Om TEMA

Jesper Brandt

Jesper-Brandt

  • Utbildning: En master i geografi. Har även läst internationella utvecklingsfrågor.
  • Arbetat som reseledare sedan: 1993
  • Språk: Skandinaviska, engelska.
  • Leder: Europa, Asien, Afrika, Syd- och Mellanamerika
  • Okänd kunskap: Jag har förmågan att se kaotiska situationer utifrån och därigenom få ett lugn, trots stress.

För tjugotre år sedan hade jag sabbatsår som student och åt en dag en korv på torget i Köpenhamn. Min blick gick från korvkiosken och föll plötsligt på Fritidsresors kontor på andra sidan torget. Jag sa till mig själv; varför går du inte in dit och söker jobb? Sagt och gjort, och två veckor senare var jag igång. Efter en tid med Fritidsresor började jag som reseledare för TEMA, vilket är allvarligt beroendeframkallande.

Det roliga med mitt jobb är att förmedla ett annat land, att utvidga vår horisont och förstå hur landet kan se ut bakom fasaden och tidningsrubriker. Förhoppningsvis kan jag ge en bakgrund och sätta in landet i ett sammanhang som är oerhört tidskrävande att nå fram till på egen hand, utan TEMA.

När vi till exempel ser en ruinhög kan jag tolka platsen och beskriva vad den har för betydelse för landet. På så sätt får platsen liv, som vi kanske inte såg vid första anblicken.

För mig är det viktigt med öppenhet och gemensam respekt, därför är det så givande när vi lär oss av varandra på TEMAs resor och vi alla kommer hem med ny kunskap.

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.