Om TEMA

Therese Tideklev

  • Utbildning: Livets hårda skola
  • Antal år som reseledare: startade mitten av 90-tal
  • Språk: svenska, engelska och grekiska
  • Leder: Kreta
  • Okänd kunskap: …avslöjas för den som kommer till Kreta!

Jag är född och uppvuxen i Sverige med grekisk bakgrund. Det har alltid varit mitt intresse att resa och uppleva nya platser och kulturer. Efter många år som reseledare runt om i världen så var det kärleken som till slut gjorde att jag fastnade på Kreta.

Även om jag är bosatt här på ön sedan drygt 20 år, finner jag hela tiden nya intressanta platser att besöka och lära känna. Som tur var är Kreta en så stor ö som har så mycket att erbjuda. Därför kommer de flesta resenärer inte bara en enda gång till Kreta, utan återvänder gång på gång.

Min vardag på Kreta består mestadels av jobb, barn, hus och vardagliga aktiviteter, precis som för alla andra. Men här har jag fördelen att få vara nära både hav och berg; alltid lättillgängligt för små avstickare när tiden räcker till.

Det jag tycket är underbart när jag får besök från Sverige och möjlighet att laga och bjuda på någon typisk kretensisk maträtt – och sedan se om det uppskattas! Nu i somras smakade min tre-åriga brordotter för första gången på tillagade sniglar, vilka vi plockat tillsammans uppe på berget. Hon älskade det och ville till och med ta med sig en matlåda av resterna hem till Sverige.

Det sägs att man har inte verkligen rest till ett land, om man inte smakat på deras delikatesser. Och det kan jag lova att ni kommer att få göra här på Kreta!

 

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.