Om TEMA

Annika Thorsson

Annika-Thorsson

  • Utbildning: Historia vid Uppsala Universitet – U-landskunskap, Statskunskap, Religionsvetenskap, Internationella Relationer. Auktoriserad lokalguide i Mexiko
  • Antal år som reseledare: 18
  • Språk: Spanska och engelska
  • Leder: Mexiko
  • Okänd kunskap:

Sedan jag kom till Mexiko för över trettio år sedan är det mitt favoritland. Här finns olika hav, trettioen delstater alla med sin historia, kultur och sina traditioner, fantastiska arkeologiska områden och kolonialstäder. Pärlan här i landet är dock det mexikanska folket – varma människor som har lätt till leende.

Man känner sig levande i Mexiko – man är här och nu…Att få visa upp Mexiko för mina TEMA-resenärer är ett privilegium, ingen lämnar landet oberörd. Med sig hem tar man vackra färger, doft av chili och längtan tillbaka. Mitt sätt att inspirera gästerna, (och jag förstår av gästers kommentarer från tidigare resor med oss att det är det vi TEMA-reseledare har gemensamt), är att berätta om landets historia, men hela tiden också blanda in vardagen och Mexiko idag, både i berättande och direkta möten. Alla dessa möten blir också något att ta med sig hem.

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.