Om TEMA

Projekt vi stödjer

WWF i Namibia
WWF Namibia har sedan mitten av 90-talet bedrivit ett framgångsrikt arbete med lokala stammar och nationella myndigheter. Kampanjer mot tjuvjakten har varit framgångsrikt och idag frodas djurlivet i Namibia med ett växande bestånd av flera djurarter, bland annat såväl svart som vit noshörning. Vi stödjer WWF:s arbete och eftersträvar att välja lodger som drivs enligt WWF:s kriterier.

WWF Namibia och TEMA har deltagit i SIDA:s partnersamarbete – där WWF Namibia fram till slutet av 2013 erhöll ekonomiskt stöd från SIDA. Se mer om samarbetet i SIDA:s film Bestående vildliv genom ekoturism.

World Animal Protection

Djur ska leva i sin naturliga miljö och inte utnyttjas i kommersiellt syfte.

I samarbete med World Animal Protection tar TEMA avstånd ifrån nyttjandet av vilda djur i underhållningssyfte. Som ansvarstagande reseföretag uppmuntrar vi inte till zoobesök; vi går inte på cirkus som har djur som inslag; vi tillhandahåller inte att resenärer kan fotograferas tillsammans med domesticerade djur och vi utför inga transporter med djur, typ elefantritter, i nöjessyfte.

Det är av yttersta vikt för oss att verka för vilda djurs välbefinnande, mångfald och utveckling. Därför besöker vi endast djur i deras naturliga habitat. Det sker alltid i kontrollerad form och på djurens egna villkor; övervakat av licenserade guider och/eller natur- och viltvårdare.
Genom viltvårds- och nationalparksavgifter bidrar våra resenärer ekonomiskt till att säkerställa att viltvårdare och parkvakter finns till djurens beskydd.

Läs mer om World Animal Protection

KopeLion
KopeLion arbetar med vildmarkskonflikten i Ngorongoro i norra Tanzania där invånarna får hjälp att skydda tamboskapen från rovdjursangrepp. Parallellt arrangeras utbildningar och boende i området anställs i projektet för att sprida kunskap om lejon som i sin tur leder till lejonens beskydd. Idag jobbar cirka 20 personer i projektet.

TEMAs bidrag möjliggör bland annat för KopeLion att förstärka styrkan med ytterligare två kvinnliga medarbetare. KopeLion grundades 2011 av Ingela Jansson som i många år även har arbetat med lejonforskning inom Serengeti Lion project.

Läs mer om KopeLion

Vi-skogen
Vi-skogen arbetar i Kenya, Tanzania, Uganda och Rwanda med trädplantering och utbildning i skogsjordbruk, det vill säga användning av träd och buskar i jordbruk för att tillföra marken näring och förhindra erosion.

Arbetet är mycket framgångsrikt och har radikalt förändrat många bönders levnadsvillkor.

Det fiffiga med trädplantering är att inte bara mår den odlingsbara marken bättre, dessutom absorberar träden koldioxid. Från och med sommaren 2019, erbjuder TEMA, genom Vi-skogens klimatkompensationsprojekt i Kenya, våra resenärer att klimatkompensera på bästa sätt. Det handlar om klimatkompensation med dubbel effekt, eftersom lagringen av koldioxid i träd och mark samtidigt bidrar till att öka böndernas skördar och inkomster och ger familjerna möjlighet att lyfta sig själva ur fattigdom.

Läs mer om Vi-skogen

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.