På kvällen finns möjlighet att inta en traditionell nordthailändsk måltid – en så kallad kanthoke.

Dag 8 - Chiang Mai
Tidig morgon, ännu innan frukosten serveras ger vi oss ut i Chiang Mai för att uppleva den buddhistiska traditionen med att som lekman ge mat till munkarna som går sin tiggarrunda genom staden i arla morgonstund. Det är en tradition som trots dagens moderna samhälle och tempo fortfarande är mycket levande. Efter att vi har gett våra allmosor återvänder vi till hotellet för vår egen frukost. 

På förmiddagen ger vi oss sedan ut med båt på Mae Ping, floden som flyter liksom en ådra genom staden. Vårt mål är en jordbrukares hem i utkanten av staden. Familjen visar stolt upp sin fina trädgård. Därefter dukas en lunch med den för Chiang Mai traditionella nudelsoppan, Khao soi fram. Efter vår gemensamma lunch besöker du vi Drottningen Sirikits botaniska trädgård där du får strosa omkring i egen takt. Här bland prunkande orkidéer och all möjlig annan grönska passar vi även på att se floran ovanifrån. Med en promenad på en 400 meter lång så kallad canopy-walk får vi en fin utsikt. Här 20 meter upp i luften så kommer vi in bland trädkronorna och ser såväl parken som de omkringliggande bergen.    

Kvällen är ledig för egna upplevelser. Kanske blir det ett besök vid Chiang Mais välkända och shoppingvänliga nattmarknad.

Dag 9 - Bron över floden Kwai
Tidigt på morgonen flyger du åter söderut till Bangkok. Därifrån fortsätter resan västerut genom ett bördigt och frodigt landskap med plantskolor; längs din väg växer ymnigt med bougainvillea. Mitt på dagen anländer du till orten Kanchanaburi, berömd för sin legendariska bro över floden Kwai. Här får du höra om bakgrunden till det som kom att benämnas "Dödens Järnväg", byggd under japanskt välde av bl a brittiska krigsfångar under outsägliga vedermödor.Dagen fortsätter med en flottfärd (stabila och säkra farkoster) på floden Kwai genom ett trolskt landskap med djupgrön vegetation. Vi stannar till vid en av de många stämningsfulla krigskyrkogårdarna. Sista etappen går med buss genom vidsträckta fält av sockerrör, majs och tapioka fram till vårt hotell inbäddat i djungelgrönska.

De kommande två nätterna bor vi i naturen på det hemtrevliga Home Phuteoy. Här vid floden Kwai, med djungelljud och varma källor är det lätt att koppla av. 

Dag 10 - Flottfärd och tågresa
Hela dagen tillbringar du i djungelmiljö. Vi gör ytterligare en tur på flotte och nu längs den Lilla Kwaifloden (Kwai Noi). Sakta glider du fram på den bitvis smala floden som slingrar sig mellan höga berg och bambuskog. Landskapet är både dramatiskt och rogivande.

För den som vill utforska floden mer och på egen hand finns även kajaker att hyra på vår resort. 

Under eftermiddagen gör du en kortare tågresa på "Dödens Järnväg", en liten sträcka på den oändligt långa linjen mellan Thailand och Burma. Den fruktansvärda historien är mycket närvarande och det blir också något av en resa i tiden. 

Dag 11 - Flytande marknaden
Under förmiddagen färdas du söderut mot Hua Hin, som av thailändarna själva brukar kallas "Porten mot söder". Resan varar ca fem timmar och halvvägs gör du ett välkommet uppehåll vid Damnern Saduak, en av landets verkligt genuina flytande marknader. Här råder ett svärmande och vimlande folkliv. Mängder av småbåtar fyllda med allsköns frukter och grönsaker bildar en färggrann mosaik. Så småningom anländer du till Hua Hin - den lilla charmiga badorten som förr var en betydelsefull fiskeby. Det varseblir du i de gamla hamnkvarteren.

I Hua Hin bor du på fina Dusit Thani Resort direkt vid stranden. 

Dag 12 - Sol och bad i Hua Hin
Njut av sovmorgon och en avkopplande dag med sol och bad. Hua Hin är välkänt för sina utsökta maträtter, inte minst havets läckerheter. Kanske gör du ett besök till någon av Hua Hins marknadsplatser. Eller njuter en skön thaimassage?

På kvällen träffas vi för en god och trevlig avskedsmiddag tillsammans.

Dag 13 - Sol och bad samt transfer
Först på eftermiddagen påbörjas återfärden mot Bangkoks flygplats, vilket gett dig tid för en skön morgon med sol och bad.

Dag 14 - Hemkomst
Ankomst till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar (inklusive tidig incheckning dag 2, samt sen utcheckning dag 13)
• 12 frukostar
• 7 luncher
• 3 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst till Bangkok. Middag ingår. En övernattning på hotell i Ayutthaya.

Dag 3
Utflykt till Ayutthaya och flodkryssning på Chao Phraya. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Bangkok.

Dag 4
Besök på Grand Palace och Wat Traimit. Båttur på Bangkoks kanaler. Frukost och lunch ingår.

Dag 5
Flygresa Bangkok – Chiang Rai. Cykeltaxi i Chiang Rai och besök på barnhem samt Vita templet. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Chiang Rai.

Dag 6
Heldagsutflykt till den Gyllene Triangeln. Besök i Opiummuseet. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Chiang Rai – Chiang Mai, 15 mil. Besök hos bergsfolk. Båttur på Kokfloden. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Chiang Mai.

Dag 8
Utflykt i Chiang Mais omgivningar med flodtur och besök vid orkidéodling. Loy Krathong-firande! Frukost och lunch ingår.

Dag 9
Flygresa Chiang Mai – Bangkok. Bangkok – River Kwai med flottfärd, 18 mil. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på naturresort vid Kwaifloden.

Dag 10
Vid River Kwai. Båttur och kortare tågresa på "Dödens järnväg" byggd av brittiska krigsfångar. Frukost, lunchpaket och middag ingår.

Dag 11
River Kwai – båttur i marknadsstaden Damnern Saudak – Hua Hin. 25 mil. Frukost ingår. Två övernattningar på resort i Hua Hin.

Dag 12
Ledig dag i Hua Hin. Frukost och middag ingår

Dag 13

Hua Hin – Bangkok – Skandinavien. 22 mil till flygplatsen. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 14
Ankomst till Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Thailand

Folkmängd 65,4 miljoner Landets yta 514 000 km² Valuta Baht Religion Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfucianter, kristna och övriga 2 %. Språk Olika varianter av thai, kinesiska dialekter, malajiska, khmer m fl

Dagsprogram
2020

Dag 1 - Avresa
Avresa från Skandinavien till Bangkok.

Dag 2 - Välkommen till Bangkok
Du landar mitt på dagen på Suvarnabhumi flygplats och möts av din TEMA-reseledare och lokalguide. Dessa ledsagar dig därefter 1,5 timme norröver till den forna huvudstaden Ayutthaya, idag ett av Unescos världsarv. 

Du kan nu välja att acklimatisera dig till Thailand och tidsomställningen vid hotellets pool eller upptäcka omgivningarna vid hotellet där de två floderna Pasak och Chao Phraya flyter samman. 

På kvällen avnjuter du en välkomstmiddag som givetvis består av thailändska rätter.

Dag 3 - Ayutthaya och kryssning på Chao Phraya
Vi börjar dagen med en utflykt till den historiska parken Ayutthaya, med de fina tempelruinerna Wat Yai Chaimongkhon, Wat Mahathat och Wat Phanan Choeng. Den historiska staden var huvudstad i Siam tills dess att den belägrades och förstördes för mer än 200 år sedan. Även om staden plundrades så är det som finns kvar att beskåda magnifikt och ger dig en idé av den prakt och sagovärld Ayutthayas kungar regerade i. 

Vi passar också på att besöka palatset Bang Pa-In som är den nuvarande kungafamiljens sommarresidens.

Vår retur till Bangkok sker i maklig takt ombord en kryssningsbåt på Chao Phrayas vatten. Under turen serveras en thailändsk lunch ombord. 

Kvällen är sedan fri för dig att vidare utforska Bangkok med dess stora utbud av shopping, restauranger och takbarer!

Dag 4 - Grand Palace
Idag upplever du Bangkok eller 'Änglarnas stad' med besök i de gamla kungliga kvarteren med flera stora sevärdheter varav Grand Palace med smaragdbuddhan som blir den stora höjdpunkten.

Lunch intas i lokalbefolkningens kvarter direkt vid Chao Phraya-flodens kant. Därefter väntar en båttur genom klongerna, de kanaler som förr var stadens vägnät och gav Bangkok epitetet Österns Venedig.

Det är en fin båttur, både genom historien och boendekvarteren. Vi upplever flodens mer intensiva trafik men upptäcker framförallt de minre kanalerna på flodens västra sida, Thonburi. Här gör vi också ett besök vid en av Bangkoks många dolda juveler, Baan Silapin, ett 200 år gammalt hus som renoverats och bjuder på fascinerande kultur och arkitektur. 

På vägen tillbaka till hotellet ser vi den gigantiska, tre meter höga Guldbuddhan på 5,5 ton i Wat Traimit. 

Dag 5 - Chiang Rai
På morgonen flyger vi (ca en timme) från Bangkok till Chiang Rai i norra Thailand. Här upptäcker vi Porten till Gyllene triangeln som staden Chiang Rai kallas, med cykeltaxi. Vi gör besök på ett litet men fint museum och utbildningscentrum över landets Bergsfolk/Hilltribes, samt även ett stopp vid den lokala marknaden. Därefter fortsätter vi till Wat Rong Kun, Vita templet. Ett modernt och okonventionellt tempel som likväl har ett traditionellt utformande. Efter en lättare lunch besöker vi ett barnhem där utsatta unga kvinnor och barn får hjälp till utbildning. 

I Chiang Rai bor du i en naturskön omgivning på ett fint hotell beläget på en ö i Mae Kok-floden. Ön har broförbindelse till fastlandet och Chiang Rai ligger inom bekvämt promenadavstånd för egna upptäcker på kvällarna. 

Dag 6 - Treriksröset och Mekongfloden
Med buss åker vi idag till gränsstaden Mae Sai som är Thailands nordligaste punkt. Här är också kommersen i full gång vid gränsövergången till Burma.

Turen fortsätter till det så kallade treriksröset där Thailand möter både Burma och Laos. Här besöker vi det lilla Opiummuseet. Du får en intressant inblick i denna kontroversiella, olagliga gränshandels historia liksom en föreläsning om framställningen av opium ur den 'beskedliga' vallmoväxten.

Dag 7 - Bergsfolk och båttur på väg till Chiang Mai
Vi lämnar Chiang Rai, nu med minibussar och besöker längs vägen en bergsby där bergsfolket Lahu bor. Du får lära dig mer om deras traditioner och livsstil.

Vi färdas vidare med mindre båtar upp med Kokfloden genom ett vackert och kuperat landskap, till det mindre samhället Tha Ton. Här äter vi en lokal lunch innan resan fortsätter med buss till Chiang Mai. När vi passerar Chiang Dao ser vi också till att besöka den heliga grottan som folk vallfärdar hit för.

Trakterna vi färdas genom är historiskt intressanta. Från 1200-talet fram till 1700-talets slut var Chiang Mai huvudstad i det så kallade Lannariket. Där utvecklades en för Thailand mycket särpräglad kultur under ca 600 år. De gamla sedvänjorna och de kulturella inslagen i vardagslivet är fortfarande högst aktuella. Hur dessa skiljer sig från landet i övrigt berättar din reseledare om.

På kvällen finns möjlighet att inta en traditionell nordthailändsk måltid – en så kallad kanthoke.

Dag 8 - Chiang Mai
Tidig morgon, ännu innan frukosten serveras ger vi oss ut i Chiang Mai för att uppleva den buddhistiska traditionen med att som lekman ge mat till munkarna som går sin tiggarrunda genom staden i arla morgonstund. Det är en tradition som trots dagens moderna samhälle och tempo fortfarande är mycket levande. Efter att vi har gett våra allmosor återvänder vi till hotellet för vår egen frukost. 

På förmiddagen ger vi oss sedan ut med båt på Mae Ping, floden som flyter liksom en ådra genom staden. Vårt mål är en jordbrukares hem i utkanten av staden. Familjen visar stolt upp sin fina trädgård. Därefter dukas en lunch med den för Chiang Mai traditionella nudelsoppan, Khao soi fram. Efter vår gemensamma lunch besöker du vi Drottningen Sirikits botaniska trädgård där du får strosa omkring i egen takt. Här bland prunkande orkidéer och all möjlig annan grönska passar vi även på att se floran ovanifrån. Med en promenad på en 400 meter lång så kallad canopy-walk får vi en fin utsikt. Här 20 meter upp i luften så kommer vi in bland trädkronorna och ser såväl parken som de omkringliggande bergen.    

Kvällen är ledig för egna upplevelser. Kanske blir det ett besök vid Chiang Mais välkända och shoppingvänliga nattmarknad.

Dag 9 - Bron över floden Kwai
Tidigt på morgonen flyger du åter söderut till Bangkok. Därifrån fortsätter resan västerut genom ett bördigt och frodigt landskap med plantskolor; längs din väg växer ymnigt med bougainvillea. Mitt på dagen anländer du till orten Kanchanaburi, berömd för sin legendariska bro över floden Kwai. Här får du höra om bakgrunden till det som kom att benämnas "Dödens Järnväg", byggd under japanskt välde av bl a brittiska krigsfångar under outsägliga vedermödor.Dagen fortsätter med en flottfärd (stabila och säkra farkoster) på floden Kwai genom ett trolskt landskap med djupgrön vegetation. Vi stannar till vid en av de många stämningsfulla krigskyrkogårdarna. Sista etappen går med buss genom vidsträckta fält av sockerrör, majs och tapioka fram till vårt hotell inbäddat i djungelgrönska.

De kommande två nätterna bor vi i naturen på det hemtrevliga Home Phuteoy. Här vid floden Kwai, med djungelljud och varma källor är det lätt att koppla av. 

Dag 10 - Flottfärd och tågresa
Hela dagen tillbringar du i djungelmiljö. Vi gör ytterligare en tur på flotte och nu längs den Lilla Kwaifloden (Kwai Noi). Sakta glider du fram på den bitvis smala floden som slingrar sig mellan höga berg och bambuskog. Landskapet är både dramatiskt och rogivande.

För den som vill utforska floden mer och på egen hand finns även kajaker att hyra på vår resort. 

Under eftermiddagen gör du en kortare tågresa på "Dödens Järnväg", en liten sträcka på den oändligt långa linjen mellan Thailand och Burma. Den fruktansvärda historien är mycket närvarande och det blir också något av en resa i tiden. 

Dag 11 - Flytande marknaden
Under förmiddagen färdas du söderut mot Hua Hin, som av thailändarna själva brukar kallas "Porten mot söder". Resan varar ca fem timmar och halvvägs gör du ett välkommet uppehåll vid Damnern Saduak, en av landets verkligt genuina flytande marknader. Här råder ett svärmande och vimlande folkliv. Mängder av småbåtar fyllda med allsköns frukter och grönsaker bildar en färggrann mosaik. Så småningom anländer du till Hua Hin - den lilla charmiga badorten som förr var en betydelsefull fiskeby. Det varseblir du i de gamla hamnkvarteren.

I Hua Hin bor du på fina Dusit Thani Resort direkt vid stranden. 

Dag 12 - Sol och bad i Hua Hin
Njut av sovmorgon och en avkopplande dag med sol och bad. Hua Hin är välkänt för sina utsökta maträtter, inte minst havets läckerheter. Kanske gör du ett besök till någon av Hua Hins marknadsplatser. Eller njuter en skön thaimassage?

På kvällen träffas vi för en god och trevlig avskedsmiddag tillsammans.

Dag 13 - Sol och bad samt transfer
Först på eftermiddagen påbörjas återfärden mot Bangkoks flygplats, vilket gett dig tid för en skön morgon med sol och bad.

Dag 14 - Hemkomst
Ankomst till Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r Skandinavien
• Samtliga övernattningar (inklusive tidig incheckning dag 2, samt sen utcheckning dag 13)
• 12 frukostar
• 7 luncher
• 3 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst till Bangkok. Middag ingår. En övernattning på hotell i Ayutthaya.

Dag 3
Utflykt till Ayutthaya och flodkryssning på Chao Phraya. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Bangkok.

Dag 4
Besök på Grand Palace och Wat Traimit. Båttur på Bangkoks kanaler. Frukost och lunch ingår.

Dag 5
Flygresa Bangkok – Chiang Rai. Cykeltaxi i Chiang Rai och besök på barnhem samt Vita templet. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Chiang Rai.

Dag 6
Heldagsutflykt till den Gyllene Triangeln. Besök i Opiummuseet. Frukost och lunch ingår.

Dag 7
Chiang Rai – Chiang Mai, 15 mil. Besök hos bergsfolk. Båttur på Kokfloden. Frukost och lunch ingår. Två övernattningar på hotell i Chiang Mai.

Dag 8
Utflykt i Chiang Mais omgivningar med flodtur och besök vid orkidéodling. Loy Krathong-firande! Frukost och lunch ingår.

Dag 9
Flygresa Chiang Mai – Bangkok. Bangkok – River Kwai med flottfärd, 18 mil. Frukost, lunch och middag ingår. Två övernattningar på naturresort vid Kwaifloden.

Dag 10
Vid River Kwai. Båttur och kortare tågresa på "Dödens järnväg" byggd av brittiska krigsfångar. Frukost, lunchpaket och middag ingår.

Dag 11
River Kwai – båttur i marknadsstaden Damnern Saudak – Hua Hin. 25 mil. Frukost ingår. Två övernattningar på resort i Hua Hin.

Dag 12
Ledig dag i Hua Hin. Frukost och middag ingår

Dag 13

Hua Hin – Bangkok – Skandinavien. 22 mil till flygplatsen. Frukost och flygmåltider ingår.

Dag 14
Ankomst till Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Thailand

Folkmängd 65,4 miljoner Landets yta 514 000 km² Valuta Baht Religion Buddhister 94 %, muslimer 4 %, konfucianter, kristna och övriga 2 %. Språk Olika varianter av thai, kinesiska dialekter, malajiska, khmer m fl

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien – Bangkok t/r; övriga transporter enligt resans program, del i dubbelrum med dusch/wc, måltider enligt dagsprogram, alla utflykter och inträden, om inget annat anges, samt TEMA-reseledare.

Valuta

Baht (THB).

Den thailändska valutan heter baht, THB och kan förskaffas redan i Skandinavien. Även svenska sedlar kan växlas in i Thailand.

De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butikerna. Uttagsautomater finns i de större städerna.

Läs mer under Valutaväxling

För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks

Den gemensamma dricksen är inte inkluderad i denna resa. Istället rekommenderar vi dig att räkna med 1500 THB till lokalguider, chaufförer, restaurangpersonal och för inkluderade aktiviteter. Dessa betalas på plats till vår Temareseledare som sköter fördelningen.

Klimat

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finner du enkelt på olika vädersajter, lämpliga sidor är www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no.

Thailand har ett tropiskt klimat. Regn faller i huvudsak i perioden maj–juni till september–oktober. I periodens inledning faller nederbörden i form av kraftiga, men kortvariga eftermiddagsskurar. I september och delvis i oktober kan det bli mer långvariga regn.

Klädsel och utrustning
Ta gärna med dig ett paraply och lättare regnkläder. I de nordliga delarna av Thailand kan det bli relativt kyligt nattetid och tidigt på morgonen under vintermånaderna (dec–jan), så en varm tröja/kofta kan behövas. Mestadels gäller att man bäst klär sig i svala, luftiga plagg med lång ärm, som skyddar mot stark sol och även mot stickande insekter.

Observera
Med anledning av helgdagsfirande i Sydostasien kan det ibland ske tillfälliga förändringar i dagsprogrammet. Ändringar kan särskilt komma att ske kring det kinesiska nyåret Idul Fitri, vietnamesiska Tet och Thailands Song Kran-festival.

Vistelsen i Hua Hin är på egen hand, det vill säga utan TEMA-reseledare. Transfer från Hua Hin till flygplatsen vid hemresan sker med engelsktalande guide.

Övrigt
På avresa 2019-01-27 bor vi i Kanchanaburi på Home Phutoey River Kwai Resort.


Hotellinformation

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-01-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2019-01-27
16:45
2019-01-28
00:50
Qatar Airways, 168
Doha
Bangkok
2019-01-28
02:30
2019-01-28
13:15
Qatar Airways, 836
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Chiang Rai
2019-01-31
07:25
2019-01-31
08:55
Bangkok Airways, 231
Chiang Mai
Bangkok
2019-02-04
06:50
2019-02-04
08:15
Bangkok Airways, 222
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2019-02-08
20:40
2019-02-08
00:15
Qatar Airways, 835
Doha
Stockholm
2019-02-09
01:35
2019-02-09
06:05
Qatar Airways, 169
14 dagar Thailand runt Stockholm 26 250 SEK 5 platser kvar Boka
2019-01-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
Doha
2019-01-27
08:05
2019-01-27
16:10
Qatar Airways, 174
Doha
Bangkok
2019-01-28
02:30
2019-01-28
13:15
Qatar Airways, 836
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Chiang Rai
2019-01-31
07:25
2019-01-31
08:55
Bangkok Airways, 231
Chiang Mai
Bangkok
2019-02-04
06:50
2019-02-04
08:15
Bangkok Airways, 222
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2019-02-08
20:40
2019-02-08
00:15
Qatar Airways, 835
Doha
Gothenburg
2019-02-09
08:20
2019-02-09
13:00
Qatar Airways, 177
14 dagar Thailand runt Göteborg 26 250 SEK 2 platser kvar Boka
2019-01-27 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2019-01-27
15:35
2019-01-28
23:40
Qatar Airways, 160
Doha
Bangkok
2019-01-28
02:30
2019-01-28
13:15
Qatar Airways, 836
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Chiang Rai
2019-01-31
07:25
2019-01-31
08:55
Bangkok Airways, 231
Chiang Mai
Bangkok
2019-02-04
06:50
2019-02-04
08:15
Bangkok Airways, 222
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2019-02-08
20:40
2019-02-08
00:15
Qatar Airways, 835
Doha
Copenhagen
2019-02-09
01:20
2019-02-09
06:05
Qatar Airways, 161
14 dagar Thailand runt Köpenhamn 26 250 SEK Förfrågan
2020-01-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Doha
2020-01-19
16:45
2020-01-20
00:50
Qatar Airways, 168
Doha
Bangkok
2020-01-20
02:30
2020-01-20
13:15
Qatar Airways, 836
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2020-01-31
20:40
2020-01-31
00:15
Qatar Airways, 835
Doha
Stockholm
2020-02-01
01:35
2020-02-01
06:05
Qatar Airways, 169
14 dagar Thailand runt Stockholm 27 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-01-19 14 dagar Thailand runt Göteborg 27 350 SEK 2 platser kvar Boka
2020-01-19 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Doha
2020-01-19
15:35
2020-01-20
23:40
Qatar Airways, 160
Doha
Bangkok
2020-01-20
02:30
2020-01-20
13:15
Qatar Airways, 836
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Bangkok
Doha
2020-01-31
20:40
2020-01-31
00:15
Qatar Airways, 835
Doha
Copenhagen
2020-02-01
01:20
2020-02-01
06:05
Qatar Airways, 161
14 dagar Thailand runt Köpenhamn 27 350 SEK 6+ platser kvar Boka

I alla våra resor ingår

 • Flyg och hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Provsmakningar
 • TEMAs reseledare
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose