Nyhet

Må bra med TEMAUpplevelser, yoga och god mat i Italien.

Vi har skräddarsytt en resa helt utan krav på kondition eller prestationer men med massor av möjligheter att må riktigt bra. Vi bor ståndsmässigt och stämningsfullt på Antico Borgo di Tabiano Castello vid det medeltida slottet Tabiano Castello. Dagarna fylls med yoga som Malin Schulz varsamt leder. Hennes motto är "kan du andas kan du yoga" och hon specialiserar sig på att anpassa yogan efter individen. Malin håller också energiboostande föreläsningar om träning, hälsa, glädje och hur man blir sitt bästa jag - trots eller kanske tack vare sina begränsningar. Vi äter gott, gör guidade utflykter på e-bike och till fots till närbelägna byar. Shoppingutflykt med guidad vandring till Parma med vintagespaning samt en utflykt till närbelägna Fidenza Village för den som vill hänge sig åt italienskt mode till outletpriser. Matlagningskurs och tid för att boka SPA-behandlingar, ligga vid poolen eller bara koppla av och ha det bra. Kan det bli bättre?

RESFAKTA

Länder: Italien

Typ av resa: Mat- och vinresa - Rundresa

Reslängd: 6 dagar

Gruppstorlek: 16-24 personer

Visum krävs: Nej

HÖJDPUNKTER

 • Yoga & föreläsningar med Malin
 • Boende på fantastiska Tabiano Castello
 • E-bike med vinprovning & lunch
 • Matlagningskurs med middag
 • Shoppingutflykt till Parma & Fidenza

Dagsprogram
2024

Dag 1. Ankomst Milano och vidare till Tabiano Castello

Vi flyger från Skandinavien söderut mot Italien och provinsen Emilia-Romagna. Vi landar på Milanos flygplats där vår buss möter upp och en bussfärd på knappt 2 timmar tar oss till byn Tabiano Castello och vårt boende på Antico Borgo di Tabiano Castello. Efter check-in samlas vi för yinyoga med Malin. Det finns tid för ett dopp i poolen eller en promenad i omgivningarna och sedan samlas vi för gemensam middag på hotellets restaurang.

Dag 2. Yoga, vandring, inspiration & slottsbesök

En kopp te, en frukt kanske och sedan morgonyoga med Malin. Frukost och lugn och ro - varför skall man stressa när man inte behöver och hotellfrukostar är väl bland de bästa som finns. Med engelsktalande naturalistguide och bekväma skor vandrar vi bland kullarna, korsar pilgrimsleden Via Francigena och kommer sedan fram till slutmålet som är den lilla staden Fornovo. Picknicklunch äter vi på vägen. Vi behöver inte gå hela vägen tillbaka utan har en bekväm transfer som kör oss till Tabiano Castello. På eftermiddagen passar vi på att ta en guidad tur på "vårt" slott. Vi kan inte lova något men har vi tur är det själva slottsfrun; Anna Maria Corazza Bildt, som visar oss runt. Vi avslutar eftermiddagen med skön yinyoga med Malin. Middagen serveras på hotellets restaurang och förhoppningsvis är vi alla både mätta, trötta och belåtna efter det.

Dag 3. Yoga, e-bike, vinprovning och energiboost av Malin

Ännu en morgon, ännu ett yogapass. Vill man bara ligga i barnets position och låta Malins röst sakta väcka en till liv går det alldeles utmärkt. Ät ordentligt med frukost för sedan tar vi våra e-bikes för att cykla till Salso Maggiore. Vi är ute i dryga fyra timmar totalt - vi avslutar med lunch och vinprovning. Väl tillbaka på Tabiano Castello kanske ett dopp i poolen passar bra. Vi samlas sedan för att låta Malin berätta om hur vi låter glädjen i livet ta överhanden och hur vi blir våra absolut bästa jag trots eller tack vare våra egna eventuella begränsningar. Efter det passar det bra med god italiensk mat på hotellets restaurang. 

Dag 4. Yoga, utflykt till Parma och matlagningskurs

Nu börjar morgonyoga med Malin bli en vana. En mycket god sådan dessutom. Efter hotellfrukost packar vi ihop oss och åker mot Parma där vi får en guidad tur och massor med tips om var vi hittar bästa vintageshoppingen och trevliga lunchrestauranger. Men Parma är så mycket mer. Missa inte katedralen, dopkyrkan, muséer, konst och en fika vid Piazza della Pace och massor med instagramvänliga sevärdheter och platser. Hemma på vårt hotell igen laddar vi inför aftonens matlagningskurs med efterföljande middag - en bra dag helt enkelt!

Dag 5. Yoga, outletshopping i Fidenza och Malininspiration

Morgonyoga - känn efter hur mjuka musklerna redan blivit. Det här kan man nästan fortsätta med när man kommer hem. Lång, skön hotellfrukost - ett dopp poolen kanske? Och sedan åker vi till närbelägna Fidenza Village med outletshopping och italienskt mode. Här finns restauranger och caféer för lunch. På returen stannar vi till vid en butik för dem av oss som vill passa på att köpa hem lite ost, skinka och lokala delikatesser. Vi passar sedan på att samlas för en energistund med Malin innan vi åter tar oss till restaurangen. Ikväll serveras en middag med fokus på lokala råvaror och traditionellt italienskt matlagningshantverk. Det låter som en måltid man inte glömmer i första taget.  

Dag 6. Yoga, frukost och hemresa

Namaste - vi avslutar vår "måbrapåriktigtresa" med yoga, stretching och frukost. Beroende lite på när flyget går finns det tid för bad och promenad. Vi åker sedan tillbaka till Milanos flygplats och flyger hemåt mot Skandinavien.

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg till Milano t/r
• 5 övernattningar på Tabiano Castello i Emilia-Romagna
• 5 frukostar
• 2 luncher
• 5 middagar
• 1 vinprovning
• 1 tillfälle med matlagningskurs
• Samtliga utflykter enligt program
• Yoga & energiboostande föreläsningar med Malin Schulz

RESFAKTA

Dag 1

Flyg Skandinavien – Milano. Buss cirka 1 timme 45 minuter, 118 km. Fem övernattningar på Tabiano Castello. Eftermiddagsyoga och middag ingår.

Dag 2

Morgonyoga, frukost, vandring med guide, picknicklunch, slottsvisning, yinyoga och middag.

Dag 3

Morgonyoga, frukost, E-bike till Salso Maggiore med vinpovning och lunch, föreläsning och middag.

Dag 4

Morgonyoga, frukost, utflykt till Parma med guidad tur och vintagespaning, matagningskurs och middag.

Dag 5

Morgonyoga, frukost, utletshopping i Fidenza Village, föreläsning, middag.

Dag 6

Morgonyoga, frukost, buss tillbaka till Milanos flygplats och flyg Milano - Skandinavien.

Italien

Folkmängd 60 miljoner
Landets yta 301 230 km²
Valuta Euro
Språk Italienska samt minoritetsspråken sardiska, ladinska, tyska, franska.
Religion Cika 85 % av italienarna är romerska katoliker.

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa till Milano tur och retur. Del i dubbelrum på Tabiano Castello, måltider, utflykter, yoga, inspiration och resans transporter enligt dagsprogrammet.

Valuta

Euro (EUR). Uttagsautomater finns på flygplats och i de städer vi besöker. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Dricks

Dricks ingår ej i resans pris.

Klimat

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Klädsel och utrustning

Ta med mysiga kläder att yoga i samt kläder och skor lämpliga för vandring och cykling. Du behöver också ta med en egen yogamatta.


Hotell/boende

Avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Matresor och vinresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.