Alaska - ett vildmarksparadis

Äventyrslystna naturälskare vallfärdar till de spektakulära bergen, fjordarna och djuren i Alaska, ofta längs samma leder som guldgrävarna började följa för 120 år sedan. Vi tar oss till naturskatterna i båt, terrängfordon, till fots och inte minst ombord tåget The Denali Star, Alaskas flaggskepp. Vi kommer röra oss i områden där valar, havsuttrar, grizzlybjörnar och vithövdade havsörnar lever. Dessutom lär vi oss mer om lokala kulturer och traditioner hos Alaskas urbefolkning.

RESFAKTA

Länder: USA

Typ av resa: Rundresa - Safari

Reslängd: 14 dagar

Gruppstorlek: 15-26 personer

Visum krävs: Ja (klicka för detaljer)

HÖJDPUNKTER

 • Natur och djur i hjärtat av Denalis nationalpark
 • Med båt till Kenaifjordens glaciärer
 • Chena och Tananafloderna med hjulångare
 • Alaskas välkända tåg "Denali Star"
 • Vandring till Exitglaciären

Viktigt om resan

I grundpriset ingår
Flygresa tur och retur Skandinavien – Anchorage, övriga transporter enligt dagsprogram, del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, TEMAs reseledning, inträden, utflykter enligt program om ej annat anges.

Valuta
Amerikansk dollar (USD).

Kreditkort är vanligt förekommande och på vissa hotell måste du lämna numret som säkerhet för att använda telefon och minibar. I resan ingår måltider enligt dagsprogram. Vad gäller övriga måltider bör du räkna med att en lunch kostar ca 20-35 USD och en middag kostar ca 35–50 USD. Räkna även med utgifter för måltidsdrycker och förfriskningar, souvenirer, dricks med mera.

Dricks
I USA har man "drickskultur". Det är så gott som regel att betala 15–20% i dricks när man äter på restaurang. Ibland kan dricksen inkluderas på notan så var noga med att se efter vid betalningstillfället.

Gemensam dricks ingår inte i resans pris. Beräkna 80 USD till chaufför, lokala guider, aktiviteter och bagagebärare på hotellen. Betalas på plats, vid ankomst, till TEMAs reseledare som sköter fördelningen.

Visum

Skandinaviska medborgare behöver inresetillstånd för denna resa, USA.

Du registrerar du själv dig på ESTA för att få tillstånd till ombordstigning på flyget. Via länken nedan kan du läsa mer om vilka regler som gäller och hur du går till väga för att registrera dig.

Läs mer om ESTA >>

Det krävs även kompletterande uppgifter till flygbolaget. Vänligen logga in på ”Min resa” snarast möjligt.

Klimat och utrustning
Alaska kan vädret skifta snabbt och även under sommartid får du räkna med en del regn och temperaturer som påminner om milda vintrar i Skandinavien. Packa därför så att du kan klä dig efter lager-på-lager-modellen. Viktigast är funktionella regnkläder och ett par sköna och vattentåliga vandringsskor. Bra underställ, varm tröja, gärna i funktionsmaterial som fleece eller ylle, keps/hatt och tunna handskar.

Annat som kan uppskattas under resan är solglasögon, kikare, solskyddsfaktor, myggstift, shorts och en liten ryggsäck för dagsturer.


Övrigt
El 110 volt, adapter behövs då stickkontakterna är annorlunda än de europeiska.

Hotell vid ankomst
Vid incheckning på flygplatsen för avresa från Skandinavien ska du ha rundresans första hotellnamn och adress inklusive riktnummer/zip code tillgängligt.

The Lakefront Hotel
4800 Spenard Road, Anchorage, AK 99517 United States
+1 907 243 2300

Hotell/boende

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Behaglig gruppstorlek
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.