Om TEMA

Lotta Bauer

Lotta-Bauer

  • Utbildning: Utbildad ranger i Sydafrika
  • Arbetat som reseledare sedan: 1996
  • Språk: Svenska, engelska
  • Leder: Kenya, Tanzania, Kanada, Kreta, USA.
  • Okänd kunskap: Utbildad modist

Jag bor i ett fint litet hus vid havet utanför Mombasa Kenya. Tiden går och detta har nu varit mitt hem de senaste 10 åren. Älskar att få vara ute i naturen, hav, skog, savann, berg eller bara ligga i hängmattan i trädgården. När jag inte jobbar så åker jag på ”egen” safari, både på land och till havs. Val & delfin safari är fantastiskt, så som lejon & elefant safari.

Jag gillar också att fiska…  djuphavsfisk. Vi märker fisken och sedan släpper dem fria ”tag & release”. Mina hundar få också stor del av min tid, vi lär oss ständigt nya trick.

Det är svårt att tala om vilket som är det roligaste favorit minne med TEMA, varje safari är ett äventyr. 

Jag har haft tur på safari och fått uppleva så mycket. Det som kanske är det mest speciella är att få vara med när nya bebisdjur kommer till världen.

Att se dessa små ungar komma på benen och börja ett nytt liv ute på savannen är något som inte går att beskriva. Thomson gaseller, zebra och gnu (som står upp efter 2 minuter).

Jag har haft turen, som inte är många förunnade, att vara med när en liten flodhäst föddes. Helt fantastiskt.  Häst kanske inte var det rätta ordet, mer en liten rosa flodgris.

Det mest spännande var kanske när jag hade ett lejonpar på bröllopsresa vid sidan av mitt tält….varken jag eller de sov den natten.

I Kanada är det att få se knölval, späckhuggare och svartbjörn i sin rätta miljö är väldigt speciellt. Men mina favoriter är sjölejonen, jag bara älskar deras sång. 

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.