Om TEMA

Mats Johansson

Mats-Johansson

  • Utbildning: Statsvetenskap, historia och religion.
  • Arbetat som reseledare sedan: 1989
  • Språk: Svenska, engelska, italienska.
  • Leder: Hela Sydostasien och Italien.
  • Okänd kunskap: Jag är bra på korsord och har alltid ett i väskan.

Vilken tur att jag hälsade på min kusin som var reseledare. Jag skulle bli jurist men tyckte att de verkade ha så kul, reseledarna. Till slut tjatade jag till mig ett jobb på Fritidsresor och började i Jugoslavien 1989. Idag bor jag i Bangkok sedan närmare femton år, en stad som har allt från den chicaste shoppingen till lokala marknader och underbara människor.

Det är givande att även träffa så många spännande människor på resorna med TEMA. Vi lär av varandra och dialogerna är berikande. Min vardag är för någon annan en dröm. Och att få vara med och förverkliga den drömmen är en fin belöning i mitt arbete.

Min målsättning är alltid att förmedla en nyanserad och djupare bild av ett land än du kan läsa dig till. Och tack vare en personlig relation till landet vi reser i kan jag förhoppningsvis bidra till upplevelser över förväntan.

Jag minns när vi var kraftigt försenade på ett inrikesflyg i Hanoi. Eftersom jag visste att vår Vietnamesiske guide även är konstnär fick vi alla komma till hans ateljé och uppleva konst och dricka risvin. Det blev en fantastisk väntan på ett försenat flyg.

En annan gång blev vi stående med tåget i Sardinien. Jag förstod att alla omkring oss tillhörde en Italiensk manskör. De undrade vilka vi var. Snart sjöng kören skandinaviska visor för oss i en improviserad konsert där på banvallen!

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.