Om TEMA

Linda Lange

Linda-Lange

  • Utbildning: Biologi, språk och en kandidatuppsats i italienska
  • Arbetat som reseledare sedan: 1995
  • Språk: Svenska och Italienska är modersmål. Talar även Spanska, Engelska och Tyska.
  • Leder: Italien och Kanarieöarna.
  • Okänd kunskap: Plockar oliver och producerar egen olivolja.

I Italien finns en del av mina rötter och min släkt medan mitt hem och min familj är i Sverige. Därmed är TEMA som en länk mellan mitt italienska och svenska liv. Genom resorna får jag visa våra skandinaviska gäster det Sydeuropa som betyder så mycket för mig. Jag leder vandringsresor och under vandringarna tillsammans utvecklas ofta en social samvaro och en behaglig stämning i gruppen. När man kämpar tillsammans och når sitt mål till lunch eller på kvällen resulterar det i fina samtal.

Som nyutexaminerad biolog ville jag gärna lämna de akademiska ramarna, vilket gjorde att jag, tack vare mina språkkunskaper, hamnade som guide på Vasamuseet i Stockholm. Där tändes en låga som fortfarande brinner; glädjen över att få visa, berätta och förmedla kunskap. När jag sedan började som reseledare på TEMA förenades mitt naturintresse och kunskapen i biologi med viljan att lära ut. Jag blir aldrig mätt, suget att återvända till samma platser och fördjupa naturupplevelserna tillsammans med TEMAS resenärer finns där hela tiden. Och att hitta nya platser man annars inte kommer till. Det, i kombination med kulturen och kontakten och utbytet med andra människor, är härligt.

När jag inte jobbar åker jag helst till mitt sommarhus och röjer i markerna. Det är min oas.

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.