Om TEMA

Annika Thorsson

Annika-Thorsson

  • Utbildning: Historia vid Uppsala universitet – U-landskunskap, statskunskap, religionsvetenskap, internationella relationer. Auktoriserad lokalguide i Mexiko
  • Arbetat som reseledare sedan: 1997
  • Språk: Spanska och engelska
  • Leder: Mexiko och Kuba
  • Okänd kunskap:

Sedan jag kom till Mexiko 1982 har kärleken till detta fascinerande land ständigt växt. Här finns olika hav, trettiotvå delstater som alla har sin egen historia, kultur och sina traditioner, fantastiska arkeologiska områden och kolonialstäder. Pärlan i landet är dock det mexikanska folket – varma människor som har lätt till leende.
Man känner sig levande i Mexiko – man är här och nu… Att få visa upp Mexiko för TEMA-resenärer är ett privilegium, ingen lämnar landet oberörd. Med sig hem tar man vackra färger, doft av chili och längtan tillbaka. Mitt sätt att inspirera gästerna är att berätta om landets historia, men hela tiden också blanda in vardagen och Mexiko idag, både i berättande och direkta möten. Alla dessa möten blir också något att ta med sig hem.

Kuba, härligt latinamerikanskt, har även det blivit ett favoritland. Ett mecka för politiskt intresserade och ett land som väcker många tankar till ackompanjemang av musik.

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.