Om TEMA

GunnViol Kattilakoski

  • Utbildning: Religionshistoria, Fjäll- och Vildmarksledare
  • Arbetat som reseledare sedan: 2000
  • Språk: Svenska och engelska
  • Leder resor i: Egypten samt vandring- och cykelresor i Europa
  • Okänd kunskap: Ta gärna med Yogamattan eller dina löparskor när du reser med mig.

Att inspirera genom berättande och att visa världen, både nära och långt bort, är mitt ”Ikigai”, som på japanska betyder ungefär ”anledning att finnas till”. Får jag dessutom blanda in historia, natur och kultur så är jag i mitt esse.
Som reseledare söker jag ofta platsens unikum för att ge resenärerna en upplevelse där både tanke och sinne kittlas vare sig vi besöker det mäktiga Karnaktemplet i Egypten, sitter på en cykel i Toscanas böljande landskap eller har vandringskängorna på bland höga berg.

En spännande upplevelse under en av mina resor inträffade under en förmiddag i Edfutemplet. Tiden jag valt att besöka templet på gör att vi är i stort sett ensamma i templet. Det är bara vinden och historierna på väggarna som gör oss sällskap. På vägen ut, efter avslutad guidning, möter vi ett sällskap. Jag reagerar mest på att kvinnan valt att klä sig i svart tajt dräkt och att mannen går och håller ett A4 papper framför ansiktet. Jag stannar till med några gäster för att visa några reliefer på den mäktiga väggen och när vi sedan ska gå vidare stöter jag emot mannens axel varpå våra blicka möts och jag tappar fattningen. Det var Mick Jagger.

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.