Om TEMA

Åsa Backevall

asabackevall2

  • Utbildning:
  • Arbetat som reseledare sedan: 1996
  • Språk: Svenska, engelska, spanska.
  • Leder: Ecuador, Pyrenéerna, Mallorca och Peru.
  • Okänd kunskap: Jag har blivit döpt till ett indiannamn; Ipiako. Det betyder kvinna som målar sig röd, eftersom jag som vit blir röd i solen.

Under mina studieår tyckte jag att exkursionerna var roligast. Det var socialt och sällskapligt samtidigt som vi lärde oss mycket. Att få jobba som reseledare på TEMA är som att gå på exkursion varje dag. Det är fantastiskt att få äran att vara med när varje gäst gör sitt livs resa. Som reseledare får jag aldrig glömma att varje resa är ett livs resa, vi är så mycket mer än en grupp när vi reser tillsammans. Vi är individer med drömmar.

Redan på nittiotalet kom jag till Ecuador tack vare ett stipendium från universitetet. Då jobbade jag med indianer i Amazonas och sedan dess har jag varit tillbaka regelbundet. För snart femton år sedan träffade jag min man där och efter att ha bott i Sverige i många år har vi nu tillsammans med våra barn flyttat till Ecuador.

Här möter urtid nutid och här är ett lapptäcke av människorikedom. Ecuador är färgrikt och har en dynamisk mångfald som tilltalar mig. Och folket blir mer och mer stolta över sina rötter och sträcker nu på ryggen. Det är fint att se. 

 

 
XClose
 
XClose
Prenumerera på TEMAs nyhetsbrev!

Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad i TEMAs värld. Du får de senaste resenyheterna, spännande erbjudanden och inspirerande reseberättelser från fjärran länder.

Det är bara att fylla i uppgifterna nedan och skicka iväg!


Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk längst ner i varje nyhetsbrev.