Om TEMA

Helene Glykos

  • Utbildning: Grekiska statliga guideskolan.
  • Arbetat som reseledare sedan: 1989
  • Språk: Norska, grekiska, engelska, italienska och lite spanska.
  • Leder: Klassiska Grekland, Smak i Aten, Kreta.
  • Okänd kunskap: Jag är duktig på att dekorera. Och kan mycket om människors psykologi.

Mitt liv har bestämt åt mig. Och det bestämde att jag skulle bli reseledare. Mina föräldrar och min syster var reseledare för TEMA, jag är född i en TEMA-familj. Nu är mitt jobb min hobby, jag bor på Atens Riviera och älskar alla platser jag får möjlighet att presentera för TEMAs gäster.

Men du måste som gäst filtrera det jag säger; jag har en stark mening precis som alla greker och väver in det personliga i mina berättelser. Du kommer att se min grekiska själ i mina ögon. Och förhoppningsvis lär du dig lite grekiska på vägen då vi gärna äter på någon restaurang som bara greker går till.

För mig är Grekland paradiset. Här lever vi tillsammans i tre generationer och hjälper varandra när det är kris. Vi delar glädje och sorg med så många som möjligt. Vi tror, därför klarar vi oss, och tack vare solen är vi optimister. Men vi har starka åsikter; är vi tre runt ett bord, har vi fem åsikter!

Jag är pausonist. När jag inte jobbar, pausar jag. Först intensivt arbete, därefter sitter jag och slappar. För mig är hälsa och kärlek viktigt. Allt annat kan vara.

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.