Om TEMA

Pontus Lindqvist

  • Utbildning: Läst musikhistoria, psykologi och egyptologi.
  • Arbetat som reseledare sedan: 2000
  • Språk: Svenska, engelska. Gör mig förstådd på danska och norska.
  • Leder: Egyptens resor, antikens Turkiet samt Istanbul.
  • Okänd kunskap: Kunnig i religionsvetenskap samt esoterisk vetenskap som meditation och Yoga.

När jag står med gäster från TEMA i templet i Luxor och ser att det tänds ett intresse i ögonen och kontakten mellan oss flödar, då är det som bäst att vara reseledare. Självklart är det viktigaste att förmedla genuin kunskap om resmålet men vikten av att resa är så mycket mer än intressant fakta.

Det är bra för psyket att resa, det skapar tolerans och förståelse om att vi är lika på jorden. Vi går alla upp på morgonen, äter vår frukost, arbetar och älskar vår familj. Oavsett om vi bor i Kairos slitna förorter eller i det moderna Sverige.

Jag jobbade tidigare inom psykiatrin med familjeterapi och med unga människor och halkade in till TEMA på ett bananskal egentligen. Och det har jag aldrig ångrat. Att resa gör mig till en mer öppen, intelligent och empatisk människa. Vi blir helt enkelt mer kompetenta som människor av att möta nya miljöer och annorlunda kulturer.

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.