Om TEMA

Anders Mårtensson

  • Utbildning: Biolog. Har även studerat geovetenskap, miljövård samt tropisk -och arktisk ekologi.
  • Arbetat som reseledare sedan: 1987
  • Språk: Svenska, norska, tyska, engelska. Fuskar gärna i andra språk.
  • Leder: Brittiska öarna, resmål i Afrika
  • Okänd kunskap: Gillar att spela blues

Min ”karriär” som reseledare för TEMA inleddes 1988. Något slumpartat måste medges! Första resan gick till det då ”nya” resmålet Irland och gav mersmak i många avseenden. Natur, kultur och möten med befolkning och nyfikna gäster har hållit mig kvar som reseledare under alla dessa år. Det är fortfarande lika spännande att resa med människor som har gemensamma intressen och som hela tiden söker stora och små upplevelser under resorna.

Lyckas jag dessutom förmedla kunskap och förståelse för det vi möter, känns resan än mer lyckad. Att efter 5:e dagen på en 16-dagarsresa höra en gäst säga ”Anders, nu har resan betalat sig” gör uppdraget som reseledare till ett av de mer stimulerande jag kan tänka mig.

För mig är resor så mycket mer än själva resan. Resor får dig att ompröva vem du är, hur världen är, hur ditt eget land är. Det är ständigt engagerande, belönande, spännande, omtumlande, konstigt och förvirrande. Ungefär som livet i övrigt!

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.