Om TEMA

Bo Björnsäter

Bo-Bjorsater

  • Utbildning: Högskoleexamen i biologi och kemi.
  • Arbetat som reseledare sedan: 1993
  • Språk: Svenska, franska, engelska, spanska samt lite italienska och portugisiska.
  • Leder: Vandrings- och rundresor på bl a Kanarieöarna, Provence, Sicilien, Mallorca, Menorca, Nepal , Patagonien och Alaska.
  • Okänd kunskap: Spelat jazztrumpet i studentorkester och storband.

Känslan av att vara en liten prick ute i storslagen, mäktig natur är en stark drivkraft för mig i mitt resande. Naturintresset grundades redan i barndomen under sommarvistelser i Stockholms skärgård. Ett intresse som ledde till vidare till universitetsstudier och arbete som marinbiolog i Alaska efter Exxon Valdez-olyckan. Vildmarksuppleverna  gav mersmak och ledde senare till guidejobb i Alaska och i andra vildmarksområden som Patagonien, Nepal och Svalbard. 

Men man behöver inte resa långt för att få starka naturupplevelser. Svenska och norska fjällen samt Stockholms skärgård är några av mina favoritställen där jag leder vandringar och kajakturer. För TEMA guidar jag främst vandringsresor i bergsområden i Spanien, Frankrike och Italien. Mina favoritställen dit jag gärna återvänder är Pyrenéerna och medelhavsöarna Sardinien och Sicilien.

Att arbeta som guide är nog ett av de mest stimulerande jobb man kan ha; att få vandra i vacker natur med trevligt sällskap och avnjuta en god picknicklunch med havsutsikt är några av livets höjdpunkter!

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.