Om TEMA

Ulrika Stenberg

  • Utbildning: Fil Kand i Media kommunikation/sociologi.
  • Arbetat som reseledare sedan: 2008
  • Språk: Svenska, engelska, tyska, franska, italienska och lite portugisiska.
  • Leder: Portugal, Italien och Alperna.
  • Okänd kunskap: En hejare på att köra snöskoter.

Att känna till och förstå ett lands historia kan ge nya insikter om varför saker är som de är idag. När vi ser ett monument från 1300-talet möts historia och nutid och bilden av ett folk och hur de beter sig kan klarna för oss. Jag vill gärna hjälpa till att ge en mer sammansatt bild av landet och förhoppningsvis väcka ett djupare intresse under vår resa tillsammans. 

Att få resa var en dröm för mig redan i tonåren. I mitt arbete med TEMA träffar jag otroligt många olika och spännande människor och ser fantastiska platser. Jag hoppas kunna förmedla den glädjen dessa upplevelser ger.

Jag leder huvudsakligen vandrings- och cykelresor. Här kommer man nära naturen och alla våra sinnen berörs och bidrar till den slutliga upplevelsen av resan. Portugal är en favorit och ett fantastiskt land att vandra i, med vacker natur och trevliga människor. Det är också ett land som hade många kolonier och enorma rikedomar som vi kan se spåren av än idag.

Jag reser mycket även privat, gärna för att vandra på olika håll. Väl hemma planterar jag blommor på min balkong eller sitter i soffan med en stor kopp kaffe och en riktigt bra bok.

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.