Om TEMA

Jörgen Sagvik

  • Utbildning: Doktor i Biolog, legitimerad lärare
  • Arbetat som reseledare sedan: 2000
  • Språk: Svenska, engelska och lite franska och spanska
  • Leder: Hela världen men på sistone Irland, Skottland, Dolomiterna, Costa Rica, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Malaysia, Ecuador

Leder framför allt resor med naturinnehåll för TEMA. Det blir alltså vandrings- och safariresor men även en del rundresor främst då de innehåller natur.

Favoritresmål är svårt att säga för alla resor innehåller unika upplevelser och de delar jag med mina resenärer, så det beror på gruppen också. Men att glida fram i en urholkad trädstam i Ecuadors regnskog är magiskt. Tidiga morgnar när naturen ”vaknar” är fint oavsett destination.

Jag har fina minnen från alla resor! Men ett väldigt starkt minne från en vandring i Dolomiterna var när vi lämnat alphyttan och lugnt och stilla vandrade i den klara och lätt kyliga alpluften. Så hördes plötsligt någon spela trumpet uppifrån en klippa. Det var en klart andlig upplevelse!

Jag gillar mat och dryck och i resesammanhang mat- och dryckeskultur. Allt från att äta grillade larver i Amazonas till whiskyprovning i Skottland. Just nu är det vin som utmanar mest tror jag. Har du provat Namibiskt vin?

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.