Nyhet

Australien - en kontinentKust till kust via "the outback"

Hamnen Circular Quay och grannen Operahuset välkomnar oss i Sydney. Resan går sedan över de blå bergen i öster, via Queenslands gröna regnskogar och turkosa barriärrev, till The Outbacks röda vildmarker i kontinentens inre, för att avslutas i Perth och på en naturskyddad ö längst i väster. Att vara "aussies" i några veckor inkluderar förstås barbeque och vinprovningar i Barossa Valley. Som extra bonus ingår en "stop-over" i Singapore.

RESFAKTA

Länder: Australien, Singapore

Typ av resa: Rundresa

Reslängd: 19 dagar

Gruppstorlek: 20-25 personer

Visum krävs: Ja

HÖJDPUNKTER

 • Sydney med Blue Mountains
 • Tågresa till och Skyrail från Kuranda
 • Solnedgång och middag vid Uluru
 • Vingårdsbesök i Barossa Valley
 • Djur och natur på Kangaroo Island

Dagsprogram
Vinter 2019/2020

Dag 1. Äventyret börjar...
Avresa från Skandinavien till Singapore.

Dag 2. Stop-over i Singapore
Ankomst till Singapore, där vi gör ett avbrott i den långa flygningen till Australien.

Hotellet ligger i närheten av Clarke Quay, endast en kort promenad från händelsernas centrum med ett stort utbud av restauranger, caféer och utomhusbarer.

Dag 3. Stadsrundtur i lejonstaden
Sov ut och njut av den dignande frukostbuffén i lugn och ro. Senare på förmiddagen åker vi på en stadsrundtur i denna metropol. Singa och pura är de malajiska orden för lejon respektive stad. Enligt folktraditionen var den första levande varelsen som stadens grundare såg ett lejon. En av attraktionerna under stadsrundturen är The Merlion, Singapores symbol, som har ett lejons huvud på en fiskkropp.

Det moderna Singapores grundare, sir Thomas Stamford Raffles, var en tjänsteman vid Brittiska Ostindiska Kompaniet. Han undertecknade ett fördrag med sultanen av Johor 1819 och upprättade Singapore som handelsplats. Hans namn sattes 1887 på det som kommit att bli ett av världens mest anrika hotell, The Raffles Hotel. Det var här drinken Singapore Sling uppfanns och vi avrundar vår stadsrundtur med ett besök här.

Vi har sen utcheckning från hotellet i Singapore. På kvällen flyger vi vidare mot Australien och Sydney.

Dag 4. Operahus, Circular Quay och surfstrand
Vi landar i Sydney på morgonen men rummet är garanterat tillgängligt för tidig incheckning, och det finns tid för avkoppling, hotellfrukost och uppfräschning innan vi sätter igång med att upptäcka staden.

Sydney är inte nationens huvudstad, men likväl är det Australiens största stad och med sin skönhet och livsglädje är det en världsstad alla kategorier. Hamnen i sig har 240 km kust och man lever vid och på vattnet.

Upptäckterna börjar med en lunch vid den gamla stadsdelen The Rocks vid foten av The Harbour Bridge. Härifrån är det inte långt till det ikoniska Sydney Opera House. Danska Jörn Utzons mästerverk med svenskt kakel från Höganäs som lyser vitt mot det blå vattnet och den alltsomoftast blå himlen. Efter en rundvandring i operahuset fortsätter vi stadsrundturen med buss och besöker till exempel surfarnas paradis, Bondi Beach.

Dag 5. Heldag i De blå bergen 

Vi stiger upp för tidig frukost och åker sedan från kusten till Blue Mountains nationalpark. Med storslagen natur, en miljon hektar, av sandstensklippor, djupa raviner och blåskimrande eukalyptusskogar är det inte ett under att området tilldelats världsarvsstatus av Unesco. 

Vi börjar dagen djupt inne i parken dit inte många tar sig. Här stiger vi ur bussen, hör fåglar och, med stor sannolikhet ser de vilda kängurus som trivs här. En kopp kaffe eller te här i det fria smakar gott och med energi fortsätter vi uppåt i bergen och ser den karaktäristiska klippformationen, The Three Sisters.

Under dagen besöker vi också Blue Mountains Botanical Garden där vi har möjlighet att se den mycket speciella Wollemia Nobilis.

Kvällen tillbaka i Sydney är öppen för egna upplevelser.

Dag 6. Ledig dag i Sydney
Ledig dag och gott om tid att se sig om i Sydney. TEMAs reseledare känner till staden väl och kan ge många spännande tips. Den som vill följer med på en valfri utflykt med en engelsktalande guide.

Dag 7. Till tropiska Cairns 
På förmiddagen flyger vi till delstaten Queensland. Drottningen som delstaten fått sitt namn efter är Victoria. Hon var en mycket populär monark i mitten av 1800-talet och det var ingen som opponerade sig när hon föreslog Queensland före Cooksland. Cook hette James i förnamn och hade redan hundra år tidigare utforskat kusten från sina skepp. Idag kallas staten mest för The Sunshine State, eftersom solen oftast skiner här.

Med ett centralt beläget hotell vid marinan är det lätt promenera runt i den lilla staden.

På kvällen möts vi för en kortare promenad till en av Cairns mest välrenommerade restauranger, Ochre. Här bjuds vi på en australiensisk meny med lokalproducerade råvaror.

Dag 8. Snorkling vid Stora barriärrevet
Idag väntar en heldag till havs. Vi beger oss till ett av Unescos världarv, tillika världens största system av korallrev – Stora barriärrevet. Av de knappt 3000 individuella reven och nästan 1000 öarna besöker vi Michaelmasrevet och sandön Michaelmas Cay. Här finns, förutom ett fantastiskt undervattensliv, även ett rikt fågelliv och ön räknas till en av de största sjöfågelkolonierna på Barriärrevet.Snorklingsutrustning finns ombord. För den som vill utforska undervattenslivet utan att bli blöt finns en glasbottnad båt.

Förfriskningar ingår och till lunch serveras ett tropiskt smörgåsbord.

Dag 9. Regnskogsbyn Kuranda
Även idag upplever vi ett av Australiens världsarv, Queenslands tropiska regnskog. Vi börjar med en historisk tågresa genom den tropiska grönskan med Kuranda Scenic Railway, från låglandet upp genom bergen till Kuranda. När tåglinjen byggdes var den en arkitektonisk triumf. Än idag fascinerar tågsträckan som går genom orörd natur med höga vattenfall, djupa raviner och tropisk skog.

Vi tillbringar hela dagen i regnskogen där det finns mer än 1 200 blommande växter och djur som kängurur, koalor, wallabies och krokodiler.

Efter en barbeque-lunch tar vi del av aboriginernas kulturarv med The Pamagirri Aboriginal Experience. Vi får till exempel se och lära hur man kastar en boomerang och spelar didgeridoo.

Vi tar kabinbanan tillbaka till kusten med Skyrail - Rainforest Cableway. Det är en 7,5 kilometer lång färd med kabinbana som glider bara några meter över regnskogens takkronor. Luften är full av den tropiska skogens ljud och dofter. Vid två tillfällen under färden har vi möjlighet att kliva av och vandra på breda gångbroar genom den täta vegetationen. 

Kvällen disponeras efter eget behag. På hotellet finns en av stadens bästa grillrestauranger, men reseledare som känner Cairns mycket väl kan ge flera tips på trevliga krogar.

Dag 10. Kata Tjuta och solnedgång vid Ayers Rock
Vi flyger från Cairns vid kusten till hjärtat av den väldiga kontinenten – The Red Center och Yulara. Besöket börjar i Uluruområdet med en eftermiddagstur till Kata Tjuta (the Olgas), ett bergsmassiv vars 36 kupolformade röda klippor utgör en anslående syn.

På kvällen ser vi den nedgående solens strålar måla Ayers Rock, eller Uluru som nu är det officiella namnet på klippan, i allt djupare röda färgtoner. Klippan reser sig 348 meter över det flacka landskapet. Det som fascinerat besökare i alla tider är det sällsamma ljusspelet i klippväggarna under dagens timmar. För aboriginerna är Uluru-klippan en helig plats. Detta naturens skådespel avnjuter vi tillsammans med en traditionell "Aussie BBQ" .

Dag 11. Soluppgång vid Ayers Rock och solnedgång i Alice Springs
När det fortfarande är mörkt ute beger vi oss till Uluru för att se soluppgången spegla sig i klippan. Det är onekligen något magiskt med Uluru. Vi återvänder sedan till hotellet för frukost.Vi färdas med buss genom det fantastiska röda ökenlandskapet, från Yulara till Alice Springs.

Alice Springs är än idag en utpost, omgiven av hundratals mil öken och vildmark. I staden bor en stor grupp aboriginer, Australiens urinvånare.Vi bekantar oss mer med "Alice" genom ett besök på Royal Flying Doctors högkvarter. Därifrån fortsätter vi till School of the Air där man undervisar barn som bor långt från civilisationen. Idag sker detta med hjälp av internet och webkameror.

Dag 12. Från Alice Springs till Adelaide
Efter frukost checkar vi ut och ser lite mer av Alice Springs innan vi beger oss till flygplatsen. Nu flyger vi från Northern Territory till delstaten South Australia och dess huvudstad Adelaide, kyrkornas stad, som känns som en liten storstad. Här bor vi centralt och det är lätt att ta sig runt till fots.

Kanske besöker någon på egen hand Haigh's Chocolate för lite sötsaker. Det är nämligen härifrån Australiens främsta chokladprodukter kommer.

Dag 13. Heldag i Barossa Valley
Idag väntar en heldag i Australiens och kanske världens bästa vindistrikt, Barossa Valley. Vi börjar på Jacob's Creek där vi välkomnas av gårdens guide. Vi ser odlingarna, får produktionen förklarad för oss och får veta varför man valt att använda vissa druvsorter. Givetvis provar vi även flera olika sorters vin.Till lunch beger vi oss till trevliga Vintners Bar & Grill som kombinerar goda, lokalproduerade råvaror och vin. I fin vingårdsmiljö äter vi en läcker lunch innan vi fortsätter vår färd i Barossa Valley.

Eftermiddagens besök går till Wolf Blass, en modern vinmakare med rötter i Tyskland som gjort succé världen över. År 2008 slog han 9000 andra viner från 40 länder och blev årets "International Red Winemaker" på IWC (International Wine Challenge) i London.När Wolf Blass vann Jimmy Watson Trophy 1973 för sin "Black Label" (Cabernet Sauvignon - Shiraz) levererade han en replik i sitt tacktal som fortsatt lever kvar: "My wines are sexy, they make weak men strong and strong women weak".

Kvällen i Adelaide disponeras efter eget behag.

Dag 14. Kangaroo Island
Vi lämnar staden för att tillbringa två fina dagar på Australiens tredje största ö, Kangaroo Island (Tasmanien är störst och därefter kommer Melville Island i norr).Vid Cape Jervis tar vi färjan över till ön, som inte utan orsak kallas Australiens Noaks Ark. Här upplever vi en natur och ett djurliv utöver det vanliga.I Flinders Chase nationalpark, som utgör 20 procent av öns yta, får du se de speciella Remarkable Rocks. Det är gigantiska granitstenar som balanserar dramatiskt på klippkanten 75 meter över Southern Ocean på öns sydkust. Vid Admirals Arch ser vi hur naturens krafter format en portal i ön och här trivs pälssälar i en stor koloni.

Till lunch avnjuter vi en picknick serverad med lite australiensiskt vin ute i det fria. Kanske sitter det en sömnig koala i något träd i närheten. Annars kanske vi ser en i Kelly Hill Conservation Park, som vi besöker efter lunch. Vår lokala guide visar så många djur som bara är möjligt.

Vi avrundar med en tur till den fina, vita sanden vid Vivionne Bay som blivit framröstad som Australiens bästa strand.

Dag 15. Heldag på Kangaroo Island
På Kangaroo Island finns omkring 250 fågelarter. Tack vare öns isolerade läge från fastlandet har flera unika underarter utvecklats på ön, så håll utkik både uppe i träden och på marken. Med lite tur ser du även en echidna (myrpiggsvin) eller en wallaby. Känguru i det vilda ser vi med all säkerhet här på Kangaroo Island.

Vid Seal Bay tar en lokal guide med oss på en promenad till en koloni av australiska sjölejonen som finns här. Vi håller oss på behörigt avstånd, men är ändå så pass nära att inga avancerade kameraobjektiv behövs. Vi törs garantera att det är en oförglömlig upplevelse.

Dag 16. Flyg till västra Australien
Direkt efter frukost är det dags att ta färjan till fastlandet. Idag lämnar vi South Australia för delstaten Western Australia och dess huvudstad Perth, Australiens fjärde största storstadsområde. Genom staden flyter Swan River och från Kings Park har vi överblick över så gott som hela staden. Vi ger oss ut på en sightseeing genom staden och fortsätter ut till kusten. Här checkar vi in på ett trevligt hotell i Fremantle, hamnstad och förort till Perth.

Dag 17. Rottnest Island 
Strax utanför Perth, ca 30-40 minuter med båt, finner vi dagens utflyktsmål, Rottnest Island. Ön separerades från fastlandet ca 7000 år sedan och består av kalksten täckt med ett tunt lager av sand. Runtom ön finns ett vackert korallrev, så ta med badkläderna! I övrigt så har ön sex habitat: kust, saltsjöar, träskmark, skog, hed och bosatta områden. Grunden av kalksten sätter reglerna för vilken flora och fauna som klarar av livet på ön. En invånare som är speciell och just gett namn till ön är quokkan. Man trodde tidigare att det var ett stort råttdjur. Idag vet vi bättre och kallar den även kortsvansvallaby.

När kvällen kommer är det dags att summera våra upplevelser Down Under och en kort promenad finner vi en populär restaurang direkt vid vattnet.

Dag 18. Flyg Perth – London
Njut en skön dag i avslappnade Freo, som Fremantle kallas lokalt. Drick en kopp kaffe på populära "Cappuccino Strip" där caféerna ligger vägg i vägg. Ta en promenad genom Fremantles labyrint av gator, kantade med georgiansk och viktoriansk arkitektur. Staden är ett mekka för konstnärer från världens alla världens hörn vad gäller musik, konst och skulptur. För den shoppingsugne och souvenirsökande rekommenderas en tur till George Street i East Fremantle, där man kan upptäcka lugnare kvarter fulla av historisk charm, konst, antikviteter och kaféer.

Fremantle är också platsen för delstaten Western Australias världsarv. Det var här västra Australien fick sitt första fängelse, som kom att vara i bruk fram till 1971 och idag ett mycket intressant och minnesvärt besöksmål. Fremantle Prison är ett av de elva fängelseinstitutioner som tillsammans utgör "Australian Convict Sites" på Unescos världsarvlista.

På kvällen lyfter vi med Qantas Dreamliner för direktflygning till London.

Dag 19. Hemkomst
Flyget landar tidig morgon i London, innan den största morgonrusningen och vi kan smidigt byta för vidare hemresa till Skandinavien. 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 16 frukostar
• 9 luncher
• 5 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst Singapore. En övernattning på hotell i Singapore.

Dag 3
Stadsrundtur Singapore. Flyg Singapore – Sydney. Frukost, lunch och flygmåltider.

Dag 4
Ankomst Sydney. Besök i Operahuset och stadsrundtur. Frukost och välkomstlunch ingår. Tre övernattningar på hotell i Sydney.

Dag 5
Heldagsutflykt till Blue Mountains, 230 km. Frukost och lunch.

Dag 6
Ledig dag i Sydney. Frukost.

Dag 7
Flyg Sydney – Cairns. Frukost och middag. Tre övernattningar på hotell i Cairns.

Dag 8
Heldagsutflykt till Stora Barriärrevet. Frukost och lunch.

Dag 9
Heldagsutflykt till Kuranda. Buss 60 km. Frukost och lunch.

Dag 10
Flyg Cairns – Ayers Rock/Yulara. Utflykt till Kata Tjuta och Uluru. Buss 100 km. Frukost och middag. En övernattning på hotell i Yulara.

Dag 11
Yulara – Alice Springs. Buss 440 km. Resa genom den röda öknen. Stadsrundtur i Alice Springs. Frukost. En övernattning på hotell i Alice Springs.

Dag 12
Flyg Alice Springs – Adelaide. Kort stadstur i Adelaide. Frukost. Två övernattningar på hotell i Adelaide.

Dag 13
Utflykt till Barossa Valley med två vinprovningar. Buss 170 km. Frukost och lunch.

Dag 14
Adelaide – Kangaroo Island. Buss 280 km. Naturutflykt på Kangaroo Island. Frukost, lunch och middag. Två övernattningar på hotell på Kangaroo Island.

Dag 15
Heldagsutflykt på Kangaroo Island. Frukost, lunch och middag.

Dag 16
Kangaroo Island – Adelaide, 280 km. Flyg Adelaide – Perth. Frukost. Två övernattningar på hotell i Perth.

Dag 17
Heldagsutflykt till Rottnest Island. Frukost, lunch och middag.

Dag 18
Ledig dag i Fremantle. Flyg Perth – London. Frukost och flygmåltider.

Dag 19
Flyg London – Skandinavien.

Australien

Folkmängd 24 miljoner
Landets yta 7 692 024 km²
Valuta
Australisk dollar (AUD)
Religion
Kristendom (hälften katoliker, hälften protestanter)
Språk
Engelska är officellt språk; aboriginerna talar också australspråk.

Singapore

Folkmängd 5,6 miljoner
Landets yta 647 km²
Valuta
Singaporiansk dollar
Religion
Buddism, taoism och konfucianism (ofta i blandning), minoriteter av mer ortodoxa buddister, sunnimuslimer, hinduer, sikher och kristna
Språk Fyra officiella språk: engelska, kinesiska, malajiska och tamil; malajiska har en särställning som nationellt språk; endast engelska talas av alla folkgrupper

Dagsprogram
2020

Dag 1. Äventyret börjar...
Avresa från Skandinavien till Singapore.

Dag 2. Stop-over i Singapore
Ankomst till Singapore, där vi gör ett avbrott i den långa flygningen till Australien.

Hotellet ligger i närheten av Clarke Quay, endast en kort promenad från händelsernas centrum med ett stort utbud av restauranger, caféer och utomhusbarer.

Dag 3. Stadsrundtur i lejonstaden
Sov ut och njut av den dignande frukostbuffén i lugn och ro. Senare på förmiddagen åker vi på en stadsrundtur i denna metropol. Singa och pura är de malajiska orden för lejon respektive stad. Enligt folktraditionen var den första levande varelsen som stadens grundare såg ett lejon. En av attraktionerna under stadsrundturen är The Merlion, Singapores symbol, som har ett lejons huvud på en fiskkropp.

Det moderna Singapores grundare, sir Thomas Stamford Raffles, var en tjänsteman vid Brittiska Ostindiska Kompaniet. Han undertecknade ett fördrag med sultanen av Johor 1819 och upprättade Singapore som handelsplats. Hans namn sattes 1887 på det som kommit att bli ett av världens mest anrika hotell, The Raffles Hotel. Det var här drinken Singapore Sling uppfanns och vi avrundar vår stadsrundtur med ett besök här.

Vi har sen utcheckning från hotellet i Singapore. På kvällen flyger vi vidare mot Australien och Sydney.

Dag 4. Operahus, Circular Quay och surfstrand
Vi landar i Sydney på morgonen men rumet är garanterat tillgängligt för tidig incheckning, och det finns tid för avkoppling, hotellfrukost och uppfräschning innan vi sätter igång med att upptäcka staden.

Sydney är inte nationens huvudstad, men likväl är det Australiens största stad och med sin skönhet och livsglädje är det en världsstad alla kategorier. Hamnen i sig har 240 km kust och man lever vid och på vattnet.

Upptäckterna börjar med en lunch vid den gamla stadsdelen The Rocks vid foten av The Harbour Bridge. Härifrån är det inte långt till det ikoniska Sydney Opera House. Danska Jörn Utzons mästerverk med svenskt kakel från Höganäs som lyser vitt mot det blå vattnet och den alltsomoftast blå himlen. Efter en rundvandring i operahuset fortsätter vi stadsrundturen med buss och besöker till exempel surfarnas paradis, Bondi Beach.  

Dag 5. Heldag i De blå bergen 
Vi stiger upp för tidig frukost och åker sedan från kusten till Blue Mountains nationalpark. Med storslagen natur, en miljon hektar, av sandstensklippor, djupa raviner och blåskimrande eukalyptusskogar är det inte ett under att området tilldelats världsarvsstatus av Unesco.

Vi börjar dagen djupt inne i parken dit inte många tar sig. Här stiger vi ur bussen, hör fåglar och, med stor sannolikhet ser de vilda kängurus som trivs här. En kopp kaffe eller te här i det fria smakar gott och med energi fortsätter vi uppåt i bergen och ser den karaktäristiska klippformationen, The Three Sisters.

Under dagen besöker vi också Blue Mountains Botanical Garden där vi har möjlighet att se den mycket speciella Wollemia Nobilis.

Kvällen tillbaka i Sydney är öppen för egna upplevelser.

Dag 6. Ledig dag i Sydney
Ledig dag och gott om tid att se sig om i Sydney. TEMAs reseledare känner till staden väl och kan ge många spännande tips. Den som vill följer med på en valfri utflykt med en engelsktalande guide.

Dag 7. Till tropiska Cairns 
På förmiddagen flyger vi till delstaten Queensland. Drottningen som delstaten fått sitt namn efter är Victoria. Hon var en mycket populär monark i mitten av 1800-talet och det var ingen som opponerade sig när hon föreslog Queensland före Cooksland. Cook hette James i förnamn och hade redan hundra år tidigare utforskat kusten från sina skepp. Idag kallas staten mest för The Sunshine State, eftersom solen oftast skiner här.

Med ett centralt beläget hotell vid marinan är det lätt promenera runt i den lilla staden.

På kvällen möts vi för en kortare promenad till en av Cairns mest välrenommerade restauranger, Ochre. Här bjuds vi på en australiensisk meny med lokalproducerade råvaror.

Dag 8. Snorkling vid Stora barriärrevet
Idag väntar en heldag till havs. Vi beger oss till ett av Unescos världarv, tillika världens största system av korallrev – Stora barriärrevet. Av de knappt 3000 individuella reven och nästan 1000 öarna besöker vi Michaelmasrevet och sandön Michaelmas Cay. Här finns, förutom ett fantastiskt undervattensliv, även ett rikt fågelliv och ön räknas till en av de största sjöfågelkolonierna på Barriärrevet. Snorklingsutrustning finns ombord. För den som vill utforska undervattenslivet utan att bli blöt finns en glasbottnad båt.

Förfriskningar ingår och till lunch serveras ett tropiskt smörgåsbord.

Dag 9. Regnskogsbyn Kuranda
Även idag upplever vi ett av Australiens världsarv, Queenslands tropiska regnskog. Vi börjar med en historisk tågresa genom den tropiska grönskan med Kuranda Scenic Railway, från låglandet upp genom bergen till Kuranda. När tåglinjen byggdes var den en arkitektonisk triumf. Än idag fascinerar tågsträckan som går genom orörd natur med höga vattenfall, djupa raviner och tropisk skog.

Vi tillbringar hela dagen i regnskogen där det finns mer än 1 200 blommande växter och djur som kängurur, koalor, wallabies och krokodiler.

Efter en barbeque-lunch tar vi del av aboriginernas kulturarv med The Pamagirri Aboriginal Experience. Vi får till exempel se och lära hur man kastar en boomerang och spelar didgeridoo.

Vi tar kabinbanan tillbaka till kusten med Skyrail - Rainforest Cableway. Det är en 7,5 kilometer lång färd med kabinbana som glider bara några meter över regnskogens takkronor. Luften är full av den tropiska skogens ljud och dofter. Vid två tillfällen under färden har vi möjlighet att kliva av och vandra på breda gångbroar genom den täta vegetationen.

Kvällen disponeras efter eget behag. På hotellet finns en av stadens bästa grillrestauranger, men reseledare som känner Cairns mycket väl kan ge flera tips på trevliga krogar.

Dag 10. Ledig dag i Carins
Efter två äventyrsfyllda dagar här i Cairns har vi en helledig dag. För dem som vill ut till barriärrevet igen finns flera valmöjligheter bland arrangörer i Cairns hamn. Green Island är en närbelägen ö som också går att besöka med en halvdagsutflykt.

Njut sol, bad och avkoppling – kommande dag är det väckning tidigt. 

Dag 11. Kata Tjuta och solnedgång vid Ayers Rock
Vi flyger från Cairns vid kusten till hjärtat av den väldiga kontinenten – The Red Center och Yulara. Besöket börjar i Uluruområdet med en eftermiddagstur till Kata Tjuta (the Olgas), ett bergsmassiv vars 36 kupolformade röda klippor utgör en anslående syn.

På kvällen ser vi den nedgående solens strålar måla Ayers Rock, eller Uluru som nu är det officiella namnet på klippan, i allt djupare röda färgtoner. Klippan reser sig 348 meter över det flacka landskapet. Det som fascinerat besökare i alla tider är det sällsamma ljusspelet i klippväggarna under dagens timmar. För aboriginerna är Uluru-klippan en helig plats. Detta naturens skådespel avnjuter vi tillsammans med en traditionell "Aussie BBQ" .

Dag 12. Soluppgång vid Ayers Rock och solnedgång i Alice Springs
När det fortfarande är mörkt ute beger vi oss till Uluru för att se soluppgången spegla sig i klippan. Det är onekligen något magiskt med Uluru. Vi återvänder sedan till hotellet för frukost.Vi färdas med buss genom det fantastiska röda ökenlandskapet, från Yulara till Alice Springs.

Alice Springs är än idag en utpost, omgiven av hundratals mil öken och vildmark. I staden bor en stor grupp aboriginer, Australiens urinvånare.Vi bekantar oss mer med "Alice" genom ett besök på Royal Flying Doctors högkvarter. Därifrån fortsätter vi till School of the Air där man undervisar barn som bor långt från civilisationen. Idag sker detta med hjälp av internet och webkameror.

Dag 13. Från Alice Springs till Adelaide
Efter frukost checkar vi ut och ser lite mer av Alice Springs innan vi beger oss till flygplatsen. Nu flyger vi från Northern Territory till delstaten South Australia och dess huvudstad Adelaide, kyrkornas stad, som känns som en liten storstad. Här bor vi centralt och det är lätt att ta sig runt till fots.

Kanske besöker någon på egen hand Haigh's Chocolate för lite sötsaker. Det är nämligen härifrån Australiens främsta chokladprodukter kommer.

Dag 14. Heldag i Barossa Valley
Idag väntar en heldag i Australiens och kanske världens bästa vindistrikt, Barossa Valley. Vi börjar på Jacob's Creek där vi välkomnas av gårdens guide. Vi ser odlingarna, får produktionen förklarad för oss och får veta varför man valt att använda vissa druvsorter. Givetvis provar vi även flera olika sorters vin.Till lunch beger vi oss till trevliga Vintners Bar & Grill som kombinerar goda, lokalproduerade råvaror och vin. I fin vingårdsmiljö äter vi en läcker lunch innan vi fortsätter vår färd i Barossa Valley.

Eftermiddagens besök går till Wolf Blass, en modern vinmakare med rötter i Tyskland som gjort succé världen över. År 2008 slog han 9000 andra viner från 40 länder och blev årets "International Red Winemaker" på IWC (International Wine Challenge) i London.När Wolf Blass vann Jimmy Watson Trophy 1973 för sin "Black Label" (Cabernet Sauvignon - Shiraz) levererade han en replik i sitt tacktal som fortsatt lever kvar: "My wines are sexy, they make weak men strong and strong women weak".

Kvällen i Adelaide disponers efter eget behag.

Dag 15. Kangaroo Island
Vi lämnar staden för att tillbringa nästkommande dygn på Australiens tredje största ö, Kangaroo Island (Tasmanien är störst och därefter kommer Melville Island i norr).

Vid Cape Jervis tar vi färjan över till ön, som inte utan orsak kallas Australiens Noaks Ark. Här upplever vi en natur och ett djurliv utöver det vanliga.I Flinders Chase nationalpark, som utgör 20 procent av öns yta, får du se de speciella Remarkable Rocks. Det är gigantiska granitstenar som balanserar dramatiskt på klippkanten 75 meter över Southern Ocean på öns sydkust. Vid Admirals Arch kan du se hur naturens krafter format en portal i ön och här trivs pälssälar i en stor koloni.

På Kangaroo Island finns omkring 250 fågelarter. Tack vare öns isolerade läge från fastlandet har flera unika underarter utvecklats på ön, så håll utkik både uppe i träden och på marken. Med lite tur ser du även en echidna (myrpiggsvin) eller en wallaby. Känguru i det vilda ser vi med all säkerhet här på Kangaroo Island.

Vid Seal Bay tar en lokal guide med oss på en promenad till en koloni av australiska sjölejonen. Vi håller oss på behörigt avstånd, men är ändå så pass nära att inga avancerade kameraobjektiv behövs. Vi törs garantera att det är en oförglömlig upplevelse.

Dag 16. Flyg till västra Australien
Direkt efter frukost är det dags att ta färjan till fastlandet. Idag lämnar vi South Australia för delstaten Western Australia och dess huvudstad Perth, Australiens fjärde största storstadsområde. Genom staden flyter Swan River och från Kings Park har vi överblick över så gott som hela staden. Vi ger oss ut på en sightseeing genom staden och fortsätter ut till kusten. Här checkar vi in på ett trevligt hotell i Fremantle, hamnstad och förort till Perth.

Dag 17. Rottnest Island 
Strax utanför Perth, ca 30-40 minuter med båt, finner vi dagens utflyktsmål, Rottnest Island. Ön separerades från fastlandet ca 7000 år sedan och består av kalksten täckt med ett tunt lager av sand. Runtom ön finns ett vackert korallrev, så ta med badkläderna! I övrigt så har ön sex habitat: kust, saltsjöar, träskmark, skog, hed och bosatta områden. Grunden av kalksten sätter reglerna för vilken flora och fauna som klarar av livet på ön. En invånare som är speciell och just gett namn till ön är quokkan. Man trodde tidigare att det var ett stort råttdjur. Idag vet vi bättre och kallar den även kortsvansvallaby.

När kvällen kommer är det dags att summera våra upplevelser Down Under och en kort promenad finner vi en populär restaurang direkt vid vattnet.

Dag 18. Flyg Perth – London
Njut en skön dag i avslappnade Freo, som Fremantle kallas lokalt. Drick en kopp kaffe på populära "Cappuccino Strip" där caféerna ligger vägg i vägg. Ta en promenad genom Fremantles labyrint av gator, kantade med georgiansk och viktoriansk arkitektur. Staden är ett mekka för konstnärer från världens alla världens hörn vad gäller musik, konst och skulptur. För den shoppingsugne och souvenirsökande rekommenderas en tur till George Street i East Fremantle, där man kan upptäcka lugnare kvarter fulla av historisk charm, konst, antikviteter och kaféer.

Fremantle är också platsen för delstaten Western Australias världsarv. Det var här västra Australien fick sitt första fängelse, som kom att vara i bruk fram till 1971 och idag ett mycket intressant och minnesvärt besöksmål. Fremantle Prison är ett av de elva fängelseinstitutioner som tillsammans utgör "Australian Convict Sites" på Unescos världsarvlista.

På kvällen lyfter vi med Qantas Dreamliner för direktflygning till London.

Dag 19. Hemkomst
Flyget landar tidig morgon i London, innan den största morgonrusningen och vi kan smidigt byta för vidare hemresa till Skandinavien. 

ALLT DETTA INGÅR I RESAN

• Flyg t/r
• Samtliga övernattningar
• 16 frukostar
• 9 luncher
• 5 middagar
• Inträden enligt program
• TEMA-reseledare

RESFAKTA

Dag 1
Avresa från Skandinavien. Flygmåltider ingår.

Dag 2
Ankomst Singapore. En övernattning på hotell i Singapore.

Dag 3
Stadsrundtur Singapore. Flyg Singapore – Sydney. Frukost, lunch och flygmåltider.

Dag 4
Ankomst Sydney. Besök i Operahuset och stadsrundtur. Frukost och välkomstlunch ingår. Tre övernattningar på hotell i Sydney.

Dag 5
Heldagsutflykt till Blue Mountains, 230 km. Frukost och lunch.

Dag 6
Ledig dag i Sydney. Frukost.

Dag 7
Flyg Sydney – Cairns. Frukost och middag. Tre övernattningar på hotell i Cairns.

Dag 8
Heldagsutflykt till Stora Barriärrevet. Frukost och lunch.

Dag 9
Heldagsutflykt till Kuranda. Buss 60 km. Frukost och lunch.

Dag 10
Ledig dag i Cairns. Frukost.

Dag 11
Flyg Cairns – Ayers Rock/Yulara. Utflykt till Kata Tjuta och Uluru. Buss 100 km. Frukost och middag. En övernattning på hotell i Yulara.

Dag 12
Yulara – Alice Springs. Buss 440 km. Resa genom den röda öknen. Stadsrundtur i Alice Springs. Frukost. En övernattning på hotell i Alice Springs.

Dag 13
Flyg Alice Springs – Adelaide. Kort stadstur i Adelaide. Frukost. Två övernattningar på hotell i Adelaide.

Dag 14
Utflykt till Barossa Valley med två vinprovningar. Buss 170 km. Frukost och lunch.

Dag 15
Adelaide – Kangaroo Island. Buss 280 km. Naturutflykt på Kangaroo Island. Frukost, lunch och middag. En övernattning på hotell på Kangaroo Island.

Dag 16
Kangaroo Island – Adelaide, 280 km. Flyg Adelaide – Perth. Frukost. Två övernattningar på hotell i Perth.

Dag 17
Heldagsutflykt till Rottnest Island. Frukost, lunch och middag.

Dag 18
Ledig dag i Fremantle. Flyg Perth – London. Frukost och flygmåltider.

Dag 19
Flyg London – Skandinavien.

Australien

Folkmängd 24 miljoner
Landets yta 7 692 024 km²
Valuta
Australisk dollar (AUD)
Religion
Kristendom (hälften katoliker, hälften protestanter)
Språk
Engelska är officellt språk; aboriginerna talar också australspråk.

Singapore

Folkmängd 5,6 miljoner
Landets yta 647 km²
Valuta
Singaporiansk dollar
Religion
Buddism, taoism och konfucianism (ofta i blandning), minoriteter av mer ortodoxa buddister, sunnimuslimer, hinduer, sikher och kristna
Språk Fyra officiella språk: engelska, kinesiska, malajiska och tamil; malajiska har en särställning som nationellt språk; endast engelska talas av alla folkgrupper

Viktigt om resan

I grundpriset ingår

Flygresa Skandinavien – Singapore – Sydney – Cairns – Yulara/Alice Springs – Adelaide – Perth – London – Skandinavien, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum, måltider enligt program, TEMAs reseledning, inträden, samtliga utflykter enligt program, om inget annat anges.

Gruppstorlek
Minst 20 personer och max 28 personer.

Valuta
Australisk dollar (AUD).
Singaporiansk dollar (SGD).
Uttagsautomater finns. De vanligaste bank- och kreditkorten accepteras i de flesta butiker. För mer information om valuta och kurs kontakta bank- eller växlingskontor.

Klimat och klädsel
Årstiderna i Australien är de motsatta jämfört med det norra halvklotet. Eftersom Australien är en kontinent är det stora lokala variationer i klimatet.

Under dagtid, när vi besöker storstäder samt under bussresorna, är den lämpligaste klädseln tunna bomullsplagg (klänning/byxor) samt ett par skor av sandaltyp. Undvik syntetmaterial och åtsittande jeans. En varm kofta/jacka kan vara bra att ha efter skymningen eller i bussen om du inte är van vid luftkonditionering. Regnställ, solhatt, solglasögon, hög solskyddsfaktor, shorts och badkläder är viktigt att ha med sig.

Klimatuppgifter och aktuella väderprognoser finns på bland annat yr.no, bbc.com och cnn.com.

Dricks
Dricks ingår ej i resans pris. Beräkna SGD 10 och AUD 45 för dricks till gemensamma aktiviteter och måltider, samt till chaufförer, lokalguider och bagagebärare. TEMAs reseledare samlar ihop drickspott vid start av resan och portionerar därefter ut till berörda personer på respektive destination.

Övrigt
I Australien tillämpas ett strikt förbud mot införsel av frukt, grönsaker, frön, nötter, färsk mat med mera. Inför ankomsten fyller du i ett formulär gällande produkter av detta slag. I samband med passerandet av tullgräns, sker en rigorös kontroll. Om du har någon av ovan nämnda varor med dig, finns det soptunnor tillgängliga där du kan kasta bort det.

Observera
Observera att Australien sedan juli 2017 har än strängare regler beträffande införsel av tobak; endast 25 gram tobak får föras in tullfritt. Denna mängd gäller oavsett var och när den har inhandlats och oavsett om den fraktas i hand- eller incheckat bagage. Tobak utöver detta måste deklareras och betalas tull för.

Hotellalternativ
Vi har flera avresor och för olika avresor kan det vara olika alternativ på vissa destinationer. Vi reserverar oss mot ändringar men kan redan nu informera om alternativ för de hotell som är angivna här på hemsidan:

Hotell/boende

Kommentarer

Avresa 2019-10-26: I Cairns har vi blivit uppgraderade till att bo på Riley som är ett systerhotell till Bailey. Detta på grund av att Baileys öppning har blivit försenad.  

Avresor

Datum Flyg-
info
Reslängd Resa Avreseort Pris Status
2019-10-26 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
London
2019-10-26
11:05
2019-10-26
12:25
British Airways, 791
London
Singapore
2019-10-26
21:05
2019-10-27
17:25
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2019-10-28
19:15
2019-10-29
06:10
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2019-11-01
09:00
2019-11-01
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2019-11-04
06:45
2019-11-04
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2019-11-06
12:15
2019-11-06
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2019-11-10
14:05
2019-11-10
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2019-11-12
19:40
2019-11-13
05:05
Qantas Airways, 009
London
Gothenburg
2019-11-13
07:55
2019-11-13
10:55
British Airways, 790
19 dagar Australien - en kontinent Göteborg 72 590 SEK Förfrågan
2019-10-26 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2019-10-26
15:00
2019-10-26
16:00
SAS, 505
London
Singapore
2019-10-26
21:05
2019-10-27
17:25
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2019-10-28
19:15
2019-10-29
06:10
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2019-11-01
09:00
2019-11-01
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2019-11-04
06:45
2019-11-04
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2019-11-06
12:15
2019-11-06
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2019-11-10
14:05
2019-11-10
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2019-11-12
19:40
2019-11-13
05:05
Qantas Airways, 009
London
Copenhagen
2019-11-13
06:45
2019-11-13
09:40
British Airways, 812
19 dagar Australien - en kontinent Köpenhamn 72 590 SEK Förfrågan
2019-10-26 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
Copenhagen
2019-10-26
11:25
2019-10-26
12:35
SAS, 1421
Copenhagen
London
2019-10-26
15:00
2019-10-26
16:00
SAS, 505
London
Singapore
2019-10-26
21:05
2019-10-27
17:25
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2019-10-28
19:15
2019-10-29
06:10
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2019-11-01
09:00
2019-11-01
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2019-11-04
06:45
2019-11-04
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2019-11-06
12:15
2019-11-06
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2019-11-10
14:05
2019-11-10
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2019-11-12
19:40
2019-11-13
05:05
Qantas Airways, 009
London
Stockholm
2019-11-13
07:15
2019-11-13
10:45
British Airways, 776
19 dagar Australien - en kontinent Stockholm 72 590 SEK Förfrågan
2020-01-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2020-01-11
14:50
2020-01-11
16:00
SAS, 505
London
Singapore
2020-01-11
20:35
2020-01-12
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-01-13
19:15
2020-01-14
06:10
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-01-17
09:00
2020-01-17
11:05
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-01-20
06:45
2020-01-20
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-01-22
12:15
2020-01-22
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-01-26
14:05
2020-01-26
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-01-28
19:40
2020-01-29
05:05
Qantas Airways, 009
London
Copenhagen
2020-01-29
06:45
2020-01-29
09:40
British Airways, 812
19 dagar Australien - en kontinent Köpenhamn 69 090 SEK 4 platser kvar Boka
2020-01-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2020-01-11
16:50
2020-01-11
18:30
SAS, 1527
London
Singapore
2020-01-11
20:35
2020-01-12
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-01-13
19:15
2020-01-14
06:10
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-01-17
09:00
2020-01-17
11:05
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-01-20
06:45
2020-01-20
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-01-22
12:15
2020-01-22
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-01-26
14:05
2020-01-26
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-01-28
19:40
2020-01-29
05:05
Qantas Airways, 009
London
Stockholm
2020-01-29
07:15
2020-01-29
10:45
British Airways, 776
19 dagar Australien - en kontinent Stockholm 69 090 SEK 4 platser kvar Boka
2020-01-11 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
London
2020-01-11
11:35
2020-01-11
12:50
British Airways, 791
London
Singapore
2020-01-11
20:35
2020-01-12
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-01-13
19:15
2020-01-14
06:10
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-01-17
09:00
2020-01-17
11:05
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-01-20
06:45
2020-01-20
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-01-22
12:15
2020-01-22
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-01-26
14:05
2020-01-26
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-01-28
19:40
2020-01-29
05:05
Qantas Airways, 009
London
Gothenburg
2020-01-29
07:55
2020-01-29
10:55
British Airways, 790
19 dagar Australien - en kontinent Göteborg 69 090 SEK 2 platser kvar Boka
2020-01-25 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
London
2020-01-25
11:35
2020-01-25
12:50
British Airways, 791
London
Singapore
2020-01-25
20:55
2020-01-26
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-01-27
19:15
2020-01-28
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-01-31
09:00
2020-01-31
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-02-03
06:45
2020-02-03
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-02-05
12:15
2020-02-05
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-02-09
14:05
2020-02-09
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-02-11
19:20
2020-02-12
05:05
Qantas Airways, 009
London
Gothenburg
2020-02-12
07:35
2020-02-12
10:35
British Airways, 790
19 dagar Australien - en kontinent Göteborg 66 490 SEK Förfrågan
2020-01-25 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2020-01-25
14:50
2020-01-25
16:00
SAS, 505
London
Singapore
2020-01-25
20:55
2020-01-26
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-01-27
19:15
2020-01-28
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-01-31
09:00
2020-01-31
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-02-03
06:45
2020-02-03
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-02-05
12:15
2020-02-05
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-02-09
14:05
2020-02-09
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-02-11
19:20
2020-02-12
05:05
Qantas Airways, 009
London
Copenhagen
2020-02-12
09:55
2020-02-12
12:50
SAS, 502
19 dagar Australien - en kontinent Köpenhamn 66 490 SEK 2 platser kvar Boka
2020-01-25 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2020-01-25
11:45
2020-01-25
13:35
British Airways, 777
London
Singapore
2020-01-25
20:55
2020-01-26
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-01-27
19:15
2020-01-28
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-01-31
09:00
2020-01-31
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-02-03
06:45
2020-02-03
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-02-05
12:15
2020-02-05
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-02-09
14:05
2020-02-09
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-02-11
19:20
2020-02-12
05:05
Qantas Airways, 009
London
Stockholm
2020-02-12
10:35
2020-02-12
14:10
SAS, 526
19 dagar Australien - en kontinent Stockholm 66 490 SEK 3 platser kvar Boka
2020-02-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
London
2020-02-15
11:35
2020-02-15
12:50
British Airways, 791
London
Singapore
2020-02-15
20:55
2020-02-16
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-02-17
19:15
2020-02-18
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-02-21
09:00
2020-02-21
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-02-24
06:45
2020-02-24
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-02-26
12:15
2020-02-26
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-03-01
14:05
2020-03-01
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-03-03
19:20
2020-03-04
05:05
Qantas Airways, 009
London
Gothenburg
2020-03-04
07:35
2020-03-04
10:35
British Airways, 790
19 dagar Australien - en kontinent Göteborg 68 750 SEK 2 platser kvar Boka
2020-02-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2020-02-15
18:05
2020-02-15
19:05
British Airways, 819
London
Singapore
2020-02-15
20:55
2020-02-16
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-02-17
19:15
2020-02-18
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-02-21
09:00
2020-02-21
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-02-24
06:45
2020-02-24
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-02-26
12:15
2020-02-26
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-03-01
14:05
2020-03-01
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-03-03
19:20
2020-03-04
05:05
Qantas Airways, 009
London
Copenhagen
2020-03-04
08:55
2020-03-04
11:50
British Airways, 814
19 dagar Australien - en kontinent Köpenhamn 68 750 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-02-15 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2020-02-15
15:15
2020-02-15
17:00
British Airways, 779
London
Singapore
2020-02-15
20:55
2020-02-16
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-02-17
19:15
2020-02-18
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-02-21
09:00
2020-02-21
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-02-24
06:45
2020-02-24
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-02-26
12:15
2020-02-26
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-03-01
14:05
2020-03-01
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-03-03
19:20
2020-03-04
05:05
Qantas Airways, 009
London
Stockholm
2020-03-04
07:15
2020-03-04
10:45
British Airways, 776
19 dagar Australien - en kontinent Stockholm 68 750 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-10-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2020-10-24
18:05
2020-10-24
19:05
British Airways, 819
London
Singapore
2020-10-24
20:55
2020-10-25
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-10-26
19:15
2020-10-27
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-10-30
09:00
2020-10-30
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-11-02
06:45
2020-11-02
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-11-04
12:15
2020-11-04
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-11-08
14:05
2020-11-08
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-11-10
19:20
2020-11-11
05:05
Qantas Airways, 009
London
Copenhagen
2020-11-11
08:55
2020-11-11
11:50
British Airways, 814
19 dagar Australien - en kontinent Köpenhamn 70 350 SEK 6 platser kvar Boka
2020-10-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2020-10-24
15:15
2020-10-24
17:00
British Airways, 779
London
Singapore
2020-10-24
20:55
2020-10-25
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-10-26
19:15
2020-10-27
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-10-30
09:00
2020-10-30
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-11-02
06:45
2020-11-02
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-11-04
12:15
2020-11-04
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-11-08
14:05
2020-11-08
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-11-10
19:20
2020-11-11
05:05
Qantas Airways, 009
London
Stockholm
2020-11-11
07:15
2020-11-11
10:45
British Airways, 776
19 dagar Australien - en kontinent Stockholm 70 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2020-10-24 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
London
2020-10-24
11:35
2020-10-24
12:50
British Airways, 791
London
Singapore
2020-10-24
20:55
2020-10-25
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2020-10-26
19:15
2020-10-27
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2020-10-30
09:00
2020-10-30
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2020-11-02
06:45
2020-11-02
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2020-11-04
12:15
2020-11-04
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2020-11-08
14:05
2020-11-08
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2020-11-10
19:20
2020-11-11
05:05
Qantas Airways, 009
London
Gothenburg
2020-11-11
07:35
2020-11-11
10:35
British Airways, 790
19 dagar Australien - en kontinent Göteborg 70 350 SEK 4 platser kvar Boka
2021-01-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2021-01-02
15:15
2021-01-02
17:00
British Airways, 779
London
Singapore
2021-01-02
20:55
2021-01-03
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2021-01-04
19:15
2021-01-05
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2021-01-08
09:00
2021-01-08
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2021-01-11
06:45
2021-01-11
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2021-01-13
12:15
2021-01-13
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2021-01-17
14:05
2021-01-17
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2021-01-19
19:20
2021-01-20
05:05
Qantas Airways, 009
London
Stockholm
2021-01-20
07:15
2021-01-20
10:45
British Airways, 776
19 dagar Australien - en kontinent Stockholm 68 950 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-01-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
London
2021-01-02
11:35
2021-01-02
12:50
British Airways, 791
London
Singapore
2021-01-02
20:55
2021-01-03
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2021-01-04
19:15
2021-01-05
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2021-01-08
09:00
2021-01-08
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2021-01-11
06:45
2021-01-11
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2021-01-13
12:15
2021-01-13
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2021-01-17
14:05
2021-01-17
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2021-01-19
19:20
2021-01-20
05:05
Qantas Airways, 009
London
Gothenburg
2021-01-20
07:35
2021-01-20
10:35
British Airways, 790
19 dagar Australien - en kontinent Göteborg 68 950 SEK 4 platser kvar Boka
2021-01-02 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2021-01-02
18:05
2021-01-02
19:05
British Airways, 819
London
Singapore
2021-01-02
20:55
2021-01-03
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2021-01-04
19:15
2021-01-05
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2021-01-08
09:00
2021-01-08
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2021-01-11
06:45
2021-01-11
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2021-01-13
12:15
2021-01-13
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2021-01-17
14:05
2021-01-17
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2021-01-19
19:20
2021-01-20
05:05
Qantas Airways, 009
London
Copenhagen
2021-01-20
08:55
2021-01-20
11:50
British Airways, 814
19 dagar Australien - en kontinent Köpenhamn 68 950 SEK 6 platser kvar Boka
2021-01-23 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2021-01-23
15:15
2021-01-23
17:00
British Airways, 779
London
Singapore
2021-01-23
20:55
2021-01-24
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2021-01-25
19:15
2021-01-26
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2021-01-29
09:00
2021-01-29
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2021-02-01
06:45
2021-02-01
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2021-02-03
12:15
2021-02-03
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2021-02-07
14:05
2021-02-07
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2021-02-09
19:20
2021-02-10
05:05
Qantas Airways, 009
London
Stockholm
2021-02-10
07:15
2021-02-10
10:45
British Airways, 776
19 dagar Australien - en kontinent Stockholm 68 950 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-01-23 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
London
2021-01-23
11:35
2021-01-23
12:50
British Airways, 791
London
Singapore
2021-01-23
20:55
2021-01-24
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2021-01-25
19:15
2021-01-26
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2021-01-29
09:00
2021-01-29
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2021-02-01
06:45
2021-02-01
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2021-02-03
12:15
2021-02-03
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2021-02-07
14:05
2021-02-07
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2021-02-09
19:20
2021-02-10
05:05
Qantas Airways, 009
London
Gothenburg
2021-02-10
07:35
2021-02-10
10:35
British Airways, 790
19 dagar Australien - en kontinent Göteborg 68 950 SEK 4 platser kvar Boka
2021-01-23 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2021-01-23
18:05
2021-01-23
19:05
British Airways, 819
London
Singapore
2021-01-23
20:55
2021-01-24
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2021-01-25
19:15
2021-01-26
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2021-01-29
09:00
2021-01-29
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2021-02-01
06:45
2021-02-01
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2021-02-03
12:15
2021-02-03
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2021-02-07
14:05
2021-02-07
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2021-02-09
19:20
2021-02-10
05:05
Qantas Airways, 009
London
Copenhagen
2021-02-10
08:55
2021-02-10
11:50
British Airways, 814
19 dagar Australien - en kontinent Köpenhamn 68 950 SEK 6 platser kvar Boka
2021-03-20 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Stockholm
London
2021-03-20
15:15
2021-03-20
17:00
British Airways, 779
London
Singapore
2021-03-20
20:55
2021-03-21
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2021-03-22
19:15
2021-03-23
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2021-03-26
09:00
2021-03-26
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2021-03-29
06:45
2021-03-29
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2021-03-31
12:15
2021-03-31
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2021-04-04
14:05
2021-04-04
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2021-04-06
19:20
2021-04-07
05:05
Qantas Airways, 009
London
Stockholm
2021-04-07
07:15
2021-04-07
10:45
British Airways, 776
19 dagar Australien - en kontinent Stockholm 70 350 SEK 6+ platser kvar Boka
2021-03-20 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Gothenburg
London
2021-03-20
11:35
2021-03-20
12:50
British Airways, 791
London
Singapore
2021-03-20
20:55
2021-03-21
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2021-03-22
19:15
2021-03-23
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2021-03-26
09:00
2021-03-26
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2021-03-29
06:45
2021-03-29
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2021-03-31
12:15
2021-03-31
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2021-04-04
14:05
2021-04-04
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2021-04-06
19:20
2021-04-07
05:05
Qantas Airways, 009
London
Gothenburg
2021-04-07
07:35
2021-04-07
10:35
British Airways, 790
19 dagar Australien - en kontinent Göteborg 70 350 SEK 4 platser kvar Boka
2021-03-20 ..

Flyginformation

..

Alla tider som visas är lokala.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
London
2021-03-20
18:05
2021-03-20
19:05
British Airways, 819
London
Singapore
2021-03-20
20:55
2021-03-21
17:45
Qantas Airways, 002
Singapore
Sydney
2021-03-22
19:15
2021-03-23
06:15
Qantas Airways, 002
Regional flights
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Sydney
Cairns
2021-03-26
09:00
2021-03-26
11:00
Qantas Airways, 922
Cairns
Yulara
2021-03-29
06:45
2021-03-29
09:00
Qantas Airways, 1851
Alice Springs
Adelaide
2021-03-31
12:15
2021-03-31
15:10
Qantas Airways, 722
Adelaide
Perth
2021-04-04
14:05
2021-04-04
14:55
Qantas Airways, 585
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Perth
London
2021-04-06
19:20
2021-04-07
05:05
Qantas Airways, 009
London
Copenhagen
2021-04-07
08:55
2021-04-07
11:50
British Airways, 814
19 dagar Australien - en kontinent Köpenhamn 70 350 SEK 6 platser kvar Boka
Visa fler avresor

I alla våra resor ingår

 • Svensktalande TEMA-reseledare
 • Noga utvalda flyg & hotell
 • Utvalda måltider
 • Inträden enligt program
 • Trygghet genom resegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andra Rundresor

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.